סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 1:15 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1539 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 62  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חדשות המנש, החדש
הודעהפורסם: ו' נובמבר 30, 2018 10:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אין לי מושג כמה שחקנים מ-50 השחקנים המובילים (האם הקמפיין שלי להכחדת הטופ מתחיל לשאת פרי?) הגיעו מהסיבוב השני, אבל יש לי עוד אינדקציה שבעיני קצת יותר משמעותית מאשר כוכבים מהסיבוב השני והיא מה אחוז ההצלחה בבחירות סיבוב שני על ידי קבוצה. אני לא בדקתי לעומק, אבל פעם כן עשיתי איזה שהוא מעבר והאחוזים מאד מאד נמוכים, בטח לא אסטרטגיה להתבסס עליה בהשגת כישרון.
נכון להיום יוטה 3 מהסוף באחוזים מהשלוש, כשבמספר הזריקות לשלוש הם בדיוק באמצע. זה איזור חלש, שהג'אז חשבו שהם צריכים לחזק. אין ספק שקורבר מהווה שיפור לעומת בורקס.
לא חושב שזה טרייד שישנה הרבה מבחינת תמונת המצב במערב, אבל אני כן חושב שהוא יקרב את יוטה למטרות שלהם העונה כשהפגיעה היא 7.5 מיליון לעונה הבאה, שזה פחות מה - MLE. בוודאי לא טרייד שפוגע ביוטה. חשוב גם לציין, ורשמו את זה קודם, שיוטה לא ממש יעד לשחקנים חופשיים, כך שה - 7.5 מיליון הללו לא יטרפדו הגעה של שחקן מקס'. עוד משהו שנדמה שקראתי זה שרק מחצית מהחוזה לשנה הבאה של קורבר מובטחת, כך שבעונה הבאה יהיה די קל להעביר אותו בטח באיזור הטרייד דדליין, זה אפילו לא יהיה חוזה נגמר, אלא כסף שיורד אוטומטית מהספרים.

אגב, יש להם כעת רוקי בבחירה 21 שלא מקבל דק' אז אמצע סיבוב שני...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 30, 2018 11:06 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
עמוס לב כתב:
אין לי מושג כמה שחקנים מ-50 השחקנים המובילים (האם הקמפיין שלי להכחדת הטופ מתחיל לשאת פרי?) הגיעו מהסיבוב השני, אבל יש לי עוד אינדקציה שבעיני קצת יותר משמעותית מאשר כוכבים מהסיבוב השני והיא מה אחוז ההצלחה בבחירות סיבוב שני על ידי קבוצה. אני לא בדקתי לעומק, אבל פעם כן עשיתי איזה שהוא מעבר והאחוזים מאד מאד נמוכים, בטח לא אסטרטגיה להתבסס עליה בהשגת כישרון.
נכון להיום יוטה 3 מהסוף באחוזים מהשלוש, כשבמספר הזריקות לשלוש הם בדיוק באמצע. זה איזור חלש, שהג'אז חשבו שהם צריכים לחזק. אין ספק שקורבר מהווה שיפור לעומת בורקס.
לא חושב שזה טרייד שישנה הרבה מבחינת תמונת המצב במערב, אבל אני כן חושב שהוא יקרב את יוטה למטרות שלהם העונה כשהפגיעה היא 7.5 מיליון לעונה הבאה, שזה פחות מה - MLE. בוודאי לא טרייד שפוגע ביוטה. חשוב גם לציין, ורשמו את זה קודם, שיוטה לא ממש יעד לשחקנים חופשיים, כך שה - 7.5 מיליון הללו לא יטרפדו הגעה של שחקן מקס'. עוד משהו שנדמה שקראתי זה שרק מחצית מהחוזה לשנה הבאה של קורבר מובטחת, כך שבעונה הבאה יהיה די קל להעביר אותו בטח באיזור הטרייד דדליין, זה אפילו לא יהיה חוזה נגמר, אלא כסף שיורד אוטומטית מהספרים.

אגב, יש להם כעת רוקי בבחירה 21 שלא מקבל דק' אז אמצע סיבוב שני...

לא רואה מה הקשר בין שני הדברים. ברגע שבחרת, זה לא רלוונטי מה היה המיקום של השחקן בדראפט. יש לך שחקן נתון ביד.
פרסונס היה טוב יותר מהבחירה המקבילה של יוסטון בסיבוב הראשון ושיחק יותר ממנו, למרות שנבחר בסיבוב השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 30, 2018 11:10 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:

הקמפיין שלך היה חסר רגישות ועלוב ואמרתי לך את זה. חמישים השחקנים הטובים בעולם = טופ50 בליגה, כמו שבטח הבנת.
כתבתי כבר שזה לונגשוט לבחור כוכב או שחקן תורם בסיבוב השני אבל זה רק אומר שאתה צריך לתת לעצמך כמה שיותר הזדמנויות כאלו. כמעט בכל סיבוב שני מחכה לפחות שחקן אחד משמעותי.

כמה מהשחקנים שנבחרו בסיבוב השני או לא נבחרו כלל בליגה -
מלקום ברוגדון
ג׳ו קראודר
דני גרין
קריס מידלטון
טרבור אריזה
מרסין גורטאט
לאנס סטבנסון
גוראן דראגיץ׳
רוברט קובינגטון
מקונול
ניקולה יוקיץ׳
חסן ווייטסייד
דיאנדרה ג׳ורדן
פול מילסאפ
דריימונד גרין
אייזיה תומאס (הפצוע)
מונטראז הראל
ספנסר דינווידי
ג׳ו האריס
אלן קראב
וויל בארטון
בוג׳אן בוגדנוביץ׳
בייליצה
פטריק בברלי
פאטי מילס
ווסלי מת׳יוס
ג׳ו אינגלס
איירון ביינס
לוק מבה מוטה
ג׳רמי לין
בובאן מריאנוביץ׳
קנת׳ בייזמור
פרד ואן וליט
מארק גאסול

ובכלל, זה קצת אירוני שבטרייד על קורבר אתם לועגים לערך של בחירות סיבוב שני כאשר הוא עצמו שחקן שנבחר בסיבוב השני (בחירה 51, לא פחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:21 am 
Hall of Famer

יותר נכון לבדוק כמה שחקני סיבוב שני הופכים לשחקנים טובים.
נראה לי שיותר לא משחקים או שורדים מאשר הופכים לשחקנים טובים.

ציינתי את זה שיש להם רוקי בחירה 21 שלא מקבל דק' כדי להדגים שאם הם היו שומרים על הבחירה שלהם בסיבוב שני, הסיכוי הוא נמוך מאד שזה יהיה שחקן תורם בעונה הבאה.

בוא נראה מה יוטה בחרה בסיבוב שני בעבר. וינס אדוארדס, איזייה וייטסייד, גרל סטוקס, אריק גרין, קווין מרפי, ג'רמי אבנס, טומיץ,עוד יוגוסלבי לא קשור, גרג סטון, הרברט היל, די בראון....ופול מילסאפ.
פגיעה אחת מתוך למעלה מעשר.
זה הימור ואתה הולך עם המספרים והמצב שלך כעת. אם יוטה היתה בתחתית של התחתית הם היו שומרים את האופציה להגריל עוד מילסאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:34 am 
Sophomore

ולהכניס שחקנים שלא נבחרו לקלחת זה בכלל שקר גס...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:36 am 
Hall of Famer

יכול להיות שכמעט בכל סיבוב שני מחכה שחקן אחד משמעותי. בפעם האחרונה שבדקתי זה 3.33% הצלחה.
רשמת פה רשימה של 34 שחקנים שמתפרסת על מעל עשור של דראפט. לא כולם כוכבים, חלק שחקני ספסל מובהקים. אנחנו כבר מדברים על אחוז יותר טוב, משהו כמו 3 שחקנים שהצליחו להשתלב בליגה בכל דראפט. אני מוכן גם להכפיל את המספר ולדבר על 6 שחקנים בשנה רנדומלית זה מה שיוטה הפסידה, זה לא הרבה ובעיני שווה את הסיכון שקייל קורבר יעזור להם להגיע נניח לחצי גמר המערב, שזה שווה עונה יפה מאד. כמובן שיש גם את הספקולציה של מה אפשר להשיג בעונה הבאה מהחוזה של קורבר. זה גם נכס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:44 am 
Hall of Famer

בפעם האחרונה שבדקתי 3.33% סיכויי הצלחה זה יותר גבוה מלא לבחור בכלל.
מאחל ליוטה בהצלחה עם קורבר. אני מאוד מחבב אותו, הוא מקצוען אמיתי, אבל הוא בן 37 ויהיה בעונה הבאה בן 38.
לא רואה איך הוא יכול לתרום להם משמעותית העונה אבל מי יודע, אולי אתבדה ויוטה תרוץ לאליפות השנה על גבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:48 am 
Hall of Famer

ברור שזה לא הרבה והליגה מבינה את זה ואכן בחירות סיבוב שני עוברות בקלות יחסית. בטח לקבוצה שרוצה להצליח כעת שאין הגיון לבחור שחקן סיבוב שני שלא רק שהסבירות שהוא יהיה טוב נמוכה, לרוב רוקיז לוקח להם זמן להתפתח. מהרשימה הזאת כמה היו מועילים ליוטה בתור רוקיז?
לקבוצה בבנייה כמובן שווה לשמור על הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:54 am 
Hall of Famer

יוטה לא תרוץ לאליפות על גבו של קייל קורבר והם לא מתכננים לרוץ לאליפות השנה. אבל קייל קורבר השנה קולע 1.6 שלשות ב-46.3% ב-16 דקות בקבוצה הלא מתפקדת של הקאבס. זאת תרומה אמיתית.
לגבי האחוזים, אז למה שלא תוסיף את הספוקלציה של חוזה נגמר עדיף על זה של בורקס כנכס? אם כבר מדברים על ספקולציות, בוא ונחשב את כולן?
אתה מדבר על איזו מטרה עמומה שהיא אליפות ובשביל אותה אליפות אתה בונה אסטרטגיה שמתעלמת מכל דבר שהוא חוץ ממקסום, ספקולטיבי כמובן, של הסיכוי הסטטיסטי לאליפות. אתה מתעלם שלקבוצות יש מטרות גם בטווח הקצר, שהן חשובות לקבוצה. אם אפשר לבצע מהלכים בכדי להשיג את המטרות הללו, כל עוד הצעדים הללו לא פוגעים בצורה משמעותית בטווח הארוך, אני לא רואה בזה שום פסול. אם יוטה הייתה לוקחת חוזה ארוך וכבד תמורת שיפור מסויים לא משמעותי (זה מה שאני חושב שקורבר ייתן), אז הייתי קוטל את הטרייד. פה התמורה היא לא גבוהה, גם אם הוא מורידה את הסיכוי של יוטה לזכות באליפות בעוד שנתיים מ-2.354% ל - 2.274%.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:55 am 
Hall of Famer

יוטה לא תיקח אליפות גם עם עוד דונובן מיצ'ל.
ועדיין הם רוצים להגיע לפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 3:50 am 
Hall of Famer

אם יוטה יגיעו לפלייאוף זה לא יהיה בגלל קורבר אלא בגלל שיפור משמעותי בהגנה ומישהו שיגיד למיטצ׳ל שאחוזים מהשדה זה עניין חשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 5:17 am 
Sophomore

Att כתב:
מאחל ליוטה בהצלחה עם קורבר. אני מאוד מחבב אותו, הוא מקצוען אמיתי, אבל הוא בן 37 ויהיה בעונה הבאה בן 38.
לא רואה איך הוא יכול לתרום להם משמעותית העונה אבל מי יודע, אולי אתבדה ויוטה תרוץ לאליפות השנה על גבו.

דווקא בתור מי שמסכים עם הרבה מהדברים שאתה כותב, בנושא הזה יש לך כשלים לוגיים די גדולים.
קודם כל, העירו לך על כך שמניית כל השחקנים הטובים בליגה שנבחרו בסיבוב השני זו דמגוגיה. יש 30 בחירות בדראפט, נתת רשימה של שחקנים שאני מניח שנבחרו בטווח של משהו כמו 15 שנה - זה אומר 450 שחקנים שנבחרו ומתוך המאגר הגדול הזה, הצליח שיעור קטן של שחקנים.
דבר שני, זה ששחקן נבחר בסיבוב השני בדראפט והפך לשחקן טוב, לא אוטומטית עוזר לטיעון שלך, שבחירת סיבוב שני שווה משהו. אתה צריך להראות שבחירת אותו שחקן באמת תרמה לקבוצה שבחרה אותו. אם היא בחרה אותו, והוא הפך לשחקן טוב רק בשלב מאוחר בקריירה, או שהיא לא נתנה לו הזדמנות והוא התפתח בקבוצה אחרת, הבחירה בו לא נתנה כלום.
למשל, סקרמנטו בחרו ב-2010 את ווייטסייד. הם נתנו לו קצת דקות והוא נראה לגמרי לא ברמה, נפלט מהליגה למשך שנתיים והלך לשחק בסין ובלבנון (כלומר, לא רק סקרמנטו העיוורים פספסו אותו, אלא כל הליגה), ורק ב-2014 מיאמי לקחו אותו והוא הפך ללהיט.
אתה גם לא יכול לפטור את הבעיה הזאת בכך שמדובר בטעות של הקבוצה, כי המרווח לטעויות כאלה צריך להיות מגולם בערך הבחירה.
ודבר אחרון, אתה לא יכול להגיד ש-3.33% זה יותר גבוה מלא לבחור בכלל, כי זה לא סיבוב שני או כלום. הרי כל קבוצה מחזיקה 15 שחקנים ברוסטר ככה או ככה. ואם הקבוצה לא תבחר שחקן בסיבוב השני (וגם תיתן לו חוזה), היא תוכל להחתים שחקן אחר וגם תעשה את זה. היא תוכל להחתים שחקן שלא נבחר בדראפט, מה שמביא את החיבור שעשית בין שחקני סיבוב שני לשחקנים שלא נבחרו לרמת האבסורד. אם כבר, השוואה יותר הגיונית היא בין שחקני סיבוב שני לשחקנים שלא נבחרו בדראפט (למרות שגם היא כשלעצמה לא תגיד הרבה). היא תוכל לתת יותר הזדמנויות לשחקנים אחרים שהיא בחרה באותו דראפט או בדראפטים קודמים (אי אפשר לפתח יותר מדי שחקנים במקביל). היא תוכל אפילו להחתים שחקן שנבחר בסיבוב השני בדראפט קודם ונפלט מהקבוצה שבחרה אותו.
אם להפוך את הדוגמה שלי מלמעלה לשלמה, בדראפט 2014 מיאמי שלחה את בחירת הסיבוב השני שלה לשארלוט, כדי להחליף איתה בחירות ולהתקדם שני מקומות בדראפט. שארלוט בתורה שלחה את הבחירה הזאת לאוקלהומה תמורת כסף. מהבחירה הזאת יצא סמאג'ה כריסטון, היום מלהטט באולם הקונכיה. ומיאמי, שוויתרה על בחירת סיבוב שני, נאלצה במקום זאת לתת צ'אנס לשחקן מהג'י-ליג, אחד חסן ווייטסייד. לך תדע מה היה קורה אם במקום לשלוח בחירת סיבוב שני, הם היו בוחרים שם איזה סנטר שלא היה יוצא ממנו כלום.
אז בקיצור, בחירות סיבוב שני שוות מעט, מעט מאוד, ובהתאם לכך הערך שלהן בטריידים.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 7:04 am 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
Att כתב:

דווקא בתור מי שמסכים עם הרבה מהדברים שאתה כותב, בנושא הזה יש לך כשלים לוגיים די גדולים.
קודם כל, העירו לך על כך שמניית כל השחקנים הטובים בליגה שנבחרו בסיבוב השני זו דמגוגיה. יש 30 בחירות בדראפט, נתת רשימה של שחקנים שאני מניח שנבחרו בטווח של משהו כמו 15 שנה - זה אומר 450 שחקנים שנבחרו ומתוך המאגר הגדול הזה, הצליח שיעור קטן של שחקנים.
דבר שני, זה ששחקן נבחר בסיבוב השני בדראפט והפך לשחקן טוב, לא אוטומטית עוזר לטיעון שלך, שבחירת סיבוב שני שווה משהו. אתה צריך להראות שבחירת אותו שחקן באמת תרמה לקבוצה שבחרה אותו. אם היא בחרה אותו, והוא הפך לשחקן טוב רק בשלב מאוחר בקריירה, או שהיא לא נתנה לו הזדמנות והוא התפתח בקבוצה אחרת, הבחירה בו לא נתנה כלום.
למשל, סקרמנטו בחרו ב-2010 את ווייטסייד. הם נתנו לו קצת דקות והוא נראה לגמרי לא ברמה, נפלט מהליגה למשך שנתיים והלך לשחק בסין ובלבנון (כלומר, לא רק סקרמנטו העיוורים פספסו אותו, אלא כל הליגה), ורק ב-2014 מיאמי לקחו אותו והוא הפך ללהיט.
אתה גם לא יכול לפטור את הבעיה הזאת בכך שמדובר בטעות של הקבוצה, כי המרווח לטעויות כאלה צריך להיות מגולם בערך הבחירה.
ודבר אחרון, אתה לא יכול להגיד ש-3.33% זה יותר גבוה מלא לבחור בכלל, כי זה לא סיבוב שני או כלום. הרי כל קבוצה מחזיקה 15 שחקנים ברוסטר ככה או ככה. ואם הקבוצה לא תבחר שחקן בסיבוב השני (וגם תיתן לו חוזה), היא תוכל להחתים שחקן אחר וגם תעשה את זה. היא תוכל להחתים שחקן שלא נבחר בדראפט, מה שמביא את החיבור שעשית בין שחקני סיבוב שני לשחקנים שלא נבחרו לרמת האבסורד. אם כבר, השוואה יותר הגיונית היא בין שחקני סיבוב שני לשחקנים שלא נבחרו בדראפט (למרות שגם היא כשלעצמה לא תגיד הרבה). היא תוכל לתת יותר הזדמנויות לשחקנים אחרים שהיא בחרה באותו דראפט או בדראפטים קודמים (אי אפשר לפתח יותר מדי שחקנים במקביל). היא תוכל אפילו להחתים שחקן שנבחר בסיבוב השני בדראפט קודם ונפלט מהקבוצה שבחרה אותו.
אם להפוך את הדוגמה שלי מלמעלה לשלמה, בדראפט 2014 מיאמי שלחה את בחירת הסיבוב השני שלה לשארלוט, כדי להחליף איתה בחירות ולהתקדם שני מקומות בדראפט. שארלוט בתורה שלחה את הבחירה הזאת לאוקלהומה תמורת כסף. מהבחירה הזאת יצא סמאג'ה כריסטון, היום מלהטט באולם הקונכיה. ומיאמי, שוויתרה על בחירת סיבוב שני, נאלצה במקום זאת לתת צ'אנס לשחקן מהג'י-ליג, אחד חסן ווייטסייד. לך תדע מה היה קורה אם במקום לשלוח בחירת סיבוב שני, הם היו בוחרים שם איזה סנטר שלא היה יוצא ממנו כלום.
אז בקיצור, בחירות סיבוב שני שוות מעט, מעט מאוד, ובהתאם לכך הערך שלהן בטריידים.

איפה כפתור הלייק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 1:51 pm 
Junior

Att כתב:
אם יוטה יגיעו לפלייאוף זה לא יהיה בגלל קורבר אלא בגלל שיפור משמעותי בהגנה ומישהו שיגיד למיטצ׳ל שאחוזים מהשדה זה עניין חשוב.

אני לא בטוח אם יש מדידה כזו, אבל ההנחה שלי וכתבתי את זה לפני עמוד או שניים שלהביא את קורבר ישפר את אחוזי השדה של מיטשל.
הרבה יותר קשה לצופף מול החדירות של מיטשל כשקורבר רץ כל הזמן ואסור לעזוב אותו לשנייה.

אטלנטה ייחסו הרבה מההצלחה של עונת 60 הניצחונות לתנועה של קורבר, גם בהתקפות שהוא לא זרק ואפילו לא נגע בכדור

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 3:58 pm 
Hall of Famer

idansha כתב:
Att כתב:

אני לא בטוח אם יש מדידה כזו, אבל ההנחה שלי וכתבתי את זה לפני עמוד או שניים שלהביא את קורבר ישפר את אחוזי השדה של מיטשל.
הרבה יותר קשה לצופף מול החדירות של מיטשל כשקורבר רץ כל הזמן ואסור לעזוב אותו לשנייה.

אטלנטה ייחסו הרבה מההצלחה של עונת 60 הניצחונות לתנועה של קורבר, גם בהתקפות שהוא לא זרק ואפילו לא נגע בכדור

מדוייק. אני צופה שהם ישחקו עם גבוה אחד ואינגלס יחד ים קורבר לא מעט דק בשביל לתת מרחב למיצל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 4:09 pm 
Junior

Att כתב:
כמה מהשחקנים שנבחרו בסיבוב השני או לא נבחרו כלל בליגה -
מלקום ברוגדון
ג׳ו קראודר
דני גרין
קריס מידלטון
טרבור אריזה
מרסין גורטאט
לאנס סטבנסון
גוראן דראגיץ׳
רוברט קובינגטון
מקונול
ניקולה יוקיץ׳
חסן ווייטסייד
דיאנדרה ג׳ורדן
פול מילסאפ
דריימונד גרין
אייזיה תומאס (הפצוע)
מונטראז הראל
ספנסר דינווידי
ג׳ו האריס
אלן קראב
וויל בארטון
בוג׳אן בוגדנוביץ׳
בייליצה
פטריק בברלי
פאטי מילס
ווסלי מת׳יוס
ג׳ו אינגלס
איירון ביינס
לוק מבה מוטה
ג׳רמי לין
בובאן מריאנוביץ׳
קנת׳ בייזמור
פרד ואן וליט
מארק גאסול

כמו שרשמו, לא מעט מהשמות פה לא רלוונטים לנקודה שלך. השאלה היא לא מה מה החשיבות של שחקנים שלא נבחרו או שנבחרו בקבוצה א' והצליחו רק בב' (לאחר ששיחררו אותם). השאלה מה אחוז השחקנים שאפשר למצוא בבחירות דראפט של הסיבוב השני אל מול להרים שחקנים לא מוכרים במיוחד מהשוק החופשי.

שחקנים שנבחרו בדראפט, שוחררו (או עברו בתור עודף בטרייד אחרי עונת נפל) ופרצו בלי קשר לקבוצה שבחרה אותם - וויטסייד, דני גרין, קראודר ׁ, מידלטון, אריזה, גורטאט, דראגיץ' (פרץ בקבוצה שבחרה אותו אבל אחרי סיבוב בקבוצה אחרת), דינוויטי, ג'ו האריס, בברלי, מילס, אינגלס, ביינס, ג'רמי לין, בובאן, ואן פליט.

אז אם נחזור לנקודה שלך - חשיבות הבחירות בסיבוב לקבוצה שבחרה אותם (בין אם בטרייד או על המגרש) אז נשאר עם 17 שחקנים מהרשימה שלך (מקווה שלא טעיתי).
ה17 שאני רשמתי אלו שחקנים שכמעט כל קבוצה יכלה להרים אותם אחרי שהם שוחררו (או שלא נבחרו) ואין קשר בינם לבין בעלות על בחירת סיבוב שני.

ב17 הנותרים יש כמה שמות סופר מעניינים כמו גאסול, מילסאפ, יוקיץ' ודריימונד, יש עוד כמה שהם שחקני משלימים סבבה ויש עוד כמה שהם שחקנים משלימים בינוניים ומטה.

** שורה אחרונה הוסרה עקב טעות :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 9:39 pm 
Junior

satriani כתב:
idansha כתב:
Att כתב:

מדוייק. אני צופה שהם ישחקו עם גבוה אחד ואינגלס יחד ים קורבר לא מעט דק בשביל לתת מרחב למיצל

ניתוח יפה.
ברקס היה רחוק ברוטציה שנה שעברה ואני יותר מחושד שהם נתנו לו כבוד ודקות בתחילת העונה כדי להעלות את ערך הטרייד שלו.
הוא גם דומה מבחינת סגנון התקפה לג'וג'ו והיל שעזבו בטרייד שנה שעברה.
וכאמור, הם מגדילים את חופש הפעולה לקראת הטרייד דדליין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 10:27 pm 
Hall of Famer

אני חושב שכמו בהרבה פעמים אחרות, לAtt יש התחלה של נקודה נכונה שהוא שובר את הראש בנסיון לפרמל אותה לאיזשהו כלל או נוסחה שנכונה תמיד, ואז מגיע אונס המציאות והפליק-פלאק ההגדרתי שאנחנו רואים ממנו לא אחת. אז כאן ההתחלה היא שבחירת סיבוב שני היא נכס שלא כדאי לזלזל בו. השאלה היא האם ניתן להפיק ממנו תועלת בהיתכנות סבירה, שאלה חשובה כשיש לי אפשרות למסור את הבחירה במסגרת טרייד על שחקן שהתרומה ממנו פחות או יותר ידועה. ננסה לבדוק את זה ע"י מדגם של 11 דראפטים שרירותיים רצופים, 2005-2015. אני מחלק ל3 קבוצות: טובים עד כוכבים, תורמים עד טובים, שחקני רוטציה. טוב עד כוכב יהיה שחקן שנבחר לאולסטאר/זכה בפרס הצטיינות אישי/הוביל קטגוריה סטטיסטית משמעותית/נראה כרגע כמו שחקן שיגיע לאחד מהנ"ל. תורם עד טוב זה אחד שהיו לו לפחות 3 עונות של דאבל-פיגרז באלמנט סטטיסטי חשוב או שהיה מספיק משמעותי בסדרות פלייאוף או שכרגע הוא נראה כמו שחקן שיגיע לאחד ההישגים האלה. רוטציה זה כל היתר שיש להם ותק מצטבר של לפחות 250 משחקים בליגה או במידה ומשחקים מעט שנים יחסית-יש להם מעמד של שחקן רוטציה כרגע/בעונות האחרונות בקבוצה שלהם. יש קצת חריגים לפה ולשם. אין דירוג פנימי, הכל לפי סדר הדראפטים וסדר הבחירות. ברור שההגדרות לא קשיחות ונועדו לשם יצירת מסגרת נוחה, אז תחסכו הערות "X הוא לא כוכב" ו-"Y לא שחקן טוב". תודה מראש. הבה:

טובים עד כוכבים:

1. מונטה אליס 2. לו ויליאמס 3. פול מילסאפ 4. מרק גאסול 5. דיאנדרה ג'ורדן 6. גוראן דראגיץ' 7. חסן ווייטסייד 8. אייזיה תומאס 9. דריימונד גרין 10. ניקולה יוקיץ'

תורמים עד טובים:

1. ברנדון באס 2. סי.ג'יי מיילס 3. ארסן איליאסובה 4. אנדריי בלאץ' 5. ראיין גומז 6. אמיר ג'ונסון 7. מרצ'ין גורטאט 8. דניאל גיבסון 9. קרל לאנדרי 10. גלן "ביג בייבי" דיוויס 11. רמון סשנס 12. ניקולה פקוביץ' 13. מריו צ'למרס 14. ג'ודי מיקס 15. פטריק בוורלי 16. מרקוס ת'ורנטון 17. דני גרין 18. פאטי מילס 19. לאנס סטיבנסון 20. בויאן בוגדנוביץ' 21. צ'נדלר פרסונס 22. איטוואן מור 23. ג'ה קראודר 24. קריס מידלטון 25. ויל בארטון 26. אלן קראב 27. ג'ו האריס 28. ספנסר דינווידי 29. ג'ורדן קלרקסון 30. מונטרזל הארל 31. ג'וש ריצ'רדסון

שחקני רוטציה:

1. רוני טוריאף 2. סטיב נובאק 3. סולומון ג'ונס 4. פי.ג'יי טאקר 5. קרייג סמית' 6. לאון פואו (שיחק 239 משחקים אבל בעיקר כי היה פצוע כל הזמן, מבחינת יכולת לגמרי שחקן רוטציה) 7. ריאן הולינס 8. ג'וש מקרוברטס 9. דומינק מקגווייר 10. עומר אשיק 11. לוק מ'בה א מוטה 12. דאנטה קנינגהאם 13. סם יאנג 14. דחואן בלייר 15. יונאס ירבקו 16. צ'ייס באדינגר 17. איי.ג'יי פרייס 18. נמאניה בייליצה 19. לאנדרי פילדס 20. קייל סינגלר 21. שלווין מאק 22. ג'ון לור 23. דאוויס ברטאנס 24. לאבוי אלן 25. תומאש סטורנסקי 26. מייק סקוט 27. קייל או'קווין 28. אלכס אברינס 29. אייזיה כנען 30. מייק מוסקלה 31. גלן רובינסון השלישי 32. דווייט פאוול 33. צ'די אוסמן 34. וילי הרננגומז 35. נורמן פאוול

נמנו 76 שחקנים מתוך 330 בחירות, דהיינו 23%. הסיכוי להביא כוכב מהסיבוב השני קטן מאד, כ3%. המצב מעודד יותר לגבי שחקן תורם עד טוב, 9.4%. אין מרחק גדול בין הסיכוי לשחקן תורם עד טוב לבין הסיכוי לשחקן רוטציה שהוא 10.6%. בהנחה שאנחנו מחפשים את השחקנים התורמים/טובים/כוכבים, הרי שמדובר בסיכוי של כ12.4% לכל בחירת סיבוב שני ממוצעת, שזה בערך אחת לכל 8 בחירות.

מכאן תעשו את השיקולים, מנהלים חכמים שלי :men:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 8:53 am 
Hall of Famer

חלק מהנקודות שהעלתם כאן הן נכונות אבל אני עדיין מחזיק בעמדתי לגבי התרומה השולית של קורבר, הראייה הצרה של מנהלי יוטה והערך של בחירות סיבוב שני.
כאשר אתה בוחר שחקן בסיבוב הראשון או השני, יש לך אפשרות לפתח אותו כשחקן תורם או כוכב לאורך שנים ארוכות. לפעמים תפגע ולפעמים תפספס (וכמובן שבסיבוב השני הסיכוי לפספס גבוה יותר) אבל אתה נותן לעצמך סיכוי. אם יש, כמו שנדב חישב, סיכוי לקבל שחקן תורם-טוב (כמו מונטרז הראל לדוגמה), שהוא 1 ל-8, הייתי מעדיף לאסוף 8 בחירות סיבוב שני (או לשפר את הסקאוטינג שלי ולהגדיל את האחוז הזה משמעותית), מאשר לזרוק בחירות שני כיוון שהערך שלהן נמוך.
אסור לשכוח גם שלמרות שהסיכוי הוא נמוך (3% לפי הבדיקה של נדב) עדיין יש לפחות 2 כוכבים גדולים שהגיעו בשנים האחרונות מהסיבוב השני ושינו את הגורל של הקבוצות שלהן. ג״ס לא הייתה המעצמה שהיא היום ללא דריימונד גרין ודנבר לא הייתה היום אחת הקבוצות המבטיחות בליגה, אי-שם בצמרת המערב.
בסופו של דבר, קורבר זה fix קצר מועד. מהלכים כאלו מצטברים והחשבון נערם, בייחוד כאשר יש זלזול בערך של בחירות סיבוב שני.
כאמור, זה לא המהלך היחיד שיוטה עשתה עם הפנים לעונה ספציפית תוך כדי וויתור על נכסים עתידיים. ג׳ורג׳ היל הפציע לשנה (טובה) ביוטה ועלה להם בבחירה בלוטרי. זה היה שווה את זה? בעיניי התשובה היא חד-משמעית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 9:26 am 
Sophomore

אני מסכים עם ATT. זה שבחירות סיבוב שני לא שוות הרבה, לא אומר שצריך לבזבז אותן לשווא.
2 בחירות עבור שחקן בן 38 לעונה לי זה נשמע יותר מדי. הייתי סבבה אילו היה מדובר רק בחירת אחת. ליוטה יש 2 עוגנים צעירים לשנים רבות בדמות מיטצל וגובר. לא היה צורך בהול להשתפר דווקא העונה. בעוד שנה, היא תמצא את עצמה שוב עם בעיה בקליעה אבל עם פחות נכסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 9:30 am 
Junior

ATT ונדב התפרצו לדלת פתוחה, מבחינתי לפחות.
בניגוד לסאטריאני, אני חושב שאפשר היה לסגור את הטרייד הזה בלי הבחירות. הקאבס אמורים להעדיף כשרון(?) צעיר בחוזה נגמר מאשר ה-4 מ' שיעלה לחתוך את קורבר בעונה הבאה.
הטענה שלי שאם זה היה סטרייט אפ אז זה היה טרייד חיובי ליוטה וכעת הוא פרווה.

אגב, הסיבה שהביאו את היל הייתה כי היוורד רצה אותו ויוטה רצו לשמור את היוורד. זו גם הסיבה שרוביו הגיע לאחר מכן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 9:43 am 
Hall of Famer

Att כתב:
חלק מהנקודות שהעלתם כאן הן נכונות אבל אני עדיין מחזיק בעמדתי לגבי התרומה השולית של קורבר, הראייה הצרה של מנהלי יוטה והערך של בחירות סיבוב שני.
כאשר אתה בוחר שחקן בסיבוב הראשון או השני, יש לך אפשרות לפתח אותו כשחקן תורם או כוכב לאורך שנים ארוכות. לפעמים תפגע ולפעמים תפספס (וכמובן שבסיבוב השני הסיכוי לפספס גבוה יותר) אבל אתה נותן לעצמך סיכוי. אם יש, כמו שנדב חישב, סיכוי לקבל שחקן תורם-טוב (כמו מונטרז הראל לדוגמה), שהוא 1 ל-8, הייתי מעדיף לאסוף 8 בחירות סיבוב שני (או לשפר את הסקאוטינג שלי ולהגדיל את האחוז הזה משמעותית), מאשר לזרוק בחירות שני כיוון שהערך שלהן נמוך.
אסור לשכוח גם שלמרות שהסיכוי הוא נמוך (3% לפי הבדיקה של נדב) עדיין יש לפחות 2 כוכבים גדולים שהגיעו בשנים האחרונות מהסיבוב השני ושינו את הגורל של הקבוצות שלהן. ג״ס לא הייתה המעצמה שהיא היום ללא דריימונד גרין ודנבר לא הייתה היום אחת הקבוצות המבטיחות בליגה, אי-שם בצמרת המערב.
בסופו של דבר, קורבר זה fix קצר מועד. מהלכים כאלו מצטברים והחשבון נערם, בייחוד כאשר יש זלזול בערך של בחירות סיבוב שני.
כאמור, זה לא המהלך היחיד שיוטה עשתה עם הפנים לעונה ספציפית תוך כדי וויתור על נכסים עתידיים. ג׳ורג׳ היל הפציע לשנה (טובה) ביוטה ועלה להם בבחירה בלוטרי. זה היה שווה את זה? בעיניי התשובה היא חד-משמעית.

תיקון מתודי: "לשפר את הסקאוטינג ולהגדיל את האחוז משמעותית" זו אמירה נחמדה, אבל לא רלוונטית. יש 30 קבוצות בליגה ואף אחת לא מזלזלת בסקאוטינג, לכולן יש קשרים, כולן רואות שחקנים כל הזמן ומנסות להעריך כשרונות. אתה צריך לקחת את האחוזים המדגמיים האלה כנתון, ולא לבנות על זה שיש לך יכולות סופר-דופר מיוחדות לבחור שחקנים שאף אחד אחר לא זיהה את הכשרון שלהם.

כאמור, הנקודה שלך שלא צריך סתם לבזבז בחירות סיבוב שני היא נכונה. כאמור 2, הסכמתי איתך שלעניין הטרייד הספציפי של יוטה המחיר היה גבוה מדי ולא היה צורך לזרוק לשם 2 בחירות כאלה. אבל גם "מעדיף לאסוף 8 בחירות סיבוב שני" זו אמירה ריקה, כי:

1) זה שיש לך סיכוי של 1/8 בכל בחירת סיבוב שני להביא שחקן שהוא בין תורם לכוכב לא אומר שאם יש לך 8 בחירות כאלה אתה תשיג כזה בוודאות.

2) הטווח של רמת השחקנים בקטגוריות האלה מאד רחב, גרין ויוקיץ' נמצאים בחלק העליון של השחקנים אבל אתה יכול לגלות בקלות שויתרת על נכסים קיימים עבור מה שיתפתח בעתיד להיות דניאל גיבסון, ג'ו האריס או אנדריי בלאץ', שלא לשם כך נתכנסנו.

3) מה המחיר של איסוף 8 בחירות סיבוב שני? על מה אתה מוותר? זה מסחר חביבי. צריך לדעת כמה לשלם עבור ההימור.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 4:28 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
זה שיש לך סיכוי של 1/8 בכל בחירת סיבוב שני להביא שחקן שהוא בין תורם לכוכב לא אומר שאם יש לך 8 בחירות כאלה אתה תשיג כזה בוודאות.

בהחלט , ואפילו יותר מכך - אמנם הממוצע שלך ( בהינתן בחירות בלתי תלויות זו בזו וכו' ) יהיה מן הסתם לפגוע בשחקן בודד ( ולכן Att בחר דווקא בכמות של שמונה בחירות ) , אבל עדיין הסיכוי לא לפגוע באף שחקן יהיה יחסית גדול ( וכמעט התרחיש הצפוי ) , וגדול מתמטית מאשר הסיכוי לפגוע בשני שחקנים ( ומעלה ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 4:36 pm 
Senior

ליתר דיוק, בסביבות 35% לא לפגוע באף שחקן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 5:27 pm 
Hall of Famer

idansha כתב:
ATT ונדב התפרצו לדלת פתוחה, מבחינתי לפחות.
בניגוד לסאטריאני, אני חושב שאפשר היה לסגור את הטרייד הזה בלי הבחירות. הקאבס אמורים להעדיף כשרון(?) צעיר בחוזה נגמר מאשר ה-4 מ' שיעלה לחתוך את קורבר בעונה הבאה.
הטענה שלי שאם זה היה סטרייט אפ אז זה היה טרייד חיובי ליוטה וכעת הוא פרווה.

אגב, הסיבה שהביאו את היל הייתה כי היוורד רצה אותו ויוטה רצו לשמור את היוורד. זו גם הסיבה שרוביו הגיע לאחר מכן

מדוע אתה חושב שניתן היה לסגור ללא? העובדות מראות אחרת. ה"תחושה" שלך זה נחמד אבל בפועל בטריידים יש משא ומתן של לא מעט ימים או שבועות. הקאבס כבר כמה שבועות בודקים מה ניתן לקבל עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1539 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: