סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 5:28 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 4:49 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ', למעלה הסכמתי איפה שהוא שבלאט הוא (עדיין) לא טופ-5 בעיני. אני הייתי שם את זוסמן לפניו, אולי גם את קולשוב, למרות שגם שני אלה לגמרי לא מוכחים, ועל פי הקריטריונים של "איך הוא היה בליגת העל בשנה שעברה" אחד מהם לא אמור בכלל להיות מדורג. מישהו אחר? אולי שוכמן, אבל בכלל לא בטוח, מה שכפי שאמרו כאן אחרים בהחלט מעיד על חולשת השדה. ראוי גם לחזור על הקריטריון שלפיו נקבע הדירוג: זה דירוג ל-2018-19, לא ל-2017-18. כך שלהערכות עתידיות לגמרי יש כאן משקל משמעותי. ואלו מושפעות מן הסתם גם מהגיל ומהיכולת בקיץ, ולא רק בשנה שעברה.

אתה צודק לגבי המשפט הרביעי, הוא אכן נאמר בהקשר של הגמר מול יוון, שבו בלאט אכן התקשה ולא היה טוב. מתנצל שלא הבאתי את ההקשר. אבל צריך לומר שזה היה בסופה של אליפות שבה הוא דווקא הראה שהוא לגמרי כן ברמות האלה ומצליח להתמודד מול לא מעט סוגי הגנות, כולל משחק אדיר בחצי הגמר מול נבחרת צרפתית חזקה לא פחות מהיוונים .

ואחרון, לגבי "הוא לא מסוגל לשמור". נכון שהוא לא שומר גדול, וסביר להניח שגם לא יהיה. אבל המהלך בסיום המשחק מול גרמניה, שבו הוא הצליח להישאר לפני שחקן חמישייה בנבא, שהוא במקרה גם אחד השחקנים היותר מהירים במשחק, ובסופו של דבר גם גרם לו לאבד את הכדור, מראה לדעתי שלא מדובר במקרה אבוד, לא מבחינה פיזית וגם לא מבחינת הרצון או ההבנה של משחק הגנתי. נכון שיש לו עדיין יותר מדי פעמים שבהן הוא לא מצליח להישאר עם השחקן שלו או שעושים עליו פוסט-אפ, אבל עם ההתבגרות, כשהגוף יתחזק עוד והבנת המשחק ההגנתית תשתפר, אני חושב שיש לו פוטנציאל להיות מגן סביר, בטח ברמת הליגה הישראלית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 6:41 am 
Junior

פוטנציאלית יפתח זיו, בר טימור וצוף בן משה אמורים להיות הרבה יותר טובים מהלאט, אבל מה לעשות, שכמו ליאור אליהו, שלעניות דעתי מוכשר פי 2 מעומרי כספי, הם לא עושים כלום עם הכישרון שלהם ולכן שחקן פחות מוכשר עושה להם בית ספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 9:14 am 
Sophomore

arie כתב:
פוטנציאלית יפתח זיו, בר טימור וצוף בן משה אמורים להיות הרבה יותר טובים מהלאט, אבל מה לעשות, שכמו ליאור אליהו, שלעניות דעתי מוכשר פי 2 מעומרי כספי, הם לא עושים כלום עם הכישרון שלהם ולכן שחקן פחות מוכשר עושה להם בית ספר.

תכליל במושג כישרון את מה שיש בתוך הראש והמשוואה שלך תשתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 9:23 am 
Junior

באמת... וואלה, איך לא חשבתי על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 9:55 am 
Sophomore

כישרון בתמטיקה אינו כישרון בעיניך?
כישרון הבעה עצמית, כתיבה, מהירות תפיסה?
מילא זה שלא מחשיבים מנהיגות, אומץ, חוצפה חיובית, יכולת התמדה וכד' במושג כישרון, זה עוד מובן.
אבל לא להכליל הבנת משחק במושג כישרון? זה ממש עוול בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 10:00 am 
Hall of Famer

ליאור אליהו מוכשר פי 2 מכספי? באיזה סרט?

ואת בלאט מעריכים בחסר. יש לו יכולות מסירה וקליעה ברמה הגבוהה של אירופה, נכון שהוא נחות פיזית אבל כרגיל אצל אוהדים זה חייב להיות שחור/לבן. אז וואלה זה לא. אתה יכול להיות מוסר וקלע מחונן וגם נחות פיזית, וזה יעשה ממך שחקן ברמה מסוימת. דווקא במערכת כמו ירושלים שיכולה להחביא את החסרונות של בלאט טוב יותר מאשר קבוצה קטנה יותר, הוא עשוי לפרוח. יפתח זיו לא באיזור החיוג של תמיר בלאט בנקודות החוזקה של בלאט, ובטח לא צוף בן משה שחוץ מגוף טוב לא ראיתי במה בדיוק מתבטא כשרונו העצום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 10:10 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

לבלאט יש קליעה טובה רק מחוץ לקשת ורק כשהוא חופשי. הוא מאוד מוגבל ברגע שהוא צריך לחדור פנימה, חושש לזרוק וכשהוא כבר מנסה בד"כ מחטיא (אאז"נ ב4 שנותיו בבוגרים יש לו פחות מ30% מ-2) ובגלל החשש שלו לשחרר זריקה לפעמים הוא מוסר בכוח ותוקע שחקנים עם הכדור במצב לא נוח.
אין ספק שיש לו ראיית משחק ויכולת מסירה ברמה גבוהה, אבל גם אי אפשר להתעלם מהיכולת הבאמת רעה שלו בהגנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 10:33 am 
Sophomore

לבלאט יש קליעה טובה מחוץ לקשת והוא יודע לייצר לעצמו מבטים חופשיים בשלל דרכים, כולל סטפ בקים וניצול טוב של החסימה בפיקנרול. הוא לא ספוט אפ שוטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 11:02 am 
Senior

אם יש משהו מעצבן בתמיר בלאט זה היחס הלא פרופורציונלי שהוא מקבל מאנשי מקצוע בארץ - הן בתקשורת והן ברמת המאמנים ואין זה ספק שהסיבה לזה היא אבא שלו - אם זה בגלל שאנשים מסוימים מנסים להתחנף אליו או בגלל שאחרים בתקשורת מעריכים אותו ולדעתי הוא אולי הקונצנזוס הכי גדול בסיקור הכדורסל בישראל.
דירוג שלו בחמישייה הראשונה זה בסה"כ עוד סימפטום מעצבן קצת של התופעה הזו, ובגלל שהוא מצטרף לאחרים זה כבר גורר תגובות יותר נחרצות כנגד זה ממה שזה אולי היה אמור.

בכל אופן, כיום אני בכלל לא בטוח שהוא טוב מבר טימור ומעטות הסיטואציות בהן הייתי לוקח אותו לפני שוכמן. מקווה להתבדות לגבי זה.
מה שאני כן בטוח לגביו זה שהדעה של התקשורת הישראלית עליו לא תשתנה בכזו קלות, כי הוא כן ייתן כמה משחקים מצוינים שבהם הוא יראה כמו סטיב נאש הישראלי והם יעשו הרבה יותר רעש מכל המשחקים האלו שבהם הוא יראה כמו חור בהגנה שלא מסוגל לקנות סל על שומר טוב. עם זה פשוט נאלץ לחיות, אני רק מקווה שקטש כן יראה ביקורתיות לגביו ולא ייתן לו 30 דקות כל ערב על בליינד (לפחות לא באירופה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 11:11 am 
Hall of Famer

הנקודה היא שבלאט הוא לא שחקן שנקלע במקרה לרמה של הפועל ירושלים. הוא שייך לשם. עם חסרונות, אבל שייך. אני לא מספיק מעורה (ולא רוצה להיות) בפוליטיקות, אז קטונתי מלהביע דעה בשאלה כמה הסיקור שלו מוטה. בעיני אוהד כדורסל, הוא שחקן לגיטימי לרמה הזאת ובגלל הסגנון שלו (כמה דברים שהוא עושה מעולה, כמה דברים שהוא ממש גרוע בהם) הגיוני שתהיה מחלוקת לגביו, אבל כל הגינויים שהוא סופג כאילו הוא רק הבן של אבא שלו-מופרכים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 11:39 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא יודע אם בלאט הוא הקטנצנזוס הכי גדול בסיקור הספורט בישראל. ב-one למשל לדעתי מסוכסכים איתו עד רמה שזה הגיע לחרם שלו עליהם וללגלוגים חוזרים ונשנים עליו והקטנת ההישגים שלו בתוכנית הרדיו של אופירה ("דייויד בלאט בRוגז איתנו", עם ה-R במבטא, הם נהגו להגיד שם), בוואלה היו מלגלגים עליו באופן אישי בתקופה שאימן את מכבי. אולי זה השתנה אחרי 2014 וקליבלנד, לא ממש עקבתי, אבל אני בספק גדול אם זה נכון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 1:24 pm 
Hall of Famer

אני רק אזכיר קוריוז
בלאט נבחר למצטיין בטורניר ההכנה ברוסיה של הנבחרת בקיץ האחרון ( שכלל שני משחקים לכל נבחרת )
המספרים שלו שם ממש לא היו מדהימים , ובערוץ הספורט במשחק שלאחר מכן הופיעה שקופית עם הנתון שהמדד הממוצע שלו במשחקים הללו היה 8 ...
כמובן שיש סיכוי שזה סתם טעות שלהם , אבל אותי זה "תפס בעין"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 1:51 pm 
Hall of Famer

ובאופן מעט יותר אובייקטיבי אם יורשה לי לשער, הוא שבר את השיא של טורנירי העתודה האירופאיים בממוצע אסיסטים למשחק ונבחר לחמישיית הטורניר של אליפות אירופה לעתודה כשהוא מוביל את הנבחרת לגמר. אא"כ תטענו שגם בפיב"א מלקקים לאבא, אולי בכל זאת יש בו משהו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 2:55 pm 
Hall of Famer

מקומות 5 - 1 :

מקום 5 - תמיר בלאט, הפועל ירושלים | 7.92
מקום 4 - עמית שמחון, הפועל חולון | 8.08
מקום 3, ג'ייק כהן, מכבי תל אביב | 8.27
מקום 2 - ג'ון דיברתולומיאו, מכבי תל אביב | 8.61
מקום 1 - אלכס טיוס, מכבי תל אביב | 8.89

https://sports.walla.co.il/item/3191538

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 3:08 pm 
Senior

במקום הראשון של טיוס אין שום דבר מפתיע, אבל אם יש משהו שמעט מקומם אותי זה הפער הקטן מדי מכל השאר, אני באמת לא מבין איך יש אפילו פרשן אחד שלא נותן לו נקודה מלאה מעל הבא אחריו. האיש בספירה אחרת משאר הישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 3:31 pm 
Junior

רוצחים את בלאט דווקא בגלל הייחוס המשפחתי שלו והציטוט הלא מאוד מחמיא שנחשף לתקשורת עם הפורשה (או שמא פרארי?).
בסופו של דבר הוא כולה בן 21 (ומראה יכולת מסירה וראיית משחק באמת נדירה) ומשחק בליגה כשחקן רוטציה יותר מלגיטימי כבר מגיל 18 או 19. כמה שחקנים בני גילו בארץ יכולים להתפאר בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 5:29 pm 
Junior

לא מבין את העליהום על בלאט ומסכים שהוא כנראה גם סובל לא מעט בגלל הייחוס המשפחתי. שחקן שבגיל 21 כבר שחקן משמעותי בבוגרים כמה שנים, שחקן חמישייה בנבחרת, שחקן חמישייה בירושלים, הביא את העתודה לגמר וזכה בחמישיית הטורניר. קטש ושמיר ממש לא נראים כמו האנשים שיסכנו את הקריירה שלהם וייתנו לו דקות או מקום בחמישייה רק בגלל אבא שלו.
יש לו חסרונות ענקיים אבל גם יתרונות חסרי תקדים. בכדורסל הנוכחי שנשלט על ידי זרים, עדיף בהרבה ישראלים שמצויינים בדברים מסויימים מאשר כאלה שטובים בהרבה דברים. ברור שעדיף שהייתה לו גם אתלטיות והגנה, אבל אז הוא כנראה כבר היה ב-NBA. אני זוכר שפעם שאלו את שמיר על יוריצה גולמאץ והוא ענה שכמובן שהוא היה מעדיף שחקן עם התכונות האלה שגם שומר, אבל אז שחקן כזה לא היה מגיע לירושלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 5:30 pm 
Junior

stavs כתב:
במקום הראשון של טיוס אין שום דבר מפתיע, אבל אם יש משהו שמעט מקומם אותי זה הפער הקטן מדי מכל השאר, אני באמת לא מבין איך יש אפילו פרשן אחד שלא נותן לו נקודה מלאה מעל הבא אחריו. האיש בספירה אחרת משאר הישראלים.

מה שיותר מפתיע אותי זה איך טיוס לא מייצר יתרון יותר מובהק למכבי שמשקף את פערי הרמות בינו לבין השאר. הוא נותן מספרים נחמדים אבל לא מדהימים (דומים לג'ייק כהן), כשהוא לדעתי בקלות היה צריך לתת 15 נק' ו-10 ריבאונד למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 5:35 pm 
Junior

שריר החשק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 07, 2018 11:03 pm 
מנהל פורום

ג'ון די בעשיריה מגוחך אפילו יותר מבלאט בחמישיה, לא כל שכן במקום השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 12:52 am 
Freshman

היום השחקנים ממקומות 10 ו 4 עם 3 נקודות משותפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 7:19 am 
Freshman

אמנם רק משחק אחד ונגד הרצליה, אבל 14 נק ו 9 אסיסטים לשחקן בן 21 זה דבר שכמעט לא רואים פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 7:51 am 
Junior

והסל שגמר את המשחק רשמית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 7:55 am 
Junior

בטן רכה וחביבה כתב:
אמנם רק משחק אחד ונגד הרצליה, אבל 14 נק ו 9 אסיסטים לשחקן בן 21 זה דבר שכמעט לא רואים פה.
לחואקין שוכמן היו כמה משחקים כאלה במדי גלבוע/גליל כאשר היה בן 21 (עונת 16-17).
לבר טימור היו כמה משחקים כאלה במדי תל אביב כאשר היה בן 21 (עונת 12-13).
להמשיך? סתם בחרתי שניים אקראיים.

כאשר אתה מקבל קרדיט כל כך גדול מהמאמן (27 דקות אתמול; יותר מכל שחקן אחר בקבוצה, למעט אואנס) זו התוצאה.
המפתח אצל בלאט יהיה המשכיות ויציבות. אני מחזיק לו אצבעות !

הלוואי וגם תומר לוינסון יזכה אפילו לשליש מהקרדיט הזה. רק עם דקות משחק הצעירים ישתפרו. בעניין הזה מוריד את הכובע בפני עודד קטש. וכל מאמן אחר בליגה אשר מעניק דקות משחק בלתי מבוטלות לילדים הצעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 8:44 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אדום, היה מספיק לכתוב "לשחקנים הצעירים". ילדים הם לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 111 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה