תיאור מפורט וענייני מאוהד נייטרלי ולהכרתי מאוד אמין שהיה שם (מדובר באתר בלוגים לא מפייסבוק).
ציטוט:
לפני הכל – הבהרה: מצד אחד סביר להניח שרובכם יודעים שאיני אוהד של הפועל ת"א. מצד שני אין בי טינה כלפי המועדון כמו לא מעט מחבריי הצהובים שטינתם לצבע האדום אינה פסולה בעיניי. כל אדם והסטנדרטים שהוא מבקש לעצמו בחיים, אני לא מוצא עניין או רצון בשנאה לצבע או למועדון. אני שמח בהצלחתה של כל קבוצה באירופה, גם של הפועל ת"א, וזה בדיוק מה שרציתי שיקרה בשרלרואה – נצחון ועליה לשלב הבא, אפילו לבשתי מעיל אדום למשחק, ומי שלא טוב לו – יום טוב לו.
ואחרי ההבהרה הזו – קצת אור מהצד שלי על האירועים האלימים ביציע, כאחד שישב במרחק של ארבעה מטרים מהאירועים.
הירידה של מספר אוהדי הפועל אל עבר האוהד שחבט בהולמס – לא כולם, רחוק מכך, לא היה מקום במעבר שמאחורי הסל לכמעט מאתיים וחמישים האוהדים שעמדו ביציע – היתה מיותרת ודרשה צרות, היו אוהדים ביציע שחיפשו אלימות, שהעכירו את האווירה עוד לפני שריקת הפתיחה לעימות הדי שלו במהותו עם קריאות 'פוטה שרלרואה' כלפי כרוז האירוע שבסך הכל ביקש לקבל בברכה את פניהם של אוהדי הפועל שהגיעו למשחק.
היה ברור באותו רגע שההסלמה תגיע, בעיקר כשהסדרנים של שרלרואה – בחולצות צהובות – לא ניסו להרגיע והפגינו אגרסיביות יתר מצידם. ואז החלה השלכת הכיסאות והאגרופים לאוויר, ועוד אוהדים של שרלרואה נכנסו לתמונה והעסק הלך והחמיר עד לכניסת המשטרה, כאשר במהלך האירוע שולפים המאבטחים תרסיסי גז מדמיע ומרססים אל עבר האוהדים.
והשוטרים שהגיעו עמדו בתחילה בצד ככוח הרתעה, ואז הודיע הכרוז שעד שלא יעזבו כל אוהדי הפועל ת"א את האולם לא יתחדש המשחק. כל אוהדי הפועל, גם אלה שנותרו ביציע, לא הצטרפו למהומה ואף ניסו לעצור את חבריהם שמיהרו למטה, נאלצו לעזוב את המקום בגלל התפרעות של עשרים או עשרים וחמישה איש לכל היותר (חלקם הגיעו מהארץ, חלקם מליאז', אולטראס מקומיים שמתחזקים חברות עם מקביליהם התל אביביים וטינה כלפי שרלרואה). האוהדים לא אהבו את ההחלטה, גם אני לא הבנתי את מהות העונש הקולקטיבי. והאוהדים החלו לצאת בלית ברירה, ובשלב מסוים התנגדו מספר אוהדים קטן בכוח לפינוי – ואז איבדו השוטרים את הראש: הם החלו מכים באלות אוהדים ששכבו על הרצפה, וכשכמה מהמוכים התנגדו (אחד מהם ניסה לחטוף אלה מאחד השוטרים) שלפו השוטרים בקבוקי גז מדמיע ענקיים והתחילו לרסס בלי הבחנה, הישר לפנים של כל האוהדים שעמדו מסביב ולא עשו דבר רע לאף אחד.
נתקלתי בעבר באירועים דומים בגרמניה, בעימותים של כוחות משטרה מול חוליגנים שיכולים ללמד את אוהדי הפועל או שרלרואה איך עושים את זה 'כמו שצריך'. לרוב לא ננקטה אלימות נגד חוליגנים, וכשעלה הצורך בודדו התוקפים באופן מיידי. יש שיטות לטפל באלימות מבלי להשיב באלימות, בטח כשזו מגיעה מזרועות החוק. מסתבר שבבלגיה – וגם בישראל – לא ממש מקדישים מחשבה לדרכי פעולה איכותיות, לא מתחשבים באוהדים שעמדו בצד ולא עשו דבר, אני ביניהם, ובחיי שאני לא מכיר מישהו שיאמר לכם שאני חוליגן.
יש עבודה רבה בהפועל ת"א, לא נראה שמעריכים יותר מדי את השפעת האולטראס והשפה האלימה שלהם, ואחרי ההתפרעות של אוהדי בית"ר ב-2015 לא יהיו לתושבי שרלרואה זכרונות נעימים מישראלים. אבל חשוב לזכור שגם באלימות אפשר לטפל בדרכים אחרות, ומה שקרה אתמול מצד הנהלת ומשטרת שרלרואה היה פריעת חוק, תגובה ללא מחשבה ואלימות חריגה.
לא צריך להיות אוהד הפועל על מנת להגן על אוהדיה, מה שפוגע באוהדים של הפועל יפגע מתישהו גם באוהדים של כל קבוצה אחרת. להפועל ת"א יש עבודה לעשות ורצוי שיהיה שם מישהו שמעוניין לעשות אותה, אבל חשוב להבהיר את העובדות: מאתיים וחמישים אוהדים אמורים אולי לסבול עונשי הרחקה ורדיוס בגלל התפרעות של בודדים – אבל לא לצאת ממשחק כדורסל עם פגיעות גופניות בגלל התפרעות של בודדים. אפשר לפתור כל דבר באלימות, אנחנו לא רוצים ולא צריכים לחיות בעולם שכזה.
מקור
http://debuzzer.com/levy/91607/