סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 30, 2024 12:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 3:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
rony כתב:
Hacohen כתב:
האופטימיות לגבי אבדיה קצת מוזרה בעיניי. הNBA זו ליגה של אתלטיות. דונצ'יץ' היה סופרסטאר באירופה (הלוואי על אבדיה והלוואי על הכדורסל הישראלי שייתן 60% מדונצ'יץ'), נבחר חמישי וזוכה לקיתונות של פסימיות לגבי היכולת שלו להיות שחקן משמעותי בליגה. אבדיה כשחקן לא יותר אתלטי ובוודאי לא יותר טוב אמור להיות עוד יותר בעייתי ולא במעט.

דוניצ'יץ' נבחר שלישי ומקבל ערימות של הייפ בארה"ב, לפחות עד כמה שאני מצליח לראות (מצד שני, גם בנדר קיבל ערימות של הייפ, ואצל בנדר היה הרבה פחות ביסוס להייפ הזה).

כמובן שלישי, הטרייד שהיה בין המאבס להוקס מבלבל אותי בהקשר הזה.

הייפ ברור שיהיה ולו בגלל הפיקנטיות, אבל לעומת ההייפ יש גם תופעה של שחקנים ופרשנים שמבקרים פומבית את הבחירה בדונצ'יץ'. פול פירס אמר שהוא לא חושב שייצא ממנו סופרסטאר (שזה באמריקאית תקנית "אני חושב שהוא גג שחקן משלים") וקרא לו servicable. הוא קיבל 9% במשאל בין הרוקיז בשאלה "מי יהיה רוקי השנה" ומייקל פורטר ג'וניור עשה לייק לציוץ של אוהד שכתב שדונצ'יץ' הוא השחקן הכי אוברייטד שראה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 14, 2018 7:03 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כן, כי מייקל "הופעתי בשלושה משחקי מכללות כי אני כל הזמן פצוע" פורטר ג'וניור הוא בכלל לא דוגמא לאוברייטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 8:46 am 
Hall of Famer

נכון. מה זה מוכיח?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 9:12 am 
Sophomore

פורטר מבקר את דונצ'יץ' זה מצחיק... עם כל הכבוד, דונצ'יץ' רייטד על הישגיות מקצוענית. אמנם קצת קשה להשליך מזה על מה שיהיה איתו בנבא, אבל הוא לכל הפחות הוכיח שמבחינת אופי הוא עשוי מחומר משובח.

עם זאת, אני לא נוטה להאמין ביכולת שלו להיות שחקן מוביל בנבא כי הנתונים הפיזיים ביחס לסט היכולות לא מבריקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 10:46 am 
מנהל פורום

דונצ'יץ' נראה נפלא במשחקי טרום עונה גם מול הגנה של אפרואמריקאים
בקיצור כל שנה וכל משחק שעובר הולכים ומגבירים את הסיכוי שהוא יהיה כוכב גדול גם בNBA
מה זה כוכב גדול? מעל קוקץ' ומתחת נוביצקי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 10:49 am 
Hall of Famer

משחקי קדם עונה מעידים על כוכבותו הצפויה של דונצ'יץ'? ברצינות?

ושלא יובן לא נכון, אשמח מאד אם דונצ'יץ' באמצעות שכל, הבנת משחק וסקילס שלא קשור לאתלטיות יהפוך לכוכב. אני פשוט סקפטי בעניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 10:54 am 
מנהל פורום

זה לא הוכחה לכלום זה פשוט מצטרף לעוד תחנות, בכל תחנה הטלנו ספק והוא עמד בציפיות פלוס
אם צריך להעריך, אז זה מה שיש כרגע בקטגוריה של "התמודדות על השמירה בNBA"
חוץ משכל, הוא פשוט חזק פיסית לעמדה שלו, יש לו יתרון פיסי, הצעד שלו ענק ביחד לגארד והוא עובר ככה שומרים
בקיצור מה שיש לו זה הרבה יותר מאיי קיו של משחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:03 am 
Hall of Famer

אין ספק שהוא שחקן מיוחד ושהוא גדול על אירופה. השאלה בNBA זה לא אם הוא שייך לרמה, אלא אם הוא פוטנציאל כוכב. אם הוא ג'ינובילי או דלפינו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:11 am 
Sophomore

מן הסתם הרבה יותר מדלפינו...

הוא באמת לא כזה מגודל לעמדת מוביל כדור בנבא והוא גם די איטי לעמדה הזאת. וגם יש לדאלאס רכז אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:22 am 
Junior

קרלוס דלפינו הוא לא יהיה, אלא אם כן תהיה איזו פציעה דרמטית. גם הרף העליון שלו יותר גבוה מג׳ינובילי, שהיה אחד השחקנים המרגשים, אבל תכל׳ס מעולם לא היה פרנצ׳ייז פלייר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:24 am 
Sophomore

אני לא רואה יתרון פיזי משמעותי.

ברמת טופ נבא בעיניי יש לו קליעה יציבה, חכמת משחק והוא חזק מנטלית (אחרת לא מצליחים לעשות מה שהוא עשה באירופה בגיל שהוא עשה). הלוואי ויש לו מכל אלה מספיק כדי לחפר על זה שהוא רחוק מלהיות אתלט.
אגב, לג'ינובילי היו כל אלה והוא גם היה אתלט אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:31 am 
Junior

הכל נכון. מצד שני, הוא כנראה עושה משחק הרבה יותר ממאנו וצריך לזכור גם שבגיל 22 ג׳ינובילי עוד היה בליגה השנייה באיטליה והגיע לnba רק בגיל 25, ככה שלדונצ׳יץ׳ יהיו 6 שנים ״פור״ וזה עשוי להיות משמעותי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 11:55 am 
Freshman

לי אין ספק שדונצ'יץ' יהיה גדול מג'ינובילי ויהיה כוכב גדול ב NBA. הוא תופעה שקשה למדוד דווקא בנתונים אתלטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 1:38 pm 
Sophomore

עדיין לא ראית אותו משחק במצב של נחיתות אתלטית משמעותית, כי באירופה הפיזיות שלו כגארד דווקא כן מתבלטת בהרבה מקרים... נחיה ונראה ממש עוד רגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוקטובר 15, 2018 5:46 pm 
Hall of Famer

קשה לחזות. אני מאמין שדונצ'יץ' יהיה שחקן טוב מאוד בליגה. אני לא חושב שהוא יהיה כוכב גדול אבל קרוב לזה ושחקן משמעותי עבור הקבוצה שלו.

חזוניה אגב הוא באסט ששווה לעקוב אחריו. עדיין יחסית צעיר והראה ניצוצות בשנה שעברה. חוץ מזה, אם אורלנדו וויתרה עליך, יכולהיות שיש בך משהו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2018 8:46 am 
Sophomore

חייב להודות אבל שדעתי בנוגע לדונצ'יץ' הולכת ונהיית פחות נחרצת ממשחק למשחק. במשחקי הקדם עונה נגד קבוצות נבא אחרות יש לו הברקות של ממש ובעיניי הכי חשוב זה שנראה שהשחקנים שאיתו נהנים לשחק איתו (וזה לא רק כי הוא שחקן חכם וקבוצתי אלא יש איזה ווייב ממש חיובי באופן מיוחד שהוא משדר בשפת גוף שלו). אני דווקא מתייחס למשחקי קדם עונה כאינדיקציה (לרוב השחקנים המובילים משחקים במשחקים האלה וגם הם אלה שנותנים את התפוקה המשמעותית ביותר). אם לא מתייחסים אליהם, אז אפשר להחליט שגם ליגה סדירה זה לא אינדיקציה (כי זה לא פלייאוף).

אז אני מתרשם משחקן שב1×1 על שומרים טובים בגודל שלו אין מה להציע (ע"ע ה1×1 שלו מול סימונס), אבל כדורסל זה לא 1×1 והוא ינהל משחק במגרש פתוח, פיקנרול ויכול להיות גם ממש טוב בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוקטובר 16, 2018 10:00 pm 
Hall of Famer

מסכים.

כמו כן, אם מדובר ב-1 על 1 מול בן סימונס, צריך לזכור שבן הוא שומר מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], kakon3, נורטון ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה