כמה רשמים מוקדמים אחרי משחק אחד:
1. חולון - מדברים (או לאומית מדבר) על זה שאין שם רכז, אבל לדעתי הבעיה שם מתחילה קודם כל בפנים. לפני שנתיים, דריון אטקינס בחולון היה שחקן של פחות מ-14 נקודות למשחק ב-27 דקות, ושון ג'ונס בירושלים היה שחקן של 5 נקודות למשחק ב-14 דקות. בעונה שעברה, אטקינס בשטסבורג היה שחקן של 8-9 נקודות ב-21 דקות ושון ג'ונס בססארי היה שחקן של 10 נקודות ב-21 דקות. בקיצור, איך שלא הופכים את זה - חולון לא הולכת לקבל יותר מ-19, גג 20 נקודות משני הזרים האלה ביחד (ואכן, אתמול היא קיבלה 19 מאטקינס ו-0 מג'ונס, ובגביע ווינר 8 מאטקינס ו-5 מג'ונס). ולקבל פחות מ-20 נקודות משני זרים ביחד זה בעייתי, גם כשרושמים חמישה זרים.
בכלל, לא ברור לי למה אחרי שנתיים מוצלחות עם קונספציה מאוד מוגדרת וברורה של כמה שפחות משחק פנים ושחקני פנים וכמה שיותר קליעה ושחקני פרימטר, דן שמיר הלך הפוך לגמרי. לפני שנתיים היה קונספט נחמד מאוד של אטקינס/צ'וברביץ' ב-5 וכל השאר מסביבם שחקני חוץ (בל ויאנגר איישו את עמדה 4). בעונה שעברה שחקני הפנים היו אלכסנדר ותומאס, שני סקוררים מצוינים עם ניידות וקליעה מחצי מרחק ומעלה (קליין היה שחקן שולי), ובעמדה 4 רייס ופניני. והעונה? שון ג'ונס, אטקינס, קליין שהוא שחקן כבד, ודקוואן ג'ונס שהוא שחקן נהדר אבל מכל הפורוורדים הזרים שעברו בחולון בשנים האחרונות (רייס, המילטון, בל, קלייבורן) הוא בעיניי הכי 4, ודווקא הוא נדחק לעמדה 3. ואז יש גם את פניני ושמחון.
אני גם לא בטוח שהשיפור ההגנתי שהם בונים עליו יהיה כזה גדול. על פניו, וולדן, הג'ונסים ואטקינס הם אתלטים מרשימים ומעלה שיכולים לשמור. אבל אם מסתכלים קצת יותר לעומק - וולדן כבר היה שם בעונה שעברה. דקוואן ג'ונס אתלט אדיר, אבל ממש לא פחות שלגלן רייס, עם כל השכונתיות והילדותיות שלו, לא נתן השפיע יותר עם העליונות הפיזית העצומה שלו על הליגה, האינסטינקטים שלו ויכולות הריבאונד האדירות. ג'ו אלכסנדר המושמץ נתן עונה הגנתית נהדרת וגם טיישון תומאס אמנם ריבאונדר רע אבל שחקן הגנה סביר בהחלט. ושוב, גם מהבחינה הזאת אני לא בטוח כמה צריך את שון ג'ונס ואטקינס ביחד בליגה שלנו. ועכשיו צריך להוסיף לזה שהולוויי שחקן הגנה ב-10 רמות מעל וואייט ושאף אחד מהישראלים של חולון לא שומר סביר אפילו (בעונה שעברה היה את אלכסנדר כאמור ואפילו קצת קולמן). ה-98 נקודות של נהריה לא משקפות לגמרי, כי עם וולדן זה אמור להיראות יותר טוב ובכל מקרה אין הרבה זרים בליגה שיכולים לתפוס יום כמו של הנרי ואלן אתמול. אבל אני לא בטוח שהשיפור ההגנתי בהשוואה לעונה שעברה יהיה כל כך גדול בשביל לחפות על אובדן כל הכלים ההתקפיים.
2. ומקבוצה שנבנתה הפוך ממה שהצליח, לקבוצה שנבנתה בדיוק כמו הקבוצה שנכשלה שנה שעברה - נהריה. בדרך כלל קבוצות שנכשלות הורסות הכל ובונות מחדש, וזה די נדיר ולדעתי גם נכון לראות קבוצה שאמנם נכשלת, אבל לוקחת את הדברים הטובים ומנסה לעשות רק את התיקונים הנדרשים. אז נהריה בנו בדיוק כמו בעונה שעברה - זיו, קצת נסטרנקו, וזרים סקוררים. אמנם גם את העונה שעברה נהריה התחילו נהדר, אבל הם נפטרו משולדבראנד הנזק, ואני חושב שהעונה השילוב של הזרים טוב יותר. אדוארדס למרות גילו נראה לי שחקן מאוד שקול, קבוצתי, והשחקן שיפתח זיו צריך לידו, והנרי ואלן הם חתיכת מגה-סקוררים שיכולים ביום נתון לפרק כל קבוצה. ואני מאמין בזיו, יש לו את זה. אתלט, אגרסיבי, סקורר, ולגמרי מספיק רכז בשביל מה שצריך בכדורסל היום. עם חיבור טוב למאמן (מה שנראה שיש), אני לא רואה סיבה שהוא לא יכול להיות רכז ראשון בקבוצת מרכז טבלה בליגה. הבעיה שהספסל שלהם הוא מהגרועים שידעה הליגה בשנים האחרונות, אני לא מבין למה הם לא הצליחו לגרד אפילו שחקן ליגת על לגיטימי אחד לספסל שלהם.
3. ראשל"צ - יש להם סגל ישראלי טוב מאוד, שני זרים באמת נהדרים (שלדעתי פתיחת העונה של שניהם ספציפית היא ממש לא מקרית), אבל אי אפשר להצליח עם שני זרים כל כך לא ברמה.
4. הרצליה כרגע קבוצה חלשה מאוד. יש שם שילוב של סגל ישראלי חלש ובעיית קליעה חמורה. חנוכי, משעור, בליזניוק, סינגר, כולם בעייתים מחוץ לקשת. הקלעים היחידים שם הם שני הרכזים שגם ככה עם הכדור ביד, ולאומי. הכנפיים שלהם (עמדות 2-4) מלאות בשחקנים בלי איום קליעה וזה אומר שאפשר לעזור חופשי ולסתום את הצבע, וככה קשה מאוד להגיע ל-80 נקודות. הסגל הישראלי שלהם חלש מאוד, חנוכי זה שחקן גמור שלא תורם כלום ואני לא מבין למה הרצליה טרחו לתת לו חוזה. הם היו צריכים 8 דקות מסינגר ו-3 מביר-כץ בשביל לגרד 80 דקות של ישראלים, שזה המינימום (צריך לבדוק מתי קבוצה לא שיחקה לרגע עם שלושה ישראלים בחוק הרוסי, לדעתי זה די נדיר). עם כל זה שיש להם חמישה זרים, שניים מהם מכסים את עמדה 1, עוד שניים את עמדה 5, ורק זר אחד חולש על עמדות 2-4. והזר הזה הוא רוקי חלש מאוד שגם כן, אני לא מבין איזה ערך מוסף הוא יכול לתת בתור זר. הם חייבים במקומו 3 שהוא סקורר עם קליעה, שחקן כמו קרופורד/טאקר/צ'ייס סיימון.
_________________ ציטוט: הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.
|