סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 12:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
להרצליה אכן יש שני מתאזרחים ויש לה גם חמישה זרים ולא ארבעה. כלומר היא ויתרה על לא מעט כסף כדי להביא עוד זר. אם זו הדוגמה לקבוצה שהושפעה מאפקט העתודה, הייתי אומר שיש פה הרמה להנחתה יחד עם גול עצמי. הצד שני של המשפט על יצחק פרי וראשון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 12:54 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
הרצליה רצתה להביא מתאזרח שלישי וויתרה כי פחדה מאיך שזה יצטייר בחוץ..זה סופר על ידי מספר מקורות בעונת המלפפונים ימי פוסט אליפות העתודה.

ראשון - בראשון מלבד דוסון לא פיתחו שום שחקן בשנים האחרונות [קולשוב העדיף לדלג בגיל 16] אפשר בהחלט לקשור את זה לפרי. כתבתי מספיק על שמוליק ברנר שנה שעברה. הוא באופן ברור אימן "תחת ההשפעה" ובהיסטריה מוחלטת [זכור לי משחק מול חיפה שבא לאחר שצימצמו את ההפרש ל-25 הפרש בתחילת הרבע הרביעי הוא הטיס את יניב סולומון ודומיו חזרה לספסל אחרי 50 שניות משחק..]. אריק שיבק ויתר לפני שנתיים על נמרוד לוי די מוקדם, דיבר בתחילת העונה שהוא כשרון גדול..שהתחיל הלחץ הוא הכחיד אותו לגמרי [שלא נדבר על זה שתקע אותו לשחק כסמול פורוורד] אם אתה חושב שפרי על התנהלותו המגוחכת לא יושב באונה של כל מאמן שבא לעבוד שם אתה טועה וזה בהחלט משליך על שחקן ישראלי צעיר וזר אמריקאי צעיר. אין הבדל. אין שום קשר למצבת הישראלים הנוכחית שרובה באה "מוכחת" ומשחקת טוב. שגב היה טוב לפני הפציעה, בלייזר מפתיע וקולשוב הוא פחות או יותר מה שצפיתי. אבל הם שחקנים עם קילומטראז' מכובד ולא הנושא כאן.

אילת - נו..אז אתה לא זוכר את סיפור בריסקר מהקיץ ואתה לא זוכר שעבו היה שם ונזרק [שהיו"ר החדש לא הבין למה עבו קיבל דירה ושחקני נוער אילתיים לא..]. ואתה לא זוכר שזו קבוצה שחיה באופן כרוני מקיבוץ נדבות, שעסוקה בלסגור לשחקן הזר שהיא זרקה את החשמל בבית כדי לייאש אותו שיוותר על כסף. מופת להתנהלות תקינה, לאורך רוח למחשבה לטווח ארוך. פלא שבריסקר מעדיף להישאר ברעננה ? איזה שחקן צעיר מהמרכז יעז לחתום שם לכמה שנים ?

אשדוד - לגבי גרינברג. הוא נתן בזמנו דקות בירושלים לצעירים והוא הרוויח לכדורסל הישראלי את נמרוד לוי [סבלנות ואורך נשימה ארוך משיבק, שיחק עם לוי כפאוור פורוורד]. לגבי מה שעשה או לא עשה השנה. אני מניח שזה קשור לעבודה ששוב אשדוד התארגנה בזמן פציעות [לא זוכר מי נשאר לה] ונראה שזה עובד להם בינתיים החאפ-לאפ של התארגנות בדקה התשעים. אם אתם חושבים שזה מועדון עם ראייה לטווח ארוך שיחתים שחקן לחוזה ארוך טווח שיבנה את עצמו שנים קדימה אתם טועים. ואחרי זה יש עוד מישהו שיבוא ליפתח זיו בטענה למה הוא עובר כל שנה קבוצה..ששאלו אותו אמר שהוא דווקא רצה אבל ריאף אחד לא דיבר איתו והוא סגר כבר בקבוצה אחרת. זה אשדוד. זאת הפלטפורמה של שחקנים צעירים לפתח עצמם. ארגון של קומבינות וטלאי על טלאי.

הזכרתי את ים מדר כי אני שומע את התזה של ראי כל הזמן "לא מחלקים נדבות" "מי שטוב ישחק" בז לקונספט של פיתוח שחקנים. נו..אז לתת דקות לים מדר זה טעות או לא ? אולי אפשר לתת לרביב לימונד לשחק 40 דקות או להחזיר מהלאומית את אייל שולמן וגיל אמיתי למה לא ? אם אתה בסדר עם הדקות של ים מדר מה הבעיה שלך שמכבי תקריב כמה דקות של אמריקאיים בינוניייים כדי לקדם כישרון גדול פי כמה כמו דני אבדיה ? לא מבין מה האסטרטגיה ? אם לא נותנים לו את זה בשביל מה להוציא כל כך הרבה כסף על מחלקת נוער ? בשביל מה לשלם למאמן אישי שיוציא אותו בשש בבוקר לזרוק לסל ? מגוחך.

באר שבע נראית ככה ממזל טהור ולא קשור לאובססית המתאזרחים של היו"ר שלה. אם הוא עדיין היה מחפש סבתא יהודייה ללוסיאנו ונשאר עם סטורם וורן הוא היה מועמד מספר אחד לרדת ליגה. באר שבע נמצאת איפה שהיא נמצאת בזכות כריסטון ודונלדסון. יש לה רק מתאזרח מצליח אחד. שים אותו בנהריה בלי זר מפרפר ומקפל הגנות כמו כריסטון ויש סיכויים רבים שהוא חוזר לקלוע באחוזי חנן קולמן וסטו דגלאס.

הזכרתי מאמנים ש"ההובי שלהם לפתח שחקנים ישראליים" כטיעון נגדי דווקא לחוקים "מגנים" אם אתה טוען שאין כאלה אז המצב חמור שבעתיים..ויש עוד טיעון לזכות הצורך בהגנות מלאכותיות.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 1:06 am 
Junior

Hacohen כתב:
ולגבי ים מדר שהשם שלו נזרק פה מדי פעם, בואו נהיה פחות אדום 88 ונפנים שהוא לא משחק כי המאמן מוכן להקריב מעצמו למען פיתוחו, אלא כי הוא שחקן מוכשר שנותן תפוקה לגיטימית ושרואים איתו עתיד. לשחקנים כאלה תמיד יש מקום.

זה לא משנה מה הסיבה שהוא מקבל דקות. זה כיף לראות שהילד הזה זוכה הקרדיט לא ברור מאליו מדני פרנקו. כן ירבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 1:09 am 
Hall of Famer

לא יודע מה זה "סופר על ידי מקורות בעונת המלפפונים", הבוטום ליין הוא שהרצליה עם שני מתאזרחים וחמישה זרים. אם זו התוצאה של אפקט העתודה, אז יבושם לך, היא עושה לטיעון שלך שירות דוב. נדמה לי אגב שסתם שלא שמת לב לזה, שיש לה שני מתאזרחים וחמישה זרים, והאמת גם אני לא עד שהזכרת אותם. אז כנראה שזה לא עורר יותר מדי הדים בחוץ.

ראשון? האמת יהיה מעניין לראות הודעות מתחילת העונה, שבה היה נדמה שראשון היא הדבר הבא, אני בטוח שנמצא שם הודעות של אנשים מסויימים בזכות ההסתמכות של ראשון על הסגל הצברי שלה, וכמה זה מוכיח את עצמו. והרי הייתה פה יד מכוונת, אני מניח שלא במקרה אין שם מתאזרחים. בלי קשר, שוב, ילד בן 19 משחק שם 10 דקות למשחק. אז אני לא יודע מאיפה הבאת את המשפט על פרי, השנה זה ודאי לא קשור למציאות. אם כי לאור התוצאות של ראשון אני לא אתפלא אם זה כן יהיה קשור למציאות מכאן ולהבא.

ים מדר מביא להפועל תפוקה כבר עכשיו, הוא לא מקבל שום נדבות אלא מראה את הכשרון והתרומה שלו בדקות שלו. דני אבדיה, אגב, מקבל יותר דקות ממנו, וכמובן לא איכפת לי כל עוד זה לא פוגע במטרה העיקרית, שלא לומר הבלעדית, של קבוצת בוגרים מקצוענית בליגה מקצוענית - לנצח משחקים ולזכות בתארים. ואני מצפה שמול אמריקאי בינוני, כמו שאתה אומר, הוא יתמודד ויביא תפוקה.

באר שבע הייתה קבוצה מלאת מתאזרחים עוד לפני העונה הזו, ועם הקונספט הזה הגיעה לליגת העל. ואם היו"ר ראה מהר מהר מה לא בסדר בשני השחקנים שהזכרת והחליף אותם, אז כנראה שהוא דווקא מתנהל די בסדר. מה שבטוח זה שב"ש לא נמצאת איפה שהיא נמצאת בגלל הצברים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 1:31 am 
Sophomore

Hacohen כתב:
מודה שאני לא מבין את תפיסת התחת של אלה שמנכסים לעצמם הזדהות מקומית.

גדלתי על הפרקט באולם ישורון, אריק אלפסי הריץ אותי מדרגות, אבא של יובל זוסמן הרביץ בי ציונות, ליאור חכמון חבר שלי ועם דוד אסנטי-האח הגדול של ערן-העברתי בערך חצי ילדות במשחקי כדור בחצרות. הלכתי למשחקי ליגה שנייה שהיו מפוצצים בקהל עד אפס מקום, כשעל הפרקט משחקים משה נפתלי מהמסעדה הטריפוליטאית בשוק וניצן פניני עם הזריקה המכוערת ביקום. אני לא מזדהה עם השחקן הישראלי והמקומי?

הנה האמת: כשאתה מתבגר ומגלה שאוריה גור שהיה בלתי עציר בנוער ונראה כמו השחקן עם השליטה הטובה בעולם בכדור לא ברמה מקצועית של רוטציה בבוגרים, שדוד אסנטי שנראה כמו קובי בריאנט בנוער כנ"ל, שהאח הקטן שלו ערן שבכלל היה כוכב ואליפות תיכונים ונבחרת ישראל מצליח לשחק בליגת העל אבל הופך לשחקן הגנה למשימות מיוחדות-אתה מבין שעם כל הכבוד לרומנטיקה, אם אתה אוהב כדורסל ורוצה לראות כדורסל ברמה סבירה, התבססות על תוצרת מקומית עם 2 זרים והגבלת מתאזרחים תביא תוצאות עגומות מאד מבחינתך.

נדמה לי שהאנשים שמתגעגעים לתקופת 2 הזרים מתגעגעים בעיקר לניינטיז. לאינטרנט קווי, 2 ערוצים וmirc כאופציה מרגשת להתחיל עם בנות מהתיכון המקביל. לתמימות שהיתה ואיננה. בתור אוהד כדורסל שנסע לראות משחקים ברעננה והרצליה כשהיו לערים האלה קבוצות מגניבות (כולל בני השרון), אני לא צריך שחקנים מהנוער המקומי כדי ליהנות. אני רוצה כדורסל טוב. ואני בעד הזדהות כמובן, שחקני נשמה, כאלה שנותנים הכל על המגרש. בגלל זה עפתי על שמוליק ברנר מהקריות כשהוא שיחק בנתניה. אבל שאנשים שמפנטזים על ליגה עם 2 זרים ומתאזרח יחפרו קצת ויחשבו על הרמה האמיתית של הליגה הישראלית במצב כזה. זה לא יהיה נעים, וזאת אפילו לא תהיה באמת ליגה מקצוענית. יש היום, כאמור, 50-40 משרות "שחקן רוטציה ישראלי" בליגת העל ואני לא רואה שהן מאוישות בהכרח על ידי שחקנים ברמה שהייתי מגדיר כמקצועית סבירה. כאמור שוב, אני לא רואה בלאומית שחקני ליגת על מובהקים שנחנקים שם כי הם לא מקבלים הזדמנות ראויה בליגת העל. נדמה לי שלפנאטים של הכדורסלן הישראלי קשה להודות שיש מעט מהמצרך הנדיר "כדורסלן מקומי ברמה מקצועית סבירה", והם מבקשים לתלות את האשם בגורמים שבעצם מקדמים את הענף פה-זרים ומתאזרחים.

זו תגובה שאני דווקא יכול להזדהות עם חלקה לפחות (בניגוד לטיעונים הבינאריים של ראי).

אז קודם כל, אתה צודק כמובן שהרבה שחקנים שנראו נהדר בנוער (אפשר להוסיף את אופיר לוי, כרמל בוכמן, תומר בר אבן, איציק אוחנון, ואחרים; למרבה הצער גם קופרברג הולך ונראה כמו פספוס) לא הצליחו לעשות בהצלחה את המעבר הקשה לרמת בוגרים גבוהה. זה קורה בכל מקום. ועל כל דוגמא כזו אפשר להביא הפוכות -- קוז'יקרו, גינת, בלייזר, משעור, שוכמן, ואחרים, שאף אחד מהם לא היה כוכב גדול בנוער. בנוסף, שים לב שהדוגמאות שהבאת כאן הן מהשנים המתות של הכדורסל הישראלי -- העשור האבוד שבין כספי לדור הנוכחי.

אבל אם אתה שואל למה אני מתגעגע מהניינטיז? זה לא לדברים שהזכרת. זה לשחקנים כמו עדי גורדון, דורון שפע, עמוס פרישמן (השחקן, לא העסקן), גיא גודס, ליאור RDT, חיים זלוטיקמן, תומר שטיינהאוור, ארי רוזנברג, פפי תורג'מן, ועוד רבים וטובים (וכמובן גם לשחקני מכבי המובילים כמו ג'מצ'י, קטש, שפר, ומוטי דניאל). האם הם פשוט היו יותר טובים מהשחקנים של היום? אולי. אני לא בטוח. מה שאני כן יודע זה שהם קיבלו צאנס להוביל קבוצות ולהיות שחקנים משמעותיים בקבוצות שלהם, לא רק שוליות (כנ"ל לגבי צעירים בתחילת שנות האלפיים, כמו בורשטיין-גרין-יצחקי בהרצליה, מזרחי או ספר בחולון, או ששון בגליל ובנהריה, ובאמת עוד לא מעט דוגמאות).

האם הרמה הייתה נמוכה יותר אז? אולי. אישית אני גם לא לגמרי בטוח בזה. אבל העניין הוא שגם אם כן, וגם אם אירופה השתנתה מאז, לי לפחות זה לא הפריע והיה הרבה יותר כיף לעקוב אז אחרי כדורסל ישראלי (הפעם בלי מרכאות). שוב, נראה שיש לכם בראש איזושהי רמה "נכונה" של כדורסל שהליגה צריכה להיות בה. ואני תוהה מאיפה הקביעה הזו מגיעה. הרי נבא לא נהיה אף פעם, וגם לא הליגה הספרדית. אז מבחינתי הרמה ה"נכונה" לליגה י-ש-ר-א-ל-י-ת היא בדיוק זו שתהיה לליגה שיש בה (סתם לצורך העניין) שניים-שלושה זרים ומתאזרח אחד בכל קבוצה, והיתר ילידי ישראל. מה קבוצות כאלו ישיגו מול יריבות באירופה? כנראה שלא הרבה, אבל בינינו תסתכלו על העשור וחצי האחרונים (מאז 2004 החריגה) ותשאלו מה השיגו קבוצות שהתחרו באירופה בשנים הללו? מכבי תל אביב כמובן יוצאת דופן ויודעים מה, לצורך העניין אני מוכן ללכת עם ראי ולתת לה פס על הליגה -- שתתחרה באירופה איך שבא לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 1:46 am 
Hall of Famer

ואני עדיין חושב שהנתונים גם בארץ וגם בחו"ל מראים שאתה במיעוט. על כל אחד כמוך יש יותר מאחד כמוני, או לפחות כמו נדב.
בכלל, הקונספט הזה של "הרמה של הישראלים זה נתון, אז זו הרמה המבוקשת של הליגה" זה סימון המטרה אחרי שהחץ נורה. והוא לא פוגע מספיק גבוה למרבה הצער, כי הבעיות לא נמצאות שם.
גם הנסיון לתאר חיים נפלאים בבועה מנותקת מסביבתנו ומהשינויים שקורים בה, או הטענה כאילו אירופה זה רק מכבי, מנותקים מהמציאות. אם כבר, אחרי לא מעט שנים שאירופה הייתה רק מכבי וירושלים, נראה שהליגה נפתחת לכוון אירופה ויותר ויותר קבוצות רואות במפעלים אירופים אפשרות לגדול ולהתפתח. ודאי שאי אפשר לחיות בבועה ולהתעלם מהאקוסיסטם שבמסגרתו הכדורסל הישראלי חי, וזה עוד כשכבר היום הכדורסלן הישראלי הוא בין המוגנים ביותר באירופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 8:07 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ואני עדיין חושב שהנתונים גם בארץ וגם בחו"ל מראים שאתה במיעוט. על כל אחד כמוך יש יותר מאחד כמוני, או לפחות כמו נדב.
בכלל, הקונספט הזה של "הרמה של הישראלים זה נתון, אז זו הרמה המבוקשת של הליגה" זה סימון המטרה אחרי שהחץ נורה. והוא לא פוגע מספיק גבוה למרבה הצער, כי הבעיות לא נמצאות שם.
גם הנסיון לתאר חיים נפלאים בבועה מנותקת מסביבתנו ומהשינויים שקורים בה, או הטענה כאילו אירופה זה רק מכבי, מנותקים מהמציאות. אם כבר, אחרי לא מעט שנים שאירופה הייתה רק מכבי וירושלים, נראה שהליגה נפתחת לכוון אירופה ויותר ויותר קבוצות רואות במפעלים אירופים אפשרות לגדול ולהתפתח. ודאי שאי אפשר לחיות בבועה ולהתעלם מהאקוסיסטם שבמסגרתו הכדורסל הישראלי חי, וזה עוד כשכבר היום הכדורסלן הישראלי הוא בין המוגנים ביותר באירופה.

אז קודם כל, הנתונים הללו לא באמת מראים את מה שאתה טוען. כמו שכבר כתבתי (וגם החתול), יכולות להיות הרבה סיבות לשונות במספר הצופים באולמות. למשל, מצד אחד, שינויים בגודל האוכלוסייה, בקיבולת האולמות, בנוחות היחסית של הצפייה, בזמינות התחבורתית (תחבורה ציבורית ופרטית) ועוד. מצד שני, יש אולי עלייה במספר הבילויים המתחרים והסחות הדעת האפרשריות. בקיצור, הנתונים לא מראים שאני במיעוט, אבל גם לא שאתה. אם תרצה באמת לדעת, תצטרך מחקר מסודר ושיטתי, שיהיה לדעתי קשה למדי לתכנן. בנוסף, אפשר לטעון שמספר הצופים באולמות הוא לא המדד היחידי. יכול להיות למשל שאלו שהולכים למשחקים נוטים להיות אוהדים של קבוצה מסויימת (למעשה זה די סביר) ואלו באמת נוטים להיות דומים אליך בכך שלא מעניינת אותם זהות השחקנים (בקבוצה שלהם או בליגה בכלל), רק יכולת הקבוצה שלהם. אבל בהחלט ייתכן שלצד זה תהיה למשל ירידה בעניין של המעגל השני -- אלה שלא הולכים אף פעם למשחקים אבל נוהגים מדי פעם לצפות במשחק בטלוויזיה. כזה למשל הוא אבא שלי, שלפני עשרים שנה נהג מדי פעם לצפות במשחקים מליגת הכדורסל הישראלית, אבל כיום איבד כל עניין (לטענתו כי הוא אין לו עם מי להזדהות והוא לא מסוגל לעקוב אחרי השינויים התכופים בשחקנים).

בקיצור, נדמה שאפשר להסכים שלא לך ולא לי יש דרך לדעת מי מאיתנו במיעוט. מן הסתם, האנשים שבהם אתה מוקף כמי שהוא קודם כל אוהד קבוצה נוטים יותר להיות כמוך. אלו שאני פוגש כאוהב כדורסל שאין לו קבוצה פייבוריטית נוטים להביע דעות שקרובות יותר לשלי.

ואגב, לדעתי נדב למשל דומה יותר להשקפה שלי משלך. הוא, כמוני ובניגוד אליך, מסכים שהגבלות כל שהן על מספר הזרים הן דבר רצוי. לדעתי הן צריכות להיות מחמירות עוד יותר ולדעתו נראה שהמצב הנוכחי סביר. אבל שנינו מאמינים שהגבלות מסויימות הן רצויות וממה שאני מצליח להבין בין השורות, זו גם דעתם של מרבית הכותבים האחרים כאן (כולל למשל שמואליקי).

ולגבי "האקוסיסטם", אתה טוען שאי אפשר להתעלם ממנו. כלומר, בגלל שכל האחרים משתפים זרים ללא הגבלה (מה שאגב לא מדוייק), גם אנחנו חייבים לעשות את זה. לדעתי זה לא נכון. אף ליגה לא "חייבת" להיות ברמה מסויימת. זה תמיד עניין של איזונים. הליגות הקרואטית, הסרבית והסלובנית חלשות משמעותית מליגות אירופאיות אחרות אבל נדמה לי שהם חיים עם זה בשלום. מה גם שנדמה לי שכולנו יודעים שברגע שלא יהיו הגבלות מנהלי קבוצות לא מעטים ישמחו לבנות קבוצות על טהרת האמריקאים והסיבה היא לא רק עניין היכולת. זה פשוט הפתרון הזול ביותר לאור הפרשי המס הנוכחיים בין אמריקאים לישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 8:53 am 
Hall of Famer

כמו עכשיו אמרת, הגורמים השונים שמשפיעים על כמות הקהל, ועל ההתעניינות הציבורית בכלל, הם דו כיווניים ולא חד כיווניים כמו שניסיתם להראות בהתחלה. תוסיף לגורמים שציינת את כמות השידורים היום, כמעט מכל משחק; את הנגישות של השידורים, על מגוון של פלטפורמות; ואת חוויית הצפייה בבית, שהשתפרה מהקצה אל הקצה - הרבה יותר מהשיפור בתשתיות אפילו - ותראה שיש גם מספיק גורמים שאמורים לדחוק את האנשים להישאר בבית.
בקיצור הגורמים האלה שאתם כה נתלים בהם מקזזים אלה את אלה במידה רבה, ונשארנו עם הנחת הבסיס שלך שלפיה ככל שיש פחות מקומיים הקהל פחות מתעניין, כמובן שזה לא קורה. הבאתי לך את המקרה הכי קיצוני, קבוצה שיש בה שני מקומיים וגם זה כשאני נדיב, ואולי יש שם עוד איזה ארגנטינאי-איטלקי-אמריקאי שהוסיף לארסנל שלו גם אזרחות ספרדית, על זה אני לא יודע. זו קבוצה שלפי הקונספט שלך הייתה אמורה לאבד את כל הקהל שלה אפילו אם תגדיל את אוכלוסיית העיר פי 10 ותבנה לה אולם שיכול להמריא לירח תוך כדי משחק. זה היה אמור לגבור על כל גורם חיצוני לשיטתך, כי הרי (לדבריך) "מה נשאר מהקבוצה הזו, השם שלה וזה שבמקרה היא משחקת בעיר הזו?" כמובן שהמציאות טופחת על פניך.
אפשר להמשיך משם לליגות עם שישה ושבעה זרים ובלי הגבלות על מתאזרחים (שהרי הן מדינות מתוקנות ואסור חוקית לעשות את זה), ובקיצור, אני כופר בדעתך ש"הגורמים הנוספים" מוציאים את העוקץ וכאילו מקהים את הירידה בכמות השחקנים המקומיים. אם כבר הם מקהים אלה את אלה, ונשארנו עם ההצבעה ברגליים שגוברת על כל מה שאתה או אני שומעים מהשפה ולחוץ. אתם במיעוט ואפילו במיעוט מבוטל.

ומאחר שאתה לא קורא מה שאני כותב, אכתוב שוב. עזוב זרים ללא הגבלה, לא טענתי בשום מקום שיש זרים ללא הגבלה במקומות אחרים. אבל כן אמרתי שבוא נתחיל מלהשוות את ההגנות שמקבלים הישראלים להגנות שיש במקומות אחרים. שהרי במקומות שבהם ההגנות על כדורסלנים מקומיים פחותות בהרבה מישראל, שזה רוב המקומות עם כדורסל נורמלי באירופה, זה לא מפריע לגידול השחקנים והן מגדלות יותר שחקנים מאיתנו, ויותר טובים משלנו. הנבחרות שלהן בדרך כלל טובות בהרבה משלנו, בהנחה שהן באות בהרכבים מלאים ולא כמו במוקדמות המוזרות האלה של פיב"א שנותנות פרס לנבחרות שיש להם פחות שחקנים טובים... המדינות האלה שולחות שחקנים ל-NBA ולמקומות הגדולים ביותר באירופה ברמה שישראלים יכולים רק לחלום עליה. אז מה אתם מנסים להפחיד אותנו ב"אם תגדילו את כמות הזרים לא יהיו שחקנים מקומיים, הם יתייאשו" וכו וכו וכו? הצרפתי לא מתייאש, הספרדי לא מתייאש, היווני לא מתייאש, הגרמני לא מתייאש. זו המציאות, וכמובן שגם פה המציאות טופחת על פניך.

בעניין הפרשי המס אני מסכים איתך, צריך לבטל את כל מה שאפשר בהנחה שזה אפשרי לאור אמנות בינלאומיות שישראל חתומה עליהן. אני לא בעד לתת תמריץ מיסויי-מלאכותי להעדיף שחקנים זרים, כמו שאני לא בעד הגנות מוגזמות למקומיים. התקנה שמורידה את אחוז המס על משכורות גבוהות ל-25% במקום 50% היא מקומית ישראלית למיטב ידיעתי, ומצידי אפשר לבטל אותה מחר, למרות שזה נוגע למספר מצומצם מאד של זרים - בעיקר הזרים של מכבי וירושלים, וזרים בודדים בקבוצות אחרות שהם מאד יקרים יחסית (ג'ף אדריאן למשל). כל השאר לא משלמים מס בישראל בכלל, בגלל המשכורות שלהם שבאזור 100 אלף דולר פלוס מינוס, כתוצאה מאמנת מס בין ישראל וארה"ב שאני בספק אם אפשרי לבטל, לצערי (באמת לצערי).
אציין, עם זאת, שמסים מופחתים על שחקנים זרים נהוגים גם כן בכמה מדינות באירופה (על ספרד ורוסיה אני בטוח, לגבי האחרים פחות), ואפילו זה לא עוצר את הכדורסלן הספרדי מלהתפתח. ועדיין, זה תמריץ מלאכותי שהלוואי שיעבור מהעולם.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 28, 2018 9:07 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:06 am 
Hall of Famer

אגב טענת הגידול באוכלוסיה, היא בהחלט יכולה להיות שווה דיון ובעלת משקל בארץ. אבל באירופה לא....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:25 am 
Sophomore

שני עניינים:

קודם כל, גם אם אתה צודק בעניין הגידול במספר הצופים (וכאמור, אני לא בטוח בזה וגם את לא יכול להיות למרות הנחרצות), לא התייחסת לחלק השני של הדברים: המעגל השני של האוהדים. כאמור, אתה בוחר להתמקד רק באלו שמגיעים לאולמות. אני חושב שסביר להניח שאלו הם אוהדי הקבוצות ושסביר יותר שאלו יהיו בדעתך. להרבה אחרים שפחות מעורבים ורק רואים מדי פעם משחקים בטלויזיה, התחלופה המתמדת (שבהחלט קשורה גם לכמות הזרים) והירידה בכמות הישראלים המשמעותיים (הגיבורים המקומיים לצורך העניין) לעומת שנות ה-80 וה-90 דווקא משנה בהחלט. אתה יכול לכתוב עד מחר שאני ושכמותי (כלומר אלו שמשנה להם זהות השחקנים בליגה הישראלית) הם מיעוט מבוטל. זה לא יעשה את זה נכון.

לגבי מדינות אחרות, מאיפה אתה יודע מי מתייאש ומי לא? ספרד עם כמעט 50 מיליון איש. בצרפת כמעט 70 (ואוכלוסייה עצומה של שחורים). בגרמניה מעל ל-80 מיליון, וגם שם אוכלוסייה לא קטנה של שחורים. אז כן, הם מגדלים יותר כשרונות מאצלנו. אבל האם השחקנים המקומיים מרוצים מהמצב? לא נראה לי שאתה באמת יודע. באופן עובדתי, במפגשים מול הגרמנים למשל בגילאים הצעירים יש להם כמות משמעותית גדולה יותר של גבוהים אתלטיים. אם זה לא קשור למאגר הכשרונות המקומי, אז מה כן? הניסיון לצייר את זה כ"השחקנים הישראלים עצלנים ומוותרים לעצמם וכל היתר לא" ואז לתלות בזה את ההבדלים בין המדינות הוא אווילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:36 am 
Hall of Famer

בתור אוהד כדורסל נייטרלי בליגת העל, ממש לא מעניין אותי מי המשיך מהעונה הקודמת. מעניין אותי משחק ברמה גבוהה. זה ממש תמוה לטעון שלאוהד כדורסל כמוני שרואה משחקים מזדמנים מליגת העל אמור להזיז אם שמחון השנה באילת או בחולון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:39 am 
Hall of Famer

אני דווקא כן מסכים שהתחלופות הגדולות מבאסות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:42 am 
Hall of Famer

אז תשובה לשני עניינים:
הכדורסל לא יכול להתקיים לאורך זמן בלי תחלופה של צופים, כלומר בלי שתמשוך צופים מהמעגל השני פנימה אל המעגל הראשון. המצב שאותו אני מתאר כבר קיים שנים לא מעטות, והוא לא היה יכול להיות בר קיימא מבחינת קהל אם לא היה מושך אליו צופים מהמעגל השני. לא היו מתקיימים שידורים באופן כל כך אינטנסיבי לאורך זמן אם לא היו מספיק אנשים שיצפו בהם. כך שגם על דעתך על "המעגל השני" אני חולק, אני חושב שאתה טומן את הראש בחול, אבל אם אתה רוצה להרגיש שאתם איזו תנועת המונים - אני לא יכול לעצור אותך.
תודעה לאומית מפותחת יש גם במקומות אחרים, הקבוצה שהבאתי כדוגמה קיצונית במקרה נמצאת בחבל ארץ עם תודעה לאומית סופר מפותחת, ועדיין מביאה 10000 צופים ומעוררת התעניינות ציבורית רבה למרות שהיא קבוצה של זרים, ואני יכול למצוא כאלה דוגמאות גם בעוד מקומות.

לגרמנים, הצרפתים, הספרדים וכו' יש אוכלוסיה יותר גדולה, אבל גם מגוון הרבה יותר גדול של אפשרויות ספורטיביות שבארץ כמעט לא קיימות. המדינות האלה הן אימפריות בכדורגל, טניס, ספורט מוטורי, כדוריד, ספורט חורף, גולף (במקרה של ספרד לפחות), אתלטיקה (במקרה של צרפת לפחות), ועוד מלא אפשרויות להתפרנס ואפילו להתעשר ממגוון גדול של אלטרנטיבות ספורט שבארץ היו יכולים לחלום עליהן בלילה אולי. חלקן הגדול (צרפת, רוסיה, איטליה למשל) הן גם אימפריות בכדורעף, שזה ספורט שבהגדרה מושך אליו אנשים עם נתונים פיזיים שדי מזכירים כדורסלנים. בכל אופןו הנקודה היא שיש להם המון לאן לפנות חוץ מכדורסל. בארץ האפשרויות הספורטיביות שלך בהנחה שברצונך להיות ספורטאי מקצועני ואשכרה לחיות מזה הם כדורגל וכדורסל, טיפונת ג'ודו, אולי איזה טניסאי בודד או אתלטית בודדת. אז יש להן יותר אנשים, אבל גם יש להם הרבה יותר לאן ללכת כדי לעסוק בספורט מקצועני ולחיות ממנו טוב.
למדינות האלה יש מאגר כשרונות שגם מתממשים, קודם כל כי הן עושות משהו נכון במקומות שבהם יש את הבעייה אצלנו לדעתי - התשתיות והאימון בגילאים הצעירים.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' נובמבר 28, 2018 9:46 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:45 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
בתור אוהד כדורסל נייטרלי בליגת העל, ממש לא מעניין אותי מי המשיך מהעונה הקודמת. מעניין אותי משחק ברמה גבוהה. זה ממש תמוה לטעון שלאוהד כדורסל כמוני שרואה משחקים מזדמנים מליגת העל אמור להזיז אם שמחון השנה באילת או בחולון.

אני די בטוח שזה בגלל שאתה נייטרלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:46 am 
Junior

אני לא חושב שהעניין עם הנוסטלגיה שהועלה כאן בצדק, הובן פה עד הסוף. בעיניי, הנקודה היא שאנשים מתגעגעים לארדיטי ופרישמן (שני שחקנים מבחילים בעיניי) בגלל שככה היו נראות שנות ה-90 ולא להיפך - שמתגעגעים לשנות ה90 בגלל ארדיטי ופרישמן. אם בשנות ה-90 היו מככבים פה 5 זרים בקבוצה, כולל כל מיני שאראס, פארקר, באסטון, רוג׳ר מייסון, לי ניילון, מריו אוסטין, רייס ג׳וניור, פי ג׳יי טאקר ודומיהם, ואז פתאום בשנת 2015 היינו יורדים לשני זרים בקבוצה, עם שחקנים מובילים כמו ארדיטי ופרישמן, אני בטוח שהיו פה אלפי אוהדים ועיתונאים בני 30 פלוס שהיו מתמרמרים על נעוריהם שחלפו יחד עם הכדורסל המדהים שהיה פה פעם. אישית, גם כשאני נזכר בערגה בנעוריי בשנות ה90, אני הרבה יותר מתרגש מזרים אדירים וצבעוניים שהסתובבו פה מאשר מעוד איזה כשרון ממחלקת הנוער של הרצליה (זה אמיתי? יש באמת מישהו בעולם הזה שמתגעגע לאורי יצחקי?!).

בלי קשר, אני דווקא מוכן להודות שיש סנטימנט די חזק של ״יש פה יותר מדי זרים״ (לא יודע להגיד עם זה רוב או מיעוט האוהדים. אני די בטוח שאצל אוהדי מכבי והפועל ירושלים, שהם כנראה רוב אוהדי הכדורסל בארץ, העניין הזה פחות דומיננטי), אבל חושב שדווקא בדיון הזה, הטענה שהושמעה על ידי סאבוניס, נדמה לי, היתה הרבה יותר ״בינארית״ (״למה לעקוב דווקא אחרי כדורסל ישראלי כשיש כל כך הרבה זרים?״).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:47 am 
Hall of Famer

אם לסכם את זה, אוהד קבוצה רוצה שהקבוצה שלו תנצח ואוהד כדורסל נייטרלי רוצה רמה גבוהה. אני לא אומר ששתי הקבוצות האלה אדישות לגמרי לשאלות מעמד הישראלי, קצב התחלופה וכו', אבל זה לא מה שמוביל אותן. אפשר להגיד שיש קבוצה שלישית של "אוהדי השחקן הישראלי" שמה שמוביל אותה זה מעמד הישראלים בליגה, קולם נשמע אבל תודה לאל לא מוביל את המדיניות ולכן יש כאן עדיין כדורסל ברמה סבירה ולא כזה שמתבסס על כשרונותיו המרובים של השחקן הישראלי הממוצע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:52 am 
Hall of Famer

נוסטלגיה היא חרב פיפיות. אני כאוהד מכבי חייתי שנים בהרגשה שמכבי של 77' שיחקה את הכדורסל הגדול בתולדות המועדון, שוירטון זה המשחק הכי עצום (מבחינת כדורסל נטו, לא רק מבחינת אימפקט חברתי) וכשראיתי כאיש מבוגר ומפוכח את המשחק בוירטון או את הגמר נגד וארזה בטלויזיה - הייתי בטוח שמישהו קילקל לי את הטלויזיה. מה זה האיטיות הזו, חוסר האתלטיות, רכזים שלא קולעים, כדרור ביד אחת במרחק מייל מהגוף, הגנה ממרחק של חצי קילומטר. ככה זה נוסטלגיה. ברור, היו יוצאי דופן, מיקי ברקוביץ' היה סופר מהיר עם אחלה הבנת משחק ושליטה בכדור גם בסטנדרטים של היום (אבל ההגנה שלו הייתה מכשילה אותו), בוטרייט היה קלעי עצום שהיה שורף רשתות גם היום, לדינו מנגין היה כוח והייתה טכניקה והתמצאות מתחת לסל שהייתה עובדת גם היום. אבל הרוב נראה כמו שתיארתי.
ולטענה הבינארית עניתי בעובדות ודוגמאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 9:16 pm 
Sophomore

איך אני מקנא באנשים שתמיד צודקים וגם יודעים בודאות שהם צודקים. זה בטח ממש כיף.

כתבתי שאני לא יודע אם יש יותר אנשים כמוני, כאלה שהעניין שלהם בליגה הישראלית פחת עם השנים ושמעדיפים לראות יותר ישראלים על המגרשים, או כמו ראי, שלא מעניין להם את קצה הזרת איפה נולד או גדל השחקן, העיקר שהוא עושה את העבודה שלו על המגרש.

אבל ראי יודע. איך הוא יודע? כי אם זה היה המצב אז לא היו מספיק אנשים שיצפו בשידורי הטלוויזיה. כמובן שאין במשפט הזה שום ראייה לכלום, כמו שיכול להבחין כל סטודנט מתחיל לשיטות מחקר. יכול להיות שלפני שלושה עשורים היו צופים בשידורים מיליון איש (סתם מספר) והיום צופים בהם חצי מיליון (שוב, סתם מספר), אבל קברניטי הערוצים עדיין חושבים שזה מספיק כדי להצדיק את השידורים. הרי מעולם לא טענתי שאף אחד לא מתעניין יותר בכדורסל הישראלי. מה גם שלפחות עד השנה כן היו הגבלות וכן יש ישראלים על המגרש בכל קבוצה (למרות שהתפקיד שלהם הולך ופוחת).

גם הטענה שהכדורסל לא יכול להתקיים בלי למשוך אנשים מהמעגל השני אל הראשון היא ממש לא אקסיומה. שוב, יכול להיות שהיו מספיק אוהדים מלכתחילה ולמרות שיש ירידה בעניין בקרב המעגל הרחב יותר, יש עדיין מספיק מי שיילך למגרשים. בעיקר אם רוב מי שהלך והולך למגרשים שייך לקבוצה של ראי -- אוהדי קבוצות מושבעים, או ילדיהם, לצורך עניין התחלופה, שלא ממש אכפת להם מקומו של הישראלי על המגרש (או, לחלופין, מכיוון שאכן לא מדובר כאן על עניין בינארי, בהחלט יכול להיות שללא מעט מהם דווקא כן אכפת, אבל הם מוכנים להשלים עם פחות ישראלים בתפקיד קטן יותר).

סליחה שאני מערב כאן פוליטיקה, אבל הוודאות שאתה יודע מה חושבים אוהדי הכדורסל מזכירה לי קצת את הנחרצות שבה מדברים תומכי נתניהו או הימין. אלו שיודעים מה "העם" רוצה ולא נדרשים להביא ראיות כלשהן לכך. כמוהם, נראה שגם אתה יודע מה "העם" (אוהדי הכדורסל) רוצה ו"צריך" (רמה מסויימת של כדורסל, שאותה קבעת אפריורית ושעבורה היכולת של הישראלים לא מספיקה). רק שמותר לי לחשוב שכפי ש"העם" שבתוכו אני יושב מן הסתם לא מייצג את כולם, כך גם "העם" שבתוכו אתה יושב -- אחד מיציעי יד אליהו, או לצורך העניין הפורום הזה, שבו אולי חמישה אנשים הביעו עמדות שאפשר לשייך אותן לאחד הצדדים.

נמשיך לא להסכים על מה רצוי, אבל הביטחון הזה שאני או שכמותי מצויים במיעוט קטן מוזר לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 11:26 pm 
Hall of Famer

ואיך אני מקנא באנשים שאוהבים להתווכח עם עצמם, שמרדדים את טיעוני הצד השני כי אין להם תשובות ואז עונים לעצמם.
"העם" שבתוכו אני יושב זה לא צופי יד אליהו ולא חמישה אנשים בפורום, כבר הרבה זמן לא הייתי ביד אליהו. אם כבר, זה סדר הגודל של "העם" שלך (דיברתי עם ספרדי איטלקי וגרמני). אני מדבר מהתבוננות גרידא ברמת המאקרו. אם זה לא היה ברור אני אסביר לך את זה שוב לאט, לא שזה יעזור כי שוב תכתוב לי מה אני אומר.
אבל אפילו ברמת המיקרו נתתי לך את המקרה הקיצוני ביותר שאני מכיר, לפחות לגביו התיזה שלך הייתה אמורה לתפוס. בקצת. בקטנה. בפצפונת. רבאק, במינימום של המינימום לפחות במקרה הקיצוני הזה. לא משנה אם יש גורמים אחרים, שהראיתי למה הם לדעתי מקזזים אלה את אלה אם כבר ולא מושכים לצד שלך. לפחות במקרה הזה הייתי צריך לראות משהו, כלשהו, קמצוץ ממה שאתה טוען. כמובן שזה לא קורה.
נתחיל ממנו ואחר כך נמשיך, אוקיי? אחרי שתענה למקרה הזה אביא עוד מקרים שגם בהם המציאות תטפח על פניך, ואז תוכל להגיד שהם לא משקפים כלום כי דיברת עם כל מיני אנשים והם חושבים כמוך. דוגמאות הפוכות ברמת המאקרו לא הצגת עד עכשיו.
אבל אתה מאד נהנה להתווכח עם עצמך, אז הת'רד לרשותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 11:41 pm 
Freshman

סאבוניס כתב:

כתבתי שאני לא יודע אם יש יותר אנשים כמוני, כאלה שהעניין שלהם בליגה הישראלית פחת עם השנים ושמעדיפים לראות יותר ישראלים על המגרשים, או כמו ראי, שלא מעניין להם את קצה הזרת איפה נולד או גדל השחקן, העיקר שהוא עושה את העבודה שלו על המגרש.

...נמשיך לא להסכים על מה רצוי, אבל הביטחון הזה שאני או שכמותי מצויים במיעוט קטן מוזר לי.

אל חשש. אתה לא לבד!

הטענה האישית שלי היא שכל הויכוח, למרות כל הטיעונים המנומקים היטב, מצטמצם לכדי נקודה אחת פשוטה: האם, כפי שרוצים חובבי מכבי תל אביב, תהפוך הליגה הישראלית ל״מחנה אימונים״ של קבוצת כדורסל אחת כהכנה למשחקי יורוליג או, שעל-פי המתנגדים, תהיה הליגה חממה לגידול שחקני כדורסל מקומיים שיובילו את נבחרות ישראל ומעטים מהם אולי גם יתפתחו לשחקנים משפיעים בזירה אירופית.

העובדה שהיורוליג הפכה לליגה פרטית, סגורה ובעיקר לא ספורטיבית הופכת את הדיון לפשוט וברור מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 11:52 pm 
Hall of Famer

ואני חושב שאם כבר מצמצמים את הנקודה כל כך, אז הצמצום הוא האם זו ליגת בוגרים מקצוענית, או ליגת גילאים/אקדמיה/קולג'. לפחות בת'רד הזה מי שחשב שזה הראשון מבין השניים היו אוהדים מגוונים של לא מעט קבוצות, למעשה אני חושב שאני המכביסט היחיד מהם. האחרים, אם כבר יש משהו מאחד ביניהם - כמו בדרך כלל אצל אוהדי קבוצות אחרות - זה שהם שונאים את מכבי... מכבי בטח לא שיקול בדעתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' נובמבר 28, 2018 11:55 pm 
Hall of Famer

giladco כתב:
סאבוניס כתב:

...נמשיך לא להסכים על מה רצוי, אבל הביטחון הזה שאני או שכמותי מצויים במיעוט קטן מוזר לי.

אל חשש. אתה לא לבד!

הטענה האישית שלי היא שכל הויכוח, למרות כל הטיעונים המנומקים היטב, מצטמצם לכדי נקודה אחת פשוטה: האם, כפי שרוצים חובבי מכבי תל אביב, תהפוך הליגה הישראלית ל״מחנה אימונים״ של קבוצת כדורסל אחת כהכנה למשחקי יורוליג או, שעל-פי המתנגדים, תהיה הליגה חממה לגידול שחקני כדורסל מקומיים שיובילו את נבחרות ישראל ומעטים מהם אולי גם יתפתחו לשחקנים משפיעים בזירה אירופית.

העובדה שהיורוליג הפכה לליגה פרטית, סגורה ובעיקר לא ספורטיבית הופכת את הדיון לפשוט וברור מבחינתי.

לא הבנתי, הפכת אותי עכשיו לחובב של מכבי תל אביב?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 29, 2018 12:30 am 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
ואני חושב שאם כבר מצמצמים את הנקודה כל כך, אז הצמצום הוא האם זו ליגת בוגרים מקצוענית, או ליגת גילאים/אקדמיה/קולג'. לפחות בת'רד הזה מי שחשב שזה הראשון מבין השניים היו אוהדים מגוונים של לא מעט קבוצות, למעשה אני חושב שאני המכביסט היחיד מהם. האחרים, אם כבר יש משהו מאחד ביניהם - כמו בדרך כלל אצל אוהדי קבוצות אחרות - זה שהם שונאים את מכבי... מכבי בטח לא שיקול בדעתם.

לא חושב שמישהו כולל שימעון מזרחי היה מעלה על דעתו לשתף בליגת כדורסל ישראלית 6, 8 או 12 זרים אילולא התחרותיות הנדרשת מהמשתתפות ביורוליג. כל הטיעונים על רמה או כל דבר אחר הם בריחה מהאמת. הסיבה היחידה לדרישה ל-6 זרים או יותר היא ההשתתפות ביורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 29, 2018 12:32 am 
Freshman

Hacohen כתב:

הבנת מצוין :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' נובמבר 29, 2018 12:42 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
giladco כתב:
סאבוניס כתב:

אל חשש. אתה לא לבד!

ולא רק אותך... האחרים פשוט עוד לא ראו את זה...
אז מתי אתם בשער 11?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: