Hacohen כתב:
אבל אתה לא יכול לטעון לעקיפת חוקי הזרים באמצעות האזרוח, כי האזרוח הוא על פי החוק.[/b]
וגם חוק הצעירים לא מונע ממי שאינו צעיר לעבוד באותה עבודה בדיוק...
אתה נתת עכשיו דעה של עו"ד מקרקעין בעל אינטרס מובהק בתור הוכחה לטיעון שלך? כי אני חושב שנתתי נימוקים קצת יותר כבדי משקל. והעו"ד הזה מקשקש. זכות הקניין היא בדיוק מה שאמרתי, היא לא הזכות להרוויח כסף ללא הגבלה. אגב, בגרמניה יש חוקי הגנת דייר מחמירים שמגבילים העלאת שכ"ד.
4. אני לא מומחה למשפט חוקתי, כנראה שגם אתה לא. פיבא וכפיפותה לחוק השוויצי לעניין זה-לא מעניין ולא רלוונטי. אנחנו מדברים על אפליה בין אזרח לאזרח על בסיס השאלה מתי קיבל את אזרחותו. תישאר במענה על זה.
5. סבבה, שיפסלו את הגיור ויבטלו את האזרחות. עדיין לא ענית לי מתוקף מה אתה מבדיל בין השבות שנותנת לאלכסנדר ורוצ'סטי אזרחות לשבות שנותנת אזרחות לכל מהגר אחר בסטטוס הזה[/
[/quote]
1. אין בעיה עם אזרוח, הבעיה נובעת כאשר האזרוח מריח לא טוב. כאן יכול לבוא הרגולטור ולקבוע חזקות בחוק. אם רוצים למנוע מצב של אזרוחים "מסריחים", ניתן לקבוע חזקות בחוק. זו לא בעיה.
2. באותה מידה אני יכול לקבוע שגם העדפה מתקנת ליוצאי צבא בלבד במשרדים ממשלתיים לא מהווה פגיעה באלו שאינם כאלה, לעבוד באותו מקצוע בדיוק. בתכלס יש פגיעה, כי אם במצב נורמלי אוכל להיות מועמד ל-8 מקומות עבודה, החוק קובע שאוכל להיות מועמד ל-6 מקומות עבודה.
3. זו טענה מאוד יומרנית. אתה בעצם טוען שאותו עו"ד, שהוא אגב בין הטובים והמוערכים בתחום המקרקעין (למרות הדיבור המצחיק שלו), תחום שב-90% ממנו בערך עוסק בדיני קניין, לא מבין כלום מהחיים שלו. אני במקרה כן משפטן וכן יודע (לא חושב) שהזכות הקניינית משתרעת גם לאזורים האלה. כלומר לזכות שלי למכור את המוצר שלי במחיר שנראה לי. זה שבמקרים רבים מגבילים בעלי זכות קניינית, וההגבלה גם מאושרת ע"י ביהמ"ש, לא אומר שלא קיימת פגיעה בקניין. זה אומר לכל היותר שהפגיעה היא מידתית וסבירה.
4. לגבי פיב"א זה כן יכול להיות רלוונטי, כי פעמים רבות בית המשפט בוחן את המצב המשפטי בעולם. הוא כן יכול לקחת את המקרה של פיב"א ולהסיק ממנו גם לכאן.
5. אם אפשר לבטל גיור ואף לבטל אזרחות, אז אי אפשר לקבוע חזקות בחוק שמטרתן למנוע (או לפחות לנסות) מעשי מרמה? בהינתן הידיעה שרבים עושים שימוש בפרצה בחוק הישראלי, בדרכים לא כשרות, אזי למדינה אין סמכות לנסות לפחות לצמצם את התופעה?