סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 6:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 6:06 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
אם קבוצה רוצה להיות אלופה, היא צריכה - כמעט בכל המקרים - שחקן שהוא אחד השחקנים הטובים בליגה בסגל שלה.
מעבר לאותו סופרסטאר, צריך לרוב עוד סופרסטאר או לחילופין 2 כוכבים אבל זה תלוי בתחרות בליגה. סופרסטאר ושני כוכבים עשויים לא להספיק מול ג״ס של היום.

שוב?
בוסטון של עונת האליפות - 3 אולסטארים.
לייקרס של עונת האליפות - קובי וגאסול (ביינום נכנס לאולסטאר/חמישיות עונה שנתיים אחרי האליפות האחרונה)
דאלאס - נוביצקי ועוד שחקנים משלימים טובים.
ספרס - לא מעט אולסטארים/אולסטארים בדימוס בלי אף סופרסטאר (קאווי נכנס לאולסטאר/חמישיות עונה שנתיים אחרי האליפות האחרונה)

מול ג"ס אין אף קבוצה שבאה פייבוריטית... זו קבוצה עם 2 מ5 (אם לא 3 ) השחקנים הטובים בליגה ועוד 2 אולסטארים. לא זכור לי עוד קבוצה כזאת ב20 השנה האחרונות.
כדי לנסות להתמודד מול ג"ס אתה צריך קבוצה מוכשרת וטובה, לראיה הארדן ופול היו רחוקים פסע מלהדיח אותם בלי עוד אולסטאר בקבוצה.
את האמת מאז שדוראנט הצטרף זו הייתה הסדרה היחידה בה לקחו מהם יותר ממשחק אחד ככה שהמסקנה הברורה היחידה שאתה חייב הארדן ופול לא פצוע בקבוצה כדי לעבור, אין נוסחה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 6:26 pm 
Freshman

sheky כתב:
עודד ל כתב:
אני דווקא יכול להבין את ההיגיון של ATT שמנסה לעשות סדר ואנסה להסביר איך אני רואה אותו (בלי להגיד את המילה הזאת שאסור להגיד):
חוקי הליגה מגבילים את הקבוצות כך שלכל קבוצה יש מקום בתקרת שכר ל-2 (מקסימום 3 שחקנים) עם חוזים כבדים שיכולים להיות משולמים לשחקן כמו לברון ג'יימס או כמו מייק קונלי.
מאחר והשחקנים האלה בדרך כלל הם גם המשפיעים ביותר על הצלחת הקבוצה*, זה קריטי לכל קבוצה שיהיו לה 2-3 שחקנים ברמת לברון ולא ברמת קונלי (שמבחינת שכר אין הבדל בינהם, אבל מבחינת תוצאות ההבדל תהומי כמובן).

ברור שכל קבוצה רוצה 2-3 לברון ולא קונולי אבל יש שחקנים בודדים בליגה ברמה הזאת.
בסוף יש לך הרבה יותר קבוצות משחקנים ברמת הלברון ואתה רוצה להשיג את הכי טוב שאתה יכול. בהנחה ויש 10 (אין, אבל נגיד) שחקנים בלבל של לברון וסטפ שמחולקים ב10 קבוצות שונות - יותר מקבוצה אחת תרצה את השחקן ה11 בטיבו ברגע שהוא בשוק? בהנחה והוא השחקן הכי טוב בשוק באותו קיץ הגיוני שכדי להשיג אותו תצטרך לשלם מקס?
גם אם נניח שלכל קבוצה יש חוזה גבוה אחד לתת אבל יש רק 10 דוראנטים בליגה זה עדיין אומר ש20 קבוצות יתנו חוזה גבוה לשחקן לא טופ 10.
כמו כל שוק, ברגע שיש יותר מקבוצה אחת שמעוניינת בשחקן ה11 בטיבו בליגה (ותמיד יש) אז גם הוא יגיע לחוזה מקס (או משהו באיזור).

נשאל ככה - לאורי מרוויח השנה 31.2 מיליון בקבוצה שכרגע מובילה את הליגה. חוזה טוב או רע?
כשיהוורד חתם בסלטיקס תמורת 31.2, טוב או רע?

( תוך כדי זה שאני עובר על טבלת השכר אני קולט שכריס בוש מקום 16 בליגה עם חוזה של 26 מיליון... damn)

אני מסכים עם מה שאתה אומר לגבי ה-20 קבוצות שיפספסו את סטפ/דוראנט/לברון/<שים_פה_את_השחקן_שאתה_הכי_אוהב>, ונראה לי שזה גם בדיוק מה ש-ATT מנסה לומר כשהוא טוען שהחוזה של וול לא טוב. הרי מה שוונשינגטון מוציאה עליו זה פחות ממה שהפליקנס מוציאים על דייויס (לפי מה שרשמת מקודם, לא נמצא בטופ מקבלי השכר.. אופס אמרתי טופ... נפסלתי... :) ).

אני מסכים שיש עוד המון שיקולים שקבוצות עושות בהחתמת שחקנים (שבין היתר גם גורמים לזה שכריס בוש עדיין מקבל משכורת מטורפת), ומזכיר שמה שעושה את הג'י-אמים הטובים לטובים זה היכולת להעריך כישרון, ומאמנים טובים לטובים זה היכולת לפתח כישרון. למשל, שחקן שמשחק אצל בודנהולצר שווה הרבה יותר מאשר אצל ג'ייסון קיד...
בסוף הדברים דינאמיים ושחקנים זזים המון ביכולות, ולכן ניסיתי להישאר כללי ולא לענות על מקרה ספיציפי, וגם אם היום אני אגיד שהחוזה של הייוורד לא טוב, בסוף השנה אני יכול לשנות את דעתי ולחשוב שהוא מעולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 6:39 pm 
Junior

לדרג חוזים בדיעבד זה נחמד אבל פחות מענין, מי ידע שבוש יסבול מבעיות בלב או שהיוורד ירסק את הקרסול במהלך הראשון של העונה?

השאלה היא אם בזמן אמת וושינגטון עשו בחירה טובה או לא.
הגיע הקיץ ושחקן שלהם שבדיוק סיים עונה בחמישיית העונה השלישית עם ממוצע עם פלייאוף של 27.2 נק' 10.3 אס' בדיוק סיים חוזה. אף אחד לא טועה לחשוב שהוא לברון או דוראנט אבל זה שחקן שכבר עונה שלישית רצוף אולסטאר ובדיוק סיים פלייאוף נפלא.
האם בנקודת הזמן הזאת ההחתמה שלו הייתה טובה? בינונית? רעה?

אני נוטה לכיוון הבינונית, אין פה איזה פיאסקו של צ'נדלר פרסונס או לואל דנג כזה... ברור שזה לא החתמה של דוראנט אבל בהתחשב בשוק ובמידע שהיה להם באותה נקודה (וההיסטוריה שלו עם הקבוצה) זו הייתה החתמה סבירה בהחלט.

אני בטוח שכולם מסכימים שהחוזה של פול הולך להיות סיוט ליוסטון עוד שנתיים (אם לא קודם) ועדיין אני חושב שזה חוזה סביר. הוא לא הסכים לפחות ועבור קבוצה שהייתי מילימטר מאליפות (כי סביר להניח שאת הקאבס הם היו עוברים) שווה להם לשים את כל הצ'יפים על ריצה נוספת על חשבון עתיד עלום ולא ידוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 7:54 pm 
Freshman

sheky כתב:
לדרג חוזים בדיעבד זה נחמד אבל פחות מענין, מי ידע שבוש יסבול מבעיות בלב או שהיוורד ירסק את הקרסול במהלך הראשון של העונה?

הגיע הקיץ ושחקן שלהם שבדיוק סיים עונה בחמישיית העונה השלישית עם ממוצע עם פלייאוף של 27.2 נק' 10.3 אס' בדיוק סיים חוזה. אף אחד לא טועה לחשוב שהוא לברון או דוראנט אבל זה שחקן שכבר עונה שלישית רצוף אולסטאר ובדיוק סיים פלייאוף נפלא.

אני נוטה לכיוון הבינונית, אין פה איזה פיאסקו של צ'נדלר פרסונס או לואל דנג כזה... ברור שזה לא החתמה של דוראנט אבל בהתחשב בשוק ובמידע שהיה להם באותה נקודה (וההיסטוריה שלו עם הקבוצה) זו הייתה החתמה סבירה בהחלט.

אני בטוח שכולם מסכימים שהחוזה של פול הולך להיות סיוט ליוסטון עוד שנתיים (אם לא קודם) ועדיין אני חושב שזה חוזה סביר. הוא לא הסכים לפחות ועבור קבוצה שהייתי מילימטר מאליפות (כי סביר להניח שאת הקאבס הם היו עוברים) שווה להם לשים את כל הצ'יפים על ריצה נוספת על חשבון עתיד עלום ולא ידוע.

אני חושב שבזמנו זה היה חוזה טוב, כי באמת אין הרבה דוראנטים בליגה והוא נתן מספרים יפים מאוד (ולך תדע לאן הוא יתפתח), נראה לי שגם אתה תסכים שהיום זה חוזה רע (יש למישהו רעיונות לטרייד עליו שיעבוד לשני הכיוונים?)

כתבת שלדרג חוזים בדיעבד זה לא מעניין, אז אשאל אותך ספיציפית במקרה של וול:
האם בשקלול של כל התקופה, היה שווה לוושינגטון לחתום אותו?
אני אישית לא בטוח ונוטה לחשוב שלא (אדגיש שזה ניתוח שבדיעבד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 8:17 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:

תלוי מה וושינגטון רוצים.
אם המטרה היא להגיע לפלייאוף, בהתחלה בכיף ואח״כ בקושי אם בכלל - החלטה בינונית.
אם המטרה היא להגיע רחוק בפלייאוף - חד-משמעית החלטה גרועה. וול כשחקן הכי טוב של הקבוצה לא ייקח אותה רחוק והוא רק צפוי להדרדר ביכולת שלו. בנוסף, יש לך אפשרות מאוד מוגבלת לחזק את הקבוצה עם החוזה הזה. וושינגטון בעצם קיבעו את הקבוצה שלהם על וול-ביל-פורטר וקיוו לטוב. בהתחשב בכך שהבעיות החברתיות כבר צפו, אם אני לא טועה, לפני החתימה על החוזה, לא ברור לי מה הם חשבו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 9:27 pm 
Junior

וול בדיוק הוביל אותם למשחק 7 בחצי גמר המזרח, לא כזה גרוע.

כשהוא חתם על החוזה הוא היה בן 27 שזה בדרך כלל הכניסה לתקופת השיא.
אוטו פורטר השתפר מעונה לעונה ונראה כמו שחקן שלישי מבטיח
בראדלי ביל היה שחקן של 23.1 למשחק

הבסיס הזה בהנחה שיש מאמן טוב, כימיה טובה וסגל משלים טוב בנקודת הזמן ההיא נראה כמו בסיס טוב.
היום החוזה נראה גרוע אבל בנקודת הזמן זו החתמה סבירה בהחלט...

לטעמך ווסטברוק שווה את החוזה שלו? מה עם היוורד? לאורי? ג'ורג'? פול? מה עם בוקר וטאונס?
ואם כבר, מסקרן אותי (באמת) מה דעתך על החוזים של הארדן ולברון? (ירוויחי 40+ ב21-22)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 05, 2018 9:31 pm 
Junior

עודד ל כתב:
אני חושב שבזמנו זה היה חוזה טוב, כי באמת אין הרבה דוראנטים בליגה והוא נתן מספרים יפים מאוד (ולך תדע לאן הוא יתפתח), נראה לי שגם אתה תסכים שהיום זה חוזה רע (יש למישהו רעיונות לטרייד עליו שיעבוד לשני הכיוונים?)

כתבת שלדרג חוזים בדיעבד זה לא מעניין, אז אשאל אותך ספיציפית במקרה של וול:
האם בשקלול של כל התקופה, היה שווה לוושינגטון לחתום אותו?
אני אישית לא בטוח ונוטה לחשוב שלא (אדגיש שזה ניתוח שבדיעבד)

אם זו הטענה שלך אז אין לנו ויכוח :) היום זה חוזה לא טוב אבל אני חושב שההחלטה עליו בזמן אמת הייתה לא רעה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 12:24 pm 
Senior

Att כתב:
sheky כתב:

תלוי מה וושינגטון רוצים.
אם המטרה היא להגיע לפלייאוף, בהתחלה בכיף ואח״כ בקושי אם בכלל - החלטה בינונית.
אם המטרה היא להגיע רחוק בפלייאוף - חד-משמעית החלטה גרועה. וול כשחקן הכי טוב של הקבוצה לא ייקח אותה רחוק והוא רק צפוי להדרדר ביכולת שלו. בנוסף, יש לך אפשרות מאוד מוגבלת לחזק את הקבוצה עם החוזה הזה. וושינגטון בעצם קיבעו את הקבוצה שלהם על וול-ביל-פורטר וקיוו לטוב. בהתחשב בכך שהבעיות החברתיות כבר צפו, אם אני לא טועה, לפני החתימה על החוזה, לא ברור לי מה הם חשבו.

מה אתה היית עושה? בשיא הרצינות, אני אשמח אם תענה לי. נותן לוול ללכת?
אני מזכיר שוב, וושינגטון היו במרחק משחק אחד מגמר המזרח - כלומר הייתה להם סיבה טובה להאמין שהם הקבוצה ה3-4 בטיבה במזרח, עם גרעין צעיר מאוד.
אני די בטוח שלפי התאוריה שלך - לא החתמת את ג'ון וול ואתה הופך לקבוצה בינונית ששווה מקומות 6-11 במזרח.
לא זוכר מה היה המצב של וושינגטון מבחינת תקרת שכר, אבל נניח שזה פינה לך קאפ ספייס בגובה החוזה שלו. שוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 1:05 pm 
Senior

תזכורת - זו הייתה דעת הפורום על וול בקיץ שבו הוא חתם על הארכת חוזה: נורטון מדרג אותו שלישי ברשימת הרכזים, ציפה שני, פלאש חמישי. סוף העמוד השני עוסק בהאם הוא שווה את המקום השלישי ברשימה:
viewtopic.php?f=1&t=16769&start=25

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 2:41 pm 
Junior

Well, אמת לשעתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 3:23 pm 
Sophomore

נשמע כאילו הוא היה אוברייטד בזמנו. ההודעה של ראובן בנוגע אליו רלוונטית מאוד גם לדיון שבת'רד הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 4:04 pm 
Hall of Famer

סבבה להגיד "אמת לשעתה", אבל השאלה של סתיו רלוונטית ובמקום. אם Att לקח על עצמו לצאת חוצץ נגד החוזה של וול ולהגדיר אותו כאיום, מחריב וכו'-שיסביר מה הוא היה עושה עם הכוכב בן ה26/7 שהוא הגדיר כרכז השלישי בטיבו בליגה, רגע אחרי הפלייאוף האדיר שלו ב2017.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 9:31 pm 
Hall of Famer

מה היחס לתשובה ישירה של Att על השאלה הנ"ל? או שהוא יהיה עסוק מדי בייעוץ בדיעבד לג'יאמס?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 10:15 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
מה היחס לתשובה ישירה של Att על השאלה הנ"ל? או שהוא יהיה עסוק מדי בייעוץ בדיעבד לג'יאמס?

אני אגיב בהמשך. כרגע אסתפק בלהגיד שאתה בלתי נסבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 10:20 pm 
Hall of Famer

תודה מותק. מחכה בסבלנות לתשובתך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 07, 2018 11:30 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
סבבה להגיד "אמת לשעתה", אבל השאלה של סתיו רלוונטית ובמקום. אם Att לקח על עצמו לצאת חוצץ נגד החוזה של וול ולהגדיר אותו כאיום, מחריב וכו'-שיסביר מה הוא היה עושה עם הכוכב בן ה26/7 שהוא הגדיר כרכז השלישי בטיבו בליגה, רגע אחרי הפלייאוף האדיר שלו ב2017.

קודם כל, אני לא הגדרתי את וול כרכז השלישי בטיבו בליגה.
לא התייחסתי לוול בתגובות שלי. התגובה האחרונה שלי בשרשור התייחסה (לפי איך שאני מבין את מה שכתבתי) לפול כאוברייטד, כנראה טעות מצדי.
למרות זאת, התייחסתי לדירוג של וול כרכז השלישי בטיבו בליגה, כפי שהוא, כשניסיתי לשקול מה היה צריך לעשות.
בנוגע לחוזה של וול ומה היה צריך לעשות אז - אלו שאלות טובות מאוד.

ננסה לבחון את זה מנק׳ המבט הרגילה שלי עם כמה עובדות ומספרים.
וושינגטון סיימו את העונה עם 49 נצחונות, במקום הרביעי במזרח החלש.
הם נוצחו 4-3 בחצי הגמר על ידי בוסטון של תומאס, לא קבוצה אימתנית (אם רונדו לא היה נפצע יש סיכוי לא רע בכלל שהם היו מתמודדים מול שיקאגו), שהובסה 4-1 על ידי קליבלנד של לברון.
כלומר, הם נתנו עונה נחמדה ופלייאוף נחמד אבל לא משהו יוצא דופן.
גם הסטט׳ של וול מוגזמות לחיוב כאן על ידי נדב. כיוון שאין לו נטייה לייחס חשיבות ליעילות מהשדה, בדקתי ו-וול סיים את הסדרה מול הסלטיקס עם פחות מ-40% מהשדה ופחות מ-30% מהשלוש. כמו כן, הוא סיים את הסדרה עם ממוצע של 4 איבודים במשחק.

בהתחשב בבחירות הצפויות של הסלטיקס בדראפט (כלומר זו קבוצה שהאפסייד שלה גדול יותר ממה שהפגינה) ובנוכחות הבלתי מעורערת של לברון כשליט המזרח, זה היה ברור שוושינגטון לא בדרך לכבוש את המזרח.

ספציפית לגבי וול, גם אחרי הפלייאוף החביב שלו הוא - אם נלך על הדירוג של נורטון, שאם אני לא טועה נוטה לרוב להחמיא לוול - טופ15 בליגה. כלומר, הוא לא סופרסטאר וגם לא מאיים להיות כזה.

לשלם לכוכב מסוגו משכורת של למעלה מ-40 מיליון דולר בממוצע זו... בואו נאמר, הגזמה קלה :)

עכשיו, זה תלוי לאיפה וושינגטון רוצה להגיע.
אם היא רוצה להיות אלופה, היא חד-משמעית לא יכולה לתת חוזה ענק לוול.
ברוב המוחלט של המקרים (כלומר כל המקרים שאני מכיר מינוס דטרויט) - הוא לא יכול להיות השחקן הכי טוב בקבוצה שלו והקבוצה שלו תזכה באליפות.

ממה שאני מבין (ויכול להיות שאני טועה בעניין הזה), היה לוושינגטון לפחות שנה נוספת לשקול מה לעשות עם וול (כאשר יש לו, גם לאחר אותה שנה, שנה שלמה בחוזה הישן שלו). הוא חתם על החוזה החדש שלו שנתיים לפני שזה מתחיל בפועל. לא רואה שום סיבה לתת לו חוזה חדש כשיש לו עוד שנתיים בחוזה הישן.
היה עדיף לוושינגטון לנהל את המו״מ הזה שנה לאחר מכן, אחרי שוול היה פצוע במהלך רוב השנה והקבוצה הגיעה להישגים לא הרבה פחות טובים מלפני כן (43 נצחונות במקום 49 נצחונות).

מה אני הייתי עושה לאחר שנה?
זאת לא החלטה קלה לביצוע אבל היא פשוטה.
אם אני רוצה אליפות, אני שולח את וול בטרייד תמורת בחירה גבוהה או כוכב אחר.

כלומר, אני או שולח אותו בטרייד על החוזה הישן והמוצלח שלו כשהערך שלו גבוה או הולך בדרך של הקליפרס, מחתים אותו ואז שולח אותו בטרייד (עדיפות גבוהה למצב הראשון).

בהתחשב בבעיות החברתיות של וול ומצב חדר ההלבשה (מניח שוושינגטון יודעים היטב מי זה וול עד לרגע החתימה) וזה שהוא מעולם לא התקרב להיות סופרסטאר בליגה הזו, אני חד-משמעית לא הייתי מחתים אותו על חוזה כזה, בטח לא שנתיים לפני תום החוזה הישן שלו.

כמובן שזה משתנה אם וושינגטון רוצה להיות סתם קבוצת פלייאוף. למרות שגם אז, הייתי מחכה עם החוזה לוול ובוחן היטב, במהלך אותה שנה, את מערכות היחסים בחדר ההלבשה ואת ההתקדמות של פורטר.

-----
סתם הערת אגב -
* ההחלטה לגבי וול לא שונה בהרבה מזו של איינג׳ לגבי תומאס (מלבד הפציעה).
אני מאמין שאיינג׳, בכל מקרה, לא רצה לקשור את גורלו לחוזה כבד וארוך שנים של תומאס על אף שזה הביא אותו גבוה יותר ממה שוול הביא את וושינגטון.
אתם מדמיינים עכשיו את הסלטיקס עם חוזה עתק של תומאס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 3:32 am 
Hall of Famer

אגב, וול:
http://www.espn.com/nba/story/_/id/2547 ... akness-nba

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 9:29 pm 
Hall of Famer

אני לא מתווכח אם וושינגטון הייתה צריכה להחתים אותו או לא, אני רק לא זוכר מקרה בליגה שקבוצה יכלה להחתים את האולסטאר (ולא מדובר על אולסטאר מקרי) והשחקן המוביל שלה ולא עשתה זאת ולא משנה כמה גודל החוזה או האורך שלו. אני מניח שחלק נכבד מההחלטה הוא בשל העובדה שקבוצת אן.בי.איי היא עדיין ביזנס וקשה להסביר לאוהדים מדוע לחדש מנוי כשהקבוצה מוותרת על השחקן מספר 1 שלה וכמובן שאפשר גם לדבר על ההכנסות ממכירות מרצ'נדייז וכדומה ומה יקרה להם כשהקבוצה תיפטר מהכוכב הגדול של הקבוצה, גם אם הוא לא באמת שחקן שיכול להוביל את הקבוצה לאליפות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 9:58 pm 
Hall of Famer

אני חושב שנקודת המחלוקת המרכזית בחלק גדול מהדיונים כאן היא פשוט בשאלה הבסיסית האם קבוצת NBA "צריכה" להתנהל כמו מרבית קבוצות הספורט ( ואולי אף ניתן לומר עסקים באופן כללי ) : רצון להתקדם אט אט הן מבחינה מקצועית והן מבחינת יצירת הכנסות מסביב למגרש , או שצריכה לפעול אקטיבית למען ירידות יזומות ( על ומחוץ למגרש ) לטובת תקווה עתידית למקסם סיכויי אליפות בעוד x שנים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 10:55 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני לא מתווכח אם וושינגטון הייתה צריכה להחתים אותו או לא, אני רק לא זוכר מקרה בליגה שקבוצה יכלה להחתים את האולסטאר (ולא מדובר על אולסטאר מקרי) והשחקן המוביל שלה ולא עשתה זאת ולא משנה כמה גודל החוזה או האורך שלו. אני מניח שחלק נכבד מההחלטה הוא בשל העובדה שקבוצת אן.בי.איי היא עדיין ביזנס וקשה להסביר לאוהדים מדוע לחדש מנוי כשהקבוצה מוותרת על השחקן מספר 1 שלה וכמובן שאפשר גם לדבר על ההכנסות ממכירות מרצ'נדייז וכדומה ומה יקרה להם כשהקבוצה תיפטר מהכוכב הגדול של הקבוצה, גם אם הוא לא באמת שחקן שיכול להוביל את הקבוצה לאליפות.

הקליפרס נפטרו לא מזמן מהשחקן הכי טוב שהיה להם בסגל. גם בוסטון אאל"ט (למעשה זרקו 3 כאלו בו"ז באותו קיץ למרות שהגיעו לגמר המזרח).
מסתדרים לא רע עד כה.

אני חושב שאם תעשה רק צעדים פופולאריים (או תנקוט בצעדים האלו בגלל שאתה חושב שיתקבלו היטב), אתה תקבל תוצאות לא טובות, גם ברמה העסקית (קבלת ההחלטות הנכונה בנ.ב.א. היא לאו דווקא אינטואיטיבית כך שחכמת ההמונים פחות עובדת כאן). אם תקבל החלטות נכונות, לעומת זאת, הפן העסקי יסתדר היטב. ויישאר כך, פוטנציאלית, שנים רבות...

אי אפשר לעקם את קבלת ההחלטות המקצועית לפי רצון חיצוני - זו בדיוק הסיבה שבגללה קבוצות מאיצות קדימה בנייה מחדש ונכשלות בכל פעם מחדש. אתה תלוי בגרעין שלך ואתה צריך לקבל החלטות אמיצות בנוגע אליו (מורי ואיינג' שניהם ידועים בכך, גם הטרייד של מק"ו היה כזה בזמנו; גם הטרייד של ג'ורג' היל וקוואי היה מהלך אמיץ), אם אתה לא רוצה להישאר עם גרעין שכולל את וול או גריפין בשכר פסיכי ולדשדש. יש מעט מאוד מקום לטעויות ואם אתה מתחיל להתחשב במה שהקהל יגיד, אתה די אבוד.

אגב, הקהל של היום מאוד מודע לחשיבות של סבלנות ושל מחשבה על העתיד ומתנגד לרוב למהלכים שמשפרים את הקבוצה באותה שנה על חשבון השנים הבאות, כך שבהחלט אפשר להסביר את ההיגיון ולשכנע ובו-בזמן לספוג הפסדים עסקיים מסוימים כדי להרוויח פי כמה בשלב מאוחר יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 11:10 pm 
Junior

Att כתב:
אגב, הקהל של היום מאוד מודע לחשיבות של סבלנות ושל מחשבה על העתיד ומתנגד לרוב למהלכים שמשפרים את הקבוצה באותה שנה על חשבון השנים הבאות, כך שבהחלט אפשר להסביר את ההיגיון ולשכנע ובו-בזמן לספוג הפסדים מסוימים כדי להרוויח פי כמה בשלב מאוחר יותר.

זה תלוי למה אתה מתייחס ב-"קהל".
אנחנו חשופים בעיקר למגיבים באינטרנט.
בסופו של דבר, צריך לשפוט לפי הקהל שמשלם - מי שמגיעים למגרש ומי שמשלמים על צפייה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 08, 2018 11:50 pm 
Hall of Famer

תשים לב שאני לא רשמתי שמרה את השחקן הכי טוב שלה, אלא רשמתי החתימה את השחקן הכי טוב שלה. טריידים זה עניין אחר וקבוצות מקבלות תמורה עבור השחקנים, לפעמים טובה יותר, לפעמים נכסים עתידיים. הרבה יותר קל להסביר טרייד לקהל מאשר להסביר לקהל שנתת לכוכב ללכת ללא שום תמורה.

לציין את בוסטון כקבוצה שנפטרה משלושת השחקנים הכי טובים שלה זאת דמגוגיה נטו. אייזיאה תומאס וקראודר הלכו בשביל קיירי אירווינג שחקן עדיף ועם הרבה פחות סימני שאלה. אייברי בראדלי היה צריך ללכת בשביל להחתים שחקן עדיף ממנו משמעותית בדמותו של גורדון הייוורד.
גם המצב של הקליפרס היה שונה לחלוטין. הקבוצה שהייתה עם עתיד התפרקה ונגמר עידן הלוב סיטי. בלייק גריפין אמנם היה כוכב גדול, אבל גם אחד שנפצע המון ואם אני זוכר נכון, הרומן עם האוהדים די נגמר.

עידן צודק בהתייחסות שלו לקהל. אני לא מכיר את הגולשים בריל ג'י.אם ויכול להיות שרובם היו פרו הינקי, אבל הקהל שקונה כרטיסים גם הוא אמר אמירה חותכת כשפילי הייתה הקבוצה עם ההכנסות מקהל הכי נמוכות בליגה ואני לא יודע לגבי מרצ'נדייזינג, אבל מאד סביר להניח שגם בתחום הזה.

מההודעות שלך נראה שאתה עדיין לא מפנים שהאן.בי.איי בראש וראשונה הוא עסק. רוב הבעלים הם לא יעקב שחר, או אלונה ברקת שמוכנים להפסיד כסף רק בשביל להשיג תארים. הם מתייחסים לקבוצה שלהם כנכס כמו כל נכס ונכס שצריך להניב כסף. אף אחד לא מוכן לקחת החלטות עסקיות על תסריטי אולי אופטימיים (איפה היו פילי היום אם אמביד לא היה חוזר לשחק כדורסל, תסריט עם סיכוי לא פחות, אם לא יותר מהתסריט שקרה בסוף?) שאמורים להתפרס על פני שלוש שנים ומעלה של דימום כסף. אתה יכול להגיד שזה לא חכם מבחינה ניהולית כשהמטרה שלך היא השגת האליפות, אבל השגת אליפות היא לא המטרה עבור רוב המועדונים באן.בי.איי, אלא רק דרך להשגת המטרה שהיא להרוויח כסף. תמיד אפשר להביא כדוגמא את הקליפרס של סטרלינג שלאורך שנים היו כנראה הקבוצה הכי מחורבנת באן.בי.איי עם ניהול מקצועי הכי קלוקל שאפשר, אבל גם לאורך שנים הם היו אחת מהקבוצות הכי רווחיות באן.בי.איי. כשדונלד סטרלינג רצה להרוויח כסף, אז גם פיטורים של מחלקת הסקאוטינג או של הפיזיוטרפיסט היו דרך לגיטימית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:10 am 
Junior

עמוס לב כתב:
לציין את בוסטון כקבוצה שנפטרה משלושת השחקנים הכי טובים שלה זאת דמגוגיה נטו. אייזיאה תומאס וקראודר הלכו בשביל קיירי אירווינג שחקן עדיף ועם הרבה פחות סימני שאלה. .

הוא לא התכוון לאיזיאה, בראדלי וקראודר (מה?!)
אלא לאלן, פירס וגארנט
עמוס לב כתב:
תמיד אפשר להביא כדוגמא את הקליפרס של סטרלינג שלאורך שנים היו כנראה הקבוצה הכי מחורבנת באן.בי.איי עם ניהול מקצועי הכי קלוקל שאפשר, אבל גם לאורך שנים הם היו אחת מהקבוצות הכי רווחיות באן.בי.איי. כשדונלד סטרלינג רצה להרוויח כסף, אז גם פיטורים של מחלקת הסקאוטינג או של הפיזיוטרפיסט היו דרך לגיטימית.

פיטורי מחלקות זה דברים שבאמת נעשו?
אני חושב שלוס אנג'לס וניו יורק רווחיות בגלל המיקום והתיירים. קשה לתת אותן כדוגמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:15 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
תשים לב שאני לא רשמתי שמרה את השחקן הכי טוב שלה, אלא רשמתי החתימה את השחקן הכי טוב שלה. טריידים זה עניין אחר וקבוצות מקבלות תמורה עבור השחקנים, לפעמים טובה יותר, לפעמים נכסים עתידיים. הרבה יותר קל להסביר טרייד לקהל מאשר להסביר לקהל שנתת לכוכב ללכת ללא שום תמורה.

לציין את בוסטון כקבוצה שנפטרה משלושת השחקנים הכי טובים שלה זאת דמגוגיה נטו. אייזיאה תומאס וקראודר הלכו בשביל קיירי אירווינג שחקן עדיף ועם הרבה פחות סימני שאלה. אייברי בראדלי היה צריך ללכת בשביל להחתים שחקן עדיף ממנו משמעותית בדמותו של גורדון הייוורד.
גם המצב של הקליפרס היה שונה לחלוטין. הקבוצה שהייתה עם עתיד התפרקה ונגמר עידן הלוב סיטי. בלייק גריפין אמנם היה כוכב גדול, אבל גם אחד שנפצע המון ואם אני זוכר נכון, הרומן עם האוהדים די נגמר.

עידן צודק בהתייחסות שלו לקהל. אני לא מכיר את הגולשים בריל ג'י.אם ויכול להיות שרובם היו פרו הינקי, אבל הקהל שקונה כרטיסים גם הוא אמר אמירה חותכת כשפילי הייתה הקבוצה עם ההכנסות מקהל הכי נמוכות בליגה ואני לא יודע לגבי מרצ'נדייזינג, אבל מאד סביר להניח שגם בתחום הזה.

מההודעות שלך נראה שאתה עדיין לא מפנים שהאן.בי.איי בראש וראשונה הוא עסק. רוב הבעלים הם לא יעקב שחר, או אלונה ברקת שמוכנים להפסיד כסף רק בשביל להשיג תארים. הם מתייחסים לקבוצה שלהם כנכס כמו כל נכס ונכס שצריך להניב כסף. אף אחד לא מוכן לקחת החלטות עסקיות על תסריטי אולי אופטימיים (איפה היו פילי היום אם אמביד לא היה חוזר לשחק כדורסל, תסריט עם סיכוי לא פחות, אם לא יותר מהתסריט שקרה בסוף?) שאמורים להתפרס על פני שלוש שנים ומעלה של דימום כסף. אתה יכול להגיד שזה לא חכם מבחינה ניהולית כשהמטרה שלך היא השגת האליפות, אבל השגת אליפות היא לא המטרה עבור רוב המועדונים באן.בי.איי, אלא רק דרך להשגת המטרה שהיא להרוויח כסף. תמיד אפשר להביא כדוגמא את הקליפרס של סטרלינג שלאורך שנים היו כנראה הקבוצה הכי מחורבנת באן.בי.איי עם ניהול מקצועי הכי קלוקל שאפשר, אבל גם לאורך שנים הם היו אחת מהקבוצות הכי רווחיות באן.בי.איי. כשדונלד סטרלינג רצה להרוויח כסף, אז גם פיטורים של מחלקת הסקאוטינג או של הפיזיוטרפיסט היו דרך לגיטימית.

אני דווקא התייחסתי לפן העסקי.
הירידה לצורך עלייה מתרחשת במקביל הן בצד המקצועי והן בפן העסקי.
להלן פילי לפני ואחרי התהליך -
The Philadelphia 76ers had the biggest gain in value at 48% to $1.18 billion. The Process is bearing fruit for fans and 76ers owners Joshua Harris and David Blitzer. The 76ers had the biggest year-over-year increase in local television ratings during the 2016-17 season at 84%. The team has 14,300 season ticket sales with another 1,000 names on the waiting list. Season ticket sales were 3,000 at the start of the tanking strategy dubbed “The Process.”

אם תקבל החלטות על פי הפן העסקי ולא המקצועי, אתה תסבול לאורך זמן בפן העסקי כיוון שיהיה לך מוצר פחות טוב ביד.
ולהיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:20 am 
Hall of Famer

idansha כתב:
Att כתב:
אגב, הקהל של היום מאוד מודע לחשיבות של סבלנות ושל מחשבה על העתיד ומתנגד לרוב למהלכים שמשפרים את הקבוצה באותה שנה על חשבון השנים הבאות, כך שבהחלט אפשר להסביר את ההיגיון ולשכנע ובו-בזמן לספוג הפסדים מסוימים כדי להרוויח פי כמה בשלב מאוחר יותר.

זה תלוי למה אתה מתייחס ב-"קהל".
אנחנו חשופים בעיקר למגיבים באינטרנט.
בסופו של דבר, צריך לשפוט לפי הקהל שמשלם - מי שמגיעים למגרש ומי שמשלמים על צפייה

זה נכון - אבל בין אם הקהל הזה הוא אותו קהל שמגיב באינטרנט או לא (אני משער שכן אבל מי יודע), הקהל שמגיע למגרש ומשלם הוא קהל ״סלחן״.
אם היה לך מוצר גרוע ויש לך עכשיו מוצר מלהיב, הוא יגיע לראות ולעודד. בהמוניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: דניאל ו 36 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: