Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
לא קראתי את הטור, אז אני לא יודע מה הוא כתב שם. אני גם לא מכיר את האיש והמוסר שלו וכמה חשובה לו התזה שלו לעומת אמירה זו או אחרת על נאשם. הייתי גם רוצה להאמין שפרקליט מחוזי יפעל אך ורק ממניעים של צדק ולא ימעל בתפקידו, אבל רות דוד וכו'.
בכל מקרה הגיוני שבן אדם שמפעל חייו הוא לחסל את ההודאה ימצא שלל רב במקרה שמבוסס על הודאה שיש בה בעייתיות גדולה.
קודם כל טוב לקרוא טקסט לפנים שמעירים לגביו הערות ומניחים לגביו הנחות, בינתיים יש לנו "לא קראתי, אבל טוקבקים ב"הארץ" נגדו" ו"לא קראתי, אבל שמעתי ממישהו שמפעל חייו זה לחסל את ההודאה" (שזה כבר עיוות, אורן כתב "לחסל את ההודאה כמלכת הראיות").
אם בכל זאת להגיב למה שהעלית, אז הסבירות שאדם נורמטיבי-לפני שהוא פרופסור למשפטים ולפני שיש לו אג'נדה משפטית מסוימת שכאמור נובעת ממחקר אליו הוא מקדיש את חייו, פחות או יותר-יפעל פומבי לכך שאדם שהוא סבור ברמה כלשהי שהוא רוצח ילדה תמימה ישוב למרחב הציבורי כזכאי וחף מפשע, לא באמת קיימת בעיניי.
אם תטרח לקרוא את המאמר, אני מבטיח לך שתגלה שטיעוניו (וגם אורן ציין: נימוקי הכלליים, עוד לפני המקרה הזה, מצוינים) עמוקים בהרבה מההשטחה שעשית להם.
צודק, קיצרתי את מה שאורן כתב. מפעל חייו הוא לחסל את ההודאה כמלכת הראיות.
לגבי המאמר, מה שאתה למעשה אומר, זה שאתה העלית איזה מאמר שרובנו לא יכולים לקרוא ומאחר ואנחנו לא מנויים אז גם אי אפשר להתייחס אליו ולכן הוא מהווה איזושהי הוכחה שלמעשה אסור לנו לחלוק עליה, כי כאמור לא קראנו את המאמר.
אז אני כופר בכך ואני חושב שאנשים מונעים מאג'נדה במקרים רבים ובכדי לקדם את האג'נדה שלהם עושים מעשים הרבה יותר גרועים מאשר לקרוא לרומן זדורוב חף מפשע, גם אם לא ברור אם הוא אכן חף מפשע או לא.
כמו ששיבר אומר, ישבו 2 בתי משפט ודנו במקרה זדורוב. אף אחד מהרכב השופטים לא טען שזדורוב לא עשה את המעשה. דעת מיעוט אמרה שההגנה הצליחה לנטוע ספק סביר שמספיק בשביל לזכות את זדורוב. אז הדעה שלהם נחשבת בעיני לא פחות מדעה של פרופסור למשפטים זה או אחר.
באופן כללי, אני חושב שכל מי שקצת עוקב אחרי הפרשה יודע שיש פה סימני שאלה גדולים. אין פה מקרה חד וחלק שברור מי הרוצח. לפי מה שקראתי פה ושם אני יכול להגיד לך שאני מאמין שלמרות הכול זדורוב אשם. להגיד לך שכמו אותו פרופסור יש לי עמדה חד משמעית שהוא אשם? ברור שלא. לא אפול מהכסא ולא אופתע אם יתגלה שהמשטרה תפסה קורבן רק בשביל לסגור תיק שזכה להד גדול מאד בתקשורת.