אני מניח שאילת בשלב הראשון יחתכו את דווין תומאס. לא ברור לי איך שחקן כזה עשה 11 נקודות בטורקיה ו-9 נקודות בספרד, אפילו חיפשתי קצת היילייטס שלו ולא מצאתי. הוא לא אתלטי, אין לו גוף גדול, לא ראיתי טכניקה יוצאת דופן וגם קליעה אין לו. אפילו אם בתיאוריה הוא סקורר טוב (למרות ששוב, קשה לי לגשר על הפער בין המספרים שלו בספרד וטורקיה למה שראיתי ממנו אתמול ונגד ירושלים), הוא כל כך לא מה שאילת צריכה. היא חייבת פועל שחור שיזנק לכל ריבאונד, יחפה בהגנה, ויוסיף לקבוצה הזאת קצת קשיחות. טרדוול כזה, מיקל גלאדנס.
אם כי, צריך לציין, קשה לראות כמה זה ירים קבוצה שהיסודות שלה כל כך רעועים, שלא לומר רקובים. לבנות קבוצה שבה שלושת הישראלים המובילים הם בן שימול, זלמנסון ושולדבראנד (ועוד להשכיב עליהם משהו כמו שלושה מיליון שקל ברוטו, אני מעריך), זה לא להשאיר לעצמך שום סיכוי. עם סנטר כמו זלמנסון, ויסלח לי החתול, אי אפשר להיות קבוצה מצליחה. בעונה שעברה הוא רשם 3 חסימות ו-10 חטיפות. בעונה שלמה. בכדורסל של היום פשוט אי אפשר להצליח עם סנטר שלא מהווה אפילו איום חסימה אפסי, וגם לא יכול לצאת מטר מהצבע (כל פעם שזה קרה אתמול, אילת חטפו סל). וזה לא משנה כמה ג'אמפרים מחצי מרחק הוא יקלע (בגארבג' טיים). אגב, אפשר לחשוב שמדובר במינימום דמארקוס קאזינס. בעונה שעברה הוא עשה 9 נקודות למשחק ב-50% מהשדה ו-65% מהקו (ב-19 דקות).
בעונה שעברה בן שימול וזלמנסון היו הישראלים המובילים יחד עם חנוכי בראשון וזה נגמר במקום הלפני אחרון למרות זרים מעולים (קרופורד, הולוויי, סיגרס, טולפסן, איזה לנגפורד אחד לקראת הסוף), וההגנה ביי פאר הגרועה בליגה, בעיקר בגלל אותם ישראלים. מה גרם לדרוקר לחשוב שמה שנכשל בראשון יצליח באילת? לא ברור לי. ועל החטא הזה הוא הוסיף פשע עוד יותר גדול, שולדבראנד. הוא חור הגנתי עצום - אולי הכי גדול בליגה, לא מסוגל לקחת ריבאונד, וה-10-11 נקודות שלו למשחק לא שוות את זה, אפילו לא קרוב.
_________________ ציטוט: הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.
|