סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 5:03 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 8:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם מה שמגעיל ודוחה אותך זה רק הדם והקרביים כמו שיגעיל רוב האנשים לראות ניתוח, בסדר. אבל אתה סבבה עם אלפי פרות/תרנגולות כלואים בלי מילימטר של מרחב? עם זעקות כאב של חיה נשחטת? עם מראה של אפרוחים נגרסים חיים? עם זעקות כאב של ממליטה שהעגל שלה נלקח ממנה עם לידתו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 8:52 pm 
Hall of Famer

לא, לא סבבה לי עם זה. זה לא קומדיה רומנטית עבורי, כאמור - בדיוק כפי שגרידה או שאר מראות זוועה , אינן.
האם אני יכול לראות? כן. האם כיף לי לראות? ממש לא. האם יש לזה קשר עם הבחירה המוסרית שלי? לא ממש.

ניקח מקרה היפותטי, כי אין לי מושג איך שוק הבשר הזה עובד - אם הדרך היחידה של מגדל חיות להרוויח סכום נורמלי ולא להיות בהפסד, ועל כן לכלכל את משפחתו, ולהניע את הכלכלה - או כל דבר אחר שכולל רווח אנושי, אז באמת לא מזיז לי מה מצב החיות.
לו, במצב היפותטי, גלגלי הכלכלה עובדים והרווח האנושי ממשיך גם אם יתנו לחיות תנאים טובים יותר - אז מעולה, בוא ניתן לכל החיות לרעות בשדה ולעשות FREE RANGE. אם יש קרטל אכזרי שמנצל את המצב, ותורם רק למונופוליזציה של התעשייה, אז גם אני מסכים.
אבל אין לי מושג מה המצב האמיתי והשאלה היא בראש ובראשונה, ובקלות, רווחת בני האדם. ורק אחר כך, במרחק עצום, רווחת החיות. רווחת החיות לא בלתי משמעותית לחלוטין אצלי, אבל היא בהחלט בעלת משמעות מינימלית למדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:00 pm 
Hall of Famer

אנחנו מתחילים להתקדם, אם כי אציין שדי מזעזע לדעת שאדם בעל השכלה הרבה מעל הממוצע-הן אקדמית והן כללית-יודע כה מעט על תעשייה שמשפיעה כלכך הרבה.

"אומת המזון המהיר" של אריק שלוסר, בתור התחלה.

ו"רווחת האדם"-מהי? אני הומניסט וחושב שזכותו של האדם לחיים גוברת על זכות החיה (ופה יש לי מן הסתם ויכוח מוסרי עמוק עם היורופסקים למיניהם), אבל לא זכותו להנאה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:08 pm 
Hall of Famer

ואותי מזעזע לדעת שרואה חשבון מוסמך ומנוסה בישראל, לא יודע מהי תועלתנות. כולנו מזועזעים מדברים שונים מסתבר.
אקרא תקציר של "אומת המזון המהיר", נשמע מעניין.

... עדכון - עברתי על הערך בויקיפדיה. אז אמנם לא קראתי את הספר, אלא תקציר מאד מאד מתומצת. אבל אם כך, די שפתרנו את הכל במזון אורגני (ורוב הבקר שאני צורך, הוא ברמה גבוהה יחסית, אורגני או מחוות מסוימות) ופתרנו את הבעיה. מה גם, שאני לא אוכל במקדונלדס ומאד מודע למה שאני מכניס לפה ולאיכותו.

בכל מקרה, יותר מעניין אותי לראות אם יש מידע על קרטליזציה של התחום . יתכן שיש, אבל זה משהו שצריך בחינה מדוקדקת.

ורוותחת האדם, גם להנאה, גוברת בעיניי, ובקלות על זכות החיה לחיות. אולי אלא אם ההנאה היא בהריגה עצמה. אבל הנאה מדידה (כסף, שובע) - בהחלט ובהחלט שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:16 pm 
Hall of Famer

ואגב, אני לא חושב שהסברתי למה זה כל כך מפריע לי, ולמה כששפירא כתב כאן, נלחמתי נגדו בחורמה.

טוב, א. כי אני מאד אוהב לאכול פרות, כבשים, ברווזים וקנגרואים.
אבל חשוב יותר ב. נדמה לי שזו אחת הדוגמאות היחידות בהן גופים (שהם לא המדינה!) מנסה לעשות את מה שהבטחתי לעצמי שלעולם לא יקרה מאז שעזבתי את הדת - וזה להגיד לי מה לעשות ואיך לחשוב, ובעיקר - למנוע ממני זכות. וזובי אם אני נותן לגוף כלשהו (שהוא לא המדינה, וגם שם זה ניתן לדיון) למנוע ממני זכות. ועד היום אניל אמבין או יודע במה הטבעונות (המיליטנטית) שונה מהדת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:37 pm 
Hall of Famer

א. אני לא רואה חשבון מוסמך.

ב. מובן שאני יודע באופן בסיסי תועלתנות מהי. ביקשתי שתסביר כדי שניקח משם משהו לדיון, אבל בסוף לא הלכתי לשם.

ג. אני לא טבעוני מיליטנט, מתנגד עקרונית ומהותית לרוב האספקטים של טבעונות מיליטנטית ומזדעזע מהמחשבה של כפיית מחשבה על אחר.

ד. תיארתי את המוסר שלך בלי לשפוט אותו, והתיאור שלי מדויק. אתה מבכר את הנאתך על סבל החיה על אף שאתה באופן אישי לא מתמודד עם הסבל הזה ישירות למרות שאתה נהנה ממנו ישירות. מה ההבדל העקרוני בין אכילת בשר מתוך הנאה לבין בעילת עז לשם הנאה?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 9:55 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נו, שוב, זו אותה שאלה כמו שנושא ההפלות. אני מניח, סתם מהכירי את קשת הדעות שלך בנושאים אחרים, שאתה איש pro choice. גם אני אגב. אבל ישאלו אותך אנשי pro life, וכאלה יש הרבה גם בישראל - למה נוחותה ורווחתה של אישה או של בן זוגה חשובים יותר מחיי אדם לעתיד?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:09 pm 
Hall of Famer

כי יש הבדל, בעיניי, בין אדם חי לעובר ובין אדם חי לגופה. שמחה גולדין, פרופסור באוניברסיטה ואדם משכיל מאד מן הסתם, מתנהג כאילו גופת הבן המת שלו היא אדם חי ומוכן להקריב חיי אדם בשביל זה. אני לא. וכנ"ל טובתה של אשה שמרגישה שהלידה לא טובה לה (ובל נשכח שבמצב נורמלי אשה רוצה ללדת) עולה על טובתו של עובר שטרם נולד. זוהי השקפתי. בנוסף לזה, אשה שמפילה עובר מתמודדת ישירות עם המעשה שלה. אדם שאוכל בשר-בדרך כלל לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

נערך לאחרונה על ידי Hacohen בתאריך ה' ספטמבר 20, 2018 10:15 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:14 pm 
Hall of Famer

לא יודע איך.לענות על שאלת הבעילה, כי לעולם לא חקרתי אותה. מה שכן, איכס

לגבי הפוסט האחרון והסיפא שלך. אז מה אם אוכל הבשר לא צריך להתמודד עם המעשה? מהי המשמעות המוסרית עבורו של ההתמודדות הזאת? ולמה צריך להעניש אדם 'להתמודד' אם הוא לא חייב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:21 pm 
Hall of Famer

לא צריך כלום. התפישה המוסרית שלי היא שאדם צריך להתמודד עם הבחירות שלו. רוב האנשים בעולם אוכלים בשר בלי להניד עפעף ובלי לחשוב פעמיים. מה לעשות. אבל אתה אומר "מוסרית אני סבבה עם זה", אז אנחנו בדיון מוסרי והמוסר שלי לא יותר טוב משלך, אבל אני רק מנסה להבין אם התפישה המוסרית שלך מתבססת על עקרון יותר עמוק מאשר "וואלק בשר זה טעים וזה מה שחשוב לי".

עכשיו, יש לא מעט מצבים בחיים שאתה נוהג שלא על פי צו מצפונך. אני נוסע על אוטו די מזהם, למשל. ואני חושב על זה הרבה. ברור שאני מעדיף אלטרנטיבה אחרת, אבל אני גר במושב בלי תחבורה ציבורית נורמלית וזה האוטו שהמשרד הקצה לי. אז אני ממשיך לנסוע עליו ולהתבאס על עצמי, זה קורה. מה שכן, לא משלה את עצמי שלזיהום אין ערך שלילי. יש לו ואני אחראי עליו במידת מה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:23 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
כי יש הבדל, בעיניי, בין אדם חי לעובר ובין אדם חי לגופה. שמחה גולדין, פרופסור באוניברסיטה ואדם משכיל מאד מן הסתם, מתנהג כאילו גופת הבן המת שלו היא אדם חי ומוכן להקריב חיי אדם בשביל זה. אני לא. וכנ"ל טובתה של אשה שמרגישה שהלידה לא טובה לה (ובל נשכח שבמצב נורמלי אשה רוצה ללדת) עולה על טובתו של עובר שטרם נולד. זוהי השקפתי. בנוסף לזה, אשה שמפילה עובר מתמודדת ישירות עם המעשה שלה. אדם שאוכל בשר-בדרך כלל לא.

יגידו לך אנשי pro life - איפה ההבדל? זה אדם לעתיד ואתה דן אותו למוות. מאיזו נקודה הוא נהייה אדם בעיניך?

ואני אוסיף: ואם תראה סרטוני זוועה של אגודת אפרת, עובר אדם מתפתל ונחנק, זה ישנה משהו בדעתך?
משנה לך אם הבחירה של האשה היא כתוצאה מנסיבות קשות (למשל נכנסה להריון מאונס) או שסתם כי בא לה עוד כמה שנים לא לגדל ילדים כי החיים שלה בלי ילדים נוחים וטובים לה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:24 pm 
Hall of Famer

ולעניין העז, ברור שאין הבדל מוסרי בין בעילת עז לבין אכילתה. ובכל זאת החוק אוסר את הפעולה הראשונה ומתיר את השנייה, שלא לדבר על הטאבו החברתי. אולי זה יתמיה את התותח, אבל תחשוב על זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:28 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
Hacohen כתב:

יגידו לך אנשי pro life - איפה ההבדל? זה אדם לעתיד ואתה דן אותו למוות. מאיזו נקודה הוא נהייה אדם בעיניך?

ואני אוסיף: ואם תראה סרטוני זוועה של אגודת אפרת, עובר אדם מתפתל ונחנק, זה ישנה משהו בדעתך?
משנה לך אם הבחירה של האשה היא כתוצאה מנסיבות קשות (למשל נכנסה להריון מאונס) או שסתם כי בא לה עוד כמה שנים לא לגדל ילדים כי החיים שלה בלי ילדים נוחים וטובים לה?

ראיתי סרטוני הפלות. זה לא נעים, אבל שוב:

1. אשה שמפילה עובר לוקחת על עצמה את הבחירה המוסרית, יישומה ותוצאתה. אוכל בשר רגיל בחברה המערבית-לא.

2. "אדם לעתיד" אינו אדם עדיין. גם ההלכה היהודית מכירה בזה וגם הרפואה המודרנית-ולכן אם הריון מסכן אשה, הורגים את העובר. גם אנשי אפרת מסכימים לכך.

3. העמדה המוסרית שלי לגבי הפלות היא התרתן במגבלה. כן הייתי רוצה שתיעשה מחשבה ושיהיו קריטריונים מסוימים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:37 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
לא צריך כלום. התפישה המוסרית שלי היא שאדם צריך להתמודד עם הבחירות שלו. רוב האנשים בעולם אוכלים בשר בלי להניד עפעף ובלי לחשוב פעמיים. מה לעשות. אבל אתה אומר "מוסרית אני סבבה עם זה", אז אנחנו בדיון מוסרי והמוסר שלי לא יותר טוב משלך, אבל אני רק מנסה להבין אם התפישה המוסרית שלך מתבססת על עקרון יותר עמוק מאשר "וואלק בשר זה טעים וזה מה שחשוב לי".

עכשיו, יש לא מעט מצבים בחיים שאתה נוהג שלא על פי צו מצפונך. אני נוסע על אוטו די מזהם, למשל. ואני חושב על זה הרבה. ברור שאני מעדיף אלטרנטיבה אחרת, אבל אני גר במושב בלי תחבורה ציבורית נורמלית וזה האוטו שהמשרד הקצה לי. אז אני ממשיך לנסוע עליו ולהתבאס על עצמי, זה קורה. מה שכן, לא משלה את עצמי שלזיהום אין ערך שלילי. יש לו ואני אחראי עליו במידת מה.

נדמה לי שכתבתי לא מעט על כמה מהתפיסות המוסריות שמנחות אותי כאן. (תועלתנות, מותר האדם, חזון הצמחונות וכו').
ברור שאני מוטה בגלל שאני מאד אוהב סטייקים. בסדר, אני גם מוטה שעזבתי את הדת, בגלל שאני אוהב לבעול נידות ולאכול חזרזירים. לא נורא. בסופו של דבר, אני אנושי וכל בן אדם, סובייקטיבי לגבי פחות או יותר, הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:39 pm 
Hall of Famer

סבבה, זה די ברור מההתחלה שההטיה המוסרית שלך נובעת מתשוקתך לסטייקים. לא ביקרתי אותך על זה, רק עשיתי כמה אנלוגיות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:40 pm 
Hall of Famer

למיטב זכרוני ממה שקראתי העניין ההלכתי לא לגמרי סגור. מדובר על נקודת זמן של כ-40 יום או משהו כזה, שאחריו העובר כבר נחשב כבעל נשמה, אבל יש פוסקים שמקפידים יותר וטוענים שגם לפני היום ה-40 זה אסור. בכל מקרה זה לפני הזמן שהרפואה מאפשרת הפלה, כלומר הרפואה מאפשרת הפלה אחרי הזמן שההלכה מאפשרת. אלה בדיוק הזמנים שמופיעים בסרטונים של אגודת אפרת, אגב, כי הם עושים את האפקט הכי חזק. אבל זה לא הספיע על הבחירה המוסרית שלך גם אחרי שראית אותם.

ואתה חוזר לנקודה שבה מדובר על סיכון האשה. זו בריחה למחוזות הקלים שבהם גם אפרת מסכימים. אני לא מדבר על סיכון בכלל, לא זוכר שהזכרתי את זה, ולצורך העניין אין לאשה שום סיכון פיזי או רפואי בהריון. אתה נובח על העץ הלא נכון, כי זה העץ הקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:47 pm 
Hall of Famer

אני לא נובח על שום דבר, תירגע. אם לא הבנת מה אני כותב אני מוכן להסביר שוב.

אתה לא דיברת על סכנה, אני נתתי את דוגמת הסכנה כדי להמחיש שגם לפי ההלכה וגם לפי האתיקה הרפואית המקובלת, דינו של עובר הוא לא כדין אדם חי. הרי אם זה היה אותו דין, מה פתאום נהרוג אדם אחד כדי להחיות אחר? אם בזמן סכנה להרה מבכרים את חייה על פני העובר, סימן שחיי החי עדיפים על חיי העומד לחיות, השאלה זה התנאים.

ואז אמרתי שלהשקפתי המוסרית אכן צריכים להיות תנאים להפלה. וגם אמרתי שאשה שמבצעת הפלה מתמודדת ישירות עם תוצאות מעשיה.

ובכך אני חושב שעניתי לך בפעם השנייה תשובה מלאה. אז אל תנב...כלומר, אני מקווה שהבנת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:52 pm 
Hall of Famer

לפי ההלכה, אם זכור לי נכון (וכבר שנים לא למדתי את זה), מותר להרוג את העובר לא בגלל שהוא לא חי, אלא אדרבא מדין רודף, למרות שהוא חי לכל דבר ועניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 20, 2018 10:53 pm 
Hall of Famer

תרגיע אתה, אל תהייה כזה רגיש. "נובח על העץ הלא נכון" זה ביטוי.
אשה מתמודדת ישירות עם תוצאות מעשיה? אני מניח שבהרבה מקרים כן. במקרים אחרים היא פשוט ממשיכה בחיי רווקות או זוגיות נוחים שלגדל ילד היה משבש לה. אני גם מניח שאלה לא המקרים שההלכה מבכרת את בחירת האשה על פני חיי העובר.
וכן, הבנתי את התשובה שלך, אני גם לא שופט אותך, אני pro choice בעצמי. אני רק אומר שאנשי פרו לייף (וגם כמה פוסקים הלכתיים אני מניח) יגידו לך שתורת המוסר שלך לא סדירה ומלאת סתירות, כמו שאתה חושב על אוכלי בשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 12:11 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
לפי ההלכה, אם זכור לי נכון (וכבר שנים לא למדתי את זה), מותר להרוג את העובר לא בגלל שהוא לא חי, אלא אדרבא מדין רודף, למרות שהוא חי לכל דבר ועניין.

ייתכן שאתה צודק. בכל מקרה, ברור שנקודת ההתייחסות שלי היא האתיקה הרפואית, שלא מתייחסת לעובר כיצור חי השווה לאמו החיה באמת.

ראי, "תורת המוסר מלאת הסתירות שלי"? אמנם אני לא טוען לשלמות, אבל תראה לי "מלא סתירות" במה שכתבתי. תתחיל באחת כדי שיהיה לך נוח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 12:22 am 
Hall of Famer

ובכן, לא אני, אני פרו צ'ויס ורק מעלה אנלוגיה כפרקליט השטן. אבל אנשי פרו לייף יגידו לך שאין כזה דבר "התרה תחת הגבלות מסויימות", שלא פירטת מהן, אלא אם תגיד שרק כשמדובר בסכנה פיזית רפואית מיידית עסקינן - אבל יש לי תחושה מסויימת שאתה שומר על עמימות כי זה לא המצב, אחרת לא הייתה לך בעייה להגיד את זה בפירוש. אתה תומך בזכות להפלה מעבר לסכנה ליולדת, וסתם לא בא לך שיתווכחו איתך על זה.
אותם אנשים, אגב, גם רואים באותה צורה לפחות חלק מהאתיקה הרפואית שאתה רואה אותה כרפרנס.
אתה בורח כל הזמן למחוזות הסכנה ליולדת או מצב רפואי שמונע לידה, כי על זה אין ממש חוסר הסכמה. זה החלק הקל. אני מדבר יותר על העניין העקרוני של "זכות האישה על גופה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 12:54 am 
Hall of Famer

לא שומר על עמימות ולא בורח לשום מקום, וגם לא הראית סתירה.

אני אומר שההסכמה הגורפת על הזכות ואפילו החובה להרוג עובר שמסכן יולדת מעידה על כך שבפועל כולי עלמא מכירים בזכותו של אדם חי להמשיך לחיות על פני זכותו של עובר להיוולד, ומכאן בעליונות זכות החי על זכות העתיד לחיות.

ישנה קשת רחבה של דעות בשאלה באילו תנאים נממש את העליונות הזאת. יהיו שיגידו ברצות היולדת סתם כך, יהיו שיגידו רק בשעת סכנה. אני הקטן חושב שסוגיה כבדת משקל שכזו צריכה להשקל על ידי אנשי מקצוע (רופאים, פסיכולוגים, ע.סוציאלים אם צריך) יחד עם היולדת. נדמה לי שזה המצב, לפחות דה יורה, בישראל כיום. אז אל תתבלבל בין "זו שאלה מורכבת עם תשובה שאינה חד משמעית" לבין "סתירה בטיעון".

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:02 am 
Hall of Famer

אז זהו, שיש מספיק אנשים בישראל שמסיבות כאלה ואחרות, דתיות או לא, יגידו שהמצב דה יורה הזה הוא אבומינציה מוסרית. שאחרי זמן מסויים, נניח 40 יום, וכשאין סכנה ליולדת, אין פה "שאלה מורכבת" - קטגורית ההריון חייב להימשך, כי מדובר כבר על אדם חי ואין סכנה לאדם אחר. עליהם אני מדבר ואת נקודת מבטם אני מנסה להעביר (למרות שאני לא בדעתם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:05 am 
Hall of Famer

אני יודע שיש אנשים כאלה. אני גם יודע ששמחה גולדין מתייחס לגופת הבן שלו כלאדם חי במובנים מסוימים. אני לא מסכים איתם ואני לא מסכים איתו. זה לא הופך אף טיעון שלי לנסתר, רק ללא מוסכם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 21, 2018 1:08 am 
Sophomore

גם אם זה מוסכם שדינו של עובר אינו כדינו של אדם חי, עדיין מסתבר שדינו של אדם עתידי לא פחות מדינה של בהמה חיה.
ואם כך השאלה היא למה את העובר ראוי להרוג להנאתה של אישה, ואילו את הבהמה אתה טוען שלא ראוי להרוג להנאתה של אותה אישה.

או במילים אחרות,מוסרי לבעול עוברה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 154 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: רוני דיאון ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: