סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 11:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 463 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל תל אביב 2018/19
הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 10:59 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
יוסי בניון התפטר ממכבי פתח תקווה, אסור לו? אם מנקו היה מחליט שלא בא לו לשחק בהפועל תל אביב היו מכריחים אותו? כך ההיפך כל עוד עומדים בתנאי החוזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:00 am 
Junior

אורן כתב:
חוששני שהתלאביבים צודקים.
חובת הקטנת הנזק אכן מוטלת על העובד במקרה כזה.

כמובן שהשאלה עד כמה הוא צריך להתאמץ תלויה בנסיבות, ועל השאלה האם חוזה באשדוד נחשב למאמץ סביר או לא אין תשובת טקסטבוק (תחושתב הבטן שלי - זה סביר לגמרי), אבל קייס בסיסי כמובן שיש כאן.
ואיפה נכנסים רצונותיו של העובד? מה אם הוא פשוט, לא מעוניין לשחק באשדוד? או כל קבוצה אחרת בליגת העל. זה ממש לא משנה לדעתי, חופש הבחירה לא קיים כאן? רק כי הוא פוטר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:02 am 
Hall of Famer

אוקיי , אז מעניין מבחינת החוק האם מעבר עבודה למקום אחר כגון אשדוד הוא חובה על המועסק על מנת להקטין את הנזק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:03 am 
Hall of Famer

ההגיון הפשוט, גם שלי דרך אגב, לא באמת מבין מדוע אני נדרש לקחת עבודה שלא בא לי עליה, אם פוטרתי על ידי המעביד.
אבל יש מישהו שחולק על ההגיון הזה וקוראים לו החוק.
דרך אגב, ראשי תל אביב לא יכולים להכתיב לו היכן לשחק, אבל אם מנקו מחליט לא לקחת עבודה בתנאי החוק (כתוב בדיוק מהם) אז הפיצויים שלו יקטנו. ובוזי הסביר שזה בדיוק מה שקרה לדרווין קיצ'ן בתביעה שלו להפועל ירושלים. הפיצויים שלו מירושלים קטנו כי הוא לא חתם על חוזה עם קבוצה צרפתית.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:04 am 
Junior

עופר האדום כתב:
הוקיץ' כתב:
עופר האדום כתב:
אדום88 שוב צודק.

לא רק שהוא טועה (וגם אתה מוזמן לקרוא ולהחכים), לא ברור לי מתי הוא קודם צדק.

הוא צדק בטענה שאף אחד לא יכול להכריח את מנקו לשחק איפה שהוא לא רוצה לשחק , ושהפועל ת"א אמורה לשלם לו עד השקל האחרון שבחוזה כל עוד הוא לא מוצא קבוצה שבה הוא כן רוצה לשחק.... נשמע לי מאוד ברור מאליו.

נשמע לך, אבל אתה טועה.
אם היית טורח לקרוא את מה שנכתב היית יודע שלא רק שזה חוק שריר וקיים, אלא שירושלים חויבה בפיצויים מופחתים לדרווין קיצ'ן בדיוק מהסיבה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:06 am 
Junior

אני מצטט מתוך הפוסט של בועז סיטי - קישור:
https://www.facebook.com/israelsportlaw ... 467120006/

ציטוט:
10. לבסוף, מבחינת הפיצויים – על אף שקיצ'ן ידע כי בכוונת ירושלים לשחררו, הוא דחה מספר הצעות ובחר להצטרף לקבוצה אחרת רק באמצע העונה, ובסכום נמוך ביותר לעומת שוויו הריאלי. לפיכך, הבורר הפחית 20% מהפיצוי המבוקש. לבסוף, נקבע שירושלים תפצה את קיצ׳ן בכ- 128 אלף דולר.
בקיצור, כך או כך, זה לא איזה חיסכון משמעותי לתל אביב, בטח לא מספיק עבור זר.

הזוי משהו. טוב, אולי מנקו ותל אביב יגיעו לבוררות גם כן ביום ומן הימים, ואז כולנו נקבל תשובה לשאלה מה יעשו בפרשייה הנ"ל (אם הוא יסרב לחתום בהצעה מקבוצה אחרת, מה שיהיה טעות עבורו).

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך ד' דצמבר 12, 2018 11:10 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:10 am 
Hall of Famer

אדום88 כתב:
אורן כתב:
חוששני שהתלאביבים צודקים.
חובת הקטנת הנזק אכן מוטלת על העובד במקרה כזה.

כמובן שהשאלה עד כמה הוא צריך להתאמץ תלויה בנסיבות, ועל השאלה האם חוזה באשדוד נחשב למאמץ סביר או לא אין תשובת טקסטבוק (תחושתב הבטן שלי - זה סביר לגמרי), אבל קייס בסיסי כמובן שיש כאן.
ואיפה נכנסים רצונותיו של העובד? מה אם הוא פשוט, לא מעוניין לשחק באשדוד? או כל קבוצה אחרת בליגת העל. זה ממש לא משנה לדעתי, חופש הבחירה לא קיים כאן? רק כי הוא פוטר?

אף אחד לא מכריח אותו לעבוד בכוח. רק שיש לזה מחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:11 am 
Junior

אורן כתב:
אף אחד לא מכריח אותו לעבוד בכוח. רק שיש לזה מחיר.
ברור שיש לזה מחיר, רק מוזר לי שצריך "לשלם את המחיר הזה" לאחר שאתה זה מפוטר על ידי המעסיק שלך, בניגוד לרצונך כאמור, טרם סיום החוזה החתום ביניכם

לצורך העניין בלבד כאשר שחקן מתפטר מיוזמתו מקבוצה, היא לא חייבת לשלם לו כלום, נכון ? הכוונה לסכום משמעותי שמתקרב לחוזה המקורי שהוא חתום עליו.
וזה כמובן לא מותנה ב"האם או ימצא קבוצה X או Y"...כי הרי השחקן הוא זה שיתפטר - אז בעיה שלו. מרגע הודעת הפיטורין הקבוצה מפסיקה לשלם לו כסף, בלי קשר להאם קיבל או לא קיבל הצעה כספית מקבוצה אחרת.

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך ד' דצמבר 12, 2018 11:13 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:13 am 
Hall of Famer

אפשר להכניס כאן להרצאה שלמה בדיני חוזים ונזיקין ולהסביר את ההגיון מאחורי חובת הקטנת הנזק שקבועה בחוק החוזים (תרופות), ויש הרבה הגיון.
אבל עזוב. זה המצב המשפטי וזהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:14 am 
Junior

אורן - סבבה, תודה על ההבהרה.
דרך אגב, זה אחלה "סטארט-אפ", אני קורא להנהלת הפועל ירושלים לשחרר את יוגב אוחיון ולחסוך עליו איזה 20-30 אחוזים (בהנחה שתהיה איזה פרייארית מליגת העל שתקפוץ על המציאה).

הוא ממילא לא תורם כלום, ההפך הוא הנכון - הוא מהפנט את קטש וגורם לו להעדיף אותו על פני טימור ברוטציה.

20 אחוז מ-300,000 הם 60,000$. אחלה סכום לחסוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:18 am 
Freshman

הסכסוך מול קיטשן התנהל בארץ או בבוררות בינלאומית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:22 am 
Junior

התנהל ב-FIBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:24 am 
Hall of Famer

אם תהיה פראיירית שתציע לאוחיון חוזה שמתקרב למה שהפועל, בטיפשותה, משלמת לו, זה אכן יעבוד. אבל איכשהו, נראה לי שהפער בין החוזה של אחיון בהפועל לבין החוזה שלו מעט יותר גדול (ביחס, לא רק במספרים מוחלטים) מזה שבין החוזה של מנקו בלת-אביב למה שהוצע לו באשדוד.
אגב, אתמול אוחיון היה פקטור משמעותי מאוד בריצה בסוף הרבע הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:26 am 
Hall of Famer

בקיצור , אין שום קשר לחוק הקטנת הנזק , זה משהו שהוא יוברר במוסדות המשפטיים של איגוד הכדורסל ו\או פיב"א.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:30 am 
Hall of Famer

אה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:31 am 
Junior

עופר האדום כתב:
בקיצור , אין שום קשר לחוק הקטנת הנזק , זה משהו שהוא יוברר במוסדות המשפטיים של איגוד הכדורסל ו\או פיב"א.

איך הגעת למסקנה שאין שום קשר לחוק הקטנת הנזק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:45 am 
Hall of Famer

האם פיב"א פסקה פיצויים מופחתים לקיצ'ן בעקבות העיקרון הישראלי של הקטנת הנזק ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:47 am 
Hall of Famer

אתה חושב שזה פיתוח ישראלי?

מין טפטפת משפטית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:58 am 
Freshman

אורן, האם הסעיף הזה חל גם במקרה של חוזה NO CUT? אם כן, מהי בעצם המשמעות של NO CUT?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:03 pm 
Hall of Famer

זה תלוי בנסיבות, אני מניח.
ככלל, חוזה נו קאט זה חוזה שבו הצדדים מגדרים מראש את הסיכונים שלהם.
עכשיו, עקרון הקטנת הנזק, כמו שראינו במקרה של קיצ'ן, הוא עוד משתנה שמוסיפים למשוואה - אז במקרה של חוזה נו קאט יינתן לו משקל אחר, אולי אפילו אפס - אבל איןלזה תשובה בינארית שנכונה לכל מקרה ומקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:08 pm 
Freshman

תודה.
האם חוזה לתקופה קצובה - משמעותו בעצם אינה NO CUT? כלומר, החוזה הוא עד תקופה מסוימת, ואם כך עד סיומה של התקופה הזאת לא ניתן לחתוך אותי בלי הסכמתי. אם לא, מהם בעצם ההבדלים, על קצה המזלג? (אני כמובן אבין אם אין לך כוח לענות :lol: )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:14 pm 
Hall of Famer

אפשר לומר שחוזה לתקופה קצובה הוא סוג של נו קאט - כשמשמעות הנו קאט איננה בהכרח אבסולוטלי נו קאט, אלא שבגין סיומו לפני תום התקופה ישלומו פיצויים גדולים יותר מפיצויי פיטורים רגילים (משני הצדדים - בניגוד לחוזה עבודה רגיל, כאן גם העובד מחוייב לפצות על סיום החוזה לפני תום התקופה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:18 pm 
Hall of Famer

וכמובן, פיצויים גם במקרה שלא מגיעים פיצויי פיטורים בכלל כי עדיין לא הושלמה תקופת עבודה של שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:28 pm 
Freshman

עכשיו ברור. תודה.
אגב, נדמה לי שאנתוני פארקר פיצה את מכבי תל אביב במלוא חוזהו לאחר שהחליט לחתום בטורונטו על אף החוזה לעונה נוספת בצהוב - למרות שלצורך העניין מכבי מצאה שחקן אחר במקומו (זה שאותו שחקן לא ממש שיחק ברמתו של פארקר זה משהו אחר). כמובן שאין להשליך מזה על המקרה דנן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 4:01 pm 
Junior

https://www.haaretz.co.il/sport/basketball/1.6741378 עירד צפריר מציג את העובדות כהווייתן:

ציטוט:
הסיפור בהפועל עמוק יותר. מנקו המאכזב הוא המייצג הטוב ביותר לניהול מקצועי רע, למועדון שמתנהל כבר שנים על בסיס החלטות שגויות של מאמנים ומתקשה לשים לזה סוף. הפועל הפכה מאז עברה לדרייב אין לגרסה אדומה של הסרט "ספייס ג'אם" - שחקנים שהצליחו במקומות אחרים מאבדים באורח פלא את כישורי הכדורסל שלהם. מנקו הוא דוגמה קיצונית במיוחד. השחקן נהנה מבמה ומסבלנות שרק ישראלים מעטים מקבלים, כאשר המאמן דני פרנקו התעקש אשתקד שלא להחתים שחקן זר בעמדה שלו ונתן לו בלעדיות בעמדה מספר 3.

ציטוט:
כלל, התנהלותו של המאמן ויחסיו עם ההנהלה היא זו שעליה כדאי למקד את הפוקוס ברקע של פרשת מנקו. זה התחיל בבחירת הזרים. פרנקו, כהרגלו, התקשה לקבל החלטות מהירות בנושא, כאשר ברקע משחקי מוקדמות ליגת האלופות, מפעל אירופי שהמאמן בכלל העדיף לוותר על ההשתתפות בו. הוא בחר בעצמו את שני הגבוהים הזרים, ג'ונתן הולמס ואלדה אמינו, אבל בנושא הגארדים לא היה מסוגל לחתוך עניינים. ידידיה רפפורט ורמי כהן הציבו דדליין, דחפו לכיוונם של דאלאס מור וג'מאל שולר שהוצעו להם, ופרנקו התיישר. השניים הוחתמו, איכזבו, ופרנקו מיהר לטפטף לאנשיו בתקשורת כי נכפו עליו.

ציטוט:
בהפועל ביקשו לחסוך חלק נכבד משארית חוזהו של מנקו וגם דרשו כי קבוצה שתקלוט אותו תספק לו רכב ודירה חלופיים. הם הגיעו להסדר עם מכבי אשדוד על מעברו, בכפוף להשלמת שכרו. מנקו סירב לשמוע מכך בטענה כי מדובר בירידת מדרגה עבורו, וביקש להמתין, למצות את האופציות שלו ולנסות להוכיח בינתיים כי מקומו בהפועל. בסביבתו נשמעו קולות כי יסכים לעזוב רק לאחת משלוש הקבוצות הבכירות בליגה - מכבי תל אביב, הפועל ירושלים או הפועל חולון. הבעיה: אף אחת מהן לא מעוניינת בשירותיו.

ציטוט:
פרנקו מצדו מפגין, ולא בפעם הראשונה, חוסר לויאליות למעסיקיו. אחרי ההפסד להפועל ירושלים, בו ישב מנקו ביציע, התייחס בראיון לפרשה והצהיר: "זו לא החלטה מקצועית בשום פנים ואופן, וזו לא החלטה שלי או של צוות האימון. ההנהלה החליטה, ואנחנו לא רצינו". נציגיו של מנקו משתמשים כעת בהצהרה הזו כהוכחה לטענותיהם שהשחרור אינו על בסיס יכולתו של השחקן, ובהפועל אף מספרים כי פרנקו מעודד את מנקו שלא להסכים לפשרה, מבטיח לו כי הוא עוד יחזור לסגל ואף מסרב להחתים פורוורד זר למשבצת שלו אלא מעדיף גארד נוסף.

"חוץ מאשדוד, גם נהריה, נס ציונה והפועל באר שבע מוכנות להחתים אותו", אמרו בהפועל. "ניתן לסיים את הסיפור הזה בחמש דקות, אצלנו הוא לא ישחק יותר". בינתיים מנקו בוחר לצאת למאבק משפטי ופומבי, אבל לכולם ברור כי הסיפור יסתיים במוקדם או במאוחר עם מעבר לקבוצה אחרת, מהלך שוודאי עדיף עבורו מאשר ישיבה מתסכלת עוד יותר ביציע עד סיום העונה. ומה לגבי פרנקו? הוא הרי כבר לקח בחשבון שאת העונה הזו הוא כנראה לא יסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 463 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17, נביא בעירו, עופר האדום, פרארי ו 111 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: