סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:44 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 106 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 9:30 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
גדול היצהר הזה

לא יודע, אני לא מתלהב מההתקפה שלנו. יותר מידי איבודים כשמנסים להכניס פנימה. בעיקר בלאט אבל לא רק הוא. בזמן שנלחמים ללכת פנימה לא רואה קלעי שלשות בפינות, אלא כולם נשאבים לצבע
למרות ההצלחה קשה להתעלם מהרבה דקות של בצורת בהתקפה. התקפות שלא נגמרות בהחטאה ממצב נוח, שזה בסדר, אלא התרסקות על הגנה שמוכנה למסירות שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 9:37 am 
Junior

uriel17 כתב:
גדול היצהר הזה

לא יודע, אני לא מתלהב מההתקפה שלנו. יותר מידי איבודים כשמנסים להכניס פנימה. בעיקר בלאט אבל לא רק הוא. בזמן שנלחמים ללכת פנימה לא רואה קלעי שלשות בפינות, אלא כולם נשאבים לצבע
למרות ההצלחה קשה להתעלם מהרבה דקות של בצורת בהתקפה. התקפות שלא נגמרות בהחטאה ממצב נוח, שזה בסדר, אלא התרסקות על הגנה שמוכנה למסירות שלנו

דווקא התקפית המשחק שטף מאד. גם לא היה מספר חריג של איבודים - 12 במשחק, לא רחוק מהממוצע העונתי עד עכשיו של 10.5, אחד הממוצעים הנמוכים במפעל. הפועל גם במקום השני ביחס אס'-איבודים עם 2.2, ואתמול עם 23 אסיסטים הם גם לא היו רחוקים מהיחס הזה.
לדעתי אחד המשחקים הטובים של ירושלים, ידעו לחזור ואז להחזיק את היתרון למרות המון מהלכי מומנטום של באמברג, ובסוף גם לנצח. דווקא בהגנה היו אתמול המון חורים במחצית השנייה, המון ריבאונד התקפה שלא רק נפלו לידיים גרמניות אבל גם השאירו אותם לבד מול הסל לסל קל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 9:55 am 
מנהל פורום

די למדוד אותנו לפי ממוצעי המפעל הזה, המדידה צריכה להיות מול הפוטנציאל לא מול היריבות
אנחנו גם בין הקבוצות שקולעות הכי הרבה במפעל וזה לא משכנע אותי שיש לנו התקפה טובה
לגבי ההגנה שלנו, בגצקיס שיחק אותה בהתחלה עם ההתגנבות מאחורי הגבוהים שלנו, ראיתי אותו מסמן לשחקנים שלו איך להתגנב. זה עבד להם מצויין, הרבה סלים קלים בצבע. לקח לקטש 2 רבעים וחצי לעלות על הטריק הזה ואז הסקור של באמברג התחיל לרדת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 10:07 am 
Junior

חרא קבוצה, אל תתנו לתוצאות לבלבל אתכם, הקבוצות של פרנקו היו עדיפות באירופה... מה, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 10:47 am 
Senior

האמת שבינתיים אני מאוד מאוד נהנה מהקבוצה הזו ולקטש מגיעה מילה טובה, גם על שיטה מאוד ברורה שנראה שהוא הנחיל וגם על הסגל, הכל נראה ממש אחלה בינתיים.
אני קצת מסכים עם אוריאל דווקא לגבי דקות רעות בהתקפה והרבה איבודי כדור שנבעו ממסירות מאוד צפויות שאני מקווה שבלאט ובראון ילמדו להימנע מהן. אתמול נשארנו במשחק בזכות הרבה מזל ואופי, אבל הגרמנים היו מאוד קרובים לגמור אותו ברבע השלישי.

וההופעה של פלדין אתמול קצת אנדרייטד - אם על הסקורינג שלו כ'רוצח שקט' כבר דיברנו המון, אז אתמול דווקא היכולת פליימייקינג שלו הייתה מה שהביא את המהפך ברבע הרביעי. הפיקנרול שלו עם אמארה ושאר הגבוהים היה נהדר.
יש משהו כל כך שקט ופלואידי במשחק שלו, שזה מצד אחד תענוג ומצד שני, אם תהיה טיפה פחות מרוכז במשחק כצופה, אתה עלול שלא לשים לב כמה טוב הוא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 10:49 am 
Junior

פלדין שחקן רב גוני וגם ההגנה שלו נהדרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 10:57 am 
Freshman

נכון לעכשיו (טפו טפו טפו) זו אחת הקבוצות היותר טובות של ירושלים שזכורות לי. חבל שהיא לא לא ממצה את הפוטנציאל שלה במפעל המעט יותר חזק (יורוקאפ), אבל גם זכייה בצ'מפיונס תהיה תמורה מענגת.
כיף לראות את הזרים הבאמת מוצלחים שהגיעו לכאן (אוכל את הכובע לגבי חלקיהם) + הפריחה של ישראלי כמו בלאט, שאני פשוט אוהב לראות אותו על הפרקט.

אני נהנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 11:14 am 
Hall of Famer

בסך הכל יש לאוהדי ירושלים ממה להיות מרוצים, הבעיות העיקריות הן בקו האחורי: ג'קובן בראון מאמין בעצמו יותר מדי וקטש נותן לו יד חופשית לזה, אוחיון הוא כיום שחקן ברמה של אייל שולמן בערך, ובר טימור משום מה מחוק מהרוטציה האירופית. אבל כאמור, הקבוצה נראית טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 11:19 am 
Freshman

אגב, ראיתי ששאלו איפשהו למה לא נותנים לפלדין את הכדור ביד במקום לג'יקובן כשההתקפה תקועה. אני כידוע לא מחובביו של ג'קובן, אבל פלדין לא ממש מצטיין באחד על אחד, והסלים שלו באים כחלק מהשטף הקבוצתי.
אבל בלי קשר - איזה שדרוג עצום הוא לעומת דייסון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 11:30 am 
Senior

השימוש בפלדין בינתיים מאוד נכון לטעמי.
בראון, למרות החירוב הנוראי אתמול, עדיין מאוד חשוב במערך של הפועל, וזה לא אסון שהבטחון שלו מוגזם. במשחקים מסוימים עוד נצטרך את זה ובאיזשהו מקום זה עדיף משהוא יאבד בטחון בקלות ויתחבא בדקות ההכרעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 11:40 am 
Junior

התלות שלנו בבראון נובעת בין היתר מכך שהזרים שלנו לא מפוזרים טוב על פני העמדות במגרש. עמדה 4 מפוצצת עם באטלר, תומאס ובהרבה דק' ג'ונסון ואפילו אואנס (בהרכבים עם אמארה). אליהו לדעתי היה יכול לתת דק' אבל כרגע לא נדרש. גם עמדה 5 מכוסה היטב עם אמארה ואואנס. לעומת זאת בגארדים יש רק את בראון ופלדיין וגם בעמדה 3 זה בעיקר ג'ונסון או אלתורים כמו פלדיין או תומאס. לא אופתע אם יביאו גארד נוסף בהמשך, גם אם רק לאירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 11:59 am 
מנהל פורום

אני מת על בראון. אין לי שום יכולת להגן על העמדה הזו, אבל מת עליו.

ג'ונסון ובאטלר הם שני שחקני הגנה נהדרים לרמות הללו, הם יכולים להיות השחקנים הכי חשובים על המגרש וזה בלי לתרום התקפית בכלל לפעמים.

בלאט, המממ, המספרים טובים, ובר כתבתי פעם, הוא מוסר גאון, לא פחות מכך. אבל באופן מובהק הקבוצה נראית טוב יותר כשהוא על הספסל, בטח שהגנתית. בימים, המועטים ממש, שהוא משקיע בהגנה זה אחרת, הוא עדיין שומר לא טוב, אבל לפחות הוא לא מפריע. וכשהוא ואמרה על המגרש זה הציוות ההגנתי הכי גרוע בעולם, פרט לזה של בלאט ואליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 12:11 pm 
Hall of Famer

אתמול ירושלים נראתה טוב יותר עם בלאט על המגרש מאשר עם ג'קובן, לפחות רוב הזמן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 12:31 pm 
Junior

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

ג'ונסון ובאטלר הם שני שחקני הגנה נהדרים לרמות הללו, הם יכולים להיות השחקנים הכי חשובים על המגרש וזה בלי לתרום התקפית בכלל לפעמים.

בלאט, המממ, המספרים טובים, ובר כתבתי פעם, הוא מוסר גאון, לא פחות מכך. אבל באופן מובהק הקבוצה נראית טוב יותר כשהוא על הספסל, בטח שהגנתית. בימים, המועטים ממש, שהוא משקיע בהגנה זה אחרת, הוא עדיין שומר לא טוב, אבל לפחות הוא לא מפריע. וכשהוא ואמרה על המגרש זה הציוות ההגנתי הכי גרוע בעולם, פרט לזה של בלאט ואליהו.

אגב בראון, אין ספק שהבחור טיפוס צבעוני. שמתי לב שהשנה הוא עם המספר 69 (שנה שעברה היה 14). אף שחקן ב-NBA לא היה עם המספר הזה, כנראה שרודמן ניסה אבל לא קיבל אישור מסטרן (והלך על 70, בדאלאס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 2:06 pm 
Hall of Famer

ירושלים החליטה לשחק הגנה טובה רק ברבע האחרון וזה מה שהכריע את המשחק.באמברג עם 28 מ30 מקו העונשין ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 2:45 pm 
Hall of Famer

ציפה דריפה אלמדלסי כתב:

אז כמו שכתבתי אתמול, מעניין שדווקא לבלאט היה אתמול את הפלוס מינוס הכי גבוה בקבוצה, ולמחליף שלו את הכי נמוך..... לא מסתדר בדיוק עם התאוריה שלך.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 2:54 pm 
מנהל פורום

אתה יודע שפלוס מינוס יכול גם מאוד להטעות, היום מקובל יותר להשוות חמישיות לבחור הרכבים יעילים יותר או פחות
חוצמזה שהוא אמר בפירוש שאין שום יכולת להגן על העמדה אז מה אתה בדיוק שואל אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 2:56 pm 
Junior

בראון יהיה בסדר, הוא חלק בלתי נפרד מהפאזל שעובד מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 3:07 pm 
Hall of Famer

נכון שלפעמים הפלוס מינוס יכול להטעות , אבל דווקא במקרה של הרכז הוא בד"כ יותר משקף את המציאות.

ציטוט:
אבל באופן מובהק הקבוצה נראית טוב יותר כשהוא על הספסל

מה לעשות שפלוס 12 כשהוא על המגרש ומינוס 9 כשהוא על הספסל זה לא מראה את הנקודה הזאת באופן מובהק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 3:09 pm 
Junior

בראון שחקן מרגש. נכון, הוא קצת חמור, אבל נראה לי שמדובר יותר באופי פרוע ופחות בחוסר אינטיליגנציית כדורסל. הוא יודע טוב מאוד מה הוא עושה בפיקנרול, ובינתיים הבעיה הגדולה שלו בעיניי היא בעיקר שהוא עוד לא כשיר פיזית עד הסוף ושהוא מחטיא לא מעט זריקות שהוא קולע באחוזים יותר גבוהים בדרך כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 3:13 pm 
Junior

בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 3:32 pm 
Hall of Famer

בראון זה דייסון לעניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 5:10 pm 
Sophomore

ההתקפה שלנו סבירה , אבל יש בה יותר מידי חורים ואפשרויות להתקעות
למשל פלדיין הוא שחקן מצוין , אבל החדירה שלו היא הרבה פחות טובה ממה שהוא הראה אתמול (אתמול הוא לקח שחקנים ממצב סטטי והגיע איתם לטבעת לסל קל )
בלאט שחקן פיק אנד רול מצוין , אבל קשה לו כששומרים פיזי והוא מאבד קצת את המשחק שלו

ממש לא מן הנמנע שיהיו כמה וכמה משחקים השנה שלא בדיוק נקבל משחק התקפי משובח מבלאט ופלדיין , ואז היחידי שיכול לקחת את משחק ההתקפה על הגב שלו וליצר מצבים ל7 השחקנים המשלימים שיש לנו בקבוצה , הוא ג'יקובן
אבל הוא עושה את זה באחד על אחד והוא גם ניתן לעצירה על ידי שומר סביר.

עוד יהיו לנו הרבה משחקים העונה בהם אנחנו פשוט נראה התקפית לא טוב בכלל.
קבוצות שיבואו מוכנות , יכולות לבוא ולשתק את ההתקפה שלנו לחלוטין בעזרת כלים הגנתיים לא מסובכים במיוחד (אנחנו נראה את זה בליגה בקרוב ואז באירופה רק בהמשך הדרך)

ובמשחקים הללו (שיהיו כמות נכבדת מאוד מהמשחקים המכריעים שלנו) , כדי לנצח , אנחנו נצטרך לשמור טוב ולקוץ מהר כדי לנצל את היכולות שלנו במעבר ולא להתקע בהתקפה מסודרת

בקשר למשחק אתמול , הקבוצה שיחקה טוב מאוד
אני אישית מבואס על זה שמ5 ישראלים בכירים אין לנו אפילו 30 דקות ישראליות על הפרקט.
מבחינתי הניצחון ללא הישראלים לא שווה (אבל אני יודע שאני פה במיעוט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 5:23 pm 
Junior

עוד תומך של חוק הלאום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 15, 2018 9:20 pm 
מנהל פורום

אין לי שום בעיה עם הטענה שבלאט היה עדיף אמש על בראון