סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 27, 2025 5:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:27 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לא הקפצתי שום דיון, אמרתי ג'ון "אוברייטד" וול ואתה הגבת ואז נהיה דיון. ממש אין לי כל כוונה לחפש את ציטוטיך בת'רדים אחרים, וזה קצת פלצני מצדך. אתה יכול פשוט להגיד למה לדעתך וול אוברייטד במקום לשלוח אותי לת'רדים אחרים.

ולא התלהבתי ממשחק טוב של וול, לוול יש הרבה פעמים משחקים טובים. זה המשחק השלישי שלו בשבוע וחצי האחרון שהוא קלע בו 30 נקודות לפחות, ובשלושתם וושינגטון ניצחה ושניים מתוכם היו נצחונות מרשימים מאד (על קליפרס ויוסטון).

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:29 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
1. ואם ג'ון וול הוא טופ 6 בספר שלי, אז אין סיכוי להגיע רחוק איתו?
2. האם עכשיו על כל משחק טוב של וול נדב יאזכר זאת? ואם יהיו משחקים חלשים, הצד שכנגד חייב גם לאזכר אותם?

לא אאזכר זאת בכל משחק טוב, ומשחקים רעים מן הסתם עוד יהיו לו-אבל בשביל זה קיימת פרספקטיבה של יותר ממשחק אחד כדי להעריך איכות של שחקן.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:30 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
2. האם עכשיו על כל משחק טוב של וול נדב יאזכר זאת? ואם יהיו משחקים חלשים, הצד שכנגד חייב גם לאזכר אותם?

1. לא אם הוא השחקן הכי טוב שלך. אני ממש בספק שהוא טופ6 בעמדה שלו, אגב.
2. אני ממש מקווה שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:34 am 
Hall of Famer

יכולהיות שאני מעריך אותו בחסר אבל אלו הרכזים שהייתי לוקח לפניו:
קארי
קיירי
לילארד
פול
ווקר
ווסטי
סימונס
לאורי
קונלי

כלומר וול הוא מקום עשירי ברשימה שלי (בהנחה שלא שכחתי מישהו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:39 am 
Senior

אני אישית חושב שג׳ון וול הוא דווקא די אנדרייטד.
לפחות היה כזה לפני העונה ורבע האחרונות, שבהן יכול להיות שעניינים של מחוץ למגרש גרמו לזה שההשפעה החיובית שלו תיפחת.
אבל לפי עונת 2016/2017 לצורך העניין, אני לוקח אותו לפני חצי מהרשימה של att.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:57 am 
Hall of Famer

Att כתב:
עמוס לב כתב:

2. אני ממש מקווה שלא.

ונניח שוול הוא טופ 6 בלבד ולא טופ 5, מה זה קשור לעניין האוברייטדיות שלו אם הוא השחקן הכי טוב בקבוצה או לא הכי טוב? הוא הג'י אם? הוא רכז אולסטאר עם יכולות אישיות מצוינות, זה התפקיד שלו בחיים. התפקיד של ההנהלה שלו זה לדאוג שיהיו לידו עוד שחקנים ברמה גבוהה.

ומה זה מספר לך, למשל, הנתון על המשחקים 30+ נקודות בשבוע וחצי האחרון שבכולם וושינגטון ניצחה ובשניים מהם היא ניצחה את מובילת המערב ואת מי שרבים מחשיבים כאחת הקבוצות הטובות בליגה? לי זה מספר שהוא עדיין שחקן עם יכולות אישיות מאד גבוהות, וכשהוא טוב-הקבוצה שלו יכולה לנצח כמעט כל קבוצה בליגה.

Att כתב:
יכולהיות שאני מעריך אותו בחסר אבל אלו הרכזים שהייתי לוקח לפניו:
קארי
קיירי
לילארד
פול
ווקר
ווסטי
סימונס
לאורי
קונלי

כלומר וול הוא מקום עשירי ברשימה שלי (בהנחה שלא שכחתי מישהו).

מה שנקרא, על טעם ועל ריח. רשימה תמוהה בעיניי כמובן, אבל לא נכנס לויכוח הזה כרגע. מה שבטוח זה ש"עשירי ברשימה שלי" זו הגדרה חסרת משמעות.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:10 am 
Hall of Famer

באיזה מקום היית ממקם אותו נדב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:15 am 
Hall of Famer

עוד פעם, אין לזה משמעות, בגלל זה דיוני דירוגים אישיים זה אחד הדברים השנואים עליי. אני חושב ככה ואתה חושב ככה, יופי לנו. מה באמת המשמעות של אני חושב שוול מעל לאורי ואתה חושב ההיפך. מה המשמעות אם אתה מדרג שחקן מסוים במקום חמישי ושחקן אחר במקום שמיני, מה זה באמת אומר על ההבדלים המקצועיים ביניהם. זה דיון ריק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:33 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
עוד פעם, אין לזה משמעות, בגלל זה דיוני דירוגים אישיים זה אחד הדברים השנואים עליי. אני חושב ככה ואתה חושב ככה, יופי לנו. מה באמת המשמעות של אני חושב שוול מעל לאורי ואתה חושב ההיפך. מה המשמעות אם אתה מדרג שחקן מסוים במקום חמישי ושחקן אחר במקום שמיני, מה זה באמת אומר על ההבדלים המקצועיים ביניהם. זה דיון ריק.

השחקנים האלו מתמודדים אחד מול השני.
כשאתה מגיע להעריך את וול, אתה צריך למדוד אותו ביחס לעמדה שלו.
איך תוכל להגיד אם הוא אנדרייטד או אוברייטד אם לא בהשוואה לעמדה שלו ולתרומה שהוא נותן לעומת המשכורת?
אם אני חושב שהוא מקום עשירי בעמדה שלו, בעודו מקבל משכורת מנופחת של הכוכב המוביל של הקבוצה שלו, אז יש כאן בעיה
והוא מוערך (לפחות על ידי הוויזארדס) בהערכת יתר.

תעשה עם זה מה שאתה רוצה. אני רואה בזה התחמקות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:43 am 
Hall of Famer

נו, זה מגוחך. לא כל פעם שבנאדם בוחר לענות מזווית שונה משלך הוא "מתחמק". מה יש להתחמק מדיון איתך? אתה ברטנרד ראסל? אי אפשר לעמוד בלוגיקה החותכת שלך? אל תגביה עוף.

אבל בכל זאת הלכתי לרשימות ה15 של נורטון מתחילת העונה, וגיליתי שדווקא בפוינט גארדס לא דירגתי אבל הגבתי לנורטון שהוריד את וול ברשימה שלו ממקום שלישי לשישי בזו הלשון:
Hacohen כתב:
וול-אמנם ירידה העונה ופציעות וזה, אבל שווה חמישייה לגמרי. מנהל משחק בחסד.

עכשיו, כמה הערות מתודיות:

1) זה ששחקנים מתמודדים אחד מול השני לא אומר שאתה יודע בדיוק מה ההבדל ביניהם ומה הדירוג הפנימי. אין שום כלי מוסכם כקונצנזוס להעריך אם לילארד עדיף על לאורי שעדיף על וול או להיפך. בגלל זה יש רשימות עם דעות של אנשים שונים, כי ההערכה שונה. הנסיונות שלך להפוך את זה למשהו בינארי הם ממש מגוחכים, ואני לא הראשון ולא היחיד שאומר לך את זה.

2) אני לא חייב להגיד על שחקן שהוא אנדרייטד או אוברייטד, אבל אם אני אומר-אני צריך להבין למה אני אומר. אתה זה שקרא לוול אוברייטד ולכן שאלתי אותך למה לדעתך הוא אוברייטד.

3) אתה קצת מתבלבל לפעמים בין ההגדרה "יוזר בפורום אוהדי כדורסל" להגדרה "ג'י אם בליגה". לג'יאמס בליגה באמת קצת יותר קריטי לנסות להעריך תרומה מול משכורת בתנאי שוק ובעוד אלף ואחד תנאים, ומסתבר שרבים מהם טועים לא מעט כי החיים, אפעס, מתנהלים בחיים ולא על מסכי מחשב וגרפים. יוזר בפורום יכול להגיד את דעתו, שהמשמעות שלה היא כלום למציאות. מה שאתה חושב ומה שאני חושב על הרמה של ג'ון וול זה פשוט חסר משמעות חוץ מלצורך הדיון בינינו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 12:34 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
עמוס לב כתב:

2. אני ממש מקווה שלא.

נו, אם הדיעה שלך היא שקבוצה שג'ון וול הוא השחקן הטוב ביותר שלה לא יכולה להגיע רחוק, אז אני מחזיק בדיעה דומה. אבל למה צריך בדיוק להגדיר אם הוא טופ 5 או לא? לפני שנתיים למשל היה ברור שוול עדיף על קמבה, עדיף על לאורי, סימונס, קונלי ולילארד. לא היו רכזים אחרים טובים יותר, האם אז, כשהוא היה טופ 5, אז הוא כן יכול היה להוליך קבוצה רחוק?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 1:05 pm 
Sophomore

וול הוא מהשחקנים שאני לא אוהב.
הוא יושב על חוזה נורא. אם אני לא טועה, פול וקארי יושבים על חוזה דומה.
קארי זה קארי, ואפשר לראות כמה הווריורס פחות טובים בלעדיו.
כריס פול הגיע ליוסטון והפך אותם לקונטנדרים ואם לא היה נפצע היו גם מסיימים כאלופים, ואפילו החוזה שלו (שחקן טוב והישגי יותר מוול משמעותית) לא מחליק טוב בגרון.

ג'ון וול, הוא ה-שחקן המוביל של וושינגטון. מישהו שם האמין בו בצורה מופרזת. אז בינתיים וושינגטון קבוצה חלשה מאוד במזרח. במזרח שבו לברון לבדו מספיק כדי להגיע לגמר שנה אחרי שנה, לא הייתה איזו תחרות רצינית מצד קבוצות אחרות כן? שחקנים בודדים טובים מאוד עושים שם הבדל. אז ג'ון וול לפעמים לא הצליח להביא את הקבוצה שלו לפלייאוף, הם הודחו פעם אחר פעם ע"י קבוצות שהן לא קבוצות של לברון וזה גם לא שיש איזו קבוצה מזעזעת סביבו. מודה שבכל ת'רד של הימורים לפני תחילת עונה, אני מתחבט עם עצמי האם המזרח מספיק גרוע כדי להכניס את וול לפלייאוף שלי.
התרשמות מקצועית מג'ון וול מעבר לזה שהוא קולע 30 נק' למשחק מדי פעם, היא שהוא לא שווה כלום בלי הכדור ביד (מה שמאוד מגביל את היכולת שלו לשחק יחד עם שחקן דומיננטי אחר). לא שווה כלום = אין קליעה, אין תנועה בלי כדור. שמועות אומרות שהוא חרא של ילד ושחדר ההלבשה בוושינגטון על הפנים והרבה בגללו. אני לא נמצא בחדר ההלבשה שלהם, אבל זה מה שהעיתונות בארה"ב אומרת.

ציינתי למעלה שחקנים (רכזים) שמרוויחים כמוהו ואת השפעתם על קבוצותיהם. אפשר להוסיף את קונלי שהוא כנראה מגדולי ה- אנדרייטדים של הליגה. מה ממפיס שווה בלי קונלי ואיתו כולנו רואים.
כשג'ון וול היה פצוע, יצאו כתבות כאלה:
https://www.sbnation.com/2018/2/28/1706 ... thout-wall

חיפשתי דברים דומים על רכזים אחרים ולא ממש מצאתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 2:30 pm 
Sophomore

מאנו כתב:

ראסל ווסטברוק (למרות שהוא הרבה יותר מוכשר ממנו, ובטח לא הדקייס).

גולדן סטייט לאחר רבע עונה, במרחק 2 נצחונות מעל הדחה מהפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 4:12 pm 
Junior

אני חושב שיהיה הרבה יותר כיף לכולנו אם הויכוח הבלתי נגמר בין נדב לatt יוכרע סופית בדו קרב בעיטות בביצים.

נראה לי מתאים כתוכנית אמנותית למפגש פורום במקום צפייה באיזה משחק NBA משמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 5:05 pm 
Sophomore

לא חושב שוול הוא אוברייטד, אבל יש הרגשה שכבר שנתיים הוא די מיצא את עצמו בוויזארדס. סתם לדוגמא, לטעמי הוא יכול להתאים בצורה נהדרת לניו אורלינס שקצת מג'עג'עת העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 6:55 pm 
Junior

לא רק שהוא מיצה, השחקנים גם מיצו אותו.
הדבר היחיד שמונע לבצע עליו טרייד הוא החוזה הענק שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 7:48 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
וול הוא מהשחקנים שאני לא אוהב.
הוא יושב על חוזה נורא. אם אני לא טועה, פול וקארי יושבים על חוזה דומה.
קארי זה קארי, ואפשר לראות כמה הווריורס פחות טובים בלעדיו.
כריס פול הגיע ליוסטון והפך אותם לקונטנדרים ואם לא היה נפצע היו גם מסיימים כאלופים, ואפילו החוזה שלו (שחקן טוב והישגי יותר מוול משמעותית) לא מחליק טוב בגרון.

ג'ון וול, הוא ה-שחקן המוביל של וושינגטון. מישהו שם האמין בו בצורה מופרזת. אז בינתיים וושינגטון קבוצה חלשה מאוד במזרח. במזרח שבו לברון לבדו מספיק כדי להגיע לגמר שנה אחרי שנה, לא הייתה איזו תחרות רצינית מצד קבוצות אחרות כן? שחקנים בודדים טובים מאוד עושים שם הבדל. אז ג'ון וול לפעמים לא הצליח להביא את הקבוצה שלו לפלייאוף, הם הודחו פעם אחר פעם ע"י קבוצות שהן לא קבוצות של לברון וזה גם לא שיש איזו קבוצה מזעזעת סביבו. מודה שבכל ת'רד של הימורים לפני תחילת עונה, אני מתחבט עם עצמי האם המזרח מספיק גרוע כדי להכניס את וול לפלייאוף שלי.
התרשמות מקצועית מג'ון וול מעבר לזה שהוא קולע 30 נק' למשחק מדי פעם, היא שהוא לא שווה כלום בלי הכדור ביד (מה שמאוד מגביל את היכולת שלו לשחק יחד עם שחקן דומיננטי אחר). לא שווה כלום = אין קליעה, אין תנועה בלי כדור. שמועות אומרות שהוא חרא של ילד ושחדר ההלבשה בוושינגטון על הפנים והרבה בגללו. אני לא נמצא בחדר ההלבשה שלהם, אבל זה מה שהעיתונות בארה"ב אומרת.

ציינתי למעלה שחקנים (רכזים) שמרוויחים כמוהו ואת השפעתם על קבוצותיהם. אפשר להוסיף את קונלי שהוא כנראה מגדולי ה- אנדרייטדים של הליגה. מה ממפיס שווה בלי קונלי ואיתו כולנו רואים.
כשג'ון וול היה פצוע, יצאו כתבות כאלה:
https://www.sbnation.com/2018/2/28/1706 ... thout-wall

+1
תיאור מדויק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 7:53 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
נו, זה מגוחך. לא כל פעם שבנאדם בוחר לענות מזווית שונה משלך הוא "מתחמק". מה יש להתחמק מדיון איתך? אתה ברטנרד ראסל? אי אפשר לעמוד בלוגיקה החותכת שלך? אל תגביה עוף.

אבל בכל זאת הלכתי לרשימות ה15 של נורטון מתחילת העונה, וגיליתי שדווקא בפוינט גארדס לא דירגתי אבל הגבתי לנורטון שהוריד את וול ברשימה שלו ממקום שלישי לשישי בזו הלשון:
Hacohen כתב:
וול-אמנם ירידה העונה ופציעות וזה, אבל שווה חמישייה לגמרי. מנהל משחק בחסד.

זו דעה לגיטימית אבל היא קצת באוויר - מי מקדים אותו? מי פחות טוב ממנו בעיניך?
להגיד שהוא שווה חמישיה זה אומר שש-5 מבין הבאים לא שווים חמישיה (מציג שוב את הרשימה לנוחיותך):
קארי, קיירי, לילארד, פול, ווקר, ווסטי, סימונס, לאורי, קונלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:18 pm 
Hall of Famer

רגע רגע, אני צריך להבין. סטפ קארי יכול להוביל קבוצה לאליפות. ראינו זאת. נניח שגם קיירי, כי רק חצי ראינו. עכשיו בוא ונמשיך בטופ 5 הקדושים. כריס פול יכול להוביל קבוצה לאליפות כשחקן הטוב ביותר שלה? דיים לילארד? קמבה ווקר (לפלייאוף בעקביות?), ווסטברוק?, לאורי????? הבנתי שג'ון וול הוא לא טופ 5, אז הוא לא יכול, אבל האחרים?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:47 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
רגע רגע, אני צריך להבין. סטפ קארי יכול להוביל קבוצה לאליפות. ראינו זאת. נניח שגם קיירי, כי רק חצי ראינו. עכשיו בוא ונמשיך בטופ 5 הקדושים. כריס פול יכול להוביל קבוצה לאליפות כשחקן הטוב ביותר שלה? דיים לילארד? קמבה ווקר (לפלייאוף בעקביות?), ווסטברוק?, לאורי????? הבנתי שג'ון וול הוא לא טופ 5, אז הוא לא יכול, אבל האחרים?

או שלא קראת את עשרות ההודעות הקודמות שלי בנושא או שלא הבנת אותם או שאתה סתם מנסה להגחיך את העמדה שלי (כנראה שהאפשרות האחרונה היא הנכונה). מה שבטוח זה שעשית כאן סלט שלם מכל מה שאני מנסה לומר.

מציע לך להתרכז יותר בלייצר תוכן אמיתי ולהביע את דעתך מאשר לרדת על דעות של אנשים אחרים. לאחרונה אתה נמנע באופן די גורף מלהביע דעה משלך וחבל.

אתה יכול לצחוק על הדעה שלי בנושאים השונים אבל לפחות היא קיימת ואני עומד מאחוריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 10:59 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
כשהשחקן המשמעותי ביותר בקבוצה שלך (או לפחות זה שמקבל שכר שמייצג זאת) הוא לא טופ5 (מוקדש לעמוסלב) בעמדה שלו, כנראה שלא תגיע רחוק.

מעניין שלא היה לך מה לומר על ערך הטרייד שלו.

אני קראתי את ההודעה הזאת ואליה הגבתי. לא היה פה שום ניסיון להגחיך, אלא פשוט כך הבנתי את ההודעה שלך ולא מעט הודעות אחרות שמדברות על כמה חשוב להשיג X שחקנים טופY ועוד R שחקנים טופZ ועוד W שחקנים טופ Q כדי להפוך לקונטנדרית.

את הדיעה שלי חיוויתי, קבוצה שג'ון וול הוא השחקן המוביל שלה לדעתי לא תגיע רחוק. אבל לא כי הוא מדורג במקום ה-8 בדירוג Att או במקום ה-3 בדירוג נדב, אלא כי אבסולוטית הוא לא שחקן מספיק טוב לכך, גם אם כרגע העובדות היו אומרות שיש רק 8 שחקנים שיותר טובים ממנו, אבל לשחקנים הללו קוראים לברון, סטפ קארי, קווין דוראנט, ג'ואל אמביד, אנתוני דיוויס וכו'.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:21 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:
כשהשחקן המשמעותי ביותר בקבוצה שלך (או לפחות זה שמקבל שכר שמייצג זאת) הוא לא טופ5 (מוקדש לעמוסלב) בעמדה שלו, כנראה שלא תגיע רחוק.

אני קראתי את ההודעה הזאת ואליה הגבתי. לא היה פה שום ניסיון להגחיך, אלא פשוט כך הבנתי את ההודעה שלך ולא מעט הודעות אחרות שמדברות על כמה חשוב להשיג X שחקנים טופY ועוד R שחקנים טופZ ועוד W שחקנים טופ Q כדי להפוך לקונטנדרית.

את הדיעה שלי חיוויתי, קבוצה שג'ון וול הוא השחקן המוביל שלה לדעתי לא תגיע רחוק. אבל לא כי הוא מדורג במקום ה-8 בדירוג Att או במקום ה-3 בדירוג נדב, אלא כי אבסולוטית הוא לא שחקן מספיק טוב לכך, גם אם כרגע העובדות היו אומרות שיש רק 8 שחקנים שיותר טובים ממנו, אבל לשחקנים הללו קוראים לברון, סטפ קארי, קווין דוראנט, ג'ואל אמביד, אנתוני דיוויס וכו'.

אתה כמובן צודק. אם השחקן המוביל שלך הוא לא סופרסטאר יש לך סיכוי נמוך מאוד לזכות במשהו.
אם השחקן המוביל שלך* - או לפחות זה שאתה משלם לו חוזה מקס סופר יקר - הוא אפילו לא בטופ25 של הליגה (או בטופ5 של העמדה שלו, סיים סיים) אז אתה באמת בבעיה ויש סיכוי סביר שלא תצליח להגיע לפלייאוף (כמובן שזה תלוי מי משחק לידך).

* לדעתי, אגב, ביל שחקן משמעותי יותר מוול והוא השחקן הטוב ביותר שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:39 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:

את הדיעה שלי חיוויתי, קבוצה שג'ון וול הוא השחקן המוביל שלה לדעתי לא תגיע רחוק. אבל לא כי הוא מדורג במקום ה-8 בדירוג Att או במקום ה-3 בדירוג נדב, אלא כי אבסולוטית הוא לא שחקן מספיק טוב לכך

לא ברור לי מה זה אומר אבסולוטית. על סמך אתה יכול לשפוט את זה?
אם על סמך הישגים אז זה קצת מעגלי.
אם זה על סמך דעתך האישית אז לא ברור לי איך זה יותר אובייקטיבי ממה שנדב או אני חושבים.
בעיניי זה ברור שאין יכולת למדוד יכולת אבסולוטית אלא יחסית. אם היית ממקם את וול של היום בשנות ה-60 אולי הוא כן היה סופרסטאר עם היכולות ה״אבסולוטיות״ שלו. לך תדע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:46 pm 
Hall of Famer

אם אני אומר שזאת הדיעה שלי, אז כנראה שאני מתכוון לדעתי האישית. ובוודאי שדעתי האישית לא יותר אובייקטיבית מאשר שלך או של נדב ויכול להיות שהיא אפילו פחות טובה. אבל לפחות היא מתבססת על הערכת היכולת של השחקן ולא ההתאמה שלו לאיזה מספר בטופ של השחקנים בעמדה שלו.

אני אמשיך לא להבין למה אם השחקן שלך הוא טופ 28 הסיכויים שלך יותר גבוהים באופן אבסולוטי מאשר קבוצה שהשחקן המוביל שלה הוא טופ 23? ולמה בדיוק יש לך סימטריה כזאת בין העמדות? ברשימה של נורטון אפשר היה להתווכח אם ג'וליוס רנדל, קווין לאב, ארון גורדון ואפשר גם להכניס את מירוטיץ' שנורטון לא הכניס הם בין הטופ 5 בפאוור פורוורד. אתה יכול ללכת לאנשהו איתם כמובילים? על דטרויט ירדת על עסקת גריפין, שגם הוא במיקס של הטופ 5 בעמדת הפאוור.

אם היית מחלק את השחקנים לקבוצות איכות, אז יש אפשרות לפתח מודל להצלחה. קבוצת איכות לא חייבת להחזיק שרירותית 5 שחקנים או 25 שחקנים. היא נקבעת יחסית לרמה של השחקנים.
אתה יכול למצוא בשנה אחת באופן תיאורטי בקבוצת איכות הפרנצ'ייז פליירס 8 שחקנים, בשנה אחרת רק 3. קבוצת הטובים מספיק בשביל להיות השחקן השני בחשיבות על שם קיירי אירווינג יכולה להציג 16 שחקנים ואולי ניתן להגיד ששניים כאלו פלוס נציג מקבוצת שיין באטיה (אלו שאנשי הסטט' המתקדמות נכנסים לאפליפסיה כשהם נותנים חסימה רחוק מהכדור בדיוק בזמן) ובשום פנים ואופן אף נציג מקבוצת הסטרבורי/פרנצ'ייז יכולים לקחת אותך רחוק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 02, 2018 11:59 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אם אני אומר שזאת הדיעה שלי, אז כנראה שאני מתכוון לדעתי האישית. ובוודאי שדעתי האישית לא יותר אובייקטיבית מאשר שלך או של נדב ויכול להיות שהיא אפילו פחות טובה. אבל לפחות היא מתבססת על הערכת היכולת של השחקן ולא ההתאמה שלו לאיזה מספר בטופ של השחקנים בעמדה שלו.

אני אמשיך לא להבין למה אם השחקן שלך הוא טופ 28 הסיכויים שלך יותר גבוהים באופן אבסולוטי מאשר קבוצה שהשחקן המוביל שלה הוא טופ 23? ולמה בדיוק יש לך סימטריה כזאת בין העמדות? ברשימה של נורטון אפשר היה להתווכח אם ג'וליוס רנדל, קווין לאב, ארון גורדון ואפשר גם להכניס את מירוטיץ' שנורטון לא הכניס הם בין הטופ 5 בפאוור פורוורד. אתה יכול ללכת לאנשהו איתם כמובילים? על דטרויט ירדת על עסקת גריפין, שגם הוא במיקס של הטופ 5 בעמדת הפאוור.

אם היית מחלק את השחקנים לקבוצות איכות, אז יש אפשרות לפתח מודל להצלחה. קבוצת איכות לא חייבת להחזיק שרירותית 5 שחקנים או 25 שחקנים. היא נקבעת יחסית לרמה של השחקנים.
אתה יכול למצוא בשנה אחת באופן תיאורטי בקבוצת איכות הפרנצ'ייז פליירס 8 שחקנים, בשנה אחרת רק 3. קבוצת הטובים מספיק בשביל להיות השחקן השני בחשיבות על שם קיירי אירווינג יכולה להציג 16 שחקנים ואולי ניתן להגיד ששניים כאלו פלוס נציג מקבוצת שיין באטיה (אלו שאנשי הסטט' המתקדמות נכנסים לאפליפסיה כשהם נותנים חסימה רחוק מהכדור בדיוק בזמן) ובשום פנים ואופן אף נציג מקבוצת הסטרבורי/פרנצ'ייז יכולים לקחת אותך רחוק.

אתה גם מעריך את היכולת של השחקן באופן יחסי לשחקנים אחרים ובטח שחקנים אחרים בעמדה שלו, פשוט לא באופן מוצהר. אני בספק אם אתה משקלל את המהירות של השחקן + מוטת הידיים שלו + ההגנה + אחוזים משוקללים מהשדה או משהו בסגנון וכך מגיע למסקנות. בליגה אחרת שבה וול הוא הרכז המוביל בעולם יכול להיות שהיה לו יותר סיכוי להגיע להישגים. או במלים אחרות, הכל יחסי.

אין סימטריה מלאה בין העמדות אבל זה בהחלט קרוב לכך. נדמה לי שציינתי כבר שאם היינו מדרגים טופ25 בליגה הוא היה מורכב כנראה מיותר מ-5 שחקנים בעמדה מס׳ 2 וכנראה שפחות מ-5 שחקנים בעמדה מס׳ 4, אבל בגדול אנחנו נמצא 5 שחקנים בכל עמדה בטופ25 של הליגה. זו הנחת מוצא סבירה.
לגבי מירוטיץ׳ והחבר׳ה האחרים - אני לא יודע, צריך לראות. אני מניח שדריימונד גרין, טוביאס האריס וגריפין היו נכנסים. אולי גם אולדריג׳ היה מתגנב פנימה אבל בספק.

ירדתי על עסקת גריפין ודטרויט (לא יודע אם ירדתי כמו שלא אהבתי אותה עבור דטרויט ועדיין לא אוהב) כי -
- חשבתי שטוביאס הוא שחקן לא פחות טוב מגריפין (או לפחות יהיה כזה) ובכלל, אני מעריך אותו.
- גריפין פציע מאוד.
- החוזה של גריפין עצום.
- גריפין יהיה בצד הלא נכון של 30 ברוב החוזה, שאולי נראה טוב כרגע אבל מאיים להיות אחד הפחות חינניים בליגה בעוד שנתיים-שלוש.
- לא חשבתי שבחלון שנפתח לדטרויט היא תצליח להקיף את גריפין בשחקנים מספיק טובים כדי להגיע להישגים משמעותיים. כלומר, לא כל כך האמנתי באפסייד של המהלך. זה משהו שעדיין צריך לחכות ולראות לגביו. אולי דטרויט יאחדו את וול, גריפין ודראמונד ביחד. זה בטח ישמח את נדב.

כפי שכבר עניתי לך בעבר (כולל פירוט של הסופרסטארים), המבנה של חמישה סופרסטארים ו-20 כוכבים נוספים הוא מבנה שמתאים לרוב המקרים. אז נכון, יכולים להיות 3 סופרסטארים בלבד ברגע נתון ו-24 כוכבים אבל נדמה לי שזה הגיוני מאוד לעצור בטופ5 ובטופ25, בהתחשב במספר העמדות בכדורסל. אפשר ליצור חלוקה אחרת, אולי היא אפילו תהיה יותר טובה. אני אוהב חלוקות בתבנית שהיא קבועה במידה רבה ולא בתבנית גמישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], uriel17 ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: