היחיד בהפועל שעושה סבוטאז' זה האפס המאופס דני פרנקו.
מתחילת העונה פרנקו נראה כמו מישהו שלא רוצה להיות פה ולא רוצה לאמן את הקבוצה הזאת.
כבר לפני חודש וחצי, אחרי הדרבי, אמרתי שנראה שהוא רק מחכה שיפטרו אותו, כדי שהוא יוכל לקחת את הפיצויים ולשבת בבית, ובעונה הבאה לחזור לכסא הפרשן בערוץ הספורט.
ראו את זה בראיון פתיחת העונה שלו בוואלה. בראיונות אחרי כל משחק. בשפת הגוף שלו בזמן המשחקים. וכמובן בטפטופים לכל החברים בתקשורת על כך שלא הוא בנה את הסגל, אחרי פתיחת העונה המזעזעת (שזה, במאמר מוסגר, כמובן קשקוש מוחלט. הוא התאבד על מנקו בקיץ, ואת כל הזרים הוא בחר באופן אישי. חוץ מלא להביא לו את מקניל וגפני ב-180-200 אלף דולר שאין להפועל, הוא קיבל כל מה שרצה).
ואז הגיע הראיון אחרי הניצחון על ראשל"צ, עם המשפט חסר הבושה "כבר ביולי ידעתי שיש סיכוי טוב שאני לא מסיים את העונה, ולא באשמתי", וראיון שלם של "אני מושלם וההנהלה חרא".
אני לא זוכר הטחת רפש ישירה כזאת של מאמן כלפי המעסיק שלו, בניסיון בוטה להיות מפוטר ולקבל את כל יתרת החוזה שלו. יצחק פרי וניסים אלפסי, בין השאר, טינפו על המאמנים המכהנים שלהם בעקבות חוסר הצלחה והמאמנים האלה לא פצו פה. בכדורגל בעלי הקבוצות מתייחסים למאמנים כאל בובות, והמאמנים מקבלים זאת בהכנעה. ורק האדון פרנקו מרשה לעצמו לטנף על המעסיקים שלו, שהעיזו פעם אחת לעשות מהלך מקצועי מעל הראש שלו, הכל כמובן בהנהון (פיזי ומטאפורי) וגיבוי של החברים שלו בתקשורת.
אבל פרנקו לא הסתפק בזה, ואחרי המשחק אתמול התפנה לשבור את השיאים של עצמו:
ציטוט:
המאמן דני פרנקו הבהיר מי עומד - ובעיקר מי לא עומד - מאחורי הצעד. "התקבלה החלטה לשחרר את רפי, אבל זו לא החלטה מקצועית בשום פנים ואופן, וזו לא החלטה שלי או של צוות האימון. ההנהלה החליטה, ואנחנו לא רצינו. הם המנהלים ואני עובד אצלם. אם יקרה מהלך חכם, אז כולם יישבו השבוע וימצאו את הדרך שרפי יישאר. רפי רוצה להישאר, השאלה היא אם גם הצד השני רוצה. אם זה לא יקרה, אז נתמודד עם מה שיש".
ציטוט:
במסיבת העיתונאים, המאמן דני פרנקו ביקש מהנהלת הפועל לעשות חושבים בנוגע לעתידו של מנקו: "אני מקווה שיעשו פה מהלך חכם בשבוע הבא ורפי יישאר בסופו של דבר. בטיים-אאוט חיפשתי את הבנאדם שיקח את הקבוצה ויקרא לכולם - הוא היה בקבוצה לפני כמה ימים ועכשיו הוא לא כאן. אמרתי לשחקנים 'נצטרך למצוא את האנשים שייתנו את המילה הנכונה וירימו את האגרסיביות כשצריך".
אם מה שהוא עשה בתחילת העונה זה סבוטאז', וראו עליו מקילומטרים שהוא לא באמת רוצה להיות פה, ולא באמת רוצה לאמן את הקבוצה הזאת - אין לי מילה למה שהוא עושה עכשיו.
מה שהאפס המאופס הזה עושה מתחילת העונה למועדון הזה - לאוהדים, לשחקנים (שאותם הוא אמור לאמן במקום להתעסק כל היום בהדלפות, טינופים, האשמות ישירות נגד ההנהלה, וטענות פומביות לגבי חוסר שביעות רצון מהסגל שאותו הוא בנה), ומעל הכל למעסיקים שלו - זה גועל נפש ברמות בלתי נתפסות.
אני לא זוכר בכדורסל מקרה כל כך בוטה וקיצוני של חוסר לויאליות והשתנה מהמקפצה על המועדון ועל המעסיקים מצד בנאדם כלשהו.
אני מחכה ליום שהנחש הזה לא יהיה בקבוצה שלי.
הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.