סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 7:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ליגת העל, מחזור 1
הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 3:46 pm 
Freshman

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
קצת מריח לי כמו עוד עונה אירופית עגומה לקבוצות הישראליות
אני מהמר שאף קבוצה לא תעבור את שלב הבתים - כל אחת במפעלה היא

מסכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 3:56 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ירושלים תעבור את שלב הבתים. חולון כנראה לא. על מכבי אני עוד לא יודע מה לחשוב. נס ציונה - עצם ההגעה שלה לשלב הבתים שלה (בהנחה שלא תובס ברומניה) אני מניח הוא היסטוריה מבחינתה, והמפעל ברמה ירודה כך שגם היא יכולה לעבור.

ירושלים נפלה על בית חזק, בשביל לעבור שלב היא תצטרך להיראות הרבה יותר טוב מאיך שהיא נראתה עד עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 4:01 pm 
Sophomore

אותי מדאיג שקטש מרוצה ושבירושלים משדרים שביעות רצון אחרי הניצחון הזה.
הייתי רוצה לשמוע מהם משהו כמו "היום זה הספיק, אבל אנחנו נצטרך לעשות עוד שיפור גדול כדי לעמוד במטרות שלנו".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 4:22 pm 
Junior

יואי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ירושלים תעבור את שלב הבתים. חולון כנראה לא. על מכבי אני עוד לא יודע מה לחשוב. נס ציונה - עצם ההגעה שלה לשלב הבתים שלה (בהנחה שלא תובס ברומניה) אני מניח הוא היסטוריה מבחינתה, והמפעל ברמה ירודה כך שגם היא יכולה לעבור.

ירושלים נפלה על בית חזק, בשביל לעבור שלב היא תצטרך להיראות הרבה יותר טוב מאיך שהיא נראתה עד עכשיו.

נכון מאוד. גם שנה שעברה כל הפורום היה בטוח שנעבור שלב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 4:57 pm 
מנהל פורום

כשאני חוזה שנעבור שלב, אני מסתמך פחות על היכולת שלנו (יכולת נוראית עד עכשיו כולל משחקי הכנה ביוון) ויותר על החוסר יכולת של פונלברדה, דיז'ון ופוניביז'
אנחנו נעבור אותם, בעיקר בהינתן היכולת לשחק עם 4-5 זרים על הפרקט
אנחנו עוברים שלב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 6:52 pm 
Hall of Famer

ירושלים זו לא הקבוצה שמדי שנה "חוזים להם" לסיים במקומות 2-3 ( לרוב , כמדומני ) בבית המוקדם ביורוקאפ , ואיכשהו בחלק כלל וכלל לא מבוטל מהעונות מסיימים 5-6 ?
ברור שהיריבות במפעל הנוכחי לא מפוצצות , אבל שוב - לא חסרות למועדון עונות ביורוקאפ עם הפסדים ותבוסות גם לקבוצות מסדר הגודל הזה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 7:06 pm 
מנהל פורום

ויש גם עונות של חצי גמר ורבע גמר
עם גרינברג, שמיר וגודס הגענו לרבע גמר, עם הרסשטיין וסימונה לחצי גמר
יהיה בסדר, נראה להם מאיפה משתין הדג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 7:13 pm 
Sophomore

כמה רשמים מוקדמים אחרי משחק אחד:

1. חולון - מדברים (או לאומית מדבר) על זה שאין שם רכז, אבל לדעתי הבעיה שם מתחילה קודם כל בפנים. לפני שנתיים, דריון אטקינס בחולון היה שחקן של פחות מ-14 נקודות למשחק ב-27 דקות, ושון ג'ונס בירושלים היה שחקן של 5 נקודות למשחק ב-14 דקות. בעונה שעברה, אטקינס בשטסבורג היה שחקן של 8-9 נקודות ב-21 דקות ושון ג'ונס בססארי היה שחקן של 10 נקודות ב-21 דקות. בקיצור, איך שלא הופכים את זה - חולון לא הולכת לקבל יותר מ-19, גג 20 נקודות משני הזרים האלה ביחד (ואכן, אתמול היא קיבלה 19 מאטקינס ו-0 מג'ונס, ובגביע ווינר 8 מאטקינס ו-5 מג'ונס). ולקבל פחות מ-20 נקודות משני זרים ביחד זה בעייתי, גם כשרושמים חמישה זרים.

בכלל, לא ברור לי למה אחרי שנתיים מוצלחות עם קונספציה מאוד מוגדרת וברורה של כמה שפחות משחק פנים ושחקני פנים וכמה שיותר קליעה ושחקני פרימטר, דן שמיר הלך הפוך לגמרי. לפני שנתיים היה קונספט נחמד מאוד של אטקינס/צ'וברביץ' ב-5 וכל השאר מסביבם שחקני חוץ (בל ויאנגר איישו את עמדה 4). בעונה שעברה שחקני הפנים היו אלכסנדר ותומאס, שני סקוררים מצוינים עם ניידות וקליעה מחצי מרחק ומעלה (קליין היה שחקן שולי), ובעמדה 4 רייס ופניני. והעונה? שון ג'ונס, אטקינס, קליין שהוא שחקן כבד, ודקוואן ג'ונס שהוא שחקן נהדר אבל מכל הפורוורדים הזרים שעברו בחולון בשנים האחרונות (רייס, המילטון, בל, קלייבורן) הוא בעיניי הכי 4, ודווקא הוא נדחק לעמדה 3. ואז יש גם את פניני ושמחון.

אני גם לא בטוח שהשיפור ההגנתי שהם בונים עליו יהיה כזה גדול. על פניו, וולדן, הג'ונסים ואטקינס הם אתלטים מרשימים ומעלה שיכולים לשמור. אבל אם מסתכלים קצת יותר לעומק - וולדן כבר היה שם בעונה שעברה. דקוואן ג'ונס אתלט אדיר, אבל ממש לא פחות שלגלן רייס, עם כל השכונתיות והילדותיות שלו, לא נתן השפיע יותר עם העליונות הפיזית העצומה שלו על הליגה, האינסטינקטים שלו ויכולות הריבאונד האדירות. ג'ו אלכסנדר המושמץ נתן עונה הגנתית נהדרת וגם טיישון תומאס אמנם ריבאונדר רע אבל שחקן הגנה סביר בהחלט. ושוב, גם מהבחינה הזאת אני לא בטוח כמה צריך את שון ג'ונס ואטקינס ביחד בליגה שלנו. ועכשיו צריך להוסיף לזה שהולוויי שחקן הגנה ב-10 רמות מעל וואייט ושאף אחד מהישראלים של חולון לא שומר סביר אפילו (בעונה שעברה היה את אלכסנדר כאמור ואפילו קצת קולמן). ה-98 נקודות של נהריה לא משקפות לגמרי, כי עם וולדן זה אמור להיראות יותר טוב ובכל מקרה אין הרבה זרים בליגה שיכולים לתפוס יום כמו של הנרי ואלן אתמול. אבל אני לא בטוח שהשיפור ההגנתי בהשוואה לעונה שעברה יהיה כל כך גדול בשביל לחפות על אובדן כל הכלים ההתקפיים.

2. ומקבוצה שנבנתה הפוך ממה שהצליח, לקבוצה שנבנתה בדיוק כמו הקבוצה שנכשלה שנה שעברה - נהריה. בדרך כלל קבוצות שנכשלות הורסות הכל ובונות מחדש, וזה די נדיר ולדעתי גם נכון לראות קבוצה שאמנם נכשלת, אבל לוקחת את הדברים הטובים ומנסה לעשות רק את התיקונים הנדרשים. אז נהריה בנו בדיוק כמו בעונה שעברה - זיו, קצת נסטרנקו, וזרים סקוררים. אמנם גם את העונה שעברה נהריה התחילו נהדר, אבל הם נפטרו משולדבראנד הנזק, ואני חושב שהעונה השילוב של הזרים טוב יותר. אדוארדס למרות גילו נראה לי שחקן מאוד שקול, קבוצתי, והשחקן שיפתח זיו צריך לידו, והנרי ואלן הם חתיכת מגה-סקוררים שיכולים ביום נתון לפרק כל קבוצה. ואני מאמין בזיו, יש לו את זה. אתלט, אגרסיבי, סקורר, ולגמרי מספיק רכז בשביל מה שצריך בכדורסל היום. עם חיבור טוב למאמן (מה שנראה שיש), אני לא רואה סיבה שהוא לא יכול להיות רכז ראשון בקבוצת מרכז טבלה בליגה. הבעיה שהספסל שלהם הוא מהגרועים שידעה הליגה בשנים האחרונות, אני לא מבין למה הם לא הצליחו לגרד אפילו שחקן ליגת על לגיטימי אחד לספסל שלהם.

3. ראשל"צ - יש להם סגל ישראלי טוב מאוד, שני זרים באמת נהדרים (שלדעתי פתיחת העונה של שניהם ספציפית היא ממש לא מקרית), אבל אי אפשר להצליח עם שני זרים כל כך לא ברמה.

4. הרצליה כרגע קבוצה חלשה מאוד. יש שם שילוב של סגל ישראלי חלש ובעיית קליעה חמורה. חנוכי, משעור, בליזניוק, סינגר, כולם בעייתים מחוץ לקשת. הקלעים היחידים שם הם שני הרכזים שגם ככה עם הכדור ביד, ולאומי. הכנפיים שלהם (עמדות 2-4) מלאות בשחקנים בלי איום קליעה וזה אומר שאפשר לעזור חופשי ולסתום את הצבע, וככה קשה מאוד להגיע ל-80 נקודות. הסגל הישראלי שלהם חלש מאוד, חנוכי זה שחקן גמור שלא תורם כלום ואני לא מבין למה הרצליה טרחו לתת לו חוזה. הם היו צריכים 8 דקות מסינגר ו-3 מביר-כץ בשביל לגרד 80 דקות של ישראלים, שזה המינימום (צריך לבדוק מתי קבוצה לא שיחקה לרגע עם שלושה ישראלים בחוק הרוסי, לדעתי זה די נדיר).
עם כל זה שיש להם חמישה זרים, שניים מהם מכסים את עמדה 1, עוד שניים את עמדה 5, ורק זר אחד חולש על עמדות 2-4. והזר הזה הוא רוקי חלש מאוד שגם כן, אני לא מבין איזה ערך מוסף הוא יכול לתת בתור זר. הם חייבים במקומו 3 שהוא סקורר עם קליעה, שחקן כמו קרופורד/טאקר/צ'ייס סיימון.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 10:05 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

חוצפן, למה לראשון 2 זרים חלשים? מי חוץ מוויבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 10:34 pm 
Sophomore

sir charles כתב:

קולשוב.

מה ההצדקה להחלטה הגאונית על שיבוץ שעת המשחק ב21:05 באמצע השבוע (לימודים עבודה וכו'), האם זה כדי לחסל כל סיכוי לקהל פוטנציאלי מהגלבוע?
כשלא מדובר במשחק מרכזי, פוטנציאל ההתעפצות של הקהל בבית מול הלייט נייט בהחלט גבוה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 10:47 pm 
Hall of Famer

באר שבע המרעננת הרשמית.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 11:19 pm 
Sophomore

sir charles כתב:

מרקיז רייט מן הסתם. דווקא מכבי בגביע ווינר הוא נתן משחק גדול (בעיקר תצוגת קליעה נדירה, שלא אופיינית לו כי הוא קלעי בינוני) ועוד משחק נחמד נגד ירושלים שקנו לו זמן, אבל גם בגביע ווינר נגד ב"ש והרצליה הוא היה חלש וגם בכל משחקי האימון, ואתמול הוא מתן נתן משחק חלש מאוד של 2 נקודות ב-1/8. גם לפי הרזומה שלו, המשחק נגד מכבי היה הבלחה ותו לא. מדובר גם בשחקן בלי הרבה כלים - נמוך, לא אתלט גדול, לא קלעי גדול, לא מנהל משחק מדהים. שני המחליפים היחידים של ראשון בקו האחורי הם עבו וטישמן, מה שאומר שהם חייבים שני זרים שיכולים לשחק 32-34 ולתת 15 נקודות בערב בינוני ו-20 נקודות במשחק טוב. לונג הוא אחד, רייט ממש לא והם חייבים כזה במקומו.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 11:39 pm 
Junior

צריך עדיין להיזהר מלחרוץ את דינו של רייט. שהוא רכז צעיר, בעונתו השנייה מחוץ לקולג`. היו הרבה שחקנים זרים שהתחילו בשנים האחרונות לאט וצברו תאוצה. רק מהזיכרון גארי בראון רמירז שנראה כמו כלום ושום דבר איזה סיבוב וחצי. וגם פריאיי הנרי אצל קטש הוא דוגמא נוספת.

לגבי נהריה, מסכים עם כל מה שהחוצפן רשם רק לא הבנתי מה הורדיקט? אם שילינג (איך מאמן מנטלי הופך למנהל מקצועי ? גם אני רוצה). פגע עם אדוארדס, הנרי ואלן, כמו שמסתמן זה שדרוג עצום לעומת יאנג, וובסטר וטיירון נאש. להעיף את שולדי כאמור צעד נכון נוסף. ולפחות לפי המשחק הראשון הוא בכל זאת קיבל תפוקה יפה מהרכז המחליף, ניב משגב.

העננה השחורה זה אכן שאין כלום ושום דבר חוץ מזיו ובעיקר מה ששילינג לא השכיל להביא זה איזה שחקן הגנה טוב, קשוח. הזרים טובים ומוכשרים התקפית אבל במקרה של מאבקי תחתית. אין להם את מרתף העינויים של אלפסי השנה. לא מבין למה לא השאירו את דגלאס האמת.

אגב למי שפיספס. דגלאס בראיון נדיר (ראשון) בוואלה מאשרר את מה שכתבתי. המאמנים הישראליים לא אוהבים לבנות תרגילים לקלעים. בראיון הוא מספר איך בחר את הפועל כי הניח שבשיטה של פרנקו הוא יקבל יותר מבטים. ואכן שנה שעברה אצל אלפסי לא ראיתי תרגיל אחד לקלע כמעט. תשומת לב יחסית זניחה לחסימות והרבה כדרורים ואלתורים שהסתיימו בזריקות רעות(יאנג צנח מתחת לשלושים אחוז שנתי בכמות מכובדת של זריקות).

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 08, 2018 11:50 pm 
Hall of Famer

אני מניח שעוד שיקול של סטו דגלאס לבחור בהפועל ת"א על פני נהריה זה שהפועל ת"א משחקת בת"א ונהריה בנהריה.

לגבי רייט, בינוניותו צורחת לשמיים וסבלנות לא תעזור פה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 2:02 am 
Sophomore

החתול יובב כתב:
צריך עדיין להיזהר מלחרוץ את דינו של רייט. שהוא רכז צעיר, בעונתו השנייה מחוץ לקולג`. היו הרבה שחקנים זרים שהתחילו בשנים האחרונות לאט וצברו תאוצה. רק מהזיכרון גארי בראון רמירז שנראה כמו כלום ושום דבר איזה סיבוב וחצי. וגם פריאיי הנרי אצל קטש הוא דוגמא נוספת.

לגבי נהריה, מסכים עם כל מה שהחוצפן רשם רק לא הבנתי מה הורדיקט? אם שילינג (איך מאמן מנטלי הופך למנהל מקצועי ? גם אני רוצה). פגע עם אדוארדס, הנרי ואלן, כמו שמסתמן זה שדרוג עצום לעומת יאנג, וובסטר וטיירון נאש. להעיף את שולדי כאמור צעד נכון נוסף. ולפחות לפי המשחק הראשון הוא בכל זאת קיבל תפוקה יפה מהרכז המחליף, ניב משגב.

העננה השחורה זה אכן שאין כלום ושום דבר חוץ מזיו ובעיקר מה ששילינג לא השכיל להביא זה איזה שחקן הגנה טוב, קשוח. הזרים טובים ומוכשרים התקפית אבל במקרה של מאבקי תחתית. אין להם את מרתף העינויים של אלפסי השנה. לא מבין למה לא השאירו את דגלאס האמת.

אגב למי שפיספס. דגלאס בראיון נדיר (ראשון) בוואלה מאשרר את מה שכתבתי. המאמנים הישראליים לא אוהבים לבנות תרגילים לקלעים. בראיון הוא מספר איך בחר את הפועל כי הניח שבשיטה של פרנקו הוא יקבל יותר מבטים. ואכן שנה שעברה אצל אלפסי לא ראיתי תרגיל אחד לקלע כמעט. תשומת לב יחסית זניחה לחסימות והרבה כדרורים ואלתורים שהסתיימו בזריקות רעות(יאנג צנח מתחת לשלושים אחוז שנתי בכמות מכובדת של זריקות).

הורדיקט הוא שהם יהיו יותר טובים מהעונה שעברה, אבל עם חמישה וחצי שחקנים לא יגיעו רחוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 7:00 am 
Junior

עופר האדום כתב:
באר שבע המרעננת הרשמית.

הקרדיט לרמי הדר שאוהבים לרדת עליו פה בפורום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 8:38 am 
Junior

וואו אני בהלם מבאר שבע. נרדמתי במחצית, אבל עד אז זו היתה נראית לי אחת הקבוצות הכי חלשות שראיתי בליגה בעוד גלבוע היו נהדרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 8:52 am 
Junior

זה כן אני כתב:
וואו אני בהלם מבאר שבע. נרדמתי במחצית, אבל עד אז זו היתה נראית לי אחת הקבוצות הכי חלשות שראיתי בליגה בעוד גלבוע היו נהדרים.

הם חזרו רק ברבע הרביעי, ליתר דיוק אפילו אם אני לא טועה 6 דקות לסיום המשחק...עד אז גלבוע גליל הובילו כל הזמן...

הערת שוליים
אני מקנא בך שאתה הולך לישון מוקדם כל כך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 1:02 pm 
Junior

אות הקלון של המחזור הולך לתום מעיין. מעל שלושים דקות הוא שוטט בפארסה מול מכבי ועדיין הצליח לקלוע שתי נקודות פחות מגיבור היום דניאל שניידר.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 1:36 pm 
Hall of Famer

לדעתי תהיה מלחמת עולם נגד הירידה שקשה לדעת מי תנשור לליגה ה2 בסיום העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 2:33 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

RREEDDTT. כתב:

לא יודע, הייתי מחכה לפחות למחזור השלישי לפני שהייתי יוצא בהצהרה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 3:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
עופר האדום כתב:
באר שבע המרעננת הרשמית.

נכון להיום מדובר בקבוצה המרעננת ביותר בישראל. בפער.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 3:19 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:

שלא לדבר על מאבקי הירידה המטורפים שמתנהלים נכון להיום.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 09, 2018 3:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לגמרי. פער של משחק אחד בין המקום הראשון לאחרון. מדהים כמה הליגה צמודה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 124 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה