סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:53 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גביע ווינר 2018
הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 10:00 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
קולשוב ועבו חוזרים לצבא מחר ? ( שואל ברצינות )

שניהם רשומים למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 10:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ספאחיה הוא ברווז צולע עוד לפני גביע ווינר וגם אם מכבי הייתה זוכה בגביע ווינר, עם כל הכבוד למפעל הזה. הרי ברור שהוא נשאר מאותה סיבה שליאור אליהו נשאר בירושלים - כי יש חוזה ואי אפשר להיפטר ממנו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 10:30 am 
Hall of Famer

ראשון נראו נחמד. אבל החוסר ברכז מחליף זעק לשמיים. טישמן לא באמת יכול לשחק, אפילו לא בצחוק. עבו נראה טיפה יותר קשור, אבל ברור שזה לא פתרון. הפתרון העיקרי שצביקה מצא היה קמרון לונג כמוביל כדור יחידי לצד אדם אריאל. נחשו מה קרה? באופן מאד תמוה ההתקפה לא עבדה ואיבודי הכדור נערמו. איך זה קרה? איך זה יכול להיות ששחקן שהוא לא רכז ומוביל כדור לא מדהים לא מסתדר בתור הרכז ומוביל הכדור היחידי בקבוצה?? שוקינג!!!!

במכבי נראה שהפטנט בהם שחקני החוץ הטובים של הקבוצה לא יכולים לשחק ביחד הופנם לחלוטין. ווילביקין ופארגו שיחקו מעט דקות ביחד וזה נראה זוועה. בהתקפה עוד אפשר אולי לעשות משהו, למרות ששניהם אפקטיביים בעיקר עם הכדור ביד, אבל בהגנה זאת זוועת עולם כששניהם לא שומרים. עם ג'ייק כהן ימשיך להיות הישראלי המשמעותי ביותר, ולצידו זוסמן, יהיה מאבק לא רע על האליפות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 10:48 am 
Junior

טישמן זו חתיכת טעות. מדובר בשחקן ליגה שנייה ולדעתי עוד החתימו אותו לשנתיים.

מעניין אם ברבע השני, צביקה עשה את הניסוי עם לונג כרכז, כניסוי קדם עונה בלבד. לדעתי בטווח בארוך ובמשחק רשמי במידה ורייט נפצע/נקלע לבעיית עבירות צביקה יעלה את עבו או טישמן כי אריאל, בלייזר וקולשוב לא יכולים לסייע ללונג בהובלת הכדור.

עם כל זאת להגיד שראשון נראית נחמד זה אנדרסטיימנט. פגעו בול עם סטיבנס, לונג רק משתבח עם השנים, ההגנה בראשותם של בלייזר ושגב מתואמת ומגיבה נהדר. וזה עוד עם רייט וקולשוב שמסתגלים וזר רביעי שלא תורם ממש.

בתל אביב. נראה שהכל יקום וייפול על השילוב בין פארגו ווילביקין. צריך לזרוק כמה מילים רעות לדיברתולומיאו שהיה השחקן החלש ביותר על המגרש ובהפרש..

חבל שוב שהם בוחרים לקבור את לוי כשיש להם את גייק כהן וקלויארו. אם 30 דקות זה כל מה שיש להם לחלק לזוסמן ואבדיה אז אבא זופי יתחיל לפזר את אבק השריפה מהר מהצפוי.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 11:51 am 
Sophomore

לוי לא היה פצוע אתמול? אם לא, זה סימן רע מאוד שהוא לא ראה מגרש, וזה גם תמוה, בהתחשב ביכולת של קאלוירו וכהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:08 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

נמרוד לוי היה פצוע אתמול ולכן לא שיחק.
אם היה משחק, בטח זוסמן היה מקבל פחות דקות למרות שהם לא באותו תפקיד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:11 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

החתול יובב כתב:
טישמן זו חתיכת טעות. מדובר בשחקן ליגה שנייה ולדעתי עוד החתימו אותו לשנתיים.

מעניין אם ברבע השני, צביקה עשה את הניסוי עם לונג כרכז, כניסוי קדם עונה בלבד. לדעתי בטווח בארוך ובמשחק רשמי במידה ורייט נפצע/נקלע לבעיית עבירות צביקה יעלה את עבו או טישמן כי אריאל, בלייזר וקולשוב לא יכולים לסייע ללונג בהובלת הכדור.

עם כל זאת להגיד שראשון נראית נחמד זה אנדרסטיימנט. פגעו בול עם סטיבנס, לונג רק משתבח עם השנים, ההגנה בראשותם של בלייזר ושגב מתואמת ומגיבה נהדר. וזה עוד עם רייט וקולשוב שמסתגלים וזר רביעי שלא תורם ממש.

בתל אביב. נראה שהכל יקום וייפול על השילוב בין פארגו ווילביקין. צריך לזרוק כמה מילים רעות לדיברתולומיאו שהיה השחקן החלש ביותר על המגרש ובהפרש..

חבל שוב שהם בוחרים לקבור את לוי כשיש להם את גייק כהן וקלויארו. אם 30 דקות זה כל מה שיש להם לחלק לזוסמן ואבדיה אז אבא זופי יתחיל לפזר את אבק השריפה מהר מהצפוי.

הבעיה לא היתה ספציפית עם טישמן, אלא בכך שלא היו שני מובילי כדור במגרש מול הלחץ של מכבי.
אם למשל לונג (או רייט) היה עם טישמן על המגרש, לא חושב שהיתה בעיה מיוחדת.
אבל כשמשחקים עם מוביל כדור אחד - ברור שיהיו צרות ואיבודים (בדיוק כפי שלונג לא הסתדר כשהיה מוביל כדור בודד).
וכן, עבו בהחלט יותר מתאים מטישמן כשלוחצים, כי עם המהירות שלו הוא שובר את הלחץ די בקלות.
בכלל, אני מאוד מופתע לטובה מעבו. מוכשר בטירוף, לא חושש, ובינתיים גם לא חור בהגנה ולא משתולל עם זריקות מיותרות.
אני מאוד מקווה שישחק יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:34 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
מילא דביל, אבל אלים וחמום מוח, וכנראה גם לא מאמן כל כך טוב.

במכבי תל אביב על פי אתרי האינטרנט שטפו את ספאחיה ואמרו לו שהעונה לא יהיו לו הנחות בעיקר בקטע של ההתנהגות שלו.
תכלס לוליי ההסכם ההזוי על, 750אלף דולר נטו הוא לא היה נשאר במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:38 pm 
Hall of Famer

בקשר למשחק אתמול. ראשלצ ממשיכה את היכולת הנהדרת שלה בהכנה כרגע עם 7ניצחונות רצופים. הבעיה שיש לה 24 שעות מנוחה לעומת 72של ירושלים.
לדעתי יתפתח משחק צמוד בסגנון של אתמול.

המשחק יתחיל ב20:00

לפני כן ב17:00 באר שבע מול אשדוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:40 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

במכבי תל אביב על פי אתרי האינטרנט שטפו את ספאחיה ואמרו לו שהעונה לא יהיו לו הנחות בעיקר בקטע של ההתנהגות שלו.

ההדלפות המכוונות של הנהלת מכבי תל אביב הם הכנת הקרקע , ספחיה לא ישרוד את חנוכה לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 12:42 pm 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
RREEDDTT. כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

ההדלפות המכוונות של הנהלת מכבי תל אביב הם הכנת הקרקע , ספחיה לא ישרוד את חנוכה לדעתי.

יש מצב הכל תלוי ביכולת של מכבי בעיקר ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 2:53 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
אמנם זה רק גביע ווינר אבל בסופו של דבר הטורניר הזה היה בעבר אינדיקציה לא רעה לעונה של מכבי, בוודאי במקרים בהם הציגה בו יכולת רעה (דוגמת העונות של אפי ואדלשטיין).
לגבי המשחק עצמו והמוכנות של מכבי לעונה:
1. זה נכון שלא היו לקבוצה יותר מדי אימונים בסגל מלא, אבל אף אחד לא מנע מהם להתחיל להתאמן 7-10 ימים מוקדם יותר, כמו יתר קבוצות היורוליג (וגם חלק לא קטן מהקבוצות בארץ). במקרה כזה היו יכולים להתאמן לא מעט בסגל מלא לפני משחקי הנבחרות. זה היה חשוב מאוד לא רק בשל משחקי הנבחרות אלא לא פחות בשל הפתיחה הרצחנית שמחכה למכבי ביורוליג.
2. מכל ההחתמות שעשו, הטעות הכי גדולה בקיץ האחרון היתה להשאיר את ספאחיה. לא רק שהוא הוכיח בעונה שעברה (וגם לפני 10 שנים) שהוא לא מתאים למכבי ושהוא לא מסוגל לתפקד תחת הלחץ, אלא שבקיץ הזה היתה הזדמנות גדולה להחזיר את דייויד בלאט שהיה ללא קבוצה.
3. ספאחיה הראה אתמול שוב מהרפרטואר של העונה שעברה: חילופים שלא קשורים למהלך המשחק, יציאה רעה מפסקי זמן וחוסר תפקוד ועצבנות תחת לחץ.
4. אמנם במכבי ינסו לשדר עסקים כרגיל, אבל ההפסד אתמול מלחיץ את המערכת ויהפוך את ספאחיה לברווז צולע, בוודאי עם פתיחת העונה הסופר קשה שמחכה לקבוצה. כמה הפסדים בפתיחת היורוליג וסיר הלחץ יתחיל לבעבע. אני מניח שבמקרה כזה ספאחיה יהיה הקורבן שיקריב וויצ'יץ כדי לשמור על הכיסא שלו.
5. כבר עכשיו ברור שבניית הסגל של מכבי היא עקומה לגמרי: ריי מיותר לגמרי, אין אף שחקן סביר בעמדה 3, אין פאוור פורוורד רציני (עם כל הכבוד לאובראינט, שהוא אולי שחקן טוב אבל לא באמת פורוורד באירופה) ויש יותר מדי שחקנים בינוניים/משלימים (ריי, קלויארו, קיין ועוד). במיוחד תמוה בעיניי שקודם הוחתמו שחקנים משלימים, פרי האיתור המדהים של מחלקת הסקאוטינג המהוללת (ריי וקלויארו) ורק לאחר מכן המובילים. לא ברור למה כל כך מיהרו עם השניים, כשבכל נקודת זמן במהלך הקיץ היה אפשר למצוא שחקנים ברמתם ולא פחות חשובה מידת התאמתם לשחקנים המובילים.
6. כל הנקודות שלמעלה מצביעות כמובן לכיוונו של האיש שמוביל את הצד המקצועי, הלא הוא ניקולה וויצ'יץ. הבעיה היא שנראה שלבחור יש שרשרת חסינות לכל החיים ולכן מיותר לדבר על החלפתו בג'נרל מנג'ר אמיתי.

כמה הערות:
- אני לא בטוח בכלל לגבי ספאחיה ובלאט. בסוף בלאט חתם בקבוצה בכירה יותר ממכבי, אני ממש לא בטוח שהייתה הזדמנות אמיתית להחזיר אותו
- אמנם השנה שעברה לא הייתה מזהירה באירופה אבל בשילוב עם האליפות בארץ זה שיפור דרמטי לעומת השנים הקודמות, וחלק מהקרדיט על ייצוב הקבוצה חייב ללכת לספאחיה. אני לא יודע מה האופציות האחרות אם הוא יעוף
- לגבי הסגל - כבר כמה שנים שהבעיה העיקרית של מכבי שהם בונים סגל רחב מדי, כלומר הכסף מתפרס על יותר מדי שחקנים. בניגוד לקבוצות ספרדיות שם יש מלחמת עולם בכל שבוע, לדעתי מכבי הייתה במצב טוב יותר עם 2-3 שחקנים פחות - גם יותר כסף פנוי ולדעתי גם פחות מרמור.
- ריי אולי מיותר, אבל זו לא בעיה כי אפשר פשוט לשחרר אותו
- למכבי דווקא יש כמה באנקרים פוטנציאליים - ווילביקין, בלאק, אולי גם אובראיינט שלא שיחק. יחד עם 2 מבין רול קיין וקלויארו זה כבר אחלה בסיס, אבל כרגע זה סגל רחב מדי
-הבעיה המרכזית היא פארגו ווילביקין. כנראה שמכבי לא יכלה להתאפק והחתימה שני כוכבים על אותה עמדה, מבלי ללמוד ממקרי העבר של פארמר-רוצ'סטי וג'קסון-קול. יש פה שתי בעיות - "בזבוז" של תקציב לשני כוכבים כשרק אחד יכול להצליח, אבל בפועל הבעיה היותר משמעותית היא שזה פוגע בשניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 2:59 pm 
Junior

אני אכן חושב שפארגו-ווילבקין זו הבעיה של מכבי ת"א, כל אחד מהם רואה את עצמו כמוביל והם לא יכולים לשחק יחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 3:22 pm 
Sophomore

דניאל, בהתייחסות להערותיך:
1. בלאט לא מרוויח באולימפיאקוס יותר ממה שמכבי הציעה לו בקיץ שעבר ואין לי ספק שבמכבי הוא היה מקבל פחות או יותר כל מה שהיה רוצה, בדיוק כמו שסיכמו איתו בקיץ הקודם. הבעיה שהקיץ אפילו לא היתה פניה אליו ושני משחקים טובים בסוף העונה מחקו לספאחיה את כל העונה הרעה שהיתה לו. אתמול ראינו שכלום לא השתנה אצלו - לא בהתנהלות ולא מבחינה מקצועית.
2. הסגל הרחב הוא אילוץ שנובע מהחוק הרוסי ומגבלת הזרים בליגה. אני לא חושב שהבעיה בסגל הארוך הוא דווקא המרמור בקרב השחקנים אלא יותר הקצאת המשאבים המוגבלים של מכבי שמתפזרים בין הרבה שחקנים בינוניים. מה שכן, צריך לבנות את הקבוצה בסדר הנכון - קודם שחקנים מובילים ולאחר מכן להתאים להם שחקנים משלימים ולא להיפך. כך לא היית נתקע היום עם שחקן מיותר כמו ריי או עם שחקן טוב כמו אובראינט שפשוט לא מתאים לסגל שנבנה. שחקנים ברמה של המשלימים במכבי אפשר למצוא בשוק במהלך כל הקיץ.
3. מכבי חייבת למצוא את הדרך לשלב בין פארגו לבין ווילבקין ביחד. אם שניהם יחלקו 40 דקות אז מדובר בהקצאת משאבים טיפשית וחסרת אחריות (כששני השחקנים האחרים הכי טובים בקבוצה - בלאק וטיוס - חולקים גם הם 40 דקות). אני גם חושב שאפשר לשלב ביניהם אבל לשם כך צריך צוות מקצועי עם יצירתיות ומחשבה ולא בטוח שלמכבי יש את זה. בלאט הצליח לשלב בין שחקנים שפחות מתאימים אחד לשני מהשניים האלה, דוגמת פרקינס ופארגו או רייס והיקמן.
4. ספאחיה הצליח בשנה שעברה לייצב את הקבוצה כי הוא וויצ'יץ קיבלו יד חופשית בבניית הקבוצה. הבעיה העיקרית היתה שבחצי השניה של העונה הקבוצה פשוט התרסקה ובסוף בעזרת שני משחקים טובים הצליחה להשכיח את זה (בעיקר אצל מקבלי ההחלטות במכבי).
5. הבעיה הכי גדולה של מכבי הוא לא ספאחיה אלא ניקולה וויצ'יץ, שאחראי לרוב המחדלים המקצועיים.
6. מכבי בקלות יכולה להיות ביורוליג עוד חודש וחצי במאזן שלילי של 1-8 או 2-7 ואני מתקשה לראות את ההנהלה ממשיכה לתת גיבוי לספאחיה במצב כזה. לכן ההפסד אתמול שם עוד משקולת על הגב שלו ומגדיל את הספקות לגביו (שגם ככה היו קיימות אחרי העונה שעברה) והוא מתחיל את העונה במצב רע. ברור שאם מכבי תצליח לעבור בדרך נס את המשחקים הראשונים בצורה סבירה אז הכל ישתנה, אבל לאור היכולת הנוכחית והלו"ז הצפוף שמצפה לקבוצה, מה שלא יאפשר לה להתאמן, אני בספק גדול אם זה יקרה.

נערך לאחרונה על ידי קודי (יובל) בתאריך ג' אוקטובר 02, 2018 3:58 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 3:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וילבקין שיחק עם אחד כמו וונאמייקר בטורקיה וזה עבד סבבה. אני עדיין חושב שלא זאת תהייה הבעייה של מכבי. יהיו לה הרבה בעיות אחרות.
מי שייצב את מכבי בסוף העונה היה בעיקר פארגו. וגם זה בעירבון מוגבל. מכבי נראתה טוב בפיינל פור, אבל אנשים שוכחים איך היא נראתה בסוף העונה הרגילה ובסדרה מול נס ציונה, שאם לא היה נפצע איך קוראים לו מנס ציונה הייתה כנראה מגיעה למשחק חמישי שאחריתו מי ישורנה.

מה שמחק לספאחיה את הרקורד אצל הנהלת מכבי לא היו שני המשחקים הטובים בסוף, אלא החוזה. אני די בטוח שאם לא היה החוזה, שני המשחקים הטובים לא היו גורמים להשארתו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 3:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
וילבקין אני מאמין שיהיה בסדר. מי שכנראה לא יהיה בסדר זה הג'נטלמן האלים וחמום המוח שמאמן את העסק הזה, שהבנתי שהיום שוב הורחק. מה עשה הפעם?

לא משנה אם ההכנה לא היתה טובה או כמות הפצועים בסגל, ספאחיה פשוט מאמן לא טוב.
סכמת חילופים פסיכית לגמרי כאשר 10 שחקנים שותפו כבר בחצי הרבע הראשון, ועדיין הוא כל הזמן מפספס בחילופים. דיבה וכהן משחקים זוועה (עוד ממשחקי ההכנה) ועדיין מקבלים מלא דקות. פארגו מחרב את המשחק עם איבודים (4 במחצית הראשונה) ועדיין ספאחיה לא מכניס את ווילבקין. קלויארו ואבדייה טובים בדקות המעטות ששיחקו אבל מרגע שיצאו לא חזרו לפרקט. הוא פשוט לא קורא את המשחק!
יש גבול כמה בלאק יכול לעשות בעצמו, אבל שומר עליו פאקינג איתי שגב, שעם כל הכבוד לרצון שלו, מספיק שמכניסים לטאריק 7 כדורים ברציפות ושגב בחוץ עם 5 עבירות. הבעיה שלא שיחקו עליו וכשכבר ניסו למסור אליו המסירות לא הגיעו (פארגו וכהן הפליאו לאבד כמה מסירות פנימה).
וההרחקה המטופשת הזאת היתה השיא... גם אם לא הביאו לך פסק זמן או שכעסת שבלאק לא קיבל עבירת תוקף, על מה ולמה ההתפרצות המכוערת הזאת?
דרך אגב, מרגע שלונג חזר למגרש בפיגור 75-73 4 ומשהו דקות לסיום הראשונים רצו 13-2.

שאלה שלא קשורה למשחק - איזו פציעה אובריינט עבר בהכנה שהוא כבר שבועיים בחוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 3:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אה, ולמי ששאל אלו אופציות יש בשוק - אנדראה טרינקיירי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 4:07 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
דניאל, בהתייחסות להערותיך:
1. בלאט לא מרוויח באולימפיאקוס יותר ממה שמכבי הציעה לו בקיץ שעבר ואין לי ספק שבמכבי הוא היה מקבל פחות או יותר כל מה שהיה רוצה, בדיוק כמו שסיכמו איתו בקיץ הקודם. הבעיה שהקיץ אפילו לא היתה פניה אליו ושני משחקים טובים בסוף העונה מחקו לספאחיה את כל העונה הרעה שהיתה לו. אתמול ראינו שכלום לא השתנה אצלו - לא בהתנהלות ולא מבחינה מקצועית.
2. הסגל הרחב הוא אילוץ שנובע מהחוק הרוסי ומגבלת הזרים בליגה. אני לא חושב שהבעיה בסגל הארוך הוא דווקא המרמור בקרב השחקנים אלא יותר הקצאת המשאבים המוגבלים של מכבי שמתפזרים בין הרבה שחקנים בינוניים. מה שכן, צריך לבנות את הקבוצה בסדר הנכון - קודם שחקנים מובילים ולאחר מכן להתאים להם שחקנים משלימים ולא להיפך. כך לא היית נתקע היום עם שחקן מיותר כמו ריי או עם שחקן טוב כמו אובראינט שפשוט לא מתאים לסגל שנבנה. שחקנים ברמה של המשלימים במכבי אפשר למצוא בשוק במהלך כל הקיץ.
3. מכבי חייבת למצוא את הדרך לשלב בין פארגו לבין ווילבקין ביחד. אם שניהם יחלקו 40 דקות אז מדובר בהקצאת משאבים טיפשית וחסרת אחריות (כששני השחקנים האחרים הכי טובים בקבוצה - בלאק וטיוס - חולקים גם הם 40 דקות). אני גם חושב שאפשר לשלב ביניהם אבל לשם כך צריך צוות מקצועי עם יצירתיות ומחשבה ולא בטוח שלמכבי יש את זה. בלאט הצליח לשלב בין שחקנים שפחות מתאימים אחד לשני מהשניים האלה, דוגמת פרקינס ופארגו או רייס והיקמן.
4. ספאחיה הצליח בשנה שעברה לייצב את הקבוצה כי הוא וויצ'יץ קיבלו יד חופשית בבניית הקבוצה. הבעיה העיקרית היתה שבחצי השניה של העונה הקבוצה פשוט התרסקה ובסוף בעזרת שני משחקים טובים הצליחה להשכיח את זה (בעיקר אצל מקבלי ההחלטות במכבי).
5. הבעיה הכי גדולה של מכבי הוא לא ספאחיה אלא ניקולה וויצ'יץ, שאחראי לרוב המחדלים המקצועיים.
6. מכבי בקלות יכולה להיות ביורוליג עוד חודש וחצי במאזן שלילי של 1-8 או 2-7 ואני מתקשה לראות את ההנהלה ממשיכה לתת גיבוי לספאחיה במצב כזה. לכן ההפסד אתמול שם עוד משקולת על הגב שלו ומגדיל את הספקות לגביו (שגם ככה היו קיימות אחרי העונה שעברה) והוא מתחיל את העונה במצב רע. ברור שאם מכבי תצליח לעבור בדרך נס את המשחקים הראשונים בצורה סבירה אז הכל ישתנה, אבל לאור היכולת הנוכחית והלו"ז הצפוף שמצפה לקבוצה, מה שלא יאפשר לה להתאמן, אני בספק גדול אם זה יקרה.

- לא בטוח שאני מבין את הנקודה על הסגל. מסכים לגמרי שצריך להתחיל מהשחקנים המובילים (אם כי לפעמים מצליחים להביא אותם במחיר נמוך יותר בסוף הקיץ. אני לא מבין איך 8 זרים זה עונה על מגבלת הרישום והחוק הרוסי - אם כבר להיפך, הייתי מתחיל עם 6 ומאפשר שתי החלפות בהמשך.
- אני גם לא מבין למה צריך 6 ישראלים בכירים. אני סופר גם את אבדיה כי אם הוא לא בכיר הוא צריך היה להיות מושאל. היה עדיף ללכת על 5 שחקנים ולתת הרבה דקות לאבדיה ולזוסמן. בתכלס מי שלגמרי מיותר זה נמרוד לוי.
- בסוף כרגע יש 14 שחקנים. לא רואה איך זה יציב
- אני באמת לא יודע לגבי בלאט ומה הציעו לו, אבל זה שהוא סיים בקבוצה בכירה יותר ממכבי שמה לפחות ספק משמעותי על היכולת של מכבי באמת להביא אותו
- אני מאמין שגם ההנהלה של מכבי מבינה שלהשאיר מאמן חלש (לכאורה) רק בגלל החוזה זה חיסכון קטן (החוזה שלו) שיכול להוביל לעלות גבוהה (כלל תקציב השחקנים שירד לטמיון). אני באמת חושב שמכבי חושבת שהוא המאמן הכי טוב שיכלו להביא
- מבט זריז על הגרלת המשחקים - לא ברור איך היורוליג יכול ליצור הבדלים כל כך משמעותיים. בשנה שעברה מכבי פתחה עם 5 משחקי בית מתוך ה-7 משחקים הראשונים. השנה היא עם 6 משחקי חוץ מה-8 הראשונים, כששני משחקי הבית הם מול צסק"א וריאל מדריד. אז כן, גם מאזן של 7:1 לא יפתיע...
- פרקינס היה חיית הגנה ושחקן שלא חייב את הכדור ביד. גם היקמן לא היה חייב את הכדור. אני לא יודע לגבי ווילבקין ופארגו - הייתי רוצה להאמין שההנהלה שקלה את זה מראש לפני ההחתמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 4:23 pm 
Sophomore

דניאל, שני דברים:
1. פרקינס היה חייב את הכדור ביד כי האפקטיביות שלו בלי הכדור היתה אפסית. היתה לו קליעה רעה והדבר היחיד שהוא יכול היה לעשות בהתקפה היה למסור ולחדור. לפני שהוא הגיע למכבי הוא שיחק בכל המקומות בהם היה רק בעמדת הרכז. גם היקמן היה כמעט תמיד רכז לפני ואחרי מכבי וגם הוא הרבה יותר אפקטיבי בעמדה הזו. דווקא ווילבקין שיחק בדרושפאקה בעמדה 2, בוודאי ליד וונמייקר ששיחק כרכז. אין סיבה שהציוות של פארגו ווילבקין לא יצליח, רק צריך מאמן שיתעקש על זה (לא כמו שספאחיה עשה אתמול) ושיהיה מספיק יצירתי כדי לחבר ביניהם (ואני לא חושב שספאחיה כזה).
2. לגבי אורך הסגל - בגלל חוקי הליגה אתה צריך לפחות 5 ישראלים בכירים לאורך עונה כל כך ארוכה והבעיה היא שרק אחד מהם (טיוס) הוא ברמת יורוליג סבירה ולכן צריך לידם לפחות 7 זרים. זו הסיבה לסגל הארוך.
3. זה נחמד להביא שחקנים מובילים בסוף הקיץ במחיר יותר נמוך אבל אז אתה אולי מקבל סגל מאוד כשרוני אבל בלי התאמה בין השחקנים, נושא שהוא לא פחות חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 4:31 pm 
Hall of Famer

קודי, אתה מסתכל על צד אחד של המגרש. פרקינס היה שחקן הגנה נהדר ופיזי דבר שאפשר לו לשמור על שחקנים בעמדה מספר 2. כנ"ל גם בראד וונאמייקר ששיחק עם ווילביקין. גם פארגו וגם ווילביקין הם 2 שחקני הגנה רעים שלא מסוגלים לשמור בצורה נורמלית על עמדה מספר 2.
פרקינס באמת מבחינה התקפית חי משאריות במכבי. לא בטוח שהוא היה יכול יותר מכך, אבל בוודאי הכדור לא היה בידיים שלו ובהתקפה הוא לא ממש פרח. ריקי היקמן בהחלט יכול לשחק בעמדה מספר 2 ופחות צריך את הכדור בידיים שלו. בדרושפאקה נכון שוונאמייקר ווילביקין שיתפו פעולה דקות לא מעטות ועדיין חצי מהמשחקים ווילביקין עלה מהספסל ולדעתי לפחות חצי מהדקות שלו היו כרכז בלי וואנמייקר. ובכל מקרה עונת הפריצה הגדולה שלו בעונה שעברה שבה הוא שיפר את הסטט' שלו משמעותית הייתה כרכז המוביל של הקבוצה באופן מובהק. המצב עם פארגו ווילביקין שונה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 4:39 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
קודי, אתה מסתכל על צד אחד של המגרש. פרקינס היה שחקן הגנה נהדר ופיזי דבר שאפשר לו לשמור על שחקנים בעמדה מספר 2. כנ"ל גם בראד וונאמייקר ששיחק עם ווילביקין. גם פארגו וגם ווילביקין הם 2 שחקני הגנה רעים שלא מסוגלים לשמור בצורה נורמלית על עמדה מספר 2.
פרקינס באמת מבחינה התקפית חי משאריות במכבי. לא בטוח שהוא היה יכול יותר מכך, אבל בוודאי הכדור לא היה בידיים שלו ובהתקפה הוא לא ממש פרח. ריקי היקמן בהחלט יכול לשחק בעמדה מספר 2 ופחות צריך את הכדור בידיים שלו. בדרושפאקה נכון שוונאמייקר ווילביקין שיתפו פעולה דקות לא מעטות ועדיין חצי מהמשחקים ווילביקין עלה מהספסל ולדעתי לפחות חצי מהדקות שלו היו כרכז בלי וואנמייקר. ובכל מקרה עונת הפריצה הגדולה שלו בעונה שעברה שבה הוא שיפר את הסטט' שלו משמעותית הייתה כרכז המוביל של הקבוצה באופן מובהק. המצב עם פארגו ווילביקין שונה.

אני לא מסכים ששניהם שחקני הגנה רעים. הם אמנם לא שחקני הגנה גדולים אבל לא רעים בכלל. אבל הויכוח הזה די מיותר כי הרי ספאחיה לא יצליח למצוא את הדרך לשלב ביניהם ויעדיף את הפתרון הקל שהוא להעלות את ווילבקין מהספסל כרכז מחליף. אגב, כשווילבקין הוחתם במכבי בלאט אמר בראיון שהוא שחקן מצויין אבל שהוא לא בטוח שפארגו והוא זה ה-match הכי מתאים. אבל ניקולה וספאחיה חשבו אחרת...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 6:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

משהו לגבי יובל זוסמן - אני לא מבין לאן נעלמה יכולת המסירה שלו מהנבחרות. בינתיים בהכנה בכל פעם שהוא חודר לסל ומשחרר מסירה זה נגמר באיבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 7:00 pm 
מנהל פורום

על המגרש קאמבק מופלא של קבוצה עם שחקן וחצי ואת מחפשים את ההרכב הנכון לקבוצה שכבר הודחה????
77:77 הארכה בין בראד לרמי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 7:07 pm 
מנהל פורום

גרשון הזה
בסדר גמור. לא הרבה כדורסל אבל אופי ועצבי ברזל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 02, 2018 7:28 pm 
Junior

קודי (יובל) כתב:
דניאל, שני דברים:
1. פרקינס היה חייב את הכדור ביד כי האפקטיביות שלו בלי הכדור היתה אפסית. היתה לו קליעה רעה והדבר היחיד שהוא יכול היה לעשות בהתקפה היה למסור ולחדור. לפני שהוא הגיע למכבי הוא שיחק בכל המקומות בהם היה רק בעמדת הרכז. גם היקמן היה כמעט תמיד רכז לפני ואחרי מכבי וגם הוא הרבה יותר אפקטיבי בעמדה הזו. דווקא ווילבקין שיחק בדרושפאקה בעמדה 2, בוודאי ליד וונמייקר ששיחק כרכז. אין סיבה שהציוות של פארגו ווילבקין לא יצליח, רק צריך מאמן שיתעקש על זה (לא כמו שספאחיה עשה אתמול) ושיהיה מספיק יצירתי כדי לחבר ביניהם (ואני לא חושב שספאחיה כזה).
2. לגבי אורך הסגל - בגלל חוקי הליגה אתה צריך לפחות 5 ישראלים בכירים לאורך עונה כל כך ארוכה והבעיה היא שרק אחד מהם (טיוס) הוא ברמת יורוליג סבירה ולכן צריך לידם לפחות 7 זרים. זו הסיבה לסגל הארוך.
3. זה נחמד להביא שחקנים מובילים בסוף הקיץ במחיר יותר נמוך אבל אז אתה אולי מקבל סגל מאוד כשרוני אבל בלי התאמה בין השחקנים, נושא שהוא לא פחות חשוב.

לגבי פרקינס אני רואה שעמוס כבר הקדים אותי. אכן נושא ההגנה הוא קריטי פה.
לגבי אורך הסגל - אתה מדבר על 12, כרגע במכבי יש 14. אני לא חושב שלוי הוא ברמת היורוליג, אז בכל מקרה הוא מיותר. גם אתה מסכים שאפשר היה להסתדר (כרגע לפחות) עם זר אחד פחות.
אני מסכים לגמרי עם הנקודה השלישית, אבל זה הימור שאולי כדאי לקחת, ובמספר קטן יחסית של שחקנים. דווקא במצב של מכבי זה הימור ששווה לקחת. למכבי אין תקציב גבוה ביחס ליורוליג, הסיכוי שלהם להפתיע הוא להמר - בין אם על שחקנים שיפרצו (ע"ע טייריס רייס) או שחקנים שיגיעו בסוף העונה במחיר נמוך (הדוגמא הכי בולטת לדעתי היא שאראס). גם ככה אין הרבה הבדל בין מקום 9 ל-12, וכנראה גם לא בין מקום 6 ל-10

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 278 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3 ו 34 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: