סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 4:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 9:30 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עבר סיבוב, ואפשר להתחיל לשפוט את ההחלטה.
אם היו לי ספקות, המשחק מול דיזון הכריע אותן.
הפועל ירושלים ביולב קאפ השנה היתה חוטפת בראש פרנקו סטייל.
אני בספק אם הקהל מבדיל בין דיזון למונאקו,ובין טנריף למאלאגה.
וגם אם כן,הקהל בא לראות ניצחונות.
לא מעניין אותו שחקני בית,כדורסל קבוצתי,שחקני נשמה, הקרבה בהגנה או שואו טיים התקפי.ניצחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 9:41 am 
Freshman

הפועל ירושלים של השנה לא היתה חוטפת כלום ביורוקאפ. הכישלונות החוזרים של ירושלים שם לא התרחשו בגלל שהיורוקאפ היה כזה מפלצתי אלא כי פרנקו היה מאמן מחורבן, לא יודע לשחק נגד קבוצות אירופאיות והבניה היתה רעה וכשנזכרו לתקן זה לרוב היה מאוחר מידי. להזכירך, הם הפסידו גם לקבוצות הזויות מרומניה או לליטקבליס. לא ההפסדים נגד ה"אריות" (ולנסיה או הרוסיות) הם אלה שמנעו מהם עלייה לשלב הבא.
ירושלים בעונות עם תקציבים נמוכים יותר עשתה דברים יפים מאוד ביורוקאפ, אז אין סיבה להניח שהיא לא היתה עושה זאת גם השנה. אני מעריך שהיא שווה לפחות רבע גמר ביורוקאפ השנה.

אבל כן, הגביע של פיב"א חלש יותר מהיורוקאפ. אולי אפילו לא במעט, אם מתחשבים בכך שבנוסף לולנסיה, מלאגה, אוניקס וקובאן, יש קבוצות דרג שני מאוד חזקות יחסית ביחס לאלה של פיב"א, כמו זניט, אנדורה, מונאקו, וילרבאן, אלבא ברלין וסליחה אם שכחתי עוד מישהו. בפיב"א להוציא את טנריפה (שהיא בערך ברמה של הטובות ביותר ביורוקאפ) וירושלים, שאר הקבוצות באמת בינוניות.

בקיצור, וכבר אמרתי את זה בת'רד אחר, לזכות בגביע הזה בארנה ולחזור בשנה הבאה ליורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 10:24 am 
Senior

קודם כל, למישהו יש לינק לנתוני קהל בפיבא ליג? כי בינתיים נדמה לי שממוצע הקהל של הפועל עם ירד השנה, שזה קצת סותר את מי שאבימאל אמר, אבל אני לא בטוח לגבי זה.

שנית, לגבי הקבוצה של העונה ממש לא הייתה מקבלת בראש ביורוקאפ, היא משחקת כדורסל טוב ומראה אחלה אופי, סביר להניח שהייתה מסיימת סיבוב עם מאזן חיובי.
יותר מזה, למרות פערי הרמות שבהחלט קיימים, הקבוצה של הפועל בשנה שעברה הייתה עושה פאדיחות גם בצ׳מפיונס ליג, אני משוכנע בזה.

אני לא מת על המעבר הזה, אבל יש משהו מנחם בידיעה שבפיבא יש פחות סיכויים לעונת זוועות נוספות ויותר סיכוי לעשות דברים יפים, אבל דווקא לגבי זכייה - אפילו אם הפועל הייתה גדולה על המפעל הזה וברמה של להתמודד על זכייה ביורוקאפ, מה שכרגע יהיה מאוד מרחיק לכת לומר ( וגם סביר להניח ששגוי), זה עדיין רחוק היה מלהבטיח לה זכייה בפיבא.
השיטה במפעל הזה מאוד מאפשרת הפתעות - ולראיה מונאקו שהייתה גדולה עליו לפני שנה והפסידה (לראשונה?) בגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 10:37 am 
Hall of Famer

הפועל לא הייתה חוטפת שום דבר בראש ביורוקאפ, היא בנוייה מצויין לשתי המסגרות האלה, רק שבוע שעבר היא ניצחה בחוץ קבוצת טופ יורוקאפ כמו באמברג.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 11:12 am 
Junior

בטן רכה וחביבה כתב:
אבל כן, הגביע של פיב"א חלש יותר מהיורוקאפ. אולי אפילו לא במעט, אם מתחשבים בכך שבנוסף לולנסיה, מלאגה, אוניקס וקובאן, יש קבוצות דרג שני מאוד חזקות יחסית ביחס לאלה של פיב"א, כמו זניט, אנדורה, מונאקו, וילרבאן, אלבא ברלין וסליחה אם שכחתי עוד מישהו. בפיב"א להוציא את טנריפה (שהיא בערך ברמה של הטובות ביותר ביורוקאפ) וירושלים, שאר הקבוצות באמת בינוניות.

ברור שהיורוקאפ חזק יותר, אבל הניסיונות להגזים בהבדלים בין שני המפעלים, כמו גם נסיונות הפוכים להקטין את ההבדלים האלה, גוררים אנשים לטיעונים די מצחיקים. במקרה של הבטן הרכה והחביבה, הבעיה היא בעיקר בדוגמאות: אלבה ברלין, ואנדורה?! באיזה מיקרוסקופ אתה רואה הבדלים בין הקבוצות האלה לבין אא״ק, באמברג, בשיקטאש ופואנלברדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 11:16 am 
Junior

בשלישי היו בקושי 5500 צופים בארנה
ממוצע היורוקאפ עמד על 7500-8000

מה אתה מקשקש על כל תורת הקהל מעדיף ניצחונות. ברור שהציפופוליג גורם לאנשים להדיר את רגליהם מהארנה. הרמה ממש מביכה. תסתכל גם על הבתים האחרים. אם זה ככה, כפי שאדוני טוען, אז בוא נרד למפעל של נס ציונה, ושמה כל ניצחון יסתיים ב-40 הפרש גם...אז הארנה תהיה sold out כל משחק? ממש חוכמה ללהטט על הפרקט מול כל מיני קבוצות הזויות מצ'כיה או הולנד...
הקהל של הפועל הוא לא דביל.

למרות כל מה שאמרתי, מבחינתי לפחות, כל האנשים האלה לא מעניינים. צריך להתרכז במי שכן עשה מנוי ובוחר לעודד את הפועל לא על פי המפעל האירופאי בו היא משתתפת. לפני שנהיה זנב לאריות, בוא קודם כל נהיה ראש לשועלים וניקח את המפעל הזה.

אני חושב שאחרי סיבוב ראשון אפשר להגיד שאם המטרה הראשונית הייתה להגיע לפיינל פור (ולארח אותו בארנה) כעת המטרה היא פשוטה מאוד. לזכות בגביע.

אין מה להשוות בכלל בין הצ'מפיונס ליורוקאפ. קשה לשחק בנדמה לי ולהגיד מה היה קורה אילו היינו ביורוקאפ. אבל אני נוטה לצד של אבימאל..שמאזן ההפסדים היה גובר על מאזן הניצחונות במידה והיינו משחקים במפעל המשני של המשוריינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 12:21 pm 
Hall of Famer

משחק אחד זה מקרה אחד. מה הממוצע בצ'מפיונס? (אני לא יודע את התשובה, אבל זה המקור להשוואה, לא משחק אחד).

לגבי הרמה, בואו נבחן את זה בראי הליגות:

ונציה במקום השני באיטליה, אוולינו במאזן חיובי 2-5 ששווה למאזן של המקום השלישי מדורגת חמישית בגלל דירוגים פנימיים, בולוניה ברקורד חיובי 3-4 מדורגת שביעית. האיטלקיות של היורוקאפ? טרנטו במקום ה15 והלפני האחרון ברקורד שלילי 6-1, טורינו וברשיה צמודות זו לזו במקומות 13-12 ברקורד שלילי 5-2. נוקאאוט לצ'מפיונס.

שטראסבורג במקום שלישי בצרפת, דיז'ון המושמצת חמישית ונאנטר במאזן חיובי-כולן במצב טוב יותר ממונאקו ה"זוהרת" של היורוקאפ שנמצאת במקום ה11 ולימוז' מהמקום ה15. וילרבאן מהיורוקאפ קבוצה חזקה ומוליכה את הליגה. יתרון לצ'מפיונס.

פרומיתאס וא.א.ק במקומות 5-4 ביוון אחרי הגדולות ופריסטרי שמפתיעה. אין יווניות ביורוקאפ, אז אלה הקבוצות החזקות ביוון מחוץ לשתיים שביורוליג. מנגד ברוסיה, אוניקס וזניט של היורוקאפ נחשבות לקבוצות חזקות על סף יורוליג כשניז'ני מהצ'מפיונס זניחה יחסית. אפשר לומר שהיתרון הרוסי ביורוקאפ משמעותי מהיתרון היווני בצ'מפיונס.

באמברג, קבוצת יורוליג ויורוקאפ לא מעט שנים, במקום הרביעי בגרמניה עם משחק חסר-הבדל של משחק אחד מאלבה של היורוקאפ. בון וביירות' של הצ'מפיונס נמצאות במקומות 7-6 ברקורד חיובי. פרנקפורט ואולם של היורוקאפ צמודות במקומות 15-14 ברקורד שלילי חזק 5-2. יתרון משמעותי לצ'מפיונס.

בספרד, מלאגה מהיורוקאפ במקום הרביעי וטנריפה מהצ'מפיונס במקום החמישי. לולנסיה ואנדורה מהיורוקאפ מאזן זהה לפואלנברדה מהצ'מפיונס. אם מורסיה מהצ'מפיונס תנצח משחק חסר שלה, יהיה לה מאזן זהה לשלושתן. בקיצור, אין יתרון מובהק לאף אחד.

בטורקיה, טופאש מהיורוקאפ קבוצה חזקה במקום השני. לטורק טלקום מהיורוקאפ ולבשיקטאש מהצ'מפיונס רקורד חיובי זהה 3-4. גלטאסריי מהיורוקאפ ובאנוויט מהצ'מפיונס צמודות להן בתחתית הליגה כשלגלא נצחון אחד יותר. יתרון ליורוקאפ.

בליטא, נפטונאס מהצ'מפיונס במקום השני אחרי ז'לגיריס, ריטאס מהיורוקאפ במקום השלישי עם משחק חסר. ליאטקביליס מהמקום הרביעי משחקת בצ'מפיונס.

עוד קבוצות צ'מפיונס מליגות שלא משתתפות ביורוקאפ: נימבורק כמובן הקבוצה החזקה בצ'כיה ובפער. אוסטנד מוליכה את הליגה הבלגית. ונסטפילס הבכירה בלטביה ובמקום השני בליגה הבלטית. קבוצות יורוקאפ מליגות שלא משתתפות בצ'מפיונס: הסרביות הבכירות פרטיזן והכוכב וצדוויטה שמוליכה את הליגה הקרואטית. ניתן לומר שהיתרון הוא של היורוקאפ.

ספרו לי עוד על כמה הצ'מפיונס מפעל זניח ונחות ("צ'יפופו ליג").

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 12:47 pm 
Junior

Hacohen:
עזוב להשוות קבוצה - קבוצה (אם כי קראתי את הניתוח המעניין אז תודה).

אני חושב שצריך להשוות ולהתמקד בטופ 8 של שני המפעלים. בשני המפעלים יש קבוצות חלשות ממש, כמו בויכוחון באשכול המקביל של חולון, מי יותר חלשה, דיז'ון או נאנטר. שתיהן חלשות נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 12:56 pm 
Hall of Famer

אתה יכול להשוות בין רמת המפעלים איך שבא לך, אבל לא זאת היתה הנקודה. השאלה היתה האם הצ'מפיונס זה מפעיל זניח שירושלים פייבוריטית ברורה לזכות בו. התשובה היא ממש לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:01 pm 
Hall of Famer

אני באמת לא חושב שבמפעל שיש בו פיינל פור (ועוד יותר כזה שהשלבים לפני הפיינל פור מבוססים על שני משחקים עם הפרשים) יש פייבוריטיות לזכייה בתואר , מקסימום פייבורטיות להגיע לפיינל פור במקרה הטוב או ההצלבה במקרה הרע.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:03 pm 
Junior

כמו שכתבתי לבטן הרכה והחביבה שניסה להקצין את הבדלי הרמות, גם הנסיון שלך לטשטש אותם די משעשע: ולנסיה ומלאגה חזקות ובכירות מפואנלברדה, גם אם כרגע הטבלה לא משקפת את זה. כנ״ל נפטונאס לעומת ריטאס. תחשוב על זה ככה: אם נס ציונה היתה ממוקמת מקום אחד מעל מכבי אחרי 6 מחזורים, היית אומר שבגזרת ישראל יש ליורו שקר כלשהו של פיב״א עם דן בוש, יתרון על היורוליג? שלא לדבר על ההשמטה, התמימה אני בטוח, של ההבדל בין ניז׳ני לקובאן, זניט וקאזאן.

נערך לאחרונה על ידי נביא בעירו בתאריך ה' נובמבר 22, 2018 1:20 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:04 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
אני באמת לא חושב שבמפעל שיש בו פיינל פור (ועוד יותר כזה שהשלבים לפני הפיינל פור מבוססים על שני משחקים עם הפרשים) יש פייבוריטיות לזכייה בתואר , מקסימום פייבורטיות להגיע לפיינל פור במקרה הטוב או ההצלבה במקרה הרע.

גם נכון

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:16 pm 
Hall of Famer

באמת מוזר שדווקא מאוהדי ירושלים מגיעות הודעות הזילזול במפעל החדש (היה ניתן דווקא לצפות להודעות "סטייל פיני גרשון" מהאוהדים הצהובים...) .
ההבדל בין המפעלים ( בטח בבית רנדומי שמוגרל בשלב הראשון ) הוא לחלוטין לא גדול , והסקירה הנאה של נדב המחישה זאת . לצורך העניין , תחתכו את נימבורק ודיז'ון ( הקבוצות האחרונות בטבלה בבית הנוכחי של ירושלים - בפועל , לא טוען שבהכרח החלשות ביותר ) , ולדעתי קיבלתם בית יורוקאפ סביר בדמות באמברג , ירושלים , אא"ק , פואנלברדה , הליטאים ואנטוורפן - מישהו חולק על כך ?
אז אם נמשיך את האנלוגיה הזאת , ירושלים המאוד מוצלחת של הסיבוב הראשון הייתה מסיימת גם את בית היורוקאפ המקוצץ במאזן של 1-4 ונאבקת על ראשות הבית . האם זה אומר שירושלים שווה טופ יורוקאפ בהגדרה ? בוודאי שלא , אבל פשוט הריצה המוצלחת הנ"ל הייתה מתקיימת גם במפעל המקביל .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:22 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
כמו שכתבתי לבטן הרכה והחביבה שניסה להקצין את הבדלי הרמות, גם הנסיון שלך לטשטש אותם די משעשע: ולנסיה ומלאגה חזקות ובכירות מפואנלברדה, גם אם כרגע הטבלה לא משקפת את זה. כנ״ל נפטונאס לעומת ריטאס. שלא לדבר על ההשמטה, התמימה אני בטוח, של ההבדל בין ניז׳ני לקובאן, זניט וקאזאן. וכמובן שכל המתודולוגיה שלך דפוקה: אם נס ציונה היתה ממוקמת מקום אחד מעל הפועל ירושלים אחרי 6 מחזורים, היית אומר שבגזרת ישראל יש ליורו שקר כלשהו של פיב״א עם דן בוש, יתרון על הצ׳מפיונז?

"הנסיון שלך לטשטש אותם", "ההשמטה, התמימה אני בטוח", "כל המתודולוגיה שלך דפוקה". מותק, שתה כוס מים לפני שאתה מגיב, ואז אולי:

1. תשים לב למה שכתבתי על הרוסיות: "מנגד ברוסיה, אוניקס וזניט של היורוקאפ נחשבות לקבוצות חזקות על סף יורוליג כשניז'ני מהצ'מפיונס זניחה יחסית. אפשר לומר שהיתרון הרוסי ביורוקאפ משמעותי מהיתרון היווני בצ'מפיונס".

2. תשים לב שאני לא טוען שהצ'מפיונס חזק מהיורוקאפ או שהבכירות יותר חזקות או מה, אלא שהצ'מפיונס לכשעצמו הוא מפעל לא זניח ולא רע בכלל.

3. תענה לעצמך מה כ"כ דפוק בהשוואה בין מיקומים בליגות על פני השוואה בין שמות, שזה מה שאתה עושה (מי אמר לך שולנסיה ומלאגה חזקות השנה מפואנלברדה? כי קוראים להן ולנסיה ומלאגה?). מובן מאליו שאנחנו בשלב התחלתי יחסית של העונה, אבל זה מספר משהו. ברור שונציה ואוולינו קבוצות צמרת באיטליה, ברור ששטראסבורג קבוצת צמרת צרפתית, ברור שבאמברג ובון קבוצות צמרת בגרמניה, וכו'. אתה יכול לומר שאין להן סיכוי לאליפות מקומית, למשל?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:39 pm 
Junior

שתיתי ונרגעתי (מותק) ואז:

1. פספסתי את ההתייחסות לרוסיה. מתנצל. אתה, מצידך, שכחת לציין את קובאן, אולי המועדון עם התקציב הגדול ביותר בשני המפעלים ומי שלפני שנה וחצי עשתה פיינל פור ביורוליג.
2. אנחנו מסכימים.
3. מלאגה כנראה חזקה יותר מפואנלברדה, לא כי קוראים לה מלאגה, אלא כי יש לה יותר כסף, יותר קהל ויותר הישגים מלפואנלברדה, וזה כשלעצמו מעיד על עוצמה הרבה יותר מאשר מיקום בטבלה המקומית באמצע נובמבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:39 pm 
Hall of Famer

בינתיים ג'ונסון עם שבר ביד וייעדר לפחות חודש וחצי.
לדעתי הבית המוקדם של ירושלים הוא ברמת יורוקאפ והקבוצה היתה נותנת עונה סבירה לדעתי גם במפעל ה2 בחשיבותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:51 pm 
Freshman

נביא בעירו כתב:
בטן רכה וחביבה כתב:

ברור שהיורוקאפ חזק יותר, אבל הניסיונות להגזים בהבדלים בין שני המפעלים, כמו גם נסיונות הפוכים להקטין את ההבדלים האלה, גוררים אנשים לטיעונים די מצחיקים. במקרה של הבטן הרכה והחביבה, הבעיה היא בעיקר בדוגמאות: אלבה ברלין, ואנדורה?! באיזה מיקרוסקופ אתה רואה הבדלים בין הקבוצות האלה לבין אא״ק, באמברג, בשיקטאש ופואנלברדה?

תקרא שוב מה כתבתי: "קבוצות דרג שני מאוד חזקות יחסית ביחס לאלה של פיב"א". כשאתה בעצמך אומר שאלבא היא בערך כמו אאק, מהקבוצות הטובות ביותר בפיב"א, אתה בעצם מצדיק אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 1:56 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
שתיתי ונרגעתי (מותק) ואז:

1. פספסתי את ההתייחסות לרוסיה. מתנצל. אתה, מצידך, שכחת לציין את קובאן, אולי המועדון עם התקציב הגדול ביותר בשני המפעלים ומי שלפני שנה וחצי עשתה פיינל פור ביורוליג.
2. אנחנו מסכימים.
3. מלאגה כנראה חזקה יותר מפואנלברדה, לא כי קוראים לה מלאגה, אלא כי יש לה יותר כסף, יותר קהל ויותר הישגים מלפואנלברדה, וזה כשלעצמו מעיד על עוצמה הרבה יותר מאשר מיקום בטבלה המקומית באמצע נובמבר.

אכן שכחתי, בכל מקרה ברור שהרוסיות זה הפאוור האוס של היורוקאפ.

ואני גם מסכים שמלאגה (שזה מועדון שאני מאד אוהב, חייב לציין) חזקה יותר מפואנלברדה ושאמצע נובמבר לא קובע הרבה, אבל הנטייה היא לחשוב שיש אצל הספרדיות איזה יתרון אדיר ביורוקאפ וזה לא כ"כ מובהק. טנריפה יופי של קבוצה שנתנה לולנסיה 34 הפרש בליגה, ניצחה בקנאריה 14 הפרש ואת אנדורה בחוץ 15 הפרש. אגב, נפטונאס הביסה ב15 הפרש את ז'לגיריס בליגה והיא במאזן 1-1 מול ריטאס. ההפסד היחיד שלה בנוסף לריטאס הוא ל...לליאטקביליס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:03 pm 
מנהל פורום

כשירושלים נרשמה למפעל הזה היא לא יכלה לדעת איזה קבוצה נבנת בפאונלברדה או טנריפה ואת מי הן ינצחו בליגה.
היא כן יכלה לדעת שולנסיה ומלאגה הן בדרג אחר לגמרי מאותן קבוצות ליגת האלופות.

וכמו שאמרו לך, לבדוק מיקומים ליגה אחרי ליגה ולסכם זו מתודולוגיה שגויה לחלוטין. גם אם ההשוואה נעשית בסוף העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:11 pm 
Junior

shmueliki כתב:
ולדעתי קיבלתם בית יורוקאפ סביר בדמות באמברג , ירושלים , אא"ק , פואנלברדה , הליטאים ואנטוורפן - מישהו חולק על כך ?

נכון מאוד. לא חולק. הבית שלנו אכן נקרא "בית המוות", לא אני המצאתי את המושג אלא אנשי הכדורסל בתקשורת, וכולנו תפסנו את הראש בהגרלה ואמרנו "וואי וואי וואי" (עכשיו אנחנו מבינים שזה היה מגוחך לעשות את זה, אבל ניחא). רובנו גם אמרנו שהפועל יכולה לשכוח מהמקום הראשון בבית הזה והולכת להילחם על מקמות 3-4. ייאמר לזכותו של ראי על הקיר אם אני זוכר נכון שאמר לכולנו שאנחנו הוזים..

האם היוצא מן הכל מעיד על הכלל?

קח את הבית של חולון. למעט ונציה וטנריפה, יש שם איזהשהיא קבוצה שהיית ברצינות לוקח ליורוקאפ? ואתה מוזמן להתבונן על שאר הבתים.

לכן אמרתי שצריך להשוות בין הטופ 8 בין שני המפעלים. כל שאר הקבוצות פחות מעניינות, שהרי אפשר לעשות ביניהם "מישמש" בין המפעלים, ואף אחד מאיתנו לא יידע לאיזה רמה הן באמת שייכות (יסלחו לי אוהדי חולון שאני לא מחשיב אותם בטופ 8 במפעל, אתם יודעים כבר שאני אוהד שלכם באירופה, ואם לא אז תדעו עכשיו).

לצורך העניין: אנטוורפן, נגיד, יכולה לשחק ביורוקאפ, יכולה לשחק בצ'מפיונס...בשני המקרים זה יהיה הגיוני. לא?

מנגד, קאזאן יכולה לשחק ביורוקאפ, אבל אם היא תשחק בצ'מפיונס נפקח עיניים בתדהמה ונגיד: "מה?!?!"

אולי המטאפורה הזו סייעה להבין מדוע לטעמי, על מנת לרדת לעומקו התהומי בין המפעלים, צריך להתמקד בטופ 8 בכל מפעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:45 pm 
Hall of Famer

בתקשורת ( ולא רק בכדורסל ) חלק ניכר מאוד מהבתים מוגדרים בתי מוות , ולא תמיד יש בכלל קשר למציאות .
כשהיורוליג שוחק בשני שלבים , תמיד היה צץ הביטוי "חורף חם" שתיאר כביכול הגרלה קשה שקיבלה מכבי בשלב הבתים השני , גם אם זה בית שכולל איזה פו אורטז שכזו ...

לעניין הבית של חולון , אני לא רואה שום מניעה שחולון עצמה , פאוק , נאנטר ובון ישחקו ביורוקאפ . זה לא אומר שהן יהיו קבוצות חזקות ברמת המפעל , אבל קבוצות מן המניין שלא מתבזות ומסיימות עם נניח 3-5 ניצחונות מתוך 10 משחקים - למה לא .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:50 pm 
Hall of Famer

blue כתב:
כשירושלים נרשמה למפעל הזה היא לא יכלה לדעת איזה קבוצה נבנת בפאונלברדה או טנריפה ואת מי הן ינצחו בליגה.
היא כן יכלה לדעת שולנסיה ומלאגה הן בדרג אחר לגמרי מאותן קבוצות ליגת האלופות.

וכמו שאמרו לך, לבדוק מיקומים ליגה אחרי ליגה ולסכם זו מתודולוגיה שגויה לחלוטין. גם אם ההשוואה נעשית בסוף העונה.

"כמו שאמרו לך" מי? יהוה על הר סיני?

אם אני רוצה לבדוק רמה של מפעל בפועל ולא בתיאוריה, אין מתודולוגיה יותר טובה בעולם מלבדוק מה הקבוצות האלה שוות בסוף העונה. אלא אם כן אוטומטית כשאתה אומר "ולנסיה" היא חייבת להיות מעל "טנריפה" גם אם האחרונה נתנה לה 34 הפרש בראש, שזו מתודולוגיה מאד הגיונית לבדיקה של רמה בפועל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:54 pm 
Hall of Famer

אדום88 כתב:
.

ניסיתי ללא הצלחה לחפור אחורה למצוא נתוני צפייה ולא מצאתי אז אני מדבר מהזיכרון.
הלהיטים של 8אלף צופים ומעלה היו בעונה המוצלחת של סימונה. בעונות הנפל אני זוכר גם משחקים של 3 -4 אלף צופים באירופה.
חוץ מזה הנפילה העונה מושפעת מעוד גורמים (העזיבה של אורי אלון והתובנה שירושלים לא באיזור החיוג של היורוליג)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אתם לא לוקחים בחשבון שירושלים מקבלת על ההליכה לפיב"א קאפ 650 אלף שקל מהמנהלת. בעידן שאחרי אורי אלון זה לא סכום זניח בכלל. זה משהו כמו 200 אלף דולר, ההבדל בין שחקן נחמד לשחקן טוב מאד.
בנוסף, אתם גם לא לוקחים בחשבון שאמנם לאורך רוב הדרך יש ליורוקאפ יתרון (קל) בפרסים הכספיים - אבל כשמגיעים לכסף הגדול באמת של השלבים המתקדמים מאד, כלומר לזוכה ולפינליסטית, ל'צמפיונס יש יתרון בסכום הפרס על היורוקאפ (ובזוכה זה אפילו יתרון משמעותי). וכמו שכבר אמרו פה, הצמרת הגבוהה של היורוקאפ עמוסה הרבה יותר בקבוצות טובות. בקיצור יש פה סיכוי לא רע לקחת מיליון יורו, מול סיכוי קטן מאד לקחת חצי מזה בערך. נו בריינר.

בקיצור, לא רק שיקול רמת המפעלים הוא הקובע (ואני מסכים עם כל מי שאומר שהיורוקאפ בטח ברמת הצמרת חזקה יותר, וגם עם מי שאומר שהצ'מפיונס רחוק מלהיות מפעל קיקיוני). למעשה, בשיקול השני שכתבתי, חוזק הצמרת של שני המפעלים הוא שיקול חשוב - אבל בכוון ההפוך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 22, 2018 3:59 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
אדום88 כתב:
.

ניסיתי ללא הצלחה לחפור אחורה למצוא נתוני צפייה ולא מצאתי אז אני מדבר מהזיכרון.
הלהיטים של 8אלף צופים ומעלה היו בעונה המוצלחת של סימונה. בעונות הנפל אני זוכר גם משחקים של 3 -4 אלף צופים באירופה.
חוץ מזה הנפילה העונה מושפעת מעוד גורמים (העזיבה של אורי אלון והתובנה שירושלים לא באיזור החיוג של היורוליג)

לא באיזור החיוג של היורוליג מאיזו בחינה? מבחינת הסיכוי להגיע לשם (שאני מסכים שהוא קטן יותר מאשר בתקופת אלון, אך לא בלתי אפשרי) או מבחינה מקצועית?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה