בטן רכה וחביבה כתב:
עמוס, בולדן היה חתיכת בלון נפוח, גם בחסות התקשורת המטומטמת שלנו (והתקשורת הלא פחות הזויה של ארה"ב) שאחרי מהלך נחמד מכתירה אותך כבר כשחקן NBA. אבל בהחלט הוא הראה פוטנציאל, בעיניי לפחות, להיות שחקן סטייל טרנס מוריס או משהו כזה. לא שחקן NBA ו/או לא כישרון ענק בשום צורה, אבל כן הראה יכולת.
לגבי סדר המשחקים - אין כמעט למכבי אף משחק ש"היא חייבת לקחת" (בטח שלא נגד בסקוניה או חימקי - בבית, בחוץ או בחלל). כל משחק שהיא תיקח יהיה בגדר הישג, למעט משחקים ביתיים נגד טריו התחתית - קנאריה, דרושפאקה ובודצ'נוסט.
אני לא מסכים לגבי בולדן, אבל אני מבין את הדיעה שלך. לעומת זאת בולדן לא הוצג בתקשורת כרול פלייר שמביא הגנה ומסוגל לשים שלשות, אלא כעל פוטנציאל התקפי נדיר עם יכולות מגוונות. זה ממש לא היה בכיוון.
לגבי משחקים ש"מכבי חייבת לקחת" נראה לי שלא כל כך הובנתי. לא התכוונתי שמכבי בבית כל כך יותר טובה מבאסקוניה או חימקי שהיא תנצח אותם לא משנה מה. הכוונה הייתה שאם מכבי רוצה לסיים את הסיבוב הראשון כשהיא במירוץ לפלייאוף, אז אלו משחקים שהיא חייבת לקחת. אני חושב שעם הפציעות אנחנו לא כל כך יודעים מה מכבי יכולה לתת או לא.
שמואליק די הדגים את ההטיה של המשחקים כשהוא דיבר על מילנו. למילנו יש 3 ניצחונות יותר ממכבי, אבל למעשה אנחנו מדברים על 2 ניצחונות בית, מול קבוצות שמכבי כאמור צריכה לנצח, אם היא רוצה להתמודד על הפלייאוף ועוד ניצחון בונוס אחד ביוון. אז האיטלקים במצב עדיף על מכבי, אבל לא במצב של שמיים וארץ וכמו מכבי גם מילאנו כבר הפסידה 2 משחקים בבית מול צסק"א וריאל (כלומר אפילו את ה-5% סיכוי לנצח את הקבוצות הללו בבית לא יהיה בסיבוב השני, אלא 100% סיכוי להפסד חוץ).
ברור שלהתחיל את העונה במאזן 7-2 זה לא אופטימלי ומפחיד. אבל במקרה של לו"ז המשחקים של מכבי זה לא סוף העונה. יש מספיק זמן לתקן את זה ובאמת שאין כרגע מה ללחוץ על כפתור הפאניקה. מתוך 9 המשחקים הבאים, למכבי יש 8 משחקים שהיא מסוגלת לנצח (בהנחה שאתה מאמין שהיא קבוצה שיכולה להתחרות על הפלייאוף) ורק במשחק מול פנר' היא אנדרדוג מוחלט. מתוך ה - 8 הללו 2 משחקים הם משחקים מול דרושפקה וגראן קנריה, שמכבי אמורה להיות טובה מהקבוצות הללו. עוד 4 משחקי בית מול קבוצות שמכבי יכולה לנצח אותם, בוודאי בבית ועוד 2 משחקי חוץ מול אנדולו ומול ז'לגיריס שהיא תגיע כאנדרדוג, אבל זה משחקים שבהחלט ניתן לנצח בהם. כמו שרשמתי, מאזן 8-7 כן דורש ממכבי להרים את הרמה שלהם (עם ווילביקין בריא, בלאק בריא ועכשיו גם סשנס זה אפשרי), אבל לא דורש מהם איזה הפתעות אדירות. וכמו שרשמתי גם כן, גם מאזן 9-6 יכול להיות קביל.
הנקודה העיקרית היא שלאור הפציעות אנחנו לא באמת יודעים איזה מכבי יש. ובדיוק כמו שבעונה שעברה היה אסור להתרגש מהסיבוב הראשון שהכיל 9 משחקי בית, כולל 2 ניצחונות בונוס מוזרים על פנר וריאל (אבל כלל גם הפסדי בית לאפס, מלאגה והפסדי חוץ לבארסה ולכוכב האדום), אז גם העונה אם מכבי אחרי 9 משחקים כבר תספוג 7 הפסדים אין מה לחרוץ גורלות.