קודי (יובל) כתב:
אמנם זה רק גביע ווינר אבל בסופו של דבר הטורניר הזה היה בעבר אינדיקציה לא רעה לעונה של מכבי, בוודאי במקרים בהם הציגה בו יכולת רעה (דוגמת העונות של אפי ואדלשטיין).
לגבי המשחק עצמו והמוכנות של מכבי לעונה:
1. זה נכון שלא היו לקבוצה יותר מדי אימונים בסגל מלא, אבל אף אחד לא מנע מהם להתחיל להתאמן 7-10 ימים מוקדם יותר, כמו יתר קבוצות היורוליג (וגם חלק לא קטן מהקבוצות בארץ). במקרה כזה היו יכולים להתאמן לא מעט בסגל מלא לפני משחקי הנבחרות. זה היה חשוב מאוד לא רק בשל משחקי הנבחרות אלא לא פחות בשל הפתיחה הרצחנית שמחכה למכבי ביורוליג.
2. מכל ההחתמות שעשו, הטעות הכי גדולה בקיץ האחרון היתה להשאיר את ספאחיה. לא רק שהוא הוכיח בעונה שעברה (וגם לפני 10 שנים) שהוא לא מתאים למכבי ושהוא לא מסוגל לתפקד תחת הלחץ, אלא שבקיץ הזה היתה הזדמנות גדולה להחזיר את דייויד בלאט שהיה ללא קבוצה.
3. ספאחיה הראה אתמול שוב מהרפרטואר של העונה שעברה: חילופים שלא קשורים למהלך המשחק, יציאה רעה מפסקי זמן וחוסר תפקוד ועצבנות תחת לחץ.
4. אמנם במכבי ינסו לשדר עסקים כרגיל, אבל ההפסד אתמול מלחיץ את המערכת ויהפוך את ספאחיה לברווז צולע, בוודאי עם פתיחת העונה הסופר קשה שמחכה לקבוצה. כמה הפסדים בפתיחת היורוליג וסיר הלחץ יתחיל לבעבע. אני מניח שבמקרה כזה ספאחיה יהיה הקורבן שיקריב וויצ'יץ כדי לשמור על הכיסא שלו.
5. כבר עכשיו ברור שבניית הסגל של מכבי היא עקומה לגמרי: ריי מיותר לגמרי, אין אף שחקן סביר בעמדה 3, אין פאוור פורוורד רציני (עם כל הכבוד לאובראינט, שהוא אולי שחקן טוב אבל לא באמת פורוורד באירופה) ויש יותר מדי שחקנים בינוניים/משלימים (ריי, קלויארו, קיין ועוד). במיוחד תמוה בעיניי שקודם הוחתמו שחקנים משלימים, פרי האיתור המדהים של מחלקת הסקאוטינג המהוללת (ריי וקלויארו) ורק לאחר מכן המובילים. לא ברור למה כל כך מיהרו עם השניים, כשבכל נקודת זמן במהלך הקיץ היה אפשר למצוא שחקנים ברמתם ולא פחות חשובה מידת התאמתם לשחקנים המובילים.
6. כל הנקודות שלמעלה מצביעות כמובן לכיוונו של האיש שמוביל את הצד המקצועי, הלא הוא ניקולה וויצ'יץ. הבעיה היא שנראה שלבחור יש שרשרת חסינות לכל החיים ולכן מיותר לדבר על החלפתו בג'נרל מנג'ר אמיתי.
כמה הערות:
- אני לא בטוח בכלל לגבי ספאחיה ובלאט. בסוף בלאט חתם בקבוצה בכירה יותר ממכבי, אני ממש לא בטוח שהייתה הזדמנות אמיתית להחזיר אותו
- אמנם השנה שעברה לא הייתה מזהירה באירופה אבל בשילוב עם האליפות בארץ זה שיפור דרמטי לעומת השנים הקודמות, וחלק מהקרדיט על ייצוב הקבוצה חייב ללכת לספאחיה. אני לא יודע מה האופציות האחרות אם הוא יעוף
- לגבי הסגל - כבר כמה שנים שהבעיה העיקרית של מכבי שהם בונים סגל רחב מדי, כלומר הכסף מתפרס על יותר מדי שחקנים. בניגוד לקבוצות ספרדיות שם יש מלחמת עולם בכל שבוע, לדעתי מכבי הייתה במצב טוב יותר עם 2-3 שחקנים פחות - גם יותר כסף פנוי ולדעתי גם פחות מרמור.
- ריי אולי מיותר, אבל זו לא בעיה כי אפשר פשוט לשחרר אותו
- למכבי דווקא יש כמה באנקרים פוטנציאליים - ווילביקין, בלאק, אולי גם אובראיינט שלא שיחק. יחד עם 2 מבין רול קיין וקלויארו זה כבר אחלה בסיס, אבל כרגע זה סגל רחב מדי
-הבעיה המרכזית היא פארגו ווילביקין. כנראה שמכבי לא יכלה להתאפק והחתימה שני כוכבים על אותה עמדה, מבלי ללמוד ממקרי העבר של פארמר-רוצ'סטי וג'קסון-קול. יש פה שתי בעיות - "בזבוז" של תקציב לשני כוכבים כשרק אחד יכול להצליח, אבל בפועל הבעיה היותר משמעותית היא שזה פוגע בשניהם.