סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 8:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' אוקטובר 20, 2018 9:31 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
דניאל כתב:
לדעתי בוסטון ישנו את החמישייה בהמשך ויעלו את ביינס או מוריס ליד הורפורד, בעיקר בשביל הריבאונד וההגנה. הכי טבעי שטייטום ירד לספסל ויעלה ככוכב של החמישייה השנייה, הבעיה שבינתיים הוא "טוב מדי" בשביל לא להתחיל איתו.

מוריס נראה כמו הפתרון הטבעי (אך זמני) לבעיה.
הייתי פותח עם קיירי-בראון-טייטום-מוריס-הורפורד ומעלה את הייוורד מהספסל, לפחות עד שיחזור לכושר משחק גבוה.
אגב, מי שקצת אכזב אותי בסלטיקס (חוץ מהורפורד שהיה די חלש) הוא בראון, שהיה פאסיבי מדי בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 20, 2018 9:36 pm 
Hall of Famer

אני חושב שכרגיל הויכוח עם נדב הוא על סמנטיקה.
אפשר לראות שחקן מוגבל במובן של עושה דברים מעטים מאד ברמה טובה מאד ואין לו מנעד רחב של יכולות. בהגדרה הזאת ברור שהורפורד לא שחקן מוגבל. הוא מסוגל לקלוע מהשלוש, מהמיד פוסט, הוא מסוגל לסיים ליד הטבעת אחרי פיק אנד רול והוא מסוגל לקחת שומרים מבחוץ לטבעת. במקרה של חילוף לשחקן נמוך הוא לא יהסס לקלוע מעליו בצבע. החיסרון היחידי שלו הוא פוסט אפ מול סנטרים עם סייז, אבל אם זה שחקן מוגבל אז גם מלך הסלים של הליגה ג'יימס הארדן הוא מוגבל, כי גם משחק הפוסט אפ שלו לא יעיל.

מצד שני, אפשר להגדיר שחקן מוגבל כמו נדב, שהגדיר אותו בעיקר מוגבל ביכולת יצירת הנק', כלומר אין לו יכולת סקורינג גבוהה ופה הוא צודק. הורפורד לאורך הקריירה, לא היה סקורר מצטיין וגם אם הוא היה יכול לקלוע יותר תאורטית, זה האופי שלו. בוסטון לא יקבלו מהורפורד מעל 20 למשחק, גם אם יצטרכו זאת. מצד שני, זה שהורפורד "מוגבל" ביכולת שלו להיות סקורר לא פוגע בכלל במשחק ההתקפה של הסלטיקס, שיש להם שחקני התקפה סופר מגוונים. מקיירי, דרך הייוורד וטייטום שיכולים לייצר לעצמם את הזריקה ועבור לבראון, מוריס וכמובן הורפורד שקולעים שלשות ביעילות. נכון, אין להם שחקן פוסט אפ שיטחן את היריבות, אבל מצד שני גם לקבוצת ההתקפה הטובה בליגה ואולי בהיסטוריה, הווריירס אין נשק שכזה, אז נראה לי שאפשר להסתדר גם ככה.

החיסרון שהורפורד מביא בעיני הוא חסרון הסייז. לא סתם לברון ג'יימס חיסל אותם. הורפורד מביא להגנה תכונה אחת נפלאה, שכיום אפילו יותר משמעותית מאי פעם וזאת ניידות נפלאה לביג מן. היכולת שלו להחליף בפיק אנד רול, לצאת באגרסיביות ולחזור לשומר שלו, היא מה שהופכת את ההגנה של הסלטיקס ליעילה. אבל הורפורד לא מהווה איום חסימה אמיתי, 1.5 חס' בשיאו. אפשר להגיד שגם הווריירס לא מחזיקים באיזה ביג מן חוסם, אבל הווריירס בצבע כן מספקים הרתעה וקשה לקלוע עליהם. למעשה בעוד שהסלטיקס היו בשנה שעברה באמצע החבורה מבחינת כמות חסימות, הווריירס הובילו את הליגה במחלקת החסימות.

לטעמי הורפורד תמיד היה יותר מתאים לשחק כ - 4, אבל הקריירה שלו הובילה אותו לשחק באטלנטה שם היו מספיק פורוורדים ולא מספיק סנטרים אז הוא נאלץ להיות סנטר אנדרסייזד.

איכשהו, למרות העובדה שב - 3 הדקות האחרונות לאורי קלע יותר מלאונרד, אני לא מודאג מהתפקוד של לאונרד בסיומי משחקים וגם לא מיכולות האלפא דוג שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוקטובר 20, 2018 10:25 pm 
Hall of Famer

שכחת משהו בניתוח שלך, עמוס, וזה עניין הריבאונד. הורפורד כל הקריירה ריבאונדר בינוני יחסית לכמות הדקות ולתפקוד שלו כסנטר, ואפילו בינוני-מינוס בחלק מהעונות. וזה נובע ישירות, כפי שכתבת, מהעובדה שהוא סנטר מאולץ שגם נמוך מדי לעמדה וגם חי טוב יותר קצת רחוק מהסל מאשר בתוך הצבע ממש.

בפעם השלישית אני אומר שהסלטיקס קונטנדרים גם כך, אז מן הסתם אין לי מחלוקת עם הקביעה שלא חייבים סנטר מובהק בשביל להיות קבוצה מצוינת, אבל דווקא הווריירס תמיד הקפידו שיהיה להם בסגל ביג מן קשוח והגנתי. בוגוט בהתחלה היה דוגמה מובהקת, וגם שחקן הרבה פחות טוב כמו זאזא פאצ'וליה הובא מתוך התפישה שצריך מישהו חזק וקשוח שם בתוך הצבע. אפשר להגיד שביינס הוא הגרסה של הסלטיקס לזה, אבל זה לא יהיה מדויק. העונה הם הביאו 5 שאמנם פצוע כרגע ולא ידוע כמשקיען הגנתי גדול, אבל כשבוגי קאזינס בריא ובכושר הוא אחת המפלצות הרציניות בליגה.

ולעניין קאווי, כתבתי יותר מפעם אחת שלדעתי הראפטורס ייכשלו העונה יחסית לציפיות. לא מאמין בו כאלפא דוג למרות שהוא שחקן נפלא כשבא לו לשחק, ובינתיים שיישב לנוח בבק טו בק כי שיחק 2 משחקים רצוף רחמנא ליצלן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 1:02 am 
Hall of Famer

כן, בוגי קאזינס הוא מפלצת הגנתית :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 3:20 am 
Sophomore

עושה רושם שלאונרד פתח את העונה עם חשק ודווקא מפתיע לטובה (נראה כמו שחקן טופ משהו עוד פעם)... אם ימשך החשק טורונטו יסיימו גבוה מאוד את העונה הסדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 5:27 am 
Hall of Famer

Att כתב:
כן, בוגי קאזינס הוא מפלצת הגנתית :roll:

כאדם לאדם, ברמה האנושית הבסיסית, אני ממליץ לך בכל לב ללמוד מחדש הבנת הנקרא.

Hacohen כתב:
העונה הם הביאו 5 שאמנם פצוע כרגע ולא ידוע כמשקיען הגנתי גדול, אבל כשבוגי קאזינס בריא ובכושר הוא אחת המפלצות הרציניות בליגה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 5:50 am 
Hall of Famer

זה הציטוט המלא -
בפעם השלישית אני אומר שהסלטיקס קונטנדרים גם כך, אז מן הסתם אין לי מחלוקת עם הקביעה שלא חייבים סנטר מובהק בשביל להיות קבוצה מצוינת, אבל דווקא הווריירס תמיד הקפידו שיהיה להם בסגל ביג מן קשוח והגנתי. בוגוט בהתחלה היה דוגמה מובהקת, וגם שחקן הרבה פחות טוב כמו זאזא פאצ'וליה הובא מתוך התפישה שצריך מישהו חזק וקשוח שם בתוך הצבע. אפשר להגיד שביינס הוא הגרסה של הסלטיקס לזה, אבל זה לא יהיה מדויק. העונה הם הביאו 5 שאמנם פצוע כרגע ולא ידוע כמשקיען הגנתי גדול, אבל כשבוגי קאזינס בריא ובכושר הוא אחת המפלצות הרציניות בליגה.

וזה מה שאני הבנתי ממנו.

ברמה האנושית הבסיסית, אני מציע שתפסיק להתיימר להיות יותר חכם מכל מי שמסביבך. זה מייצר תחושות לא נעימות אצל כל אחד/ת מלבדך.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך א' אוקטובר 21, 2018 5:56 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 5:56 am 
Hall of Famer

סבבה. אתה מבין גרוע ממש.

מה שכתבתי, באמת בעברית פשוטה ולא מסובכת, זה שגולדן הקפידה לאורך השנים שיהיה לה 5 קשוח והגנתי והעונה אמנם הביאה 5 שהוא לא הגנתי, אבל הוא מפלצת בכל אספקט אחר. המשמעות היא שהם כן שמים דגש על עמדה 5 ולא מסתפקים במה שיש להם בקו האחורי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 5:58 am 
Hall of Famer

סליחה, נדב, אבל בהחלט אפשר היה להבין כמו ATT (למרות שאני מבין גם אחרת כשאתה מסביר שוב). בכל מקרה, אני לא יכול לומר שאתה ברור כמו שאתה רוצה לחשוב שאתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:01 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
סבבה. אתה מבין גרוע ממש.
.

אתה מקסים :?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:04 am 
Hall of Famer

גולדן סטייט ניצחו בגלל זאזה...נכון.
גודלן סטייט ניצחו כי יש להם 4 אולסטאר בקבוצה.
בוסטון עמוסה בכשרון. מושלמת היא לא אבל היא קבוצה ממש ממש טובה. לכן לברון ברח למערב.
ואגב ביינס אחד הקשוחים בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:06 am 
Hall of Famer

ואז, בפינאלה, מגיע סטריאני.

אני אמרתי שניצחו בגלל זאזא? איפה אמרתי את זה? מתי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:11 am 
Hall of Famer

לברון ברח לאיזור של גולדן סטייט ויוסטון בגלל בוסטון? אני חייב להבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:14 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
...אבל דווקא הווריירס תמיד הקפידו שיהיה להם בסגל ביג מן קשוח והגנתי. בוגוט בהתחלה היה דוגמה מובהקת, וגם שחקן הרבה פחות טוב כמו זאזא פאצ'וליה הובא מתוך התפישה שצריך מישהו חזק וקשוח שם בתוך הצבע. אפשר להגיד שביינס הוא הגרסה של הסלטיקס לזה, אבל זה לא יהיה מדויק.

סטריאני צודק לפחות במשהו אחד -
למה זה לא מדויק? ביינס הוא לא ביג-מן קשוח והגנתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:14 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

זו תיאוריה מפוקפקת מאוד. היה יכול להצטרף בכיף לפילדלפיה ולקבל סיכוי גבוה להגיע לגמר הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:15 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
ואז, בפינאלה, מגיע סטריאני.

אני אמרתי שניצחו בגלל זאזא? איפה אמרתי את זה? מתי?

לא יודע מי כתב (כי לא מעניין אותי מי. אלא מה) שגס תמיד היו עם שחקן קשוח. בוגוט יותר חשוב נתן מסירות וחסימות נעות. הקשיחות שלו תרמה מעט.ווסט,בל ולוני לא קשוחים. דריימונד כן.
נורטון כתב:

ברור. אם אתה עף סיבוב שני לרפטורס או בוסטון הלגסי שלך נפגע. לעוף מול גולדן סטייט עם הלייקרס מצפים לזה ולא יבקרו אותו על זה.
בנוסף הוא הבין שאין גמר ב2019 אז אם כבר אין גמר אז לחיות בלוס אנג'לס ולבנות משהו לעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 6:25 am 
Hall of Famer

ואת כל זה, לברון אמר לך בשיחת הטלפון האחרונה שלכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 8:39 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
...אבל דווקא הווריירס תמיד הקפידו שיהיה להם בסגל ביג מן קשוח והגנתי. בוגוט בהתחלה היה דוגמה מובהקת, וגם שחקן הרבה פחות טוב כמו זאזא פאצ'וליה הובא מתוך התפישה שצריך מישהו חזק וקשוח שם בתוך הצבע. אפשר להגיד שביינס הוא הגרסה של הסלטיקס לזה, אבל זה לא יהיה מדויק.

הוא כן. אבל בגלל שלגולדן יש בקו הקדמי את גרין שהוא חיה הגנתית ושחקן מאד ורסטילי, ובקו האחורי את דוראנט שהוא כ"כ ארוך חוץ מזה שהוא שחקן עצום, ה5 ההגנתי והקשוח של גולדן נועל את הצבע ומשלים את מה שיש. בבוסטון אין שמחה גדולה בעמדה 4 ואין שחקן ארוך בקו האחורי, אז התלות בקו הקדמי היא בהורפורד ואז ביינס הוא לא החתיכה החסרה בפאזל כמו בגולדן אלא ביג מן מאד מוגבל ביכולותיו שאמנם נותן קשיחות, אבל זה לא מספיק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 8:40 am 
Hall of Famer

אמרתי בעבר ואומר זאת שוב, הורפורד אולי קולע 14 למשחק, אבל יכולת המסירה שלו, והחסימות שלו בהתקפה, שוות בקלות עוד 8-10 נקודות למשחק. ובעיניי, להתעלם מזה, זה לא להבין את המשחק.
יופי של שחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 8:43 am 
מנהל פורום

דווקא מול הווריירס, סיקסרס ורפטורס אני פחות מודאג מהקו הקדמי של בוסטון (אני מאד מודאג מכל השאר, בעיקר מהעובדה שלא בטוח שזו בכלל תהיה התמודדות שתקרה יותר מפעמיים בשנה)
איפה שאני מתחבר לטענה של נדב, קצת, זה מול קבוצות כמו מיניסוטה, רוקטס כמובן שנ"א, אבל גם מילווקי ווושינגטון. הקבוצות שמתחילות הרבה מההתקפה שלהן או מבססות הרבה מההקתפה שלהן על תנועה, עם או בלי כדור, לתוך הצבע. אבל שוב, כמו שנדב כן אמר, גם אם זו בעיה, השאר מספיק טוב שם בשביל לא להיות בפאניקה מוחלטת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 9:03 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אמרתי בעבר ואומר זאת שוב, הורפורד אולי קולע 14 למשחק, אבל יכולת המסירה שלו, והחסימות שלו בהתקפה, שוות בקלות עוד 8-10 נקודות למשחק. ובעיניי, להתעלם מזה, זה לא להבין את המשחק.
יופי של שחקן.

אף אחד לא מתעלם מזה ואף אחד לא אמר שהוא לא יופי של שחקן. הוא עדיין מוגבל ביכולת עשיית הנקודות העצמית שלו ובריבאונד, מה לעשות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 10:58 am 
Freshman

Hacohen כתב:
סבבה. אתה מבין גרוע ממש.

על זה נאמר כשמאבדים כדור במסירה תמיד המוסר אשם ולא התופס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 11:02 am 
Freshman

ציטוט:
לא יודע מי כתב (כי לא מעניין אותי מי. אלא מה) שגס תמיד היו עם שחקן קשוח. בוגוט יותר חשוב נתן מסירות וחסימות נעות. הקשיחות שלו תרמה מעט.ווסט,בל ולוני לא קשוחים. דריימונד כן.

באיזה יקום דיוויד ווסט לא קשוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 11:29 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att כתב:
Hacohen כתב:

הוא כן. אבל בגלל שלגולדן יש בקו הקדמי את גרין שהוא חיה הגנתית ושחקן מאד ורסטילי, ובקו האחורי את דוראנט שהוא כ"כ ארוך חוץ מזה שהוא שחקן עצום, ה5 ההגנתי והקשוח של גולדן נועל את הצבע ומשלים את מה שיש. בבוסטון אין שמחה גדולה בעמדה 4 ואין שחקן ארוך בקו האחורי, אז התלות בקו הקדמי היא בהורפורד ואז ביינס הוא לא החתיכה החסרה בפאזל כמו בגולדן אלא ביג מן מאד מוגבל ביכולותיו שאמנם נותן קשיחות, אבל זה לא מספיק.

זה לא מדויק בעיניי.
הרכבים שבהם ביינס משחק כוללים בין השאר את הורפורד בעמדה 4 ואת טייטום בעמדה 3 ובראון בעמדה 2 וקיירי בפוינט. אחלה אורך ו-וורסטיליות ויכולת יצירת מצבים. זה גם הרכב הגנתי מצוין (שיכול להיות אף יותר טוב כשרוזייר/סמארט מחליף את קיירי). לא הבנתי איך זה שונה מבוגוט למשל (בימים שלפני דוראנט).

בסופו של דבר, זה חוזר לזה שאתה לא מעריך את הורפורד באותה מידה כמוני וכמו נורטון ואחרים (וכמו כל הרשימות המרכזיות שפורסמו שנתנו לו חלק גדול מהקרדיט על ההצלחה של בוסטון בשנה שעברה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוקטובר 21, 2018 12:09 pm 
Sophomore

אני מסכים עם נדב שלהורפורד כסנטר יש חסרונות, אבל לא הייתי מוותר עליו בשביל דארמונד. טייסון צ'נדלר יכול בהחלט להספיק לסתום חורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 95 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה