סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:22 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:13 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כל מה שאמרת לא נוגע לשחקנים מקומיים במדינתם שלהם. בליגה האנגלית למשל יש מגבלה על שחקנים זרים (לא אירופים) על בסיס הופעות בנבחרת, אבל אין שום מגבלה על שחקנים שהם אזרחים בריטים גם אם גדלו בפקיסטן או בקמצ'טקה והופיעו 0 פעמים בנבחרת. שוב, מזמין אותך לדמיין מה יקרה אם ינסו לעשות מגבלה כזו על אזרחים מקומיים.
אני שמח שציינת את זה שבכל הליגות האחרות יש מגבלה על שחקנים זרים, זה ממש נורא נורא רלוונטי... עכשיו תמצא לי ליגה שמגבילה את האזרחים המקומיים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:16 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
בעל קבוצה, או לפחות 90% מהם מחפשים רק איך לשרוד עוד יום ואיך לנצח כמה שיותר עכשיו. לא מעניין אותם עוד 5 שנים ובטח לא מעניין אותם עתיד הכדורסל בארץ.
ברור לי שבממוצע יהודי שגדל בכדורסל האמריקאי יהיה טוב יותר משחקן דומה לו שגדל בישראל. רוב המתאזרחים באמת יותר טובים... כמו שרוב הזרים הם באמת יותר טובים מישראלים.
הבעיה היא שבראייה לטווח ארוך יש פה טעות קשה. לקבוע מגבלה לשחקני חיזוק "זרים", בעוד שיש פירצה ענקית בדמות שחקנים שהם שחקנים זרים לכל דבר, אבל חוק השבות מאפשר לשתף אותם ללא מגבלות למעשה, זה מגוחך.
אז או שנלך בדרך של ראי ונפתח לגמרי את השוק וישחקו פה רק זרים. הם הרי יותר טובים לא? וככה זה באירופה לא? ושחס וחלילה לא נתן העדפה למקומיים ואיזה עוד טיעון של ראי שכחתי פה?
או שנקביל איכשהו גם את הפירצה הזו בחוק.

ולעניין עתיד השחקנים הישראלים הצעירים -
רק להסביר, אני לא מדבר על ילדים בני 6 שעושים את צעדיהם הראשונים בתחום ורואים שטלויזיה שמי שמשחק זה ווריק ולא בן-טולילה או ירדני אז הם פורשים מכדורסל.
אני מדבר על שחקנים בני 16-20 שיש להם פוטנציאל לרמות הכי גבוהות והם נמצאים בצומת קריטי בקריירת הכדורסל שלהם - הם צריכים להחליט האם הם מוותרים עכשיו על בגרות בפיזיקה ומדעים, או בילוי עם חברים, או הזדמנויות בצבא שיכולות להוביל אותם למסלול בחיים שיסדר להם את העתיד כלכלית, או שמא ישקיעו את כל הזמן שלהם בכדורסל, ויוותרו על הרבה מהדברים שרשמתי מעלה. אם בעבר הסיכוי היה נמוך אבל קיים, אז כיום הרבה שחקנים כאלה מבינים שהסיכוי שלהם להשתלב ברמות הגבוהות הוא אפסי ועדיף להם להפנות משאבים גם לדברים אחרים. זה דברים שאני רואה בפועל בשטח. לא המצאות.
איזה השלכות יהיו לזה על הכדורסל הישראלי עוד 10 שנים? נראה. אני חושב שזה יגרום לפערים עוד יותר גדולים בין שחקנים שגדלו בארץ לבין מתאזרחים וזרים ואז הטיעון של ראי יהיה כביכול עוד יותר חזק ואז שוב פעם אותו דבר עד לבסוף לא ישאר כדורסל בארץ. רק אמריקאים, יהודים ולא יהודים, ישחקו פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:17 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כל מה שאמרת לא נוגע לשחקנים מקומיים במדינתם שלהם. בליגה האנגלית למשל יש מגבלה על שחקנים זרים (לא אירופים) על בסיס הופעות בנבחרת, אבל אין שום מגבלה על שחקנים שהם אזרחים בריטים גם אם גדלו בפקיסטן או בקמצ'טקה והופיעו 0 פעמים בנבחרת.
אני שמח שציינת את זה שבכל הליגות האחרות יש מגבלה על שחקנים זרים, זה ממש נורא נורא רלוונטי... עכשיו תמצא לי ליגה שמגבילה את האזרחים המקומיים.

ולכן אמרתי שהבעיה עם הפגיעה באזרחים שלך. בוא לא נתעלם מהפיל שבחדר - באף מדינה בעולם אין משהו שמקביל לחוק השבות, שלצד הרבה יתרונות גם מעורר לא מעט בעיות, וזה ניסיון להתמודד עם ההשלכות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:19 pm 
Hall of Famer

ועדיין לא הסברת לי למה הטיעון הזה תופס לשחקנים ישראלים ולא תופס לספרדים או צרפתים למשל, שמתחרים בתנאים יותר קשים ומצליחים דווקא לא רע. לשיטתך, הכדורסל שם היה צריך למות מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:23 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
כל מה שאמרת לא נוגע לשחקנים מקומיים במדינתם שלהם. בליגה האנגלית למשל יש מגבלה על שחקנים זרים (לא אירופים) על בסיס הופעות בנבחרת, אבל אין שום מגבלה על שחקנים שהם אזרחים בריטים גם אם גדלו בפקיסטן או בקמצ'טקה והופיעו 0 פעמים בנבחרת.

ולכן אמרתי שהבעיה עם הפגיעה באזרחים שלך. בוא לא נתעלם מהפיל שבחדר - באף מדינה בעולם אין משהו שמקביל לחוק השבות, שלצד הרבה יתרונות גם מעורר לא מעט בעיות, וזה ניסיון להתמודד עם ההשלכות שלו.

אבל יש בלא מעט מדינות חוקים שמאפשרים לך מאד בקלות לקבל אזרחות אם יש לך שורשים במדינה X דורות אחורה, או שהיית אזרח של קולוניה לשעבר של מדינה אירופית. ככה אנשים כמו ניק קלאתס או ניקוס גאליס בזמנו קיבלו בקלות אזרחות יוונית, ככה שחקנים דרום אמריקאים מקבלים בקלות יתרה אזרחות איטלקית או ספרדית. אני כבר לא מדבר על הקלות העוד יותר גדולה שבה שחקנים מכל העולם מקבלים דרכון של מדינה מזרח אירופית או מדינת קוטונו, ומשחקים באירופה כאירופים לכל דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:27 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
ועדיין לא הסברת לי למה הטיעון הזה תופס לשחקנים ישראלים ולא תופס לספרדים או צרפתים למשל, שמתחרים בתנאים יותר קשים ומצליחים דווקא לא רע. לשיטתך, הכדורסל שם היה צריך למות מזמן.

איפה דיברתי על רמת הכדורסל שם?
לא בדקתי אבל אני חושב שחוק השבות מקל יותר בקבלת האזרחות אם יש לך שורשים מאשר חוקים אחרים במדינות אחרות.
החוק מנסה לטפל באנומליה הזו. האם צריך לטפל בה או לא, היא שאלה עקרונית שחוזרת לנחיצות של חוק כמו החוק הרוסי בכל גלגול שלו והאם נדרש לתת הגנה לשחקנים הישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:33 pm 
Hall of Famer

ההערה הזו לא הייתה מכוונת אליך דווקא, אבל אם כבר הגעת לזה, עכשיו חרגת מהגנה לשחקנים ישראלים, והגעת להגנה על שחקנים ישראלים מאד מסויימים. זה דבר שעד כמה שידיעתי משגת לא קיים באף מדינה, גם במדינות שבהן התאזרחות היא קלה כמו בדוגמאות שנתתי, או שהן חלק מהשוק האירופי/קוטונו שבה זרים מסויימים מקבלים עוד פריבילגיות.
לגבי חוק השבות, למיטב ידיעתי חוק השבות תופס שני דורות אחורה ולא עד המפץ הגדול, כך שאני לא בטוח שמבחינה זו הוא מקל יותר מאחרים. הוא מקל במובן הזה שמבחינתו כל יהודי (שני דורות אחורה) הוא בעל אזרחות ישראלית בפוטנציה. מצד שני חוקי הזרים פה כבר עכשיו הרבה יותר נוקשים מכמעט כל מדינות הכדורסל הנורמליות באירופה, וישראל היא לא חלק מהשוק האירופי אז גם אזרחויות אירופיות או קוטונו לא תופסות כאן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך א' נובמבר 25, 2018 1:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:35 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
...
לגבי חוק השבות, למיטב ידיעתי חוק השבות תופס שני דורות אחורה ולא עד קץ הימים, כך שאני לא בטוח שמבחינה זו הוא מקל יותר מאחרים. הוא מקל במובן הזה שמבחינתו כל יהודי (שני דורות אחורה) הוא בעל אזרחות ישראלית בפוטנציה...

לא בפוטנציה אלא כמעט אוטומטית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:40 pm 
Junior

אני עם ראי פה בדיון הזה.

יתרה מזאת - האם הייתם מציעים לשלול לעומרי כספי את האפשרות לשחק כישראלי בליגה? הרי הוא כבר 12 שנים לא גר בארץ ולא משחק בארץ, אז למה הוא "נאמן" יותר למדינה מנגיד ג'ון די? טיוס? האוול?
ומה עם איגור קולושוב ששיחק בתיכונים בארצות הברית? מספיק ישראלי כי הוא שיחק פה בנערים אבל לא בנוער?

ואגב, נבחרת ישראל היא לא בראש סדר העדיפויות של המנהלת שהמטרה שלה היא ליצור ליגה כמה שיותר רווחית ומעניינת. את הנבחרת צריך לענין איגוד הכדורסל ואני מניח שיש לו 0 השפעה על החוקים בליגה.
ואגב2, לא מבין למה החלטות של פיב"א בנוגע למתאזרחים צריכים להשפיע על הליגה המקומית. אם מחר יאפשרו 4 מתאזרחים באירופה אז נשנה את החוקים בליגה המקומית? ואם לא תהיה מגבלת מתאזרחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:42 pm 
Hall of Famer

כן, אם הוא רוצה. גם אזרחות איטלקית לילד שלמשפחתו שורשים איטלקיים עד X דורות אחורה, שגדל בקליפורניה או בבואנוס איירס, היא עניין כמעט אוטומטי. דרום אמריקאים כאלה לא חסר, אבל גם אמריקאים כמו מייק דאנטוני, דאנטה קלבריה ואפילו אנג'לו קאלויארו של מכבי קיבלו אזרחות איטלקית בקלי קלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:44 pm 
מנהל פורום

אוי נו, זה כבר סתם לקחת מקרי קצה.
אני מסכים שלנסח חוקים בנושא זה בעייתי, כי אז באמת מה יהיה הדין עבור כל מיני שחקנים כמו קולשוב נגיד (למרות שכמה כאלה כבר יש?!).
אבל פה לשם הדיון זה לא רלוונטי. אני מעלה בעיה ומי שמעדיף לטמון את ראשו בחול ולהמשיך לזרוק ססמאות המאשימות אחרים בגזענות או לזרוק השוואות לא קשורות למדינות אחרות באירופה יתעורר יום אחד ויגלה שאין פה כבר כדורסל מקומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 1:48 pm 
Junior

מה הבעיה שועדת שרעבי מנסה לפתור? האם זה רק כמות דקות לא מספקת של שחקנים שגדלו במחלקות הנוער בארץ?

אם להתייחס לנקודה של ראי - איזה בעיה באה ועדת שרעבי לפתור שאינה קיימת במרבית (אם לא בכל) הליגות האחרות באירופה? האם שינוי תקנון הוא הדרך הנכונה להתמודד עם הבעיה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 2:09 pm 
Hall of Famer

ודים, למה ההשוואות למדינות אחרות באירופה לא קשורות? הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שהשוואה כזו מוציאה את הכדורסלן הישראלי לא טוב.
למה שחקן ספרדי או צרפתי יכול להצליח, וילדים שם עדיין באים לכדורסל, למרות שההגנה על שחקנים מקומיים שם פחותה מזו של השחקן הישראלי - ושחקן ישראלי לא יכול? ואני כבר לא מדבר על זה שבמקומות האלה לא קיימת הגנה מיוחדת לשחקנים ילידים או יצירי תוכנית הכדורסל המקומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 2:10 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
אם להתייחס לנקודה של ראי - איזה בעיה באה ועדת שרעבי לפתור שאינה קיימת במרבית (אם לא בכל) הליגות האחרות באירופה?

וברובן - אף ביתר שאת, אם יורשה לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 2:27 pm 
Hall of Famer

כל שנותר הוא שמתאזרח/מתאזרחים יגיש/ו תביעה על בסיס אפליה אסורה בקבלה לעבודה, והכל טוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 4:40 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ודים כתב:
ואם אין הטבת מס אז לא ייתכן שעדיין הם זולים יותר?
מילת המפתח פה היא לא האם מנהלי הקבוצות חושבים שהם יותר "טובים", אלא יותר שווים מבחינת העלות מול התועלת.

חוץ מזה אתה ממשיך לזרוק את הביטוי "צברים טהורי הדם" כאשר לפחות לרובם של מתנגדי המתאזרחים לא מעניין איזה דם יש לכל אחד, אלא פשוט מי גדל כשחקן בארץ ומי לא. הם גם אנשים שחושבים טיפה קדימה על הכדורסל הישראלי ומבינים שככל שכמות המאזרחים תגדל, כך פחות ילדים ישראלים ישקיעו בכדורסל והרמה בעוד 10 שנים תרד עוד יותר.

רק אציין שבלי מתאזרחים לא היו לנו פה את דני אבדייה, שון דוסון, מייקל בריסקר ואפילו תמיר בלאט בין השאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 4:53 pm 
Junior

צבא המתבוללים של קטש

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 4:59 pm 
Senior

אני חושב שאם היה מדובר במתאזרחים שהיגרו לארץ (או עלו או ירדו, מה שתרצו) זה לא היה מפריע לאף אחד. נדמה לי שהבעיה של המלינים היא שבמקרים רבים ההתאזרחות הזו היא לא יותר מקומבינה מהמקפצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:02 pm 
Junior

על איזה מתאזרח מאז טל ברודי היית יכול להגיד מראש מה התכניות שלו?

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:10 pm 
Hall of Famer

קודם כל בזכות המתאזרחים הכדורסל הישראלי הגיע לאיזשהי הכרה באירופה והפך לענף משמעותי, עד היום ההישג הגדול ביותר של נבחרת ישראל הבוגרת בענף חשוב הוא סגנות אליפות אירופה ב1979, נבחרת שהיו בה אריק מנקין, סטיב קפלן, לו סילבר ובארי ליבוביץ'. מה עשה כאן טל ברודי לכדורסל אני מניח שלא צריך להרחיב. וחוץ מזה לך תכתוב את ההסטוריה של הכדורסל הישראלי בלי המתאזרחים שלה, זה יהיה משהו הרבה יותר עני ועלוב כמו שכולנו יודעים.

וזה רק הסיפור המקצועי. הסיפור המהותי מתחלק לשניים:

חוקי: אין לזה בסיס, והמתאזרח הראשון שילך לבית משפט ישים את "ועדת שרעבי" במקום הראוי לה.

מהותי: הגיע הזמן שה"צברים" יפסיקו להתבכיין ויתחילו להיות טובים יותר בכדורסל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:17 pm 
Senior

הרסי הוקינס כתב:

האמת שבלי סוף, החל מברד ליף וארל ויליאמס שטענו מראש שאין להם שום כוונה להישאר בארץ ועד לג'ייק פמברטון, חנן קולמן, ריצ'ארד האוול ואלכס טיוס שאולי שאלו אותם ואולי לא, אין לי מושג אבל אתפלא מאוד אם באו הנה מתוך כוונה להישאר.

כתבתי בעבר שלדעתי תנאי להיחשב כאזרח לצורך רישום כישראלי בליגה/נבחרת צריך להיות פז"מ מינימלי כאזרח. אני עדיין חושב ככה למרות שאין לי מושג אם אפשר להעביר את זה משפטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:27 pm 
Junior

תומר כתב:
הרסי הוקינס כתב:

האמת שבלי סוף, החל מברד ליף וארל ויליאמס שטענו מראש שאין להם שום כוונה להישאר בארץ ועד לג'ייק פמברטון, חנן קולמן, ריצ'ארד האוול ואלכס טיוס שאולי שאלו אותם ואולי לא, אין לי מושג אבל אתפלא מאוד אם באו הנה מתוך כוונה להישאר.

כתבתי בעבר שלדעתי תנאי להיחשב כאזרח לצורך רישום כישראלי בליגה/נבחרת צריך להיות פז"מ מינימלי כאזרח. אני עדיין חושב ככה למרות שאין לי מושג אם אפשר להעביר את זה משפטית.

אוקיי, בוא נשים את זה שניה בצד: אתה יכול לדמיין את הכדורסל הישראלי בלי ברד ליף ובלי ארל ויליאמס? אתה חושב שלמישהו תהיה בעיה לגייס בשמחה את ליף ג'וניור לנבחרת?

לגבי אלו שלא שאלת אבל אתה לא לגמרי בטוח - מה עם קורי קאר? הייתה בטוח או לא שהוא ישאר? היום אחד האנשים החביבים בכדורסל הישראלי אי פעם מאמן את קבוצת הנשים של בני הרצליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:36 pm 
Hall of Famer

סטיב קפלן, לורנס שולדברנד, וילי סימס, דייויד בלאט, קרל נברסון, ג'ו דאוסן, ועוד. מתאזרחים ואפילו זרים שאני בטוח שתומר ידע מראש שיישארו בארץ.
אבל למה רק מתאזרחים? אני חושב שצריך לחייב גם כדורסלנים אזרחים מלידה להישאר בארץ....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:40 pm 
Senior

אתה צודק בשתי הטענות שלך וטועה (לדעתי) במסקנה הסופית.
ברור שהמתאזרחים תורמים לרמת הכדורסל ואני לא אומר שאין יוצאים מהכלל שבסוף נשארים כאן (יש גם את סימס, מאלוביק, שולדבראנד ועוד) אף שהכלל הוא במידה רבה לפי מה שציינתי.

מצד שני זה שהם יודעים לשחק טוב וזה שחלקם הקטן למדי אכן הופכים להיות אזרחים מהשורה לא אומר שלא מדובר פה בקומבינה מארץ הקומבינות ובניצול של חוק השבות למטרות שלא לשמן נחקק.
האם זה הגורם לרמה הנמוכה של השחקן הישראלי? אולי כן ואולי לא, אין לי מושג (אבל מהמר שלא). מה שלא מפחית מהקומבינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' נובמבר 25, 2018 5:42 pm 
Senior

ראי, גם קשה וגם לא נעים להתווכח איתך. הנטיה שלך להגחיך כל מה שאומרים לך תורמת רק לעתים רחוקות לדיונים שבהם אתה משתתף.
אם מעניין אותך מה שיש לי להגיד, אשמח להתדיין אתך, אם מה שמעניין אותך הוא רק לרדת עליי אז לך תתדיין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: