אני חושב שכרגיל הויכוח עם נדב הוא על סמנטיקה. אפשר לראות שחקן מוגבל במובן של עושה דברים מעטים מאד ברמה טובה מאד ואין לו מנעד רחב של יכולות. בהגדרה הזאת ברור שהורפורד לא שחקן מוגבל. הוא מסוגל לקלוע מהשלוש, מהמיד פוסט, הוא מסוגל לסיים ליד הטבעת אחרי פיק אנד רול והוא מסוגל לקחת שומרים מבחוץ לטבעת. במקרה של חילוף לשחקן נמוך הוא לא יהסס לקלוע מעליו בצבע. החיסרון היחידי שלו הוא פוסט אפ מול סנטרים עם סייז, אבל אם זה שחקן מוגבל אז גם מלך הסלים של הליגה ג'יימס הארדן הוא מוגבל, כי גם משחק הפוסט אפ שלו לא יעיל.
מצד שני, אפשר להגדיר שחקן מוגבל כמו נדב, שהגדיר אותו בעיקר מוגבל ביכולת יצירת הנק', כלומר אין לו יכולת סקורינג גבוהה ופה הוא צודק. הורפורד לאורך הקריירה, לא היה סקורר מצטיין וגם אם הוא היה יכול לקלוע יותר תאורטית, זה האופי שלו. בוסטון לא יקבלו מהורפורד מעל 20 למשחק, גם אם יצטרכו זאת. מצד שני, זה שהורפורד "מוגבל" ביכולת שלו להיות סקורר לא פוגע בכלל במשחק ההתקפה של הסלטיקס, שיש להם שחקני התקפה סופר מגוונים. מקיירי, דרך הייוורד וטייטום שיכולים לייצר לעצמם את הזריקה ועבור לבראון, מוריס וכמובן הורפורד שקולעים שלשות ביעילות. נכון, אין להם שחקן פוסט אפ שיטחן את היריבות, אבל מצד שני גם לקבוצת ההתקפה הטובה בליגה ואולי בהיסטוריה, הווריירס אין נשק שכזה, אז נראה לי שאפשר להסתדר גם ככה.
החיסרון שהורפורד מביא בעיני הוא חסרון הסייז. לא סתם לברון ג'יימס חיסל אותם. הורפורד מביא להגנה תכונה אחת נפלאה, שכיום אפילו יותר משמעותית מאי פעם וזאת ניידות נפלאה לביג מן. היכולת שלו להחליף בפיק אנד רול, לצאת באגרסיביות ולחזור לשומר שלו, היא מה שהופכת את ההגנה של הסלטיקס ליעילה. אבל הורפורד לא מהווה איום חסימה אמיתי, 1.5 חס' בשיאו. אפשר להגיד שגם הווריירס לא מחזיקים באיזה ביג מן חוסם, אבל הווריירס בצבע כן מספקים הרתעה וקשה לקלוע עליהם. למעשה בעוד שהסלטיקס היו בשנה שעברה באמצע החבורה מבחינת כמות חסימות, הווריירס הובילו את הליגה במחלקת החסימות.
לטעמי הורפורד תמיד היה יותר מתאים לשחק כ - 4, אבל הקריירה שלו הובילה אותו לשחק באטלנטה שם היו מספיק פורוורדים ולא מספיק סנטרים אז הוא נאלץ להיות סנטר אנדרסייזד.
איכשהו, למרות העובדה שב - 3 הדקות האחרונות לאורי קלע יותר מלאונרד, אני לא מודאג מהתפקוד של לאונרד בסיומי משחקים וגם לא מיכולות האלפא דוג שלו.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|