סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' דצמבר 09, 2018 12:35 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לפחות ממה שאני ראיתי במקרים קודמים, פורום תקנה נועד כדי למנוע יציאה של המקרים החוצה ו"לסגור אותם בתוך הקהילה", מה שזה לא יהיה. עיקר מטרתו למיטב הבנתי הוא למנוע את הטיפול באנשים שומרי תורה ומצוות על ידי הרשויות החילוניות, ודאי רבנים, על כל ההשלכות של טיפול כזה; ולמנוע ידיעה חיצונית על מקרים שמוציאים את הקהילה רע כלפי חוץ.

אז זהו, שמי שם את אנשי פורום תקני לחוקרים ושופטים עם כל הכבוד? מי בדיוק מפקח עליהם? האם הם משפטנים? האם לכל גוף/קהילה/מוסד יהיה מותר להקים פורום דומה לסגירת בעיות פליליות בתוך הבית שהכביסה לא תצא החוצה?
בצורה נאיבית זה באמת מה שהפורום הזה עושה. בפועל הוא מטייח מקרים וסוגר אותם בתוך הקהילה במקום לפנות לטיפול משטרתי.

חבל להטיח האשמות מבלי לבדוק את העובדות. בפורום יושבים משפטנים, אנשי טיפול ורבנים. הפורום לא נועד להחליף את המערכת אלא כדי למלא ואקום שנוצר במקרים שלא חוצים את הרף הפלילי, ולהזהיר את הציבור מפני מורים ואנשי חינוך שסרחו לאחר בדיקת התלונות ואימותן. כמובן שבמקרים שחוצים את הרף, הפורום נותן סיוע וליווי על מנת שתוגש תלונה.

רק במקרה הנוכחי שבגינו הפורום עלה שוב לכותרות, הפורום לחץ על הנפגע על מנת שתוגש תלונה במשטרה ובשלב זה הוא מסרב. במקרים כאלה, לא נותר לפורום אלא לשוב ולהזהיר את הציבור מפני הרב אלון (בעיקר מתי מעט שעדיין דבקים בו).

במציאות בה אנשים שנפגעו נרתעים מלדבר על הפגיעה בהם ולהגיש תלונה (בטח כנגד אנשים בעלי שיעור קומה ציבורי כמו הרב אלון בזמנו), קיומו של פורום תקנה הוא חיוני וחשוב. בעיני הוא גם תעודת כבוד לציבור הדתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 10, 2018 12:18 am 
Hall of Famer

הפורום, בהגדרה, ממליץ לנפגעים תמיד לפנות גם לרשויות המדינה, וכשאפשר גם פונה בעצמו.
עד היום לא נתקלתי בבדל ראיה לסטייה מהנורמה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 8:48 am 
Junior

ת'רד הזיה.
לתומי חשבתי שאמצא פה תשבחות לפורום תקנה, שלמיטב ידיעתי הוא הגוף היחיד שמתמודד עם הדרעק הזה.
אבל, כבר אמרו חז''לינו "השנאה מקלקלת את השורה".

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 9:01 am 
Hall of Famer

צוד כתב:
ת'רד הזיה.
לתומי חשבתי שאמצא פה תשבחות לפורום תקנה, שלמיטב ידיעתי הוא הגוף היחיד שמתמודד עם הדרעק הזה.
אבל, כבר אמרו חז''לינו "השנאה מקלקלת את השורה".

כמו שנדב כתב כאן קודם, הבעיה היא לא בפורום תקנה אלא במציאות שמצריכה את קיומו כשרשויות המדינה לא מבצעות את תפקידן. כפועל יוצא מזה, עלולה להיווצר פירצה שבה גוף כמו פורום תקנה מנוצל כדי "לסגור עניינים" בתוך הקהילה בלי להוציא את הכביסה מלוכלכת החוצה ובלי שמקרים חמורים יטופלו כמו שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 9:32 am 
Junior

כן אבל זה, במחילה, קשקוש.
פורום תקנה עושה בדיוק את ההיפך מלטאטא ולסגור בקהילה דברים.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 9:36 am 
Junior

וגם את הטענה של נדב אני לא מבין, לגבי "לפרק את מבנה הכח".
יש תורה, יש אנשים שהולכים לפיה, יש אנשים שלמדו הרבה תורה ולכן יכולים להכווין אחרים ללכת לפיה.

מה לעשות שטינאייג'רס נוחים להעריץ מורים / רבנים / וואטאבר אחר.

הרב אליקים לבנון עושה כל מה שהוא יכול כדי שהתלמידים שלו לא יעריצו אותו. עוזר לו? לא. מה לעשות. החיים קשים.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 9:52 am 
Hall of Famer

צוד כתב:

איפה אמרתי שהוא עושה את זה? אני באמת לא מכיר מספיק את הגוף הזה לעומקו כדי לחוות דעה על פעילותו.

הנקודה שלי היא שעצם העובדה שיש גוף כזה שיושב בין הקהילה לבין מערכת החוק מהווה פירצה, בתור קיבוצניק ראיתי יפה מאוד שמערכות קהילתיות שעומדות בין נפגעים לבין מערכת החוק יכולות מצד אחד להיות כלי פנטסטי לתיווך ולעזרה לאנשים שנפגעו, ומצד שני, יכולות להיות גם כלים בידי בעלי כוח לסגירת עניינים בתוך הקהילה, עניינים שהיו צריכים להגיע לרשויות החוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 9:57 am 
Junior

צוד כתב:
יש תורה, יש אנשים שהולכים לפיה, יש אנשים שלמדו הרבה תורה ולכן יכולים להכווין אחרים ללכת לפיה.

הרב אליקים לבנון עושה כל מה שהוא יכול כדי שהתלמידים שלו לא יעריצו אותו. עוזר לו? לא. מה לעשות. החיים קשים.

אני איתך לגמרי בטענה המרכזית, אבל גם אתה, בעיניי, לא נאמן עד הסוף למציאות. לא יודע ספציפית לגבי אליקים לבנון, אבל יש הרבה מאוד רבנים אחרים, שאיך נאמר בעדינות, לא ״עושים כל מה שהם יכולים״ כדי שלא יעריצו אותם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 10:25 am 
מנהל פורום

צוד כתב:

שוב אז למה בדיוק צריך את הפורום אלא אם לא רוצים להוציא דברים החוצה?
אם לא היו מפחדים מכיבוס הכביסה המלוכלכת על ידי מערכות החוק הרגילות, אז לא היה פה צורך.
יש פה מצב מעוות שהוא נגזרת מהמבנה החינוכי של הקהילה הדתית (של אולפנה, ישיבה).
המצב הזה מציב by definition ילדים ונוער צעירים תחת "גורו חינוכי" (=רב) שהוא מבחינתם האורים והתומים.
במצב כוח לא מאוזן כזה, שלעתים רבות הילדים גם הלכה למעשה יוצאים מהבית בגיל צעיר לתנאי פנימיה ורחוקים מההורים, לילדים
שהם נמצאים בקהילה סגורה זה ממש בלתי סביר לפנות לגורם כח חיצוני. זה מייצר השתקות, טיוח.

אם יש חשד למעשה כלשהו, יש משטרה לפנות אליה ולהתלונן (על ידי הקורבן, משפחתו או עד אחר).
המשטרה תבדוק ותחקור את הטענות ובמידה ויתגלה חשד ממשי תמשיך לבצע את עבודה באיסוף הראיות והגשת כתב אישום יחד עם הפרקליטות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 10:59 am 
Junior

אתה מערבב פה המון דברים, ובעיקר לא מבדיל בין הטענה שנטענה פה לפיה הפורום *נועד* כדי לא להוציא דברים החוצה (טענה פשוט לא נכונה עובדתית, כמו שכבר הוסבר כאן), לבין הטענה שהפורום הוקם בגלל מצב חולה שבו לא מספיק מעיזים להתלונן למשטרה על רבנים. וכמובן, שאתה לא מתייחס לאחת הבעיות הגדולות ביותר והיא שאם הרשעה בפלילים תהיה הקריטריון היחיד לנקיטת איזשהו הליך נגד רב מטריד, אז אפילו אם לא היתה בעיה של מוטרדות ומוטרדים שמפחדים להתלונן, זה היה מצב מאוד בעייתי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 11:37 am 
Hall of Famer

אהה, שיבר, אתה צודק לגמרי, ובחברה החילונית רשויות החוק עושות עבודה הוליסטית מושלמת בטיפול בפגיעות מיניות.
יהיה מגניב אם תעלה את הטענה הזו לדיון בכינוס הבא של שדולת הנשים. אני לא אבוא לגרד את השאריות שלך בשפכטל.

פורום תקנה לא בא להחליף את מה שעושות המשטרה ורשיויות התביעה, אלא להשלים אותן.אתה מוזמן להביא איזה בדל ראיה לטענה שלך לפיה מקרים שהיו יכולים להיות מטופלים אחרת אצל רשויות החוק כוסת"חו בפורום תקנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 11, 2018 12:02 pm 
Junior

הבנתי את הראש שלך.
אתה שואל שאלה (למה צריך את הפורום ולא את רשויות החוק), עונה לעצמך (כדי לטייח) ואז תוקף את איש הקש שבנית בחדווה רבה.

ובכן, פורום תקנה מטפל אך ורק בפניות שבהן המשטרה לא עוסקת מסיבות כאלה ואחרות (למשל: בטייק #1 של מוטי אלון יחסי רב תלמיד לא נחשבו יחסי מרות, ככה שברגע שהנפגעים לא היו קטינים, לא הייתה עבירה על החוק.
דוגמה נוספת: כשהנפגעים לא רוצים להתלונן).
הפורום מאד מעודד להתלונן במשטרה, אבל אני לגמרי מבין את הנפגעים והנפגעות שלא מתלוננים.
גגל "אונס שני" ותבין.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:08 am 
Hall of Famer

צוד כתב:

להעריץ את אליקים לבנון...פיכסוש, איזו בחילה.

ואני מקווה שאתה יודע שאתה מיתמם. למדתי בישיבה תיכונית ולמדתי בתיכון חילוני. בישיבה הייתי צריך לעמוד בכל פעם שרב נכנס לכיתה ולקרוא לו "הרב", בתיכון נשארתי ישוב על מקומי וקראתי למורה בשם הפרטי. בישיבה הרב מלמד "שיעורי קודש" שבהם לכאורה אתה עוסק בדבר הכי חשוב בעולם, "לימוד תורה". בתיכון המורה פשוט מעביר לך חומר לימודי. בישיבה התלמידים מסתכלים על הרב שלהם כשילוב של דמות אב/מדריך רוחני/סגן אלוהים. בתיכון המורה יכול/ה להיות אחלה ובמקרה הטוב מאד להיזכר על ידך לטובה כל חייך, אבל זהו בערך.

החברה הדתית-אורתודוקסית היא חברה היררכית שבה רבנים הם אקס טריטוריה. הרי "תקנה" הוקם בין היתר ואולי בעיקר בגלל קופלוביץ', אותו סוטה מין שעמד בראש "נתיב מאיר" וגם הוא זכה לגיבוי וגם תלמידיו הופקרו עד שהושלך לכלא. גם על שיינברג לא האמינו. להבדיל קהילתית, גם על ברלנד הדפוק לגמרי חסידיו מסרבים להאמין. שורה תחתונה, כשהיחס לאדם הוא יותר הערצה מאשר כל דבר אחר, וכשהחברה מעודדת הערצה שכזו ולא מעלה על הפרק התייחסות ביקורתית אליו, הנוחות שלו לעשות רע ולהתחמק מעונש גדולה הרבה יותר. במקרים של קופלביץ', אלון ושיינברג הם פשוט הלכו את הכמה צעדים יותר מדי, אחרת היה עובר להם חלק לגמרי ועוד היו מנשקים להם את הידיים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:40 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
סליחה שאני מתערב ויש מן הסתם הרבה מה להגיד בדברים האלה, אבל אני לא חושב שגישת ה"לא האמינו" רלוונטית רק לדתיים ורק לרבנים. היו די והותר תלונות על הטרדות מיניות מצד מרצים באוניברסיטה, נניח, ובלא מעט מקרים אותם מנגנונים של הכחשה והגנה פעלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 12:58 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
בביצה שלי השבוע כיכב פרופסור ישראלי למתמטיקה שחי בחו"ל ועובד במיקרוסופט ושצפו לגביו השבוע האשמות במטרידנות סדרתית כלפי חוקרות צעירות/סטודנטיות, כולל עדות אחת ממקור ראשון.

זה אפילו הגיע לביצה שלי
נשמע כמו אירוע לא פשוט

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 1:24 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
סליחה שאני מתערב ויש מן הסתם הרבה מה להגיד בדברים האלה, אבל אני לא חושב שגישת ה"לא האמינו" רלוונטית רק לדתיים ורק לרבנים. היו די והותר תלונות על הטרדות מיניות מצד מרצים באוניברסיטה, נניח, ובלא מעט מקרים אותם מנגנונים של הכחשה והגנה פעלו.

ברור, וגם מול מאמני ספורט, וגם מול אמנים וסלבס למיניהם, ואצל הרבה אחרים שנמצאים בתוך מבנה כח מעוות של מעריץ ונערץ. השאלה היא האם החברה שבתוכה פועלים הפוגעים תופשת את מבנה הכח הזה כנורמלי. התשובה לגבי רבנים אורתודוקסים היא בד"כ כן, ובחברה ליברלית-חילונית (לפחות באידאל) לא.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 11:04 am 
מנהל פורום

גם בחברה ליברלית-חילונית כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 3:39 pm 
Freshman

Hacohen כתב:
ואני מקווה שאתה יודע שאתה מיתמם. למדתי בישיבה תיכונית ולמדתי בתיכון חילוני. בישיבה הייתי צריך לעמוד בכל פעם שרב נכנס לכיתה ולקרוא לו "הרב", בתיכון נשארתי ישוב על מקומי וקראתי למורה בשם הפרטי. בישיבה הרב מלמד "שיעורי קודש" שבהם לכאורה אתה עוסק בדבר הכי חשוב בעולם, "לימוד תורה". בתיכון המורה פשוט מעביר לך חומר לימודי. בישיבה התלמידים מסתכלים על הרב שלהם כשילוב של דמות אב/מדריך רוחני/סגן אלוהים. בתיכון המורה יכול/ה להיות אחלה ובמקרה הטוב מאד להיזכר על ידך לטובה כל חייך, אבל זהו בערך.

מסכים עם הקביעה שהחברה הדתית (בעיקר חרדית) מאופיינת בעדריות ובהיעדר חשיבה עצמית; אך יחד עם זאת, לא חושב שהדוגמא שהבאת כ"כ רלוונטית. אני למדתי גם בבית ספר דתי (אמנם לייט ואמנם ביסודי) ושם כשם שהיינו פונים לרב כ"הרב" כך גם פנינו למורים כ"המורה".

שנית, לא חושב שהיה מזיק אם נערים היו מסתכלים על המורים שלהם קצת יותר בהערצה. אגב באוניברסיטה בהחלט היו כאלה שהסתכלו על המרצים בהערצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 5:00 pm 
Hall of Famer

הערצה לכשעצמה זו בוודאי לא תופעה ייחודית למגזר הדתי. היחס להערצה כמצב טבעי, ראוי ומובנה מאפיין חברה דתית יותר מאשר ליברלית וחילונית.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 5:41 pm 
Hall of Famer

בטן רכה וחביבה כתב:
Hacohen כתב:

מסכים עם הקביעה שהחברה הדתית (בעיקר חרדית) מאופיינת בעדריות ובהיעדר חשיבה עצמית; אך יחד עם זאת, לא חושב שהדוגמא שהבאת כ"כ רלוונטית. אני למדתי גם בבית ספר דתי (אמנם לייט ואמנם ביסודי) ושם כשם שהיינו פונים לרב כ"הרב" כך גם פנינו למורים כ"המורה".

שנית, לא חושב שהיה מזיק אם נערים היו מסתכלים על המורים שלהם קצת יותר בהערצה. אגב באוניברסיטה בהחלט היו כאלה שהסתכלו על המרצים בהערצה.

ההערצה הזאת גבוהה עשרות מונים בחברה החרדלית שממנה אלון הגיע מאשר בחברה החרדית ליטאית שבהחלט יכולה להיות צינית
לא יודע לגבי חסידים כי אף פעם לא הייתי כזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 6:32 pm 
Hall of Famer

נכון, ובגלל זה פורום תקנה פונה בעיקר לחרד"לים או חרד"לים לייט.

אצל חסידים בוודאי שיש הערצה מובנית. מה זה אדמו"ר אם לא אלוהים שהתגלם בבשר. ובאופן קשור ולא קשור, מה שקרוי בשפת העם "חסידות גור" זו חתיכת כת שמתנהלת פה וכמעט כולם סבבה עם זה, כשאפילו יש להם שר בממשלה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 12, 2018 6:44 pm 
Hall of Famer

נדב, אני מניח כמובן שאתה צודק. אבל מכיוון שדת"ל הייתי, ודתל"ש הייתי ועודני (למרות שנדמה לי שבאיזשהו שלב חלה התיישנות), וחרד"ל הייתי וחרדי ליטאי גם הייתי, אני יכול לדבר עליהם.
חסיד לעולם לא הייתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2018 10:24 am 
מנהל פורום

בטן רכה וחביבה כתב:
Hacohen כתב:

יש הבדל בין הערצה / הערכה שתחומה בזמן ובמקום כמו רוב המורים.
לבין כזאת שהיא בעצם סובבת את כל החיים ושעות היממה ומקיפה אותה, שהיא יותר מאפיינת רב שמלמד בישיבה בתנאי פנימיה.
במקום כזה ההערצה גדלה למימדים חסרי פרופורציה ואין בשוטף גורמים מאזנים כמו משפחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 13, 2018 3:30 pm 
Hall of Famer

והרבה יותר מזה, הרב כמורה רוחני וכמנהיג.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 3:19 am 
Junior

אני די בשוק מהמונחים שרצים פה.
גילוי נאות: אני חרד"לי יחסית. כשסיימתי עתודה במחשבים התגעגעתי לתורה, מאז (שנתיים וחצי) אני לומד שס פוסקים רוב השבוע בישיבה (כולל בערב) , עובד חצי משרה בתכנות.

הייתי ב7 מסגרות תחת רב: יסודי. ישיבה תיכונית. מכון לב (סדר בוקר עם רב). המפקד הישיר שלי היה בעברו רב צבאי. כולל ערב. בעבודה, הבוס של הבוס הוא רב בישיבה. וכיום אני במסגרת ישיבתית לכל דבר ,תחת רבנים.

מעולם לא התקרבתי להעריץ אף אחד, חוץ מראש הישיבה שאני מתפעל מהיכולות הניהוליות הביצועיות ביישוב (הקים אימפרית ענק מ0 פשוטו כמשמעו) ומהדרך ארץ שלו מאוד, אבל לא מעריץ.

אני לא זוכר בחור שאמר לי באחת המסגרות שהייתי שהוא מעריץ את רב X. מעריך? מאוד. מכבד? בטח. מתייעץ? ודאי-אדם חכם. קם לכבודו ודאי. היינו קמים גם למורות ומכבדים אותן לא פחות מהרבנים. ביזיון בעיני אם לא קמים למורים אצל החילונים. אני די מסרב להאמין שזה גורף שלא קמים. כבוד למורה זה בסיסי בחינוך

מעריץ? וואו ככ לא קשור למציאות בעיני. יש רבנים בודדים , % קטן מאוד מכלל הרבנים במדינה, שיש כלפיהם הערצה, כי הם מוכשרים וסוחפים ואני מאמין שיש % כזה בכל תחום

הכבוד לרב הוא כן מהותי. נזהרים מאוד בכבוד ת"ח. כמעט ואין לשון הרע על רבנים אצל החרד"לים. מאוד נזהרים. כמובן חוץ מגיל ההתבגרות... ויש נושא של שאלת רב - לשמוע דעת תורה. דמות רוחנית אבהית מנהיג זה ודאי נכון, כמו שמאמןכדורגל הוא דמות מקצועית אבהית מנהיג

אבל הערצה??? בתיכון?? בישיבה? לא קיים כמעט.. לא מכיר. לא ראיתי לא שמעתי-חוץ מראשי ישיבות מסוימים שתלמידים מסוימים מעריצים ועוד מקרים חריגים בתיכון כזה או אחר , אבל ככלל אין תופעה כזו יותר משאר המקצועות.

אבל כן, יש יהודים שיעריצו את הרב קוק או הרבי מחב"ד או הרב עובדיה, גדולי תורה, כמו שיש מדענים שיעריצו את איינשטיין וניוטון וכו. טבעי לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: