סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:29 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 9:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
אדום88 כתב:
אני אוסיף את זה בתגובה נפרדת
מה שN.T.K מציע קיים באיזהשהיא צורה שאני לא הכי סגור עליה, בארצות הברית. כאמור לא קשור לתחום הספורט.

כאשר ישראלי או ישראלית (או כל בן אנוש שאיננו נולד ב-states) מתחתן/ת עם אמריקאי (הרבה עושים את זה בשביל לקבל את האזרחות הנכספת, בטח שמעתם שאפילו לא מעט מהם בתשלום), הם נמצאים תחת "מבחן" של הרשויות למשך כמה שנים. לאחר מכן, הם חוזרים לרשויות בארה"ב וצריכים לעבור ריאיון די מאתגר (ובטח כמה יש עוד כמה שלבים שלא ציינתי, כי אינני בקיא בפרטי הפרטים) על מנת להוכיח שהם אכן זוג נשוי שמקיים אורח חיים זוגי, ואכן יש בכוונתם להמשיך לעבר עתיד במדינה. בקיצור שהם לא מחרטטים.

ורק אחרי זה הם מקבלים אזרחות רישמית.
אני פשוט מכיר בחורה ישראלית שנפלה בריאיון, לא זכרה איזה פרט מהמשפחה של "בעלה".

N.T.K לא מציע מבחן משפיל ולא לעקוב אחרי אף אחד. הוא גם לא מציע נוסחה ברורה ומוכנה מראש. פשוט לראות אם הם אכן נשארים לשחק בארץ במשך כמה עונות ברציפות. אני מקווה שפירשתי אותך נכון כאן ולמעלה.

לא מדויק. אני אמריקאי, אשתי ישראלית\צרפתיה שהרגע קיבלה את הגרין קארד בגללי.
קודם כל - אין מבחן של כמה שנים. יש אפליקיישן שהיום תחת טראמפ לוקח יותר זמן מפעם. לנו לקח 15 חודש מרגע הנחיתה שלה בארה"ב ו 12 חודש מהרגע שהיא הגישה את האפליקיישן. מה שצריך לעשות בינתיים, זה בדיקה רפואית בעיקר, וגם תוך כמה חודשים מההתחלה מקבלים כבר EAD - EMPLOYMENT AUTHORIZATION DOCUMENT.
הראיון, בהנחה שנשואים באמת, לפחות במקרה שלי, מאד לא מתאגר. ולפחות במקרה שלי, היה די ברור שאנחנו נשואים לחלוטין ובאמת מהרגע הראשון. מה שכן, יש הרבה ליצנים ברשויות (למשל, הם איבדו את האישור הרפואי שלנו, והיינו צריכים להמציא עוד אחד, אבל בקטנה).
אבל לענייננו - מה שכתבת מאד לא מדויק. אני לא זוכר שמישהו מתעניין אם אנחנו מתכוונים להמשיך במדינה. מה שכן, היא רק יכולה להחזיק גרין קארד, אם היא תהיה בארה"ב 6 חודשים כל שנה (נדמה לי). אבל זה ממש לא חלק מהראיון, וזה גם לא אמור להיות חלק מהראיון. הדבר היחיד שחשוב הוא האם אנחנו באמת נשואים או לא.

אשתך גם תקבל אזרחות מהר יותר, שנתיים או שלוש במקום חמש ואת הזכות לשלם מס פדראלי לשארית חייה :) או לפחות עד שתוותר על האזרחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 10:00 pm 
Hall of Famer

אמת, ותאמין לי - היא כבר לא יכולה לחכות, אנחנו בהחלט מתכוונים להתחיל את הבקשה ביום בו ימלאו לגרין קארד שנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 1:31 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
N.T.K כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
קורובייב כתב:
N.T.K כתב:
היה כל כך יותר קל אם היו עושים את זה בצורה יותר גיונית ופחות בצורה שהמטרה היחידה שלה היא שבשנה הבאה מכבי לא תפגע (כי כולם יודעים שבעוד שנתיים אפשר להוריד את החוק אם זה באמת יפריע למכבי )

שחקן מתאזרח יכול לשחק כישראלי , X שנים לאחר קבלת האזרחות שלו.
עד אז יהיה מקום 1 למתאזרח בכל קבוצה לפי חוקי פיבא

כך לקבוצות יהיה גם משתלם מקצועית , להביא לפה את המתאזרחים שאשכרה הולכים להשתקע פה.
כך שבכמה שנים הראשונות הם יהיו על תקן המתאזרח בקבוצה ואחרי כמה שנים על תקן ישראלי לכל דבר ועניין
להביא מתאזרח שאומר שניו יורק היא הבית האמיתי שלו , פשוט יהיה פחות משתלם לטווח הארוך.

בעלי הקבוצות הם כמעט כולם אנשי עסקים , אז כדי לשכנע אותם , צריך לתת להם מוטיבציות מתחום העסקים.
אם זה יהיה משתלם כלכלית , להביא לפה רק מתאזרחים שיש להם אופק בישראל , זה מה שיקרה.

אז תסביר לי. איך בוחרים מתאזרח שיש לו אופק בישראל?
מה הקואליציה בין כל אילו שנישארו?

מצטרף לשאלה.
איך תזהה מראש מתאזרח שמתכוון להשתקע בישראל? יש להם קרניים או משהו?

אני מניח שאני אישית אתן לו קודם לעשות עליה ואח"כ אני אחתים אותו כשהוא כבר עשה עליה ללא קשר לכדורסל.
אבל בכל מקרה , סביר שאפשר לשיחה די קלה לברר את זה .
גם חוזה ל5 שנים יכול להיות ערובה די טובה שהוא פה להשאר.

אז אתה בעצם מבקש משחקן לבוא לגור בארץ, לא לשחק כדורסל בשביל להוכיח שהוא בא לכאן בשביל עלייה ורק אחרי כמה זמן שהבן אדם לא עושה כלום לתת לו הכשר?

אתה מנסה בכוח להוציא פה איזה מילה שאפשר להבין אותה כחד משמעית ולבנות על זה שאלה שמגחיכה את הטיעון , שזה סבבה אבל לא בטוח שכך אפשר לתת תשובה עניינית לרעיונות המועלים פה.
אני גם מודה מראש (יהיה כתוב למטה שוב ) שהנושא עדיין בתולי ואפשר וצריך לדון בו לפני שהוא יהפוך למשהו שסגור על עצמו מספיק בשביל לענות על כל השאלות שיש בנושא

לשאלה איך אני אזהה את המתאזרח עניתי שאני NTK הייתי מחפש מישהו שעשה עליה ללא קשר או שאני הייתי מחפש להחתים שחקן לטווח ארוך מאוד.
הנקודה היא שמן הסתם אין שום דרך לדעת בוודאות של 100% מי יהיה מתאזרח שבא להשתקע כאן
אבל זה לא אומר שאם יהיה לי אינטרס לתפוס אחד שבא לטווח ארוך , אני כמנהל לא יכול לקבל שום אינדיקציה שהיא פחות מ100%.
אני מאמין שיש מדדים שניתן לבדוק אותם שיעזרו לבעלים של קבוצה לקבל החלטה שבאחוזים גבוהים יותר תהיה נכונה לו.
אם יש בעלים של קבוצה שיחליט שאין שום דרך לדעת אז הוא מביא את מי שהוא רוצה , שיהנה , זאת כנראה תהיה החלטה עסקית לא טובה , אבל זאת זכותו.

מן הסתם הרעיון הזה שלי הוא לא רעיון סגור וחתום שאפשר לקחת אותו עכשיו לוועדה ולסגור עניין.
מן הסתם צריך לחשוב על ההשלכות ועל מקרי קצה ואולי עם מנגנון שיתקן את מקרי הקצה וכו...
ולשאלתך שנשאלה במקום אחר מר ראי ,
כן , אני לחלוטין תומך בזה שכל אזרח ישראלי שנקרא לנבחרת , יחויב להגיע אליה או שיופעלו נגדו סנקציות ככדורסלן.
ואם יקרה מצב ששחקן מתאזרח בשנה הראשונה שלו כמתאזרח ידרש לנבחרת אז ימצא הפתרון הנקודתי בשבילו.
אין לי גם שום בעיה עם זה שישראלי צבר שבורח לנבחרת (לא מישהו שבתאום עם ראשי הנבחרת משתחרר מהנבחרת אלה אחד שפשוט לא מגיע כמו במקרה קליין האחרון)
גם הוא יאבד את זכותו לשחק כישראלי בעונת המשחקים הקרובה/נוכחית ושירשם בטופס כאחד מהזרים.

אגב אופציה נוספת שלדעתי היא אפילו טובה יותר מהאופציה הראשונה היא פשוט לקבל על הליגה הישראלית את הגדרת המתאזרח של פיבא ולקבוע בדיוק כמו בפיבא שבכל קבוצה יכול לשחק מתאזרח אחד (בדיוק כמו בפיבא )
ולאחר בדיקה קצרה (שאני מקווה שאני לא טועה בה) אני רואה שגם בכדורגל יש הגבלות על מתאזרחים :
Assuming a new nationality
Article 7 deals with players who assume a new nationality in order to play for a national team and it uses the mostly the same criteria as Article 6.1, with only item (d) differing. In Article 7, the condition in item (d) says that a player will be eligible to play for a representative team if he has "lived continuously for at least five years after reaching the age of 18 on the territory of the relevant association."

כשהקריטריונים אם הבנתי נכון הם :
a) He was born on the territory of the relevant association;
b) His biological mother or biological father was born on the territory of the relevant association;
c) His grandmother or grandfather was born on the territory of the relevant association;
d) He has lived continuously on the territory of the relevant association for at least two years."

4 זרים לקבוצה , מתאזרח אחד לקבוצה לפי חוקי פיבא.
וייאלה לשחק
ברוב הקבוצות שבליגה שלנו יש משחק אחד בשבוע , ואם הישראלים לא יהיו מספיק טובים כדי להתחרות , בקבוצה כזאת ה4 זרים + מתאזרח , ישחקו 35 דקות כל אחד וכל הישראלים ישחקו ביחד 25 דקות.
כך שיש פה גם מקל ולא רק גזר לכדורסלנים בארץ
תרצו לשחק , תשתפרו.
כי בכל קבוצה יש אפשרות ל5 שחקנים לא ישראלים שיכולים לשחק את כל הדקות מבחינה חוקית.

ולשאלה "האם זה יעבור את מבחן בית המשפט? "
אני אענה שלדעתי זה יעבור , אבל לדעתי זה בכלל לא יבדק אי פעם בבית משפט.
כמו שחוק הצעירים והחוק הרוסי לא נבדקו (ועל שניהם שמעתי שהם חוקים שלא יעברו את המבחן המשפטי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 10:58 am 
Junior

מתוך עמוד הפייסבוק של ברק חקלאי מ-YNET
כמו כן יש על זה כבר כתבה באוויר
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 41,00.html
הוא נוגע בדיוק ברעיון של NTK, איך זה הגיוני שמתאזרחים שמשחקים בארץ כבר כל כך הרבה זמן, לא יוכרו כישראלים?
ציטוט:
זה היה רק עניין של זמן עד שהמלצות ועדת שרעבי יגרמו לסערה בכדורסל הישראלי. על פי ההמלצות, מתאזרחים שלא שיחקו בנבחרת ישראל לפחות ארבע פעמים ייחשבו החל מהעונה הבאה לזרים, למרות שחלקם משחקים פה יותר מעשור.

המתאזרחים הוותיקים, וביניהם חנן קולמן ואייזיק רוזפלט, מתכוונים להתאחד ולעתור לבית המשפט נגד המלצות הוועדה בראשות מנכ"ל משרד הספורט, יוסי שרעבי, שמפלות אותם בצורה ברורה.

קחו למשל את רוזפלט, שמשחק בישראל משנת 2009 ועבר בבני השרון, עירוני רמת גן, בני הרצליה, הפועל חולון, הפועל ירושלים, הפועל אילת והעונה במכבי אשדוד. ואת קולמן, שהחל את דרכו בישראל כבר בשנת 2006 וגם זכה באליפות עם מכבי חיפה ובגביע המדינה עם חולון - איך אפשר פתאום להפוך את השניים, שחיים במדינת ישראל כל כך הרבה שנים, משחקנים מקומיים לזרים?

על הנייר גם שחקנה של מכבי תל אביב, ג'ון דיברתולומאו, ייחשב לזר במידה ולא יערוך ארבע הופעות במדי הנבחרת. נכון להיום יש לו שלוש הופעות (אחרי ששיחק אתמול בהפסד מול גיאורגיה). אם הוא ייפצע לפני חלון המשחקים של חודש פברואר, או שעודד קטש יחליט שלא לזמנו לסגל, דינו יהיה כדין רוזפלט וקולמן.

המתאזרחים ש"מוגנים" מההמלצות הם אלכס טיוס וריצ'רד האוול, שערכו מעל לארבע הופעות בנבחרת ישראל וגם ספנסר וייס, ששיחק בנבחרת העתודה וההופעות בה נספרות לו. יש לציין כי כרגע מדובר רק בהמלצות שצריכות לעבור את אישורו של דירקטוריון מינהלת הליגה וכן של ארגון השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 11:01 am 
Junior

המתאזרחים הבולטים שצפויים לסבול מהמלצות ועדת שרעבי
חנן קולמן - 10 עונות בליגת העל
אייזיק רוזפלט - 9 עונות בליגת העל (עונה נוספת בלאומית)
טוני יאנגר - 8 עונות בליגת העל (ועוד 6 בלאומית)
ווילי וורקמן - 4 עונות בליגת העל (עונה נוספת בלאומית)
סטו דגלאס - 5 עונות בליגת העל (עונה נוספת בלאומית)
טי.ג'יי קליין - שנתיים בליגת העל
פרדריק בורדיון - שנתיים בליגת העל
טראוויס ווריק - שנתיים בליגת העל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 11:04 am 
Hall of Famer

לא הבנתי איך זה נוגע ברעיון של N.T.K? הרעיון של N.T.K הוא שבעלי הקבוצות הם בוחני כליות ולב ובשלב המשא ומתן הם כבר יודעים מי בא להשתקע פה בארץ שנים ומי רק עושה סיבוב כדורסל. מי אומר שרוזפלט, קולמן ואחרים ישארו פה דקה אחרי קריירת הכדורסל שלהם? הרי לא חסרים בהיסטוריה מתאזרחים ששיחקו שנים בארץ, כולל עמודי תווך בנבחרת ובשניה שנגמרה הקריירה התעופפו להם לארה"ב. בלו סילבר ובלבון מרסר לדוגמא N.T.K לא היה נוגע, גם לא במקל של מטר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 11:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כלומר לדעתך מר NTK הנבחרת היא צבא, מי שלא מתייצב אליה מאבד את זכותו (האזרחית הבסיסית) לגישה שווה לכל אזרח ישראלי למקום העבודה שלו, ומתאזרח לפני שעברו X שנים מחוייב לנבחרת כישראלי אבל בליגה הוא ישחק כזר. הבנתי נכון?

ואתה מצפה מבעלי קבוצה לדעת מראש שלו סילבר יעזוב את הארץ בסוף קריירת הכדורסל שלו, או שהאווי לאסוף יחזור לארצות הברית אחרי משהו כמו 15 שנים בארץ וכמעט 100 משחקים בנבחרת, ולעומת זאת ווילי סימס יישאר. הבנתי אותך נכון?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:06 pm 
Hall of Famer

עכשיו מפורסם שחנן קולמן ועוד מתאזרחים מתכוונים לצאת למאבק נגד שרעבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:10 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:
עכשיו מפורסם שחנן קולמן ועוד מתאזרחים מתכוונים לצאת למאבק נגד שרעבי
כתבתי על זה 4 הודעות מעל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:11 pm 
Hall of Famer

בפועל דיברתולומאו הבטיח כעת את מקומו בחלון הנבחרת הבא
אחרת מכבי ת"א תשבור את הכלים ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:16 pm 
Hall of Famer

NTK- אם אתה מחפש מישהו שעשה עלייה בלי קשר, אתה למעשה צריך כדורסלן ברמה מקצוענית שעלה לארץ אבל ויתר באותו זמן על הכדורסל.
למה? כי זו העבודה שלו. כדורסל. בשביחל שהוא יעלה לארץ בלי קשר לכדורסל הוא צריך לעבור לגור כאן , לוותר על העבודה שלו ככדורסלן בחו"ל ולגור בארץ בטרם שהוא מצא קבוצה, קרי: עבודה. אין דברים כאלה, לא אפשרי. תוכל להשיג שחקנים כאלו רק ברמה חובבנית של ליגה שנייה ומטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:18 pm 
מנהל פורום

למה אבל אתם מתייחסים להמלצות הוועדה כאל משהו סופי ומוגמר שעוד רגע אוכפים אותו כמו שהוא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 12:20 pm 
Hall of Famer

אנחנו לא. כרגע הדיווחים הם שגם אנשים באיגוד הכדורסל (עמוס פרישמן) וגם בארגון השחקנים הצברים מתנגדים להמלצות. אבל אלה הן ההמלצות אז בהן אנחנו דנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 1:04 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כלומר לדעתך מר NTK הנבחרת היא צבא, מי שלא מתייצב אליה מאבד את זכותו (האזרחית הבסיסית) לגישה שווה לכל אזרח ישראלי למקום העבודה שלו, ומתאזרח לפני שעברו X שנים מחוייב לנבחרת כישראלי אבל בליגה הוא ישחק כזר. הבנתי נכון?

ואתה מצפה מבעלי קבוצה לדעת מראש שלו סילבר יעזוב את הארץ בסוף קריירת הכדורסל שלו, או שהאווי לאסוף יחזור לארצות הברית אחרי משהו כמו 15 שנים בארץ וכמעט 100 משחקים בנבחרת, ולעומת זאת ווילי סימס יישאר. הבנתי אותך נכון?

אני חושב שהנבחרת היא לחלוטין תחליף מילואים.
כל מתאזרח בישראל נשלח לצבא (ברמה העקרונית , לחלקם אני מניח שמוותרים)
מבחינתי ברגע שקיבלת על עצמך את היתרונות שבאזרחות ישראלית אתה גם מקבל על עצמך את החובות ובינהם החובה לשירות צבאי כשהאפליקציה שלו לשחקני כדורסל היא השתתפות לא מותנית בנבחרת.
אז במקרה קיצון הוא יהיה חייב להיות בנבחרת למרות שבליגה הוא משחק כ"שחקן שלא גדל בארץ" (גם בנבחרת אגב הוא לא יחשב ישראלי , הוא יחשב מתאזרח ותהיה הגבלה על כמות המתאזרחים בנבחרת).

אני לא חושב שבעלי הקבוצות ידעו מה יקרה בעתיד, אני חושב שאם זה יהיה באינטרס הכלכלי שלהם שהמתאזרח יהיה פה למשך תקופה כדי שיתחיל להחשב כישראלי , בשיקולי הקבלה שלהם יהיה גם אלמנט שמנסה למצוא את המתאזרח שהסיכוי שהוא ישאר ליותר משנה או שנתיים הוא סיכוי גדול יותר.

הבעיה שלי מראש לא היתה עם דרק שארפים שגרו בארץ התאהבו והתחתנו בארץ וקיבלו אזרחות
גם לא הבראד ליפ (למרות שכנראה שלא באמת הגיע לו האזרחות)
הבעיה שלי היא העובדה שקבוצות היום הולכות לחפש שחקנים שיש אפשרות חוקית לאזרח אותם (או שיותר גרוע , לפברק איזה נישואים ועם קצת כוח פוליטי לאזרח את האוולים של העולם )
כל פתרון שימנע את המוטיבציה של בעלי הכוח לעשות דברים כאלה , תפגע במישהו.
לכן אני מניח שכל חוק שיכתב יהיה עם וועדת חריגים כלשהיא
בוודאי כשמדובר על שינוי דברים שכבר קיימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 1:28 pm 
Hall of Famer

הנה הוגשם לראי החלום ויש לו עומר 11 חדש.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 4:22 pm 
Hall of Famer

בהחלט מאד קרוב. נקרא לו סבמח"ן או מ"מ במח"ן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 6:03 pm 
Hall of Famer

NTK, רב חידוד: הקבוצות לא מחפשות "היום" שחקנים שיש אפשרות חוקית לאזרחם. הן עושות את זה בהצלחה כבר מ-1968 כאשר הגיעו הראשונים לארץ לשחק כדורסל ואוזרחו מיד מכורח חוק השבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 04, 2018 8:52 pm 
Sophomore

oren_80 כתב:
NTK, רב חידוד: הקבוצות לא מחפשות "היום" שחקנים שיש אפשרות חוקית לאזרחם. הן עושות את זה בהצלחה כבר מ-1968 כאשר הגיעו הראשונים לארץ לשחק כדורסל ואוזרחו מיד מכורח חוק השבות.

נכון , הקבוצות עושות את זה מאז שאפשר היה לעשות את זה
הבעיה היא שכיום כשמספר הזרים עלה ועלה ,על שליש מהכמות של המקומות הפנויים בליגה הבכירה , יש את אותם מספרי מתאזרחים שהיו קודם
וזה הופך את הנושא להרבה יותר מורגש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 5:17 am 
Hall of Famer

אדרבה , אז תקטין את מספר הזרים שגדל כה רבות ולא את המתאזרחים ( שלכל הפחות אתה צריך לשמוח שמספרם עדיין "בשליטה" ... )
זה אפילו לא מסובך תקנונית

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 8:22 am 
Junior

shmueliki כתב:
בפועל דיברתולומאו הבטיח כעת את מקומו בחלון הנבחרת הבא
אחרת מכבי ת"א תשבור את הכלים ...

לדעתי זה חייב להיות הדדי. אף מתאזרח לא יכול להיות מחוייב לשחק בנבחרת אלא אם יתחייבו לו לארבע משחקים.
או במקרה של חוק פז"ם, יוכלו לזמן אותו לנבחרת מהרגע שיוכל לשחק כישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 10:42 am 
Junior

יש לי מודל אחר.
כל שחקן שהיה עד עכשיו בקטגוריית "מתאזרח" יקבל את הטבת המס שלו בדמות פיקדון שישתחרר בשלושה שלבים: 25% כשימצא כלה ישראלית, 50% כשהם יולידו בן זכר ועוד 25% כשהוא יופיע לראשונה באחת מנבחרות הגילאים של ישראל.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:00 am 
Senior

לי יש רעיון אפילו יותר טוב:
כל שחקן שהיה עד עכשיו בחזקת מתאזרח, יקבל עם כל 30 נקודות שיקלע בליגה הישראלית 50% מהטבת המס שנשארה לו. מאחר ומדובר בטור מתכנס, מצד אחד תמיד תהיה להם מוטיבציה להמשיך ולשחק בליגה ומצד שני לא נצטרך לעולם לתת את הטבות המס האלו במלואן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:27 am 
Junior

אני קצת פספסתי איך הדיון הגיע לשאלה האם המתאזרחים יעשו עליה או לא... מה זה משנה?

למיטב הבנתי ועדת שרעבי מנסה לפתור את הבעיה ("בעיה" יותר נכון בעייני) של חוסר ייצוג לשחקנים שגדלו בארץ במסגרות המקומיות.
למה השאלה אם הוא עושה עליה קשורה לייצוג מקומי? מה זה משנה אם שחקן שמגיע לארץ בגיל 25 יגור פה גם בגיל 35 או לא?

צריכים קודם כל להגדיר מה הבעיה ואחרי זה למצוא פתרונות. אם מתאזרחים שתופסים מקום של צברים זו הבעיה אז אין שום קשר לתוכניות העתידיות שלהם. אם הבעיה היא רכבת המתאזרחים (כמה כבר כאלו יש שמשחקים דקות סבירות?) אז זה ממש לא בעיה בעייני ולא כל כך מבין למי זה מפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:48 am 
Hall of Famer

כשספק אם קיימת בכלל בעיה - אז קשה מאוד להגדיר אותה , וקשה עוד יותר כמובן למצוא פיתרונות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 11:55 am 
Junior

ברק חלקאי מ-YNET מפרסם שהמתאזרחים לא יושבים בשקט לאור המלצות הוועדה ומתכוונים לפנות לערכאות משפטיות.
אחד האנשים שמובילים את המאבק שלהם הוא סוכן השחקנים רז גל, שמשמש גם כיועץ המשפטי של חלקם.

החלק הרלוונטי מתוך הכתבה שפורסמה בידיעות היום-
ציטוט:
יעבור את מבחן בג"ץ?
בסופו של דבר ועדת שרעבי הגישה את המלצותיה: ביטול החוק הרוסי ורישום שישה זרים לצד שישה ישראלים. עד כאן הכל בסדר, אבל אז הוקרא הסעיף מעורר המחלוקת בנוגע למתאזרחים: שחקן יהודי שעלה לישראל ממדינה אחרת, או לחילופין קיבל את האזרחות שלו בעקבות נישואיו לאישה יהודייה, ייחשב החל מהעונה הבאה לזר, אלא אם ערך לפחות ארבע הופעות בנבחרת הבוגרת או בנבחרות הצעירות.

מדובר בהמלצה בעייתית, שספק גדול אם תעבור את בג"ץ, שכן היא מפלה באופן בוטה את המתאזרחים. קחו למשל את אייזיק רוזפלט ממכבי אשדוד, שמשחק בישראל מ־2009 כמקומי. החל מהעונה הבאה הוא ייחשב לזר, למרות שהוא יהודי בדיוק כמו תומר גינת או יובל זוסמן. "לא שיחקתי שנייה כזר, אז אני לא יכול להבין איך פתאום אפשר לשנות את המעמד שלי", אומר רוזפלט בעצבים. "למרות שלא שיחקתי מעולם בנבחרת, אני חלק מהכדורסל הישראלי וגאה לשחק במדינה שלי כאזרח".

טוני יאנגר, אחד המתאזרחים הוותיקים, נשוי כבר שבע שנים לישראלית שהכיר בארץ ולשניים יש ילד. גם הוא המום מהמלצות הוועדה: "אני מאוכזב שכזה חוק מפלה הוצג. זה כל כך לא הוגן. תמיד הרגשתי ישראלי, אפילו לפני שקיבלתי את תעודת הזהות. אני לא מבין למה לא ביקשו מאיתנו, המתאזרחים, להגיע לוועדה ולשאול את דעתנו. הם כנראה היו מקבלים רושם אחר ובסופו של דבר לא היו מוחקים אותנו, כי זה בדיוק מה שהוועדה הזאת עשתה, מחקה אותנו".

ווילי וורקמן ממכבי חיפה הוא הדוגמה הטובה ביותר ליהודי שעשה עלייה מטעמי ציונות. "לפני חמש שנים עזבתי את המשפחה ואת הבית והפכתי לאזרח מדינת ישראל", הוא מספר. "עשיתי את זה כדי לרדוף אחרי חלום, תשוקה וחיים טובים יותר. כשזה מגיע לכדורסל, מתייחסים אלינו העולים החדשים כפחות ישראלים".

דרך אגב, גם ג'ון דיברתולומאו, שהיה אחד השחקנים המרכזיים של הנבחרת בחלון האחרון של מוקדמות גביע העולם, ייחשב נכון לעכשיו כזר בעונה הבאה. לגארד של מכבי ת"א יש שלוש הופעות בנבחרת והוא צריך עוד אחת כדי לקבל מעמד של ישראלי.

"אפליה מטורפת"
המתאזרחים לא יושבים בשקט לאור המלצות הוועדה ומתכוונים לפנות לערכאות משפטיות. אחד האנשים שמובילים את המאבק שלהם הוא סוכן השחקנים רז גל, שמשמש גם כיועץ המשפטי של חלקם: "אנחנו בהלם מוחלט שאנשים שישבו מספר חודשים ובדקו את הכדורסל הישראלי, מנסים לפלג וליצור דרגות של אזרחות. מרבית השחקנים הללו עשו עלייה מסודרת מהיותם יהודים כחלק מחוק השבות. לבוא ולשים חסמים לאוכלוסייה מסוימת ולמנוע ממנה לעסוק במקצוע כלשהו, זו הפרה בוטה של חוק יסוד חופש העיסוק".

בהפועל באר־שבע חווים כבר שנים בעיות עם החתמה של ישראלים צברים, והעונה יש בסגל של רמי הדר שלושה אמריקאים־יהודים: טראוויס ווריק, חנן קולמן ובן אייזנהארט. "אין לנו אג'נדה מסוימת להעדיף מתאזרחים על פני צברים", אומר מנכ"ל הקבוצה, תומר ירון. "אנחנו מתקשים להביא לכאן ישראלים, בטח את הבכירים הוותיקים שלא רוצים להעביר את המשפחות שלהם לדרום. אפילו הצענו להם הרבה יותר כסף ממה שהם מרוויחים בקבוצות שלהם. יחד עם זאת, בתפיסה שלנו, כל מי שיש לו תעודת זהות כחולה הוא אזרח ישראל לכל דבר. אנחנו נגד החלטות הוועדה בצורה גורפת. יש פה אפליה מטורפת".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 341 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], נורטון ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: