Hacohen כתב:
סבבה להגיד "אמת לשעתה", אבל השאלה של סתיו רלוונטית ובמקום. אם Att לקח על עצמו לצאת חוצץ נגד החוזה של וול ולהגדיר אותו כאיום, מחריב וכו'-שיסביר מה הוא היה עושה עם הכוכב בן ה26/7 שהוא הגדיר כרכז השלישי בטיבו בליגה, רגע אחרי הפלייאוף האדיר שלו ב2017.
קודם כל, אני לא הגדרתי את וול כרכז השלישי בטיבו בליגה.
לא התייחסתי לוול בתגובות שלי. התגובה האחרונה שלי בשרשור התייחסה (לפי איך שאני מבין את מה שכתבתי) לפול כאוברייטד, כנראה טעות מצדי.
למרות זאת, התייחסתי לדירוג של וול כרכז השלישי בטיבו בליגה, כפי שהוא, כשניסיתי לשקול מה היה צריך לעשות.
בנוגע לחוזה של וול ומה היה צריך לעשות אז - אלו שאלות טובות מאוד.
ננסה לבחון את זה מנק׳ המבט הרגילה שלי עם כמה עובדות ומספרים.
וושינגטון סיימו את העונה עם 49 נצחונות, במקום הרביעי במזרח החלש.
הם נוצחו 4-3 בחצי הגמר על ידי בוסטון של תומאס, לא קבוצה אימתנית (אם רונדו לא היה נפצע יש סיכוי לא רע בכלל שהם היו מתמודדים מול שיקאגו), שהובסה 4-1 על ידי קליבלנד של לברון.
כלומר, הם נתנו עונה נחמדה ופלייאוף נחמד אבל לא משהו יוצא דופן.
גם הסטט׳ של וול מוגזמות לחיוב כאן על ידי נדב. כיוון שאין לו נטייה לייחס חשיבות ליעילות מהשדה, בדקתי ו-וול סיים את הסדרה מול הסלטיקס עם פחות מ-40% מהשדה ופחות מ-30% מהשלוש. כמו כן, הוא סיים את הסדרה עם ממוצע של 4 איבודים במשחק.
בהתחשב בבחירות הצפויות של הסלטיקס בדראפט (כלומר זו קבוצה שהאפסייד שלה גדול יותר ממה שהפגינה) ובנוכחות הבלתי מעורערת של לברון כשליט המזרח, זה היה ברור שוושינגטון לא בדרך לכבוש את המזרח.
ספציפית לגבי וול, גם אחרי הפלייאוף החביב שלו הוא - אם נלך על הדירוג של נורטון, שאם אני לא טועה נוטה לרוב להחמיא לוול - טופ15 בליגה. כלומר, הוא לא סופרסטאר וגם לא מאיים להיות כזה.
לשלם לכוכב מסוגו משכורת של למעלה מ-40 מיליון דולר בממוצע זו... בואו נאמר, הגזמה קלה
עכשיו, זה תלוי לאיפה וושינגטון רוצה להגיע.
אם היא רוצה להיות אלופה, היא חד-משמעית לא יכולה לתת חוזה ענק לוול.
ברוב המוחלט של המקרים (כלומר כל המקרים שאני מכיר מינוס דטרויט) - הוא לא יכול להיות השחקן הכי טוב בקבוצה שלו והקבוצה שלו תזכה באליפות.
ממה שאני מבין (ויכול להיות שאני טועה בעניין הזה), היה לוושינגטון לפחות שנה נוספת לשקול מה לעשות עם וול (כאשר יש לו, גם לאחר אותה שנה, שנה שלמה בחוזה הישן שלו). הוא חתם על החוזה החדש שלו שנתיים לפני שזה מתחיל בפועל. לא רואה שום סיבה לתת לו חוזה חדש כשיש לו עוד שנתיים בחוזה הישן.
היה עדיף לוושינגטון לנהל את המו״מ הזה שנה לאחר מכן, אחרי שוול היה פצוע במהלך רוב השנה והקבוצה הגיעה להישגים לא הרבה פחות טובים מלפני כן (43 נצחונות במקום 49 נצחונות).
מה אני הייתי עושה לאחר שנה?
זאת לא החלטה קלה לביצוע אבל היא פשוטה.
אם אני רוצה אליפות, אני שולח את וול בטרייד תמורת בחירה גבוהה או כוכב אחר.
כלומר, אני או שולח אותו בטרייד על החוזה הישן והמוצלח שלו כשהערך שלו גבוה או הולך בדרך של הקליפרס, מחתים אותו ואז שולח אותו בטרייד (עדיפות גבוהה למצב הראשון).
בהתחשב בבעיות החברתיות של וול ומצב חדר ההלבשה (מניח שוושינגטון יודעים היטב מי זה וול עד לרגע החתימה) וזה שהוא מעולם לא התקרב להיות סופרסטאר בליגה הזו, אני חד-משמעית לא הייתי מחתים אותו על חוזה כזה, בטח לא שנתיים לפני תום החוזה הישן שלו.
כמובן שזה משתנה אם וושינגטון רוצה להיות סתם קבוצת פלייאוף. למרות שגם אז, הייתי מחכה עם החוזה לוול ובוחן היטב, במהלך אותה שנה, את מערכות היחסים בחדר ההלבשה ואת ההתקדמות של פורטר.
-----
סתם הערת אגב -
* ההחלטה לגבי וול לא שונה בהרבה מזו של איינג׳ לגבי תומאס (מלבד הפציעה).
אני מאמין שאיינג׳, בכל מקרה, לא רצה לקשור את גורלו לחוזה כבד וארוך שנים של תומאס על אף שזה הביא אותו גבוה יותר ממה שוול הביא את וושינגטון.
אתם מדמיינים עכשיו את הסלטיקס עם חוזה עתק של תומאס?