סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 2:39 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 9:59 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
בלאט בוודאי לא שומר גדול אבל ממש לא החור ההגנתי שכולם צריכים לחפות עליו כמו שחששתי שיהיה.
בהתקפה הוא אמנם הלך 3-4 פעמים עם הראש בקיר לתוך יער של שחקנים, אבל אני מאמין שהוא ילמד בקרוב לא לעשות את זה ובשאר הזמן הוא היה בסדר גמור
פלדין וג'ונסון נראים מצוין ויחד עם אוונס ובאטלר משלימים סגל זרים בהחלט טוב
ג'קובן הראה נטייה להשתוללות מיותרת, זה יהיה המבחן של קטש לרסן אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:00 am 
Junior

מה שמעודד בירושלים הוא שנראה שקטש הצליח או בדרך להצליח לבנות היררכיה.
זה מתחיל בישראלים, שבניגוד לשנים קודמות שבהן הם היו השחקנים המובילים, השנה הם בבירור בתפקיד של שחקנים משלימים. השניים שהגיעו השנה הם הדוגמא הכי טובה - בלאט טוב במסירות ושלשות, ואני מאמין שנראה אותו מתמקד בזה יותר (חייב להוריד את כמות האיבודים). צ'וברביץ' הוא השחקן המשלים הקלאסי, נכנס לכמה דקות להגנה והאסל, כמעט ולא זורק. אליהו גם ישחק פחות ובכל מקרה יתמקד בליצור יותר לאחרים. טימור ואוחיון ישחקו אם יהיו טובים בהגנה.
מצד שני ברור שהזרים יתנו את הטון. פלדיין הוא ה-שחקן, הרבה זמן לא היה שחקן כ"כ דומיננטי. גם ג'ונסון ובראון יקחו לא מעט זריקות, אוואנס יקבל פירורים מהתנועה לסל. באטלר כנראה ישחק יותר באירופה.
השאלה כמובן היא איך זה משתלב עם אמארה וגם עם תומאס בהמשך, אבל הכיוון נראה מבטיח. לא אופתע אם אחד מבין טימור ואוחיון ישוחררו. הייתי מחפש עליו טרייד מול אחת מהקבוצות האחרות ומנסה להביא פה ישראלי בעמדות 2,3 - לדוג' אדם אריאל שהוא שחקן בית ולדעתי לא יקבל המון דקות בראשון שמצדה הייתה מרוויחה מרכז ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:03 am 
Hall of Famer

אדם אריאל הוא אולי מהבית, אבל הוא בקושי שחקן ועם כל הסנטימנטים-אין לו מקום בהפועל ירושלים ולדעתי גם ספק אם יש לו בליגה הראשונה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:04 am 
Junior

די עם הטריידים והשטויות, אם חסר ישראלי(ולדעתי כרגע לא חסר) אז שלוינסון יתחיל לשחק, הרי מדובר על שחקנים משלימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:32 am 
Hall of Famer

מכל הישראלים שטוענים כאן שאין להם מקום בליגה הראשונה - אפשר להרכיב יופי של קבוצה ...
בכל מקרה להגיד שלשחקן נבחרת אין מקום בליגה : זה כבר סתירה מובנית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:40 am 
Hall of Famer

קודם כל זאת לא סתירה מובנית, מקסימום אפשר להגיד שאני מעריך אותו בחסר או שמאמן הנבחרת מעריך אותו ביתר.

ראיתי את אדם אריאל מספיק לאורך השנים, הוא שחקן עם חסרונות מאד בולטים שאין לו שום יתרון יחסי. הוא איטי מאד, לא אתלט, לא מוריד כדור, לא קלע אוטומטי, לא שומר מדהים. במשחק הראשון של העונה הנוכחית הוא שיחק 11 דקות, נתן 0/5 מהשדה וסיים עם מדד (לא פלוס מינוס, מדד יעילות) של מינוס 6. אתמול הוא שוטט על המגרש 19 דקות, עשה 0/3 מהשדה וסיים עם מדד מינוס 3. עוד לא קלע נקודה ב30 דקות משחק, לא הגיע לקו ולקח ריבאונד בודד. אז כן, בספר שלי הוא ספק שחקן לליגה הראשונה.

ולגבי האמירה הכללית על הישראלים, יש מעט מאד ישראלים שיש להם תפקיד משמעותי בליגה ואני אומר שהם ספק שחקנים לליגה הראשונה. אדם אריאל הוא אחד הבודדים האלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:53 am 
Junior

arie כתב:
די עם הטריידים והשטויות, אם חסר ישראלי(ולדעתי כרגע לא חסר) אז שלוינסון יתחיל לשחק, הרי מדובר על שחקנים משלימים.

אני באמת לא מבין למה רג'ואן מקבל את דקות הגארבג' ולא לוינסון, בעיקר כשלוקחים בחשבון שרג'ואן כבר בן 28 או משהו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 11:55 am 
Hall of Famer

כי הפועל ירושלים זה מועדון מקצועני, ובמועדון מקצועני גם שחקני גארבג' אמורים לקבל דקות לפי היכולת שלהם. זה די ברור שרג'ואן שחקן יותר טוב מלוינסון, ולו בגלל שלוינסון למיטב הכרתנו וידיעתנו הוא נכון להיום שחקן גרוע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 12:02 pm 
Junior

Hacohen כתב:
כי הפועל ירושלים זה מועדון מקצועני, ובמועדון מקצועני גם שחקני גארבג' אמורים לקבל דקות לפי היכולת שלהם. זה די ברור שרג'ואן שחקן יותר טוב מלוינסון, ולא בגלל שלוינסון למיטב הכרתנו וידיעתנו הוא נכון להיום שחקן גרוע.

אם אתה חושב שלוינסון שחקן גרוע ולא ייצא ממנו כלום - אל תחתים אותו. אם כבר החתמת אותו, תן לו לשחק, לפחות תדע אם הוא שווה משהו.
דרך אגב, זה פעם ראשונה שאני שומע שבמועדון מקצועי שחקני גארבג' מקבלים דקות לפי היכולת שלהם. זה די סותר את עצם המונח, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 12:13 pm 
Hall of Famer

בנוגע לאוחיון, כאן צריכה לבא לידי ביטוי הנהלה מקצועית.
ברור שאין לו מקום בקבוצה, הוא לא מצליח לחבר 10 דקות בלי לדדות.
צריך לעשות בקרת נזקים עם החוזה שלו, לנסות להגיע להבנה על שחרור, טרייד או השאלה.
ויפה שעה אחת קודם, הוא לא יילך ויהיה בריא וחזק יותר לאורך העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 12:23 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
Hacohen כתב:
כי הפועל ירושלים זה מועדון מקצועני, ובמועדון מקצועני גם שחקני גארבג' אמורים לקבל דקות לפי היכולת שלהם. זה די ברור שרג'ואן שחקן יותר טוב מלוינסון, ולא בגלל שלוינסון למיטב הכרתנו וידיעתנו הוא נכון להיום שחקן גרוע.

אם אתה חושב שלוינסון שחקן גרוע ולא ייצא ממנו כלום - אל תחתים אותו. אם כבר החתמת אותו, תן לו לשחק, לפחות תדע אם הוא שווה משהו.
דרך אגב, זה פעם ראשונה שאני שומע שבמועדון מקצועי שחקני גארבג' מקבלים דקות לפי היכולת שלהם. זה די סותר את עצם המונח, לא?

לא סותר כלום. זה שהדקות הן גארבג' לא אומר שהשחקן הוא גארבג'. אם יש לך שחקני קצה רוטציה שמשחקים בדקות הגארבג', אתה רוצה לתת להם את ההרגשה שמסתכלים עליהם לפי יכולת ולא לפי שיקולים זרים. גיל של שחקן זה שיקול זר.

לוינסון קיבל חוזה ל7 שנים וכרגע הוא לא מספיק טוב. ירושלים לקחה איתו הימור סביר (שאני לא הייתי לוקח, אבל מילא), אבל זה לא אומר שמהיום הראשון הוא צריך לראות פרקט. שיוכיח שהוא שווה את זה באימונים וכו'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 12:56 pm 
Sophomore

גיל של שחקן זה פקטור לגיטימי כשמועדון מקצועי מסתכל לטווח רחוק.
לתת דקות גארבג' לשחקן בן 17 כדי לבחון תפקוד ולבנות מסוגלות לעומת שחקן בן 28 שספר רב מאוד (מאוד) אם תהיה ממנו תועלת מקצועית, זה לגמרי שיקול מקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
קודם כל זאת לא סתירה מובנית, מקסימום אפשר להגיד שאני מעריך אותו בחסר או שמאמן הנבחרת מעריך אותו ביתר.
ראיתי את אדם אריאל מספיק לאורך השנים, הוא שחקן עם חסרונות מאד בולטים שאין לו שום יתרון יחסי. הוא איטי מאד, לא אתלט, לא מוריד כדור, לא קלע אוטומטי, לא שומר מדהים. במשחק הראשון של העונה הנוכחית הוא שיחק 11 דקות, נתן 0/5 מהשדה וסיים עם מדד (לא פלוס מינוס, מדד יעילות) של מינוס 6. אתמול הוא שוטט על המגרש 19 דקות, עשה 0/3 מהשדה וסיים עם מדד מינוס 3. עוד לא קלע נקודה ב30 דקות משחק, לא הגיע לקו ולקח ריבאונד בודד. אז כן, בספר שלי הוא ספק שחקן לליגה הראשונה.
ולגבי האמירה הכללית על הישראלים, יש מעט מאד ישראלים שיש להם תפקיד משמעותי בליגה ואני אומר שהם ספק שחקנים לליגה הראשונה. אדם אריאל הוא אחד הבודדים האלה.

אתה מביא מספרים משני משחקים
עובדתית במשך עונה שלמה אשתקד הוא היה שחקן משמעותי של 20 דקות למשחק ( בדיוק כמו צ'וברביץ' ) בקבוצה אובר-אצ'יברית מדהימה שהייתה בשולי הצמרת . כישראלי הוא לא צריך שום "יתרון יחסי" , אלא יכולת סבירה לעמוד מול זרים משני צידי המגרש .
בסוף מי שמכתיב מהי "רמה של שחקן ליגת על" אלו השחקנים עצמם . אם אריאל/צ'וברביץ'/הרוש/בורדיון וכו' הם בין 30 השחקנים המקומיים הטובים בליגת העל ( ובטח אם נתחשב בריכוז של 5 ישראלים מהטופ במכבי ת"א בלבד ) - הרי שהם שחקני ליגת על לגיטימיים לחלוטין . כנ"ל לעניין הנבחרת , אם מאמן הנבחרת חושב ששחקנים מסוימים הם טופ 20 בליגה ( כולל שחקנים פצועים ונעדרים מסיבות שונות ומשונות ) , יהיה קשה לטעון שהשחקנים הללו הם לא בטופ 50 .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:16 pm 
Junior

דניאל כתב:
Hacohen כתב:

תודה רבה. עצוב לראות אותו אומלל על אזרחי במשחקים בקצה הספסל של הפועל

אלא אם הוא עתיד לשחק בליגה הלאומית ולא יצא פרסום על כך...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:25 pm 
Hall of Famer

לגבי לוינסון אגיד שוב, מועדון מקצועני צריך לתת לשחקנים לשחק בראש ובראשונה לפי רמה מקצועית. גם עידן רג'ואן שחקן סגל, וזה שהוא אלמוני ולא צעיר ולא דיברו עליו בגיל צעיר כמו על לוינסון, לא אומר שהוא לא תורם יותר לקבוצה. העדפה של לוינסון הגיונית כשהרמה זהה. מה שראינו אצל לוינסון זה לא רמה של שחקן ליגת על, אז עם כל העצב שימשיך לשבת על אזרחי. יכל לחתום בליגה השנייה ולשחק ולהיות יותר שמח.

שמוליקי, הסטטיסטיקה של אריאל הובאה כדי לחזק את דבריי. אני לא רואה מה עושה אותו שחקן ליגת על, בטח לא שחקן רוטציה בקבוצה ששואפת צמרת. צ'וברוביץ', להבדיל, הוא ז'לוב פיזי ועל הטיקט הזה יש לו מקום בירושלים ובנבחרת. לאריאל אין שום יתרון יחסי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:30 pm 
Junior

מכבי רעננה זל כתב:
גיל של שחקן זה פקטור לגיטימי כשמועדון מקצועי מסתכל לטווח רחוק.
לתת דקות גארבג' לשחקן בן 17 כדי לבחון תפקוד ולבנות מסוגלות לעומת שחקן בן 28 שספר רב מאוד (מאוד) אם תהיה ממנו תועלת מקצועית, זה לגמרי שיקול מקצועי.

מסכים לגמרי. גם לוינסון וגם אבדיה (מהדיון המקביל) הם שחקנים שאם הם יצליחו המועדון שלהם ירוויח (בין אם כלכלית או מקצועית). לכן לא רק שגיל זה פקטור משמעותי, אלא שפיתוח של השחקנים האלה, כולל מתן דקות בליגה, חייב להיות חלק מהמטרות המקצועיות של הקבוצה והמאמן.
לוינסון לא בן 14. הוא בן 18 (וחצי אפילו), הוא לא צריך להתקדם רק דרך האימונים אלא לקבל דקות בליגה. אני רוצה להאמין שנעשתה בדיקה מינימלית לגבי היכולות והפוטנציאל שלו לפני שהוא הוחתם, כולל לשמוע מה קטש חושב עליו. אם עכשיו גילו שהרמה שלו לא מספיקה להתלבש בליגה אז לקחו פה החלטה אומללה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:31 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אני לא רואה מה עושה אותו שחקן ליגת על, בטח לא שחקן רוטציה בקבוצה ששואפת צמרת.

כמו שאמרתי , כפי הנראה המציאות ( ע"ע שנה שעברה )
ואני מאמין שהשנה יהיה לו תפקיד באותו סדר גודל , בקבוצה שתגיע פחות או יותר לאותו המקום

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:34 pm 
Junior

Hacohen כתב:
לגבי לוינסון אגיד שוב, מועדון מקצועני צריך לתת לשחקנים לשחק בראש ובראשונה לפי רמה מקצועית. גם עידן רג'ואן שחקן סגל, וזה שהוא אלמוני ולא צעיר ולא דיברו עליו בגיל צעיר כמו על לוינסון, לא אומר שהוא לא תורם יותר לקבוצה. העדפה של לוינסון הגיונית כשהרמה זהה. מה שראינו אצל לוינסון זה לא רמה של שחקן ליגת על, אז עם כל העצב שימשיך לשבת על אזרחי. יכל לחתום בליגה השנייה ולשחק ולהיות יותר שמח.

שמוליקי, הסטטיסטיקה של אריאל הובאה כדי לחזק את דבריי. אני לא רואה מה עושה אותו שחקן ליגת על, בטח לא שחקן רוטציה בקבוצה ששואפת צמרת. צ'וברוביץ', להבדיל, הוא ז'לוב פיזי ועל הטיקט הזה יש לו מקום בירושלים ובנבחרת. לאריאל אין שום יתרון יחסי.

אדם אריאל נתן בשנה שעברה 1.5 שלשות למשחק ב-45%. זה לא רע בכלל. לא חושב שהוא ישנה את הקבוצה, אבל לדעתי יועיל לירושלים יותר ממה שאוחיון יועיל, בין היתר בגלל ריבוי הרכזים הישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 1:47 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
Hacohen כתב:
אני לא רואה מה עושה אותו שחקן ליגת על, בטח לא שחקן רוטציה בקבוצה ששואפת צמרת.

כמו שאמרתי , כפי הנראה המציאות ( ע"ע שנה שעברה )
ואני מאמין שהשנה יהיה לו תפקיד באותו סדר גודל , בקבוצה שתגיע פחות או יותר לאותו המקום

המציאות היא שחקן שקלע 0 נקודות ב30 דקות, לא הגיע לקו, לקח ריבאונד בודד ונראה לא שייך לרמה. אתה מדבר על המציאות של העונה שעברה, שזה אפעס לא ממש רלוונטי. אתה מאמין שיהיה לו אותו תפקיד כמו באשדוד, אני אומר שהוא יראה כמו שחקן ליגה שנייה. בוא ניפגש בסוף העונה ונדבר על זה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:03 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
ומהצד השני שוב רואים את הטעות שבאי הרשמה של אמארה (מה גם שאין שום סיבה מוצדקת לא לרשום אותו, גם ככה בשלבים המכריעים בטוח ירשמו שישה זרים), בזה שלהפועל יש רק שלושה גבוהים בסגל, ושלושתם צוברי עבירות בקצב גבוה.

קטש אמר במפורש שאמארה ירשם לליגה בחצי השני של העונה ותהיה רוטציה בין הזרים.
פלדין בינתיים נראה כגרסה משופרת של דייסון.ליאור חזר העונה לשחק כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:11 pm 
דניאל כתב:
arie כתב:

אני באמת לא מבין למה רג'ואן מקבל את דקות הגארבג' ולא לוינסון, בעיקר כשלוקחים בחשבון שרג'ואן כבר בן 28 או משהו

אני חושב שלוינסון לא היה בסגל אתמול. כך על פי רישומי המנהלת בדף הפלי בי פלי. עוד לפני שרג'ואן נכנס, הוא היה רשטם ולוינסון לא.

חזור למעלה

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:16 pm 
Hall of Famer

במכבי מודאגים ממצבו של פארגו
https://www.one.co.il/Article/18-19/2,6 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:21 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
uriel17 כתב:
הרנסס של אליהו קשור לעונת סוף חוזה, סליחה על הרשעות אבל זה בדיוק איך שהוא שיחק בעונת החוזה הקודמת שלו בהפועל

אתה לא צריך להתנצל. הוא שיחק ככה גם בעונות חוזה במכבי, ואפילו לא הייתה לו בושה להסתיר את זה (כשאמרו לו משהו על זה, הוא אמר בפירוש משהו כמו "מי שאומר שהוא לא משחק בשביל החוזה הבא שלו - משקר").
אבל צריך לסייג. במקרה הזה אני לא חושב שמדובר ברצון להשיג חוזה חדש. אני חושב שהוא בדרך לפרישה, אבל לא רוצה לפרוש עם עונה כמו האחרונה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:45 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
פלדין בינתיים נראה כגרסה משופרת של דייסון

לדעתי צריך להתאמץ בכדי למצוא שני שחקנים ( המשחקים באותה עמדה ) ושונים כל כך זה מזה ...
ובכל מקרה השוואה לדייסון זה לא קנה מידה ראוי עבור שחקן כה מוכח ברמות האירופיות כפלדין

נדב , לדעתי אתה מחמיר מדי אחרי 30 דקות משחק ( הוא השחקן הראשון שלא קולע משחק או שניים ? מה התרומה של עמית שמחון לחולון בינתיים ? ) . אבל כאמור נדון על כך בהמשך העונה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 2:53 pm 
Hall of Famer

שמוליקי, אני פשוט מסתכל איך הבנאדם משחק. אין לו שום נסיבות מקילות, הוא לא פצוע. יש לו תפקיד די מרכזי ואמון מהמאמן והוא פשוט לא שחקן מספיק טוב לרמה הזאת.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 143 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: סאבוניס ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: