עמוס לב כתב:
אם אני אומר שזאת הדיעה שלי, אז כנראה שאני מתכוון לדעתי האישית. ובוודאי שדעתי האישית לא יותר אובייקטיבית מאשר שלך או של נדב ויכול להיות שהיא אפילו פחות טובה. אבל לפחות היא מתבססת על הערכת היכולת של השחקן ולא ההתאמה שלו לאיזה מספר בטופ של השחקנים בעמדה שלו.
אני אמשיך לא להבין למה אם השחקן שלך הוא טופ 28 הסיכויים שלך יותר גבוהים באופן אבסולוטי מאשר קבוצה שהשחקן המוביל שלה הוא טופ 23? ולמה בדיוק יש לך סימטריה כזאת בין העמדות? ברשימה של נורטון אפשר היה להתווכח אם ג'וליוס רנדל, קווין לאב, ארון גורדון ואפשר גם להכניס את מירוטיץ' שנורטון לא הכניס הם בין הטופ 5 בפאוור פורוורד. אתה יכול ללכת לאנשהו איתם כמובילים? על דטרויט ירדת על עסקת גריפין, שגם הוא במיקס של הטופ 5 בעמדת הפאוור.
אם היית מחלק את השחקנים לקבוצות איכות, אז יש אפשרות לפתח מודל להצלחה. קבוצת איכות לא חייבת להחזיק שרירותית 5 שחקנים או 25 שחקנים. היא נקבעת יחסית לרמה של השחקנים.
אתה יכול למצוא בשנה אחת באופן תיאורטי בקבוצת איכות הפרנצ'ייז פליירס 8 שחקנים, בשנה אחרת רק 3. קבוצת הטובים מספיק בשביל להיות השחקן השני בחשיבות על שם קיירי אירווינג יכולה להציג 16 שחקנים ואולי ניתן להגיד ששניים כאלו פלוס נציג מקבוצת שיין באטיה (אלו שאנשי הסטט' המתקדמות נכנסים לאפליפסיה כשהם נותנים חסימה רחוק מהכדור בדיוק בזמן) ובשום פנים ואופן אף נציג מקבוצת הסטרבורי/פרנצ'ייז יכולים לקחת אותך רחוק.
אתה גם מעריך את היכולת של השחקן באופן יחסי לשחקנים אחרים ובטח שחקנים אחרים בעמדה שלו, פשוט לא באופן מוצהר. אני בספק אם אתה משקלל את המהירות של השחקן + מוטת הידיים שלו + ההגנה + אחוזים משוקללים מהשדה או משהו בסגנון וכך מגיע למסקנות. בליגה אחרת שבה וול הוא הרכז המוביל בעולם יכול להיות שהיה לו יותר סיכוי להגיע להישגים. או במלים אחרות, הכל יחסי.
אין סימטריה מלאה בין העמדות אבל זה בהחלט קרוב לכך. נדמה לי שציינתי כבר שאם היינו מדרגים טופ25 בליגה הוא היה מורכב כנראה מיותר מ-5 שחקנים בעמדה מס׳ 2 וכנראה שפחות מ-5 שחקנים בעמדה מס׳ 4, אבל בגדול אנחנו נמצא 5 שחקנים בכל עמדה בטופ25 של הליגה. זו הנחת מוצא סבירה.
לגבי מירוטיץ׳ והחבר׳ה האחרים - אני לא יודע, צריך לראות. אני מניח שדריימונד גרין, טוביאס האריס וגריפין היו נכנסים. אולי גם אולדריג׳ היה מתגנב פנימה אבל בספק.
ירדתי על עסקת גריפין ודטרויט (לא יודע אם ירדתי כמו שלא אהבתי אותה עבור דטרויט ועדיין לא אוהב) כי -
- חשבתי שטוביאס הוא שחקן לא פחות טוב מגריפין (או לפחות יהיה כזה) ובכלל, אני מעריך אותו.
- גריפין פציע מאוד.
- החוזה של גריפין עצום.
- גריפין יהיה בצד הלא נכון של 30 ברוב החוזה, שאולי נראה טוב כרגע אבל מאיים להיות אחד הפחות חינניים בליגה בעוד שנתיים-שלוש.
- לא חשבתי שבחלון שנפתח לדטרויט היא תצליח להקיף את גריפין בשחקנים מספיק טובים כדי להגיע להישגים משמעותיים. כלומר, לא כל כך האמנתי באפסייד של המהלך. זה משהו שעדיין צריך לחכות ולראות לגביו. אולי דטרויט יאחדו את וול, גריפין ודראמונד ביחד. זה בטח ישמח את נדב.
כפי שכבר עניתי לך בעבר (כולל פירוט של הסופרסטארים), המבנה של חמישה סופרסטארים ו-20 כוכבים נוספים הוא מבנה שמתאים לרוב המקרים. אז נכון, יכולים להיות 3 סופרסטארים בלבד ברגע נתון ו-24 כוכבים אבל נדמה לי שזה הגיוני מאוד לעצור בטופ5 ובטופ25, בהתחשב במספר העמדות בכדורסל. אפשר ליצור חלוקה אחרת, אולי היא אפילו תהיה יותר טובה. אני אוהב חלוקות בתבנית שהיא קבועה במידה רבה ולא בתבנית גמישה.