הוקיץ' כתב:
Hacohen כתב:
הוקיץ' כתב:
תומר כתב:
הוקיץ' כתב:
... למיטב ידיעתי לשחקן, כמו לכל עובד אחר, יש מחויבות לנסות ולמצוא עבודה אחרת. אני לא עורך דין ואני לא מתחייב על הדברים שאני אומר, אבל למיטב ידיעתי לעובד אסור להחליט שהוא עכשיו חי על חשבון המעסיק עד תום תקופת החוזה מבלי לחפש עבודה...
מה?
אם יש כאן עורכי דין הם יכולים להגיב, אבל למיטב ידיעתי כאשר עובד מפוטר (בהתאם לחוק) הקבוצה מחויבת לשלם לו את מלוא שכרו והוא מחויב לחפש עבודה אחרת ולהקטין את הנזק למעסיק.
אתה באמת חושב שצריך עורכי דין בשביל זה? אני לא יודע מי הזין את מיטב ידיעתך, אבל מנקו יכול לשבת עד סוף העונה על חוף בתאילנד עם שני קוקטיילים בכל יד, והפועל תשלם לו כמו שעון את שכרו הישר לחשבון הבנק.
עקרונית, ברור שהאינטרס של כל הצדדים במקרה שכזה הוא שתימצא קבוצה שתשתתף בשכר. אבל בינתיים הפועל ת"א הצליחה לשים את עצמה בספוט הכי גרוע שיש. גם מצאה את עצמה בלי שחקן חשוב ברוטציה (ואפשר להתאכזב ממנקו מקצועית, אבל הוא הרבה פחות גרוע ממה שתיארו אותו ובכל מקרה היה ישראלי של 22 דקות למשחק, שאם אין לך תחליף לזה אתה כבר בבעיה), גם משלמת לו, גם יצאה גרוע מול כלל השחקנים הישראלים בליגה, גם התברברה מול המאמן. לתפארת.
נעזוב רגע את הסוגיה החוקית ונחזור לעניין עצמו.
באמת שלא ברור לי מה אתה רוצה. למה זה לגיטימי לחתוך זר אבל לחתוך ישראלי זו חובבנות והסתבכות מול המאפיה של השחקנים הישראלים?
כאמור, אלא אם מנקו ממש ממש טיפש, הוא ימצא קבוצה אחרת והכל יבוא אל מקומו בשלום.
זר אחר יגיע במקום מנקו והפועל תהיה מקצועית במקום הרבה יותר טוב.
סופר-לגיטימי לחתוך את מי שאתה רוצה, אין מחלוקת (איתי) בשאלה אם מותר או אסור לחתוך. אבל אם אתה חותך אתה גם צריך לשלם, אא"כ מצאת מראש קבוצה שתקלוט את השחקן והשחקן מוכן לעבור. כרגע המצב שהוא שהפועל משלמת, אין לה שחקן, היא יצאה חרא מולו ומול כל שחקן ישראלי אחר (לא בגלל שחתכה אלא בגלל איך שהתנהלה) ומול המאמן שלה. אם אתה בתור אוהד חי עם זה בשלום אז סבבה לך, אבל אי אפשר להכחיש את החובבנות.
הוקיץ' כתב:
Hacohen כתב:
הוקיץ', רד מההזיה הזאת. לשכת עבודה זה לשכת עבודה, שוק חופשי זה שוק חופשי. יש לשחקן חוזה, הוא מחויב לעמוד בכלליו והקבוצה מחויבת. אם הקבוצה מחליטה באופן חד-צדדי וללא שום הפרה מצד השחקן לבטל את החוזה, היא משלמת אותו. זהו.
טוב אחי.
אני לא מתחייב על הדברים שאמרתי וזאת הייתה יותר אנקדוטה מטענה אמיתית.
הנחרצות שלך (למיטב הבנתי אתה לא עורך דין) בנושא אבל בהחלט משעשעת אותי.
נהיה איזה בון-טון (משעשע, אגב) בפורום להגיד על כל דבר "אתה כן עורך דין/אתה לא עורך דין". אז בוא אניח את דעתך, ההכשרה המקצועית שלי בהחלט מכשירה אותי לתת לך תשובה בעניין הזה, אבל ייאמר מיד שלא צריך את ההכשרה המקצועית שלי אלא הבנה בסיסית ביותר של איך עובד העולם. אבל לך תתייעץ עם עורך דין, למה לא.