סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 11:45 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 11:11 am 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 15635
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
למה התעללות חמורה אבל קצרה יחסית גרועה יותר מאשר העללות שהיא פחות חמורה, אבל ממושכת בהרבה שנמשכת שנים?

ולגבי עניין הקקאו, אף אחד לא ביקש ממך לצאת עם מגה-פונים, בדיוק כמו שאתה נמנע מבשר אתה יכול גם להמנע מצריכת קקאו ושוקולד (לחלק מהאנשים זה אפילו יהיה קל בהרבה), ברמה הפרקטית הטהורה זה יעזור בדיוק באותה מידה כמו שהמנעות מאכילת בשר תעזור למאבק בתעשיית הבשר.

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 11:24 am 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' נובמבר 29, 2006 12:50 pm
הודעות: 489
בלוג: הצג בלוג (0)
לבני האדם לפחות יש יכולת בחירה, וגם אם הבחירה היא להרוג את עצמך לאור הסבל שאתה עובר אז זו גם בחירה כלשהי, על בע״ח נכפה סבל קשה שבסופו מחכה להם הרג ברוטאלי במיוחד, לדעתי לא בר השוואה.

אתה יכול למחות על קקאו הבעייה היא שאתה תהיה ברמת האלפית אחוז, טבעונות זה מאבק יותר רלוונטי מבחינת פוליטית והמנעות מבשר במקרה הזה תהיה בעל השפעה רבה יותר, גם מבחינת הסביבה שלך זה יעביר מסר שהוא יותר רלוונטי ומשפיע.

בלי קשר הסעיף הפוליטי באותה הודעה שכתבתי הופיע בסוף, יש סעיפים יותר מהותיים גם שאולי באו לתודעה של רובנו כיום בגלל הסעיף הפוליטי אבל הם ״הבשר״ העיקרי.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 11:47 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ד' אוגוסט 01, 2012 12:48 pm
הודעות: 5796
בלוג: הצג בלוג (0)
אני אוכל בשר כי טעים לי. הלוואי וזה לא היה המצב והייתי נהנה מאוכל טבעוני באותה המידה. אני משתדל להעביר יומיים בשבוע ללא אכילת בשר, עם ארוחת צהריים של חומוס או פלאפל, אבל לא תמיד מצליח להקפיד. בנוסף, בקר אני אוכל בין פעם לפעמיים בשבוע.

אני עושה את זה מכמה מניעים, אבל המניע החזק ביותר מבחינתי הוא הסביבתי.

_________________
אגנבת, גצה גצה, בא חגודודיל דגס אותה.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 12:46 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 15635
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
shukista כתב:
לבני האדם לפחות יש יכולת בחירה, וגם אם הבחירה היא להרוג את עצמך לאור הסבל שאתה עובר אז זו גם בחירה כלשהי, על בע״ח נכפה סבל קשה שבסופו מחכה להם הרג ברוטאלי במיוחד, לדעתי לא בר השוואה.

אתה יכול למחות על קקאו הבעייה היא שאתה תהיה ברמת האלפית אחוז, טבעונות זה מאבק יותר רלוונטי מבחינת פוליטית והמנעות מבשר במקרה הזה תהיה בעל השפעה רבה יותר, גם מבחינת הסביבה שלך זה יעביר מסר שהוא יותר רלוונטי ומשפיע.

בלי קשר הסעיף הפוליטי באותה הודעה שכתבתי הופיע בסוף, יש סעיפים יותר מהותיים גם שאולי באו לתודעה של רובנו כיום בגלל הסעיף הפוליטי אבל הם ״הבשר״ העיקרי.


ממש בחירה-בין סבל ממושך ומסכן חיים לבין התאבדות.

ושוב, לטבעונות כבר יש לובי אדיר, ההשפעה של הצטרפות של אדם אחד תהיה מינימלית מבחינת השפעה פוליטית, לבעיית העבדות במטעי הקקאו יש לובי מינימלי עד אפסי, אז כל אדם שמצטרף אליו "שווה" ומשפיע יותר.

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 1:16 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ו' יולי 27, 2018 3:29 pm
הודעות: 505
בלוג: הצג בלוג (0)
אף פעם לא הבנתי היכן הרלוונטיות בין הרצון לשנות מצב מעוות אחד ובין העובדה כי במקביל קיימות עוולות נוספות רבות.

נניח ורוב האנשים בעולם רוחשים חמלה לבע"ח אך ממש לא מתעניינים במתרחש במטעי הקקאו או בתנאי ההעסקה בסין - האם זה אומר שמלכתחילה צריך לוותר על הרצון להביא לשינוי בכל סוגית הסבל שנגרם לחיות, רק מתוך נקודת מוצא של הכל או כלום? לדעתי לא.

לכן, מאחר שהתרד הזה עוסק בשאלת הטבעונות כדאי לדעתי להגיב לגופו של נושא, כי אין בכך לגרוע או להוסיף מעוולות אחרות בעולם אשר עומדות בפני עצמן.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 1:37 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ג' ספטמבר 22, 2009 12:33 pm
הודעות: 1709
בלוג: הצג בלוג (0)
אגב, בעולם המערבי בהחלט ישנה תנועה גדלה ומתחזקת שדוגלת ב"Fair Trade" ומתנגדת לצריכת מוצרים שמקורם בתנאי סף-עבדות. רבים מבתי הקפה בברלין מתהדרים בכך שהם מוכרים קפה שמקורו בחוות גידול בהן תנאי העסקה סבירים. הקפה עליו יש חותמת "Fair trade" יקר יותר לרוב, ובכל זאת אנשים קונים אותו. חושב שיש מקבילה לכך גם בקקאו ודברים אחרים.

_________________
Gibon


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 1:45 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 15635
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
ido כתב:
אגב, בעולם המערבי בהחלט ישנה תנועה גדלה ומתחזקת שדוגלת ב"Fair Trade" ומתנגדת לצריכת מוצרים שמקורם בתנאי סף-עבדות. רבים מבתי הקפה בברלין מתהדרים בכך שהם מוכרים קפה שמקורו בחוות גידול בהן תנאי העסקה סבירים. הקפה עליו יש חותמת "Fair trade" יקר יותר לרוב, ובכל זאת אנשים קונים אותו. חושב שיש מקבילה לכך גם בקקאו ודברים אחרים.


גם ה-Fair trade הוא כנראה לא מציאה גדולה ולא הרבה יותר מאשר עלה תאנה לא ממש משמעותי לעבדים שמקבלים תנאים שהם טיפה יותר טובים מאלו שלא עובדים ב-Fair trade.

ובכל מקרה, פותח הת'רד שאל כאן שאלה, למה אנשים לא עוברים לטבעונות, התשובה שלי היא שאם עוולה שהיא (בעיני) חמורה הרבה יותר כמו בני אדם שחיים בתנאי עבדות קשים לא גורמת לי להפסיק לגמרי לצרוך מוצרים שמקורם בעבדות (כמו שכתבתי-אני כן משתדל לצמצם צריכה, אבל בטח שלא מצליח להפסיק לגמרי, לא קרוב אפילו), אז על אחת כמה וכמה שהפגיעה בבע"ח בתעשיית הבשר, שבעיני היא עוולה פחותה באופן יחסי, לא תגרום לי להפסיק לצרוך בשר.

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 8:51 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: א' אפריל 15, 2018 2:41 pm
הודעות: 10972
בלוג: הצג בלוג (0)
2 גרוש על טבעונות ותזונה:

גדלתי בבית חסר מודעות לחלוטין לתזונה בריאה, אמנם אין במשפחה הגרעינית שמנים של ממש אבל אף אחד לא יוותר על ביס משום דבר ותמיד יש משהו מתוק בסביבה. "ארוחה" זה משהו בשרי או חלבי, אבל לא סלט. הייתי סבבה לגמרי עם זה עד גיל 20 ומשהו, ומכיוון שכמעט תמיד עסקתי גם בספורט-לא שילמתי על זה מחיר יקר מדי מבחינת הרגשה פיזית או השמנה. באיזשהי תקופה הפכתי להיות קרניבור של ממש-פעם בשבוע על האש מושקע, וגם בשאר הימים התעסקות עם בשר באופן קבוע כולל התעניינות בשיטות צלייה ויישון, מרדף אחרי הסטייק המושלם וכו' וגו'. מיותר לציין שהנושא המוסרי נע אצלי בין חוסר מחשבה לזלזול המובנה והמטופש של "אני בנאדם ואלה חיות, מה הבעיה?".

ובכל זאת, היו פעמים שבמסגרת ניסויים רוחניים כאלה ואחרים ניסיתי להפסיק עם הבשר, אבל זה לא תפס לזמן ארוך. מה בכל זאת קרה?

קרה שפתחו את קופיקס, בחיי. אני זז די הרבה ברגל, בין פגישות, לקוחות, משרדים ממשלתיים וכו'. מפה לשם מצאתי את עצמי שותה הפוך עם חלב בכל יציאה כזו, והיו הרבה. במקביל, התחלתי לפתח כאבי ראש בנוסף לבעיית עור, וגם היציאות לא היו משהו. התחלתי לחשוב מה לא בסדר כאן, והבנתי שתוספת החלב המשמעותית הזאת משפיעה. התחלתי לקרוא ולהתעניין וגיליתי את הרגישות שיש לרוב אוכלוסיית העולם, ואני בתוכה מן הסתם, ללקטוז. אתה לא צריך להיות אלרגי, מספיק רגישות ברמה מסוימת וזה מייצר את כל הטוב שתיארתי למעלה. אז חתכתי עם החלב, ועד כאן בלי שום היבט מוסרי, אבל בכל זאת הבנתי שיש משהו די משונה שבתור יונק הפסקתי לצרוך חלב אם בגיל...צעיר, אז די מוזר שאצרוך חלב אם של יונקים אחרים בגיל מבוגר.

הפסקת החלב עזרה, חד משמעית. התחלתי להתעניין יותר-והגעתי לאויב הבא, סוכר. בכל דבר יש סוכר, תקראו את יומני הסוכר של שאול אמסטרדמסקי אם יש לכם כח. בתור בחור עם שן מתוקה, ככה חשבתי לפחות, היה לי קשה ממש-אז דאגתי (ועדיין דואג) שיהיו לי בסביבה תמרים ואגוזים, ופירות מיובשים בשמש בלי תוספת סוכר. בינגו. השלב הבא? גלוטן. אין לי צליאק או משהו כזה, אבל מכיוון שנעשתי מודע הרבה יותר לגוף שלי, קלטתי שכל סנדוויץ' גורם לי להרגשה כאילו בלעתי בלון. קצת קריאה וקצת הגיון הביאו אותי להבנה מה קורה בקיבה כשצורכים גלוטן, אז שלום לפסטות וללחם. שלום גם לבטן נפוחה ולגירודים בעור.

אז פגשתי את אשתי לעתיד, צמחונית בשלב הזה שלא אכלה בקר כבר שנים אבל עדיין אכלה עוף מדי פעם. גרנו בכרם התימנים ובדיוק פתחו שם מסעדה אתיופית, עם מנה אדירה לטעמנו של אינג'רה טבעונית. התחלנו לאכול שם קבוע, וקלטתי שגם בלי בשר אני יוצא שבע ומסופק לגמרי. האשה התחילה להכניס לי את הקטע המוסרי, עד אז לא חשבתי בכלל על הסבל של בעלי החיים כאמור וכשחשבתי-לא הזיז. ביקשה פעם אחת שאראה סרטים ואקרא חומרים, ביקשה פעם שנייה, שלום בית אתם יודעים. וואלה ראיתי. וואלה קראתי. וואלה לא אוכל בשר מאז, בכלל. לא בקר, לא עוף וגם לא ביצים (תעשייה אכזרית במיוחד תעשיית הביצים). כבר שנתיים בערך לא בא בשר אל פי ואני לא מתגעגע בשום צורה, וקרה לי הדבר המדהים שלא האמנתי שיקרה-אני אשכרה נגעל מהאפשרות לקחת ביס. לא מסוגל לאכול יונקים או ציפורים. נכנס לי לראש שזו גופה, נכנס לי לראש הסבל המטורף, נכנס לי לראש הזיהום ובזבוז המשאבים. לא מסיונר, לא משכנע אחרים, אין לי בעיה לשבת לשולחן של אנשים שאוכלים בשר ואני לא קורא להם רוצחים-אבל אני לא נוגע. לא יודע להסביר בדיוק למה, אבל דגים כן אוכל מדי פעם, מה לעשות.

מתי הרגשתי הכי טוב גופנית? התשובה שלי חד משמעית: כשהתזונה שלי היתה נטולת גלוטן לחלוטין, נטולת סוכר מוסף לחלוטין וכמובן בלי חלב ובשר. הרגשתי כמו סופרמן, ירדתי 8 קילו (לא הייתי שמן אבל זה ניקה אותי מכל גרם מיותר), הייתי בכושר גופני מטורף כולל כושר הריצה הטוב בחיי והעירנות היתה בשיא. היום אני קצת מזייף בהשוואה לאז-עדיין נטול בשר וביצים לחלוטין, אבל כשיש משהו מתוק טעים במיוחד באירוע מיוחד אני אוכל, וכנ"ל לגבי גלוטן. אם יש איזו תוספת מגרה שנעשתה עם חמאה וממש בא לי-אוכל (ומרגיש חרא אחרי זה פיזית, מדהים כמה החלב זה רעל). אבל זה הדו"ח שלי על העניין.

_________________
"צריך לתמוך בחיזוק חמאס ובהעברת כסף לחמאס, זה חלק מהאסטרטגיה שלנו" (בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, מארס 2019).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 8:56 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23377
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
אבל ברצינות, נדב, מה אתה כן אוכל?
כלומר, יש לי חבר שהיתה לו תקופה טבעונית, והוא השמין בגלל חומוס, חמאת בוטנים וטחינה, אז אני מניח שזה אפשרי. אבל... טופו זה באמת מגעיל איך שלא מסובבים את זה, וירקות זה בסופו של דבר רק ירקות. המגוון של האכילה באמת יורד בלי בשר או גבינה.

וגם, מעניין מה שאתה כותב על חמאה. רוב הרגישים שאני מכיר למוצרי חלב, דווקא כן יכולים לאכול חמאה (ובטח ובטח שגהי) בלי בעיה, בגלל העדר כמעט מוחלט של לקטוז.

וכפי שכתבתי בת'רד השני, כרגע אני בקטוזיס, ובהחלט מרגיש מצוין... כך שבהחלט יכול להיות שיש המון דברים אינדבדואלים כאן.

_________________
״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 9:08 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: א' אפריל 15, 2018 2:41 pm
הודעות: 10972
בלוג: הצג בלוג (0)
נקודה טובה ה"מה אתה אוכל" וההשמנה בגלל ג'אנק טבעוני.

לא הייתי מסוגל לעשות את זה בלי אשה טבעונית שמבשלת מדהים. היא פתחה לי עולם שלם של קטניות, תבשילי ירקות ואפילו דברים אדירים מהטופו המושמץ. תאכל פשטידת טופו-מנגולד של אשתי ונראה אותך אומר שזה מגעיל (או תבשיל קארי בחלב קוקוס שלי, אם להיות צנוע). האמת היא שפתחו בבנימינה איזו מסעדת יפנית קטנטנה של טופו תוצרת בית, וזה אדיר ברמות-קפצנו לשם ביומולדת שלי לפני שבועיים וזה פינק אותי לא פחות ממסעדות הגורמה של פעם.

אני צרכן חומוס/טחינה היסטרי (טרי, לא קופסאות) ולא משמין מזה גרם כי אני אוכל בלי פיתה. וכן, זה משביע אותי לגמרי. אוכל במהלך היום סלטי הרכבה שאפשר להזמין בכל מקום, פשוט בלי לחם. אגב, דגן+קטניה=חלבון מלא, כך שלמשל תבשיל הדאל עדשים של אשתי על אורז זה גם הדבר הכי טעים בעולם בערך וגם נותן בומבה של חלבון.

_________________
"צריך לתמוך בחיזוק חמאס ובהעברת כסף לחמאס, זה חלק מהאסטרטגיה שלנו" (בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, מארס 2019).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 9:21 pm 
מנותק
Junior

הצטרף: ד' ינואר 24, 2007 12:29 am
הודעות: 2783
בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מאמין שבמדינת ישראל אנשים עדיין שואלים טבעוני "מה אתה אוכל?" כנראה שהמדינה שהכי קל להיות בה טבעוני בעולם מכל האספקטים. תעשו סיבוב בשוק לוינסקי ותראו כמה בורכנו (בקרבה לטורקיה..).

אפשר לעשות אינסוף דברים מירקות וקטניות. שאתה נמנע לאורך זמן מלאכול בשר וחמאה. אתם גם לומד להכיר מנעד טעמים אחר ולי כבר קשה אפילו לחזור לטעמים חזקים כמו פיצה. קוראסון מפוצץ חמאה בכלל מרגיש לי כמו המוות בהתגלמותו.

וגם אני בורכתי בבשלנית טבעונית מחוננת. ובבית הוריי היינו אוכלים בשר פעם ב.. וחמאה לא הייתה נכנסת לבית. ככה שלהגיד שלום וביי לבשר וחלב לא הייתה משימה קשה כל כך.

הטופו שמוכרים בסופר נחות. תאכל טופו של קדיתא או לחילופין תאכל אותו במקומות כמו קוריאה ויפן. Thats the real deal.

_________________
Another gem from Tommy Heinsohn.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 9:24 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23377
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
אני חובב של אוכל. נקודה. אני אוהב לאכול, ואני אוהב לבשל, ובעיקרון הסוג האהוב עליי של פורנו, אמנם כולל שיזוף אבל לא של שחקניות, אלא של נתחי בשר.

וכן, היו לי שבועות צמחוניים (לא בגלל אידיאולוגיה ח"ו, אלא בגלל שרציתי להוכיח שאני יכול), ובישלתי ואכלתי לא מעט דאלים, ופג'ואדות צמחוניות, וקארים עם טופו ופטריות בחיים שלי. חוץ מזה, אני אוהב לעשות סלטים טעימים, ובהחלט יש כאלה (למרות שפטה משדרגת כל סלט, אם להיות הוגנים). ואם אכלתי לחם, זה רק כלל כזה מלא (אבל לא אורז מלא. אורז מלא זה לא טעים, וזה לוקח הרבה יותר מדי זמן בישול).
ואיכשהו כל זה השאיר אותי רעב בדרך כלל. הרבה יותר רעב ממה שאני עכשיו על דיאטה של 65% שומן ופחות מ 20 גרם פחמימות ביום. וזאת למרות שכמותית אכלתי הרבה יותר (ואני מדבר על פי שניים או שלושה לדעתי).

_________________
״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 11:01 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:57 am
הודעות: 843
מיקום: London
בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון, אני לא מתיימר להיות מומחה או מבין בנושא, אבל לא מזמן שמעתי או ראיתי (לא זוכר איפה) שמחקר די רציני אומר שדיאטת דלת פחממימות מקצרת את החיים בארבע שנים בממוצע. בעקרון נראה לי שהכי ממולץ הוא לאכול מאוזן ומגוון, הרבה ירקות ופירות ולהמעיט ככל האפשר בסוכר.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ב' ספטמבר 17, 2018 11:15 pm 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 2:26 pm
הודעות: 23377
מיקום: OC
בלוג: הצג בלוג (0)
ראית את החתימה שלי? אני צריך בירה, עם כל הכבוד לכל הקטוגני בעולם. אני מאד מאד אוהב פרות וכבשים, אבל אני עוד יותר אוהב בירות קשות \ בלתי אפשריות להשגה.

אבל כמכה מהירה לאובדן של כמה קילוגרים, זה די יעיל. התכנון שלי הוא לעשות את זה חודש בלבד, אבל מדי פעם. זאת הפעם הראשונה - עברו שבועיים, נותרו שבועיים. ואולי עוד חצי שנה נעשה את זה שוב, כשצריך להשיל עוד קצת.
הטוב? כן, אני אוהב עוגיות ושוקולד, אבל אין דבר שאני יותר אוהב בעולם מאשר הרבה בשר אדום ושומני, עם המון חמאה, ועדיף עם איזה מנצ'גו טוב לקינוח. ואשתי בדרך כלל לא ממש מרשה (כן, היא זאת שקובעת בבית. מה לעשות...). אז כשאני בקיטו פעם ב... אני יכול TO INDULGE לגמרי בתאוות הבשרים והגבינות הקשות לאיזה חודש, גם אם זה על חשבון בירה. אבל באמת, כמויות ובעיקר איכות הבשר המעולה שאכלתי בשבועיים האחרונים, ושאני עוד מתכוון לאכול בשבועיים הקרובים, משמחת לבב אנוש, בטח כשהיא באה יחד עם הרגשה טובה וירידה במשקל.

עד הפעם הבאה...

וכן, גם לי ברור שמה שאני עושה לא מאוזן. אני קראתי מחקרים לכאן ולכאן, ונדמה לי שיש הרבה יותר תימוכין לחשיבות של ירקות ופירות מאשר לחשיבות של בשר למרות שגם השני, כבודו במקומו מונח. עוד מעט.

_________________
״לי יש דרכון של מדינה מתקדמת ובעוד x שנים אני לא כאן.״ (נכתב בנובמבר 2022, על ידי יוזר שאיננו אני).


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 12:23 am 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' נובמבר 29, 2006 12:50 pm
הודעות: 489
בלוג: הצג בלוג (0)
דווקא בכל הנוגע לאספקט הבריאות אני לא מסכים עם הטבעונות, אני חושב שלכל אחד יש נטייה לתזונה ומאכלים מסויימים שטובים לו יותר או פחות אבל בטח שאי אפשר לקבוע שחלב או כל מאכל ״קרניסטי״ אחר זה רעל (ובטח לא טיעונים דמגוגיים כמו ״מוגלה״ וכו׳ אבל זו סתם טמטמת טבעונית), הנה רק לפני כמה ימים התפרסם מחקר ענקי שהתפרס על גבי שנים סביב יותר מ 100,000 איש ושפורסם באחד מכתבי העת הרפואיים החשובים בעולם בנוגע לחלב:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 84,00.html

ברור לי שחלב לא מתאים כלל ל hacohen אבל לקבוע שהוא רעל באופן גורף זו אמירה שלא מגובה באמת מבחינה מחקרית, וכך גם לגבי מאכלים אחרים שהם תוצרי בעלי חיים (כמובן לא בצורתם המעובדת, מעובד פחות מומלץ בכל דבר, בלי קשר לבשר).

עדיף לטבעונים להתמקד יותר באלמנט המוסרי והסביבתי ופחות בבריאותי ובהגעלות/ הפחדות זולות, שם יש להם הרבה יותר קייס.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 12:49 am 
מנותק
Junior

הצטרף: ג' אוגוסט 12, 2008 12:34 am
הודעות: 4587
בלוג: הצג בלוג (0)
תעזוב את החלב כחלב, אלא תסתכל על המוצר המוגמר שמגיע אליך לצלחת.
תראה סרטונים של עובדים שתולים בתעשיות האלו, אי אפשר לדמיין שדבר כזה יכול להועיל לגוף בצורה כלשהי.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 8:49 am 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: א' אפריל 15, 2018 2:41 pm
הודעות: 10972
בלוג: הצג בלוג (0)
shukista כתב:
דווקא בכל הנוגע לאספקט הבריאות אני לא מסכים עם הטבעונות, אני חושב שלכל אחד יש נטייה לתזונה ומאכלים מסויימים שטובים לו יותר או פחות אבל בטח שאי אפשר לקבוע שחלב או כל מאכל ״קרניסטי״ אחר זה רעל (ובטח לא טיעונים דמגוגיים כמו ״מוגלה״ וכו׳ אבל זו סתם טמטמת טבעונית), הנה רק לפני כמה ימים התפרסם מחקר ענקי שהתפרס על גבי שנים סביב יותר מ 100,000 איש ושפורסם באחד מכתבי העת הרפואיים החשובים בעולם בנוגע לחלב:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 84,00.html

ברור לי שחלב לא מתאים כלל ל hacohen אבל לקבוע שהוא רעל באופן גורף זו אמירה שלא מגובה באמת מבחינה מחקרית, וכך גם לגבי מאכלים אחרים שהם תוצרי בעלי חיים (כמובן לא בצורתם המעובדת, מעובד פחות מומלץ בכל דבר, בלי קשר לבשר).

עדיף לטבעונים להתמקד יותר באלמנט המוסרי והסביבתי ופחות בבריאותי ובהגעלות/ הפחדות זולות, שם יש להם הרבה יותר קייס.


בדיוק באתי לכתוב שעדיף שטבעונים לא יתרכזו בפן הקולינרי-יש מה לאכול ואפשר לאכול מצוין, אבל אין שום ספק שבשר זה טעים מאד ואני לא רואה קרניבור כלשהו משנה את תזונתו בגלל אלמנט הטעם.

לגבי הבריאות, זה נושא עמוק ורחב ואני לא רוצה להשטיח אותו, ספציפית לגבי לקטוז, ראה ציטוט ממאמר של פרופ' זמיר הלפרן מנהל מערך הגסטרו באיכילוב (המאמר המלא: https://www.tasmc.org.il/Articles/Gastr ... Paper.aspx)

"אי סבילות של מזונות המכילים סוכר חלב - לקטוז (בעיקר מוצרי חלב) היא בעיה נפוצה. באירופה ובארה"ב השכיחות היא 7% עד 20% בלבנים ומגיעה ל80% עד 95% בקרב האמריקאיים האפריקניים (65 עד 75%) וההיספנים
(50%). במזרח אסיה השכיחות עולה על 90% באוכלוסיות מסויימות. בישראל, השכיחות הממוצעת ביהודים היא 70%: 79% בקרב יוצאי אשכנז, 63% בקרב יוצאי צפון אפריקה, 44% בקרב יוצאי תימן; בערבים השכיחות היא 81%. התסמינים של אי סבילות ללקטוז כוללים שלשול, כאב בטן, ונפיחות לאחר צריכת חלב או מוצרים המכילים חלב").

זה עניין די ידוע שגיליתי מהר כשגיליתי שאני בעצמי רגיש ללקטוז (וול, אני "יהודי יוצא אשכנז"). זה לא מקרה שמסורתית בסין ויפן אין מוצרי חלב בצריכה מסיבית והטופו הוא חומר הגלם. רוב אוכלוסיית העולם רגישה/לא סבילה ללקטוז, ללבנים ממוצא צפון אירופי יש מוטציה שמאפשרת להם להיות חופשיים מהרגישות הזו-זו הסיבה למה מוצרי חלב כה נפוצים באיזורים האלה ואיך הם חדרו לתרבות הכללית (למשל, יהודים אשכנזים שהם בעקרון רגישים ללקטוז אימצו תזונה מהסביבה שלהם שלא רגישה, והעולם בכללי מושפע מהתרבות האמריקאית הלבנה).

_________________
"צריך לתמוך בחיזוק חמאס ובהעברת כסף לחמאס, זה חלק מהאסטרטגיה שלנו" (בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, מארס 2019).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 10:32 am 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ה' נובמבר 30, 2006 12:09 pm
הודעות: 9672
בלוג: הצג בלוג (0)
טענת האין לטבעונים מה לאכול והבת דודה שלה, יש להם מה לאכול אבל זה מגעיל הן מהמפגרות ששמעתי. ושמעתי, ב"ה, אני בכ"ז יותר מ-20 שנים בסלניוז.

אחד מהמטבחים המדהימים בעולם, המגוונים והטעימים שיש, המטבח ההודי הוא כמעט טבעוני ברובו, ואת הגהי שמשמשת כשמן ניתן להחליף בקלות בלי פגיעה משמעותית בטעם בכל שמן אחר.
המטבח התאילנדי ניתן לטבעון בקלות, וזה מטבח אדיר אדיר אדיר אדיר.
אולי שני המטבחים היחידים שאני מתקשה לראות כיצד מטבענים בקלות ובזול הם האשכנזי והצרפתי העילי. והגרמני, אבל זה לא הפסד כי זה חרא אוכל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 11:26 am 
מנותק
Sophomore

הצטרף: א' פברואר 08, 2015 12:51 pm
הודעות: 1691
בלוג: הצג בלוג (0)
אני יכול מאוד להבין טיעונים כנגד חלב, סוכר ואוכל מעובד...

אני אסייג זאת בכך שעד כמה שאני מכיר, היום נושא מאוד משמעותי בתחום הדיאטות ובריאות זה נושא המיקרוביום - מקבץ החיידקים שחיים בגופינו ויכולותיהם. והם, בניגוד לdna שלנו יכולים להשתנות באופן משמעותי במהלך החיים ותלויים בהרגלים שלנו (ספורט, אכילה וכו'), בהיגיינה (או בהיעדר סטריליות מופרזת), במיקרוביום של בני הזוג שלנו...

בהקשר של מאכלים שלא מתעכלים טוב אפשר לדמיין שאם לא נהוג לאכול אותם במשפחה שבה גדלת, גם לא יתקיימו אצלך חיידקים שיודעים להתמודד איתם, אולם אחרי תקופת התרגלות אותם חיידקים יכולים לשגשג ואז לא אמורה להיות בעיה...


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 11:53 am 
מנותק
Freshman

הצטרף: ד' נובמבר 29, 2006 12:50 pm
הודעות: 489
בלוג: הצג בלוג (0)
יואב כתב:
תעזוב את החלב כחלב, אלא תסתכל על המוצר המוגמר שמגיע אליך לצלחת.
תראה סרטונים של עובדים שתולים בתעשיות האלו, אי אפשר לדמיין שדבר כזה יכול להועיל לגוף בצורה כלשהי.


יש הרבה בקרות איכות ואמצעים שנועדו להבטיח שהחלב שמגיע אליך הוא ראוי ונקי. נראה לי שכולנו יכולים להסכים שהיחס של התעשייה לבעלי החיים הוא מחפיר אבל בו זמנית התעשייה הזו יודעת שאם יהיה סקנדל שמסכן בני אדם זו יכולה להיות מכת מוות עבור אותו המותג.

אין לי מה לראות, החלב מיוצר תחת פיקוח קשה ע״י גורמים שהאינטרס הכי גדול שלהם זה שהוא יגיע אליך נקי וראוי לצריכה, ואין סיבה להניח שיש איתו בעייה.

נדב, כמו שאמרתי כמובן שהחלב פחות סימפטי עם מי שרגיש אליו, אבל אני חושב שגם פה יש רמות שונות, למשל אני רגיש לחלב ניגר אבל גבינות ואוכל חלבי מוצק יחסית עובר אצלי מצויין.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 12:45 pm 
מנותק
Freshman

הצטרף: ו' יולי 27, 2018 3:29 pm
הודעות: 505
בלוג: הצג בלוג (0)
יש עוד דבר שצריך לקחת בחשבון - קשה לי לראות אוכלוסיות יחסית חלשות מצליחות לעבור לאורח חיים טבעוני. במשפחות כאלה, פעמים רבות מי שמכין את האוכל הם הילדים בזמן שההורים בעבודה. חוץ מזה, לא לכולם יש בבית אישה עם ידי זהב שיודעת להכין מטעמים טבעוניים שתדאג להעמיד ארוחות טובות לכל שעות היממה. והנה, גם כאן נאמר על ידי מישהו שאלמלא אשתו הבשלנית הטבעונית הוא לא היה מצליח לשרוד בטבעונות.

לא לכולם יש את היכולת והזמן לחקור אודות מאכלים ולחפש חלבונים מהצומח ולדאוג לתפריט מוקפד על מנת שלא יתגלו חוסרים בבדיקות הדם הבאות. אם תציצו בקבוצות של טבעוניים תראו שמלא אנשים שנכנסו לזה טוענים שמאוד קשה להם למצוא דברים טעימים ו/או מתלוננים על תחליפי הגבינה (נראה כמו פלסטיק שרוף) ו/או על תחליפי בשר שונים. בהקשר הזה, יכול להעיד על עצמי שבתור עצלן למדי, כשאני רעב אני פשוט הולך לסופר קונה חתיכות חזה עוף/פרגיות/סטייק ועושה לי בבית או לחילופין קונה לי מנת שווארמה. כשממש אין לי כוח לצאת, אני פשוט מכין לי סנדוויץ' עם פסטרמה או אוכל קופסת טונה. ממש אין לי כוח להתחיל לחקור ולנבור.

בנוסף עד כמה שהבנתי, ההוצאות הכלכליות גדולות יותר (אבל אני לא סגור על זה) עבור טבעונים.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 2:35 pm 
מנותק
Hall of Famer

הצטרף: א' אפריל 15, 2018 2:41 pm
הודעות: 10972
בלוג: הצג בלוג (0)
זאת לא באמת בעיה לעבור לתזונה טבעונית, בכל רמת הכנסה. סלטים מזינים, ירקות בתנור, אורז עם עדשים/שעועית, חומוס, קמחי קטניות, טופו וסייטן למי שאוכל-מצרכים בסיסיים וזולים שיכולים לייצר תזונה מלאה. אני צריך את אשתי כי אני גם מפונק באוכל אז התבשילים והפשטידות עוזרים או לפחות עזרו בהתחלה לשנות את הרגלי התזונה. כמו שיובב אמר, ישראל היא בערך המדינה הכי קלה בעולם להפוך בה לטבעוני. מעבר למצרכים שציינתי, ניתן למצוא היום בסופרים הגדולים מוצרים שלוקח 5 דקות להכין כמו דים סאם או חלבון מהצומח (עושה עם זה פסטה בולונז מאטריות קמח עדשים וזה אחלה) והמודעות רק הולכת וגדלה.

_________________
"צריך לתמוך בחיזוק חמאס ובהעברת כסף לחמאס, זה חלק מהאסטרטגיה שלנו" (בנימין נתניהו בישיבת סיעת הליכוד, מארס 2019).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 5:31 pm 
מנותק
Sophomore

הצטרף: ג' ספטמבר 22, 2009 12:33 pm
הודעות: 1709
בלוג: הצג בלוג (0)
אכן. קמחי הקטניות למיניהם (בפרט קמחי חומוס ועדשים) היו חלק חשוב בהצלחה של אשתי להפסיק לאכול ביצים (ובהפחתה משמעותית של צריכתן על ידי). תעשיית הביצים בארץ היא אחת היחידות בעולם המערבי שעדיין משתמשות בכלובי סוללה.

_________________
Gibon


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 18, 2018 10:58 pm 
מנותק
מנהל פורום

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 8:50 pm
הודעות: 30392
בלוג: הצג בלוג (14)
הקומנט האחרון מבחינתי הוא הנקודה העיקרית.

טבעונות זה סבבה ואין לי שום טענות כלפי מי שבוחר בטבעונות, אני גם מקבל בעיקרון את האקסיומה שטוב להפחית צריכת מוצרים מהחי משלל סיבות. אבל בסופו של דבר בחירה אישית בטבעונות לא תשנה כלום בפועל, כי אלא אם פתאום תצמח תנועות טבעונות עולמית שתצליח לשנות את התמונה באופן דרמטי, טבעונים ימשיכו להיות אחוז קטן מאוד מהאוכלוסיה, וממילא הגידול באוכלוסייה מבטל את ההישגים של התנועה הטבעונית.

מה כן יכול לשנות? פעולה מצד המדינה (או רגולטורים באופן כללי). אם יחליטו מחר שכלובי סוללה זה דבר לא מוסרי שגורם סבל לא סביר לעופות, ויחליטו לאסור אותם, לא יהיו כלובי סוללה. כנ"ל לגבי משלוחים חיים או אפילו בכלל עם צריכה מן החי (זה מן הסתם לא יקרה בקרוב). זה בדיוק מה שקרה עם כבד האווז ופיטום האווזים ועובדה שאם בשנות ה90 כל מסעדה הגישה כמובן מאליו כבדי אווז היום זה הרבה יותר נדיר. וזה מאבק שהוא אורתוגונלי למאבק הטבעוני (ואולי אפילו הטבעונות הרדיקלית מונעת אותו כי מאבקים כאלה עשויים להתפרש כלגיטימציה לדרכים אחרות של אכילת בשר).

_________________
"ונניח שזה נכון - מי ידע מזה?" שמעון מזרחי על פרשת הפיצה
"המזל של מכבי הוא שחסכנו מהם להפסיד מול ירושלים בגמר" (מוטי אמסלם)


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 8:38 am 
מחובר
Hall of Famer

הצטרף: ב' נובמבר 27, 2006 11:46 am
הודעות: 15635
מיקום: במרתף
בלוג: הצג בלוג (0)
ציפה דריפה אלמדלסי כתב:
טענת האין לטבעונים מה לאכול והבת דודה שלה, יש להם מה לאכול אבל זה מגעיל הן מהמפגרות ששמעתי. ושמעתי, ב"ה, אני בכ"ז יותר מ-20 שנים בסלניוז.


פיספסתי משהו? מי טען את זה?

_________________
כורסה נוחה זה התחלה של סוף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: rony ו 9 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.