סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 6:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אם Att התכוון לאלן פירס וגארנט אז זאת דוגמא יותר גרועה אפילו. אלן פשוט עזב למיאמי לא כי בוסטון ויתרה עליו. גארנט ופירס היו 2 כוכבים בירידה והקבוצה לא הלכה לשום מקום, אז הם הועברו בטרייד (לא ויתרו עליהם תמורת כלום) עבור הרבה נכסים עתידיים.
בשנות השמונים אחרי שסטרלינג קנה את הקבוצה הוא קיצץ בערך בכל מה שזז. הוא החזיק בתקציב תפעול ושחקנים הקטן בליגה וזאת הייתה אחת הסיבות, לצד השוק כמובן, שהקליפרס היו אחת הקבוצות הכי רווחיות בליגה למרות שהם היו בדיחה עצובה מבחינה מקצועית וגם ניהולית (דני פרי למשל העדיף את רומא על פני הקליפרס, שחקנים באופן עקבי לא האריכו חוזים בקליפרס אחרי שהם הפכו לשחקנים חופשיים).

לגבי הנתונים שהבאת. הם לא שלמים. כמה הייתה העליה בערך בשאר הליגה באותה תקופה? מה היה הערך של פילי לפני העליה, כמה הערך של פילי שווה כיום. אז התשובות הן שפילי אכן העלתה את הערך שלה באחוז הגבוה ביותר, אבל שאר הליגה עלתה ב-26% ולפילי היה הרבה מה לפצות. כרגע בשוק מאד גדול כמו פילי, הסיקסרס רק במקום ה-21, כלומר בשליש התחתון. מתחת לסקרמנטו למשל, לאוקלהומה סיטי. למעשה אני חושב שרק ההוקס עם שוק גדול יותר בעלי ערך נמוך יותר והאן.בי.איי באופן מסורתי לא עניין אף אחד באטלנטה. פילי עם ערך של 1.18 מיליארד רחוקים מאד מהממוצע של קבוצת אן.בי.איי שעומד על 1.65 מיליארד. לפני הקפיצה של 2018 הקבוצה הייתה בטופ 5 בוטום בערך הקבוצה (הנה שימוש מעניין ברשימת טופ).
מבחינת הכנסות פילי הם הקבוצה במקום ה - 29. הרוויחו 184 מיליון, 75% מהממוצע לקבוצת אן.בי.איי.
וכל הנתונים הללו הם בשנה שבה פילי טיפסו לפסגה. די ברור מה הייתה התמונה עמוק בזמן התהליך. כמה זמן אתה חושב יידרש לבעלי הסיקסרס להתגבר על הנזקים הכלכליים של התהליך, גם אם הכול יילך כמו שצריך?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 1:10 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אם Att התכוון לאלן פירס וגארנט אז זאת דוגמא יותר גרועה אפילו. אלן פשוט עזב למיאמי לא כי בוסטון ויתרה עליו. גארנט ופירס היו 2 כוכבים בירידה והקבוצה לא הלכה לשום מקום, אז הם הועברו בטרייד (לא ויתרו עליהם תמורת כלום) עבור הרבה נכסים עתידיים.
בשנות השמונים אחרי שסטרלינג קנה את הקבוצה הוא קיצץ בערך בכל מה שזז. הוא החזיק בתקציב תפעול ושחקנים הקטן בליגה וזאת הייתה אחת הסיבות, לצד השוק כמובן, שהקליפרס היו אחת הקבוצות הכי רווחיות בליגה למרות שהם היו בדיחה עצובה מבחינה מקצועית וגם ניהולית (דני פרי למשל העדיף את רומא על פני הקליפרס, שחקנים באופן עקבי לא האריכו חוזים בקליפרס אחרי שהם הפכו לשחקנים חופשיים).

לגבי הנתונים שהבאת. הם לא שלמים. כמה הייתה העליה בערך בשאר הליגה באותה תקופה? מה היה הערך של פילי לפני העליה, כמה הערך של פילי שווה כיום. אז התשובות הן שפילי אכן העלתה את הערך שלה באחוז הגבוה ביותר, אבל שאר הליגה עלתה ב-26% ולפילי היה הרבה מה לפצות. כרגע בשוק מאד גדול כמו פילי, הסיקסרס רק במקום ה-21, כלומר בשליש התחתון. מתחת לסקרמנטו למשל, לאוקלהומה סיטי. למעשה אני חושב שרק ההוקס עם שוק גדול יותר בעלי ערך נמוך יותר והאן.בי.איי באופן מסורתי לא עניין אף אחד באטלנטה. פילי עם ערך של 1.18 מיליארד רחוקים מאד מהממוצע של קבוצת אן.בי.איי שעומד על 1.65 מיליארד. לפני הקפיצה של 2018 הקבוצה הייתה בטופ 5 בוטום בערך הקבוצה (הנה שימוש מעניין ברשימת טופ).
מבחינת הכנסות פילי הם הקבוצה במקום ה - 29. הרוויחו 184 מיליון, 75% מהממוצע לקבוצת אן.בי.איי.
וכל הנתונים הללו הם בשנה שבה פילי טיפסו לפסגה. די ברור מה הייתה התמונה עמוק בזמן התהליך. כמה זמן אתה חושב יידרש לבעלי הסיקסרס להתגבר על הנזקים הכלכליים של התהליך, גם אם הכול יילך כמו שצריך?

אני לא כל כך מבין את הטיעונים האלו. לא הצעתי לרגע לזרוק את וול תמורת כלום.

לגבי הנתונים, אין לי יותר מדי זמן, כח ועניין לחפור בענייניה הכלכליים של פילי.
כן נתקלתי בדו״ח הזה של פורבס, נדמה לי שמדובר בשנה לפני התהליך:
The Sixers are a franchise in decline. The team missed the playoffs last season and are averaging just 13,900 per game during first half of the 2010-11 campaign. During the past four years the 76ers have ranked in the bottom quartile of the NBA's 30 teams in attendance and have struggled to draw fans since Allen Iverson was traded to the Denver Nuggets in 2006. The eroding brand has hurt the team's ability to generate revenue, as the 76ers average ticket price is just $41 compared with a league average $48, even though Philadelphia is one of the biggest markets in the league and the team plays in a modern arena.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 1:28 am 
Hall of Famer

אז מה כן הצעת? לא לתת לוול את החוזה כנראה היה גורם לכך שהוויזארדס היו במקרה הטוב מקבלים איזה 50 סנט על הדולר של ג'ון וול, במקרה הרע הוא היה בורח להם בלי כלום.

ואם אין לך זמן, כוח ועניין לחפור בענייניה הכלכליים של פילי (2 דקות בגוגל למצוא את הדו"ח של פורבס ל-2018), אז עדיף שלא תביא נתונים חלקיים רק בגלל שהם עוזרים לתזה שלך. וכן, המצב היה לא טוב בתקופה שלפני הינקי גם מקצועית וגם כלכלית. זה לא אומר שלהפוך את המצב להכי זוועה שיש זה משהו הגיוני ששווה לבעלי קבוצה ללכת עליו מבחינה כלכלית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 2:06 am 
Hall of Famer

אני מאמין שזה כן משתלם בהתחשב בכך שהמצב המקצועי של פילי כרגע הוא טוב פי כמה ממה שהיה.
סביר להניח שזה יבוא לידי ביטוי בהמשך התקדמות של פילי בפן העסקי.

אני לא חושב שאני או אתה מכירים את הנתונים מספיק לעומק כדי לדעת מתי תגיע נקודת האיזון הדמיונית בין המצב העסקי ללא התהליך (כאשר מקצועית הקבוצה מדשדשת כמעין שארלוט במשך שנים ארוכות והרגע איבדה חלק גדול מנכסיה בטרייד על ביינום) לבין מה שקרה בפועל (3-4 שנים של ירידה מכוונת ואחריהן טיפוס עד לכדי אחת הקבוצות הטובות במזרח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 2:09 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אז מה כן הצעת? לא לתת לוול את החוזה כנראה היה גורם לכך שהוויזארדס היו במקרה הטוב מקבלים איזה 50 סנט על הדולר של ג'ון וול, במקרה הרע הוא היה בורח להם בלי כלום.

הצעתי לשלוח אותו בטרייד בשיא הערך שלו, שנה או שנתיים לפני תום החוזה (המצוין) שלו.
הוא היה מניב לך כוכב או בחירה גבוהה.
לחילופין ניתן היה לעשות מעשה קליפרס, להחתים אותו על חוזה חדש ולשלוח אותו מיד בטרייד. פחות טוב בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 3:34 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:

זה קצת מפתיע אבל לפחות לפי מה שכתוב כאן, מסתבר שכלל לא היו נזקים כלכליים לתהליך:
Forbes estimated the Sixers,generated revenues of $125 million last season. Despite their poor performance on the court, the team managed to generate an operating income of $24 million. That profit figure was slightly above the league average of $23.1 million, according to the analysis.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 6:04 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
Att, נימקתי והראיתי כיצד חירטטת לגבי וול/אולדיפו כפי שאני בדרך כלל מנמק ומראה. זכותך לחשוב שאולדיפו רמה אחרת לגמרי מוול, זה לא מעוגן במציאות אבל מי אני שיתחרה במציאות האלטרנטיבית שלך.

מאנו, לא הייתי אומר שוושינגטון מתפרקת. היא פתחה רע והרבה רעל יצא לתקשורת, אבל הם עשו גם נצחונות יפים וסביר להניח שהלילה מול אטלנטה יהיה להם נצחון שלישי רצוף וישפרו עמדות במזרח. אין לי ספק שיעשו פלייאוף, אולי גם עם ביתיות. זו אולי קבוצה שלא ממצה פוטנציאל, אבל לא מפורקת.

אתה רוצה אולי לחשוב על ״אין לי ספק שיעשו פלייאוף, אולי גם עם ביתיות״ מחדש?
וושינגטון הפסידו הלילה לקאבס, מכל הקבוצות. וול עם נק׳ אחד בלבד ב-26 דקות.
בראדלי ביל, שחקן טוב יותר כאמור בעיניי, עם 27 נק׳.
הקאבס קולעים 116 נק׳. טריסטן תומפסון, ברקס וסקסטון אחראים על התצוגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 7:45 am 
Junior

Att כתב:

לא שאני תופס מדי מוושינגטון אבל הקבוצה כולה משחק אחד מאחורי המקום השמיני ומשחק וחצי מהשביעי כן?
אני לגמרי מהמר שהם יעשו פלייאוף, סיכוי אפסי עם ביתיות וסיכוי אפסי לא פחות לעבור סיבוב ראשון (לטעמי)
אבל יותר קשה להחמיץ פלייאוף במזרח מאשר לעשות פלייאוף במזרח ככה שאני עדיין די בטוח שהם יהיו בפלייאוף (בהנחה שלא מפרקים את הכל שם)

אגב, לא זכרתי שהגבת ככה שפילי הפסידו לקאבס :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 10:18 am 
Hall of Famer

Att כתב:
Hacohen כתב:
Att, נימקתי והראיתי כיצד חירטטת לגבי וול/אולדיפו כפי שאני בדרך כלל מנמק ומראה. זכותך לחשוב שאולדיפו רמה אחרת לגמרי מוול, זה לא מעוגן במציאות אבל מי אני שיתחרה במציאות האלטרנטיבית שלך.

מאנו, לא הייתי אומר שוושינגטון מתפרקת. היא פתחה רע והרבה רעל יצא לתקשורת, אבל הם עשו גם נצחונות יפים וסביר להניח שהלילה מול אטלנטה יהיה להם נצחון שלישי רצוף וישפרו עמדות במזרח. אין לי ספק שיעשו פלייאוף, אולי גם עם ביתיות. זו אולי קבוצה שלא ממצה פוטנציאל, אבל לא מפורקת.

לא ראיתי את המשחק הלילה, ראיתי בבוקסקור משחק חלש מאד של וול. זה משנה את התוחלת של הנתונים שלו? לאולדיפו לא היו משחקים חלשים בקריירה? לוול לא היו משחקי-על העונה? אתה רוצה להמשיך לטפוח לעצמך על השכם בעניין של ביל (כמובן שמשחק אחד מוכיח כלום, אבל סבבה)? שלח לי בפרטי את הכתובת ואשלח לך מראה שתוכל לעמוד מולה כל בוקר נתון ולתת לעצמך טפיחה או סטירה על כל הערכה מוצדקת/מוטעית.

(וכן, עדיין אין לי ספק שיעשו פלייאוף, אלא אם כן תהיה שם התרסקות שלא קשורה לכדורסל. וחוץ מזה להיות פאן-בוי של סטריאני זה עוד יותר מעאפן מלהיות סטריאני, אז אולי נפסיק עם הזבל הזה? כי לא ממש קשה לעמת אותך מול המציאות.)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 11:50 am 
Hall of Famer

אני רק אציין שהפייסרס כרגע במאזן 4-6 ללא ויק אולדיפו ובמאזן לא שונה בהרבה 6-10 איתו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:49 pm 
Hall of Famer

טעות שלי. הנחתי שזו עוד עדות לאפאטיות של וול.
מסתבר שהוא כנראה פצוע ועשה טעות ששיחק, לפחות לפי הראיון שערכו איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 1:27 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני רק אציין שהפייסרס כרגע במאזן 4-6 ללא ויק אולדיפו ובמאזן לא שונה בהרבה 6-10 איתו.

וכשזה קורה, זה גורם לי לתהות על כל עניין ה-"כוכבים" בליגה.
איכשהו אין שום קבוצה בליגה שאין לה "כוכב". חייבים "כוכב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 3:32 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
עמוס לב כתב:

וכשזה קורה, זה גורם לי לתהות על כל עניין ה-"כוכבים" בליגה.
איכשהו אין שום קבוצה בליגה שאין לה "כוכב". חייבים "כוכב".

קבוצות בד״כ מסתדרות x משחקים ללא הכוכב שלהם ואז קצת צונחות.
כמה הם מחזיקים וכמה הם מנצחים בינתיים תלוי ברוח של הקבוצה, במאמן ובסגל השחקנים התומכים.
אני חושב שהכוכבים משמעותיים יותר בפלייאוף כשההגנות מתהדקות וצריך להשיג סל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 3:33 pm 
Senior

Att כתב:
עמוס לב כתב:

הצעתי לשלוח אותו בטרייד בשיא הערך שלו, שנה או שנתיים לפני תום החוזה (המצוין) שלו.
לחילופין ניתן היה לעשות מעשה קליפרס, להחתים אותו על חוזה חדש ולשלוח אותו מיד בטרייד. פחות טוב בעיניי.

זאת אומרת שאם יש לך כוכב, שהוא לא שחקן שיוביל קבוצה באליפות, אבל עשה פלייאוף נהדר, הביא אותך למרחק משחק אחד מגמר המזרח, הוא בן 27 ובעוד שנתיים נגמר החוזה המצוין שלו, אתה שולח אותו כאן ועכשיו בטרייד?
כלומר, אם ויקטור אולדיפו ואינדיאנה מגיעים חצי גמר המזרח, מודחים במשחק 7 אחרי שאולדיפו עושה פלייאוף של נניח 28, 6 ו6, אתה שולח אותו בטרייד?

ואני אשאל שאלה אחרת, כי חשבתי שזה היה המצב עם וול לפני שכתבת שנשארו לו שנתיים בחוזה - אם וול היה מסיים חוזה, או נניח שיש לך שחקן אחר שהרגע סיים פלייאוף מצוין ומוגדר כ3-4 הכי טוב מבין הפוינט גארדים והוא מסיים חוזה ורוצה חוזה מקסימום, מה אתה עושה איתו?
כי את הדעה שלך לגבי זה שאין לך טעם לתת חוזים כאלו למי שלא ייקח אנחנו מכירים, אבל מה עושים עם כל האחרים?

אני דרך אגב, מעריך את התשובה המפורטת שענית לשאלה הקודמת שלי, אבל היא עדיין לא הצליחה להבהיר לי את הטקטיקה של איך נמנעים מחוזים כמו של וול מבלי לעשות טעויות נוראיות (כמו הטריידים שאורלנדו עשו, לדבריך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 3:32 am 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
עמוס לב כתב:

זאת אומרת שאם יש לך כוכב, שהוא לא שחקן שיוביל קבוצה באליפות, אבל עשה פלייאוף נהדר, הביא אותך למרחק משחק אחד מגמר המזרח, הוא בן 27 ובעוד שנתיים נגמר החוזה המצוין שלו, אתה שולח אותו כאן ועכשיו בטרייד?
כלומר, אם ויקטור אולדיפו ואינדיאנה מגיעים חצי גמר המזרח, מודחים במשחק 7 אחרי שאולדיפו עושה פלייאוף של נניח 28, 6 ו6, אתה שולח אותו בטרייד?

ואני אשאל שאלה אחרת, כי חשבתי שזה היה המצב עם וול לפני שכתבת שנשארו לו שנתיים בחוזה - אם וול היה מסיים חוזה, או נניח שיש לך שחקן אחר שהרגע סיים פלייאוף מצוין ומוגדר כ3-4 הכי טוב מבין הפוינט גארדים והוא מסיים חוזה ורוצה חוזה מקסימום, מה אתה עושה איתו?
כי את הדעה שלך לגבי זה שאין לך טעם לתת חוזים כאלו למי שלא ייקח אנחנו מכירים, אבל מה עושים עם כל האחרים?

אני דרך אגב, מעריך את התשובה המפורטת שענית לשאלה הקודמת שלי, אבל היא עדיין לא הצליחה להבהיר לי את הטקטיקה של איך נמנעים מחוזים כמו של וול מבלי לעשות טעויות נוראיות (כמו הטריידים שאורלנדו עשו, לדבריך).

אם אני רוצה אליפות - כן.
ספציפית את אולדיפו אני מעריך יותר. הוא שחקן שמשחק בשני הצדדים (וול הרבה פעמים צופה בעניין או לא טורח לחזור להגנה), מנהיג טוב יותר והיו לו ניצוצות של סופרסטאר בשנה שעברה.

בנוגע לשאלה שלך - תלוי בערך הנתפס שלו בשוק. בגדול, הייתי נוטה לכיוון הפתרון של הקליפרס לבעיית החוזה של בלייק גריפין.

אני לא רואה את הקשר בין הטריידים של אורלנדו להחתמה היקרה של וול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 140 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Google [Bot] ו 28 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה