מיכאל כתב:
רק משקפיים שחורות יעבירו ביקורת על החתמת פארגו ו-ווילבקין.
קנדריק ריי הוא פרוספקט וצריך להתייחס להחתמה שלו ככזו.
את הטענות בנוגע להחתמה של קיין ורול לא הצלחתי להבין.
הבעיה המבנית היחידה בעיניי נוגעת לכך שאובראיינט הוא 5 מבחינה הגנתית, אבל אני ראיתי ממנו יכולות התקפיות מאוד מגוונות (ולצד זה - הגזמה פראית בכמות הזריקות וגם קצת בבחירתן).
בסופו של דבר, לטעמי, מכבי בנתה קבוצה עם אפסייד מאוד גדול ועם חסרונות סבילים ו/או ברי תיקון.
אני לא מעביר ביקורת על השחקנים עצמם אלא על כך שהשקיעו את מירב המזומנים על עמדה אחת ובכלל יותר מדי כסף על זרים משלימים ובינוניים (ומשם ההערה על קיין ורול - שניים כאלה זה נחמד, ארבעה זה יותר מדי).
האמת שאם אתה כבר שואל אז כשלוקחים בחשבון את כמות הכסף ששמו על ווילבקין (כולל הבייאאוט) ואת העובדה שהתקציב לא מאוד גבוה, אני הייתי מעדיף שיחתימו את פארגו בלבד, ישקיעו קצת יותר בשני פורוורדים מוצלחים וסנטר, ישאירו בשביל ההמשכיות את קיין ורול שיחד עם זוסמן והסמול הזר סוגרים את עמדות 2-3 וכזר אחרון יביאו רכז צעיר שיגבה את פארגו שמצידו ישמש חונך שלו לעתיד.
זר אחד פחות, 4 זרים מובילים ו3 משלימים במקום 3 מובילים (פארגו ווילבקין ובלאק) 4 משלימים (כמה קבוצות ליגה היו מחתימות את רול או קלויארו כזר מוביל?) ואחד אובריינט שהוא לחלוטין וויילד קארד שיכול לנוע בין שיחוק לבאסט מהדהד. אמנם זה רק זר אחד פחות אבל חלוקה יותר הגיונית של עוגת התקציב (לדעתי).
הבעיה עם אובריינט זה שהוא בעייתי בהגנה גם כפאוור וגם כסנטר. הוא לוחץ על מוביל הכדור בפיקנרול אבל איטי מדי בחזרה לגבוה המתגלגל או ביציאה לקלעים וכשומר בפוסט הוא נותן שיזיזו אותו גם כשהוא שם גוף והוא בכלל לא מגן על הטבעת. אמנם יש לו חוש לריבאונד התקפה אבל בוקס אאוט לא ממש ראיתי אותו עושה.
קראתי שהוא coachable אז אני מקווה שספחיה יישר אותו, אבל כמו שאומרים "זה קל לצאת מהג'י ליג אבל קשה להוציא את הג'י ליג ממך"... הוא יהיה חייב ללמוד שהוא לא יכול לירות כל כדור לסל (רואים שלפעמים הוא עוצר את עצמו בכוח מלזרוק אבל המסירה לא באה לו טבעי ואז הוא מתחיל לכדרר או מחליט פתאום לחדור לתוך היער במקום לשחרר את הכדור) ושמצופה ממנו גם לעבוד בהגנה ובריבאונד.
ולגבי חסרונות סבילים ו/או ברי תיקון, עדיין לא ענית לי מי בסגל הזה יכול לשמור סמול פורוורד גבוה כמו קלייבורן או שילדס או את שנגליה/פרינטזיס/גיל/סינגלטון/מלי/המלפפון הנצחי ארל קלארק וכל שאר מספרי ה4 הניידים והטובים שביורוליג?