צוד כתב:
נדב, הפער בין האישיות האינטרנטית שלך לאישיות שלך במציאות הוא באמת קרוב לבלתי נתפס. אבל מילא, התרגלתי.
אני אוהב אותך בזכות מי שאתה, לא בגלל האווטאר שלך בסלניוז.
בכל מקרה אתה גם זורק שטויות בתור עובדות. בתיכון החילוני שעבדתי בו בתור מורה התלמידים חייבים לעמוד בתחילת השיעור, בעוד בזה הדתי שאני עובד בו אין חובה כזאת.
אבל בוא נזרוק "נתונים". כי מה כבר משנות העובדות.
נורטון, הערצה לרב סבתו? לא ראיתי כזאת ברמה של תופעה. אם כבר אז הרבה מאד ראיתי את ההיפך. לא שאני חולק על זה שהערצת רבנים קיימת במגזר הדת''ל, אבל אצל הרב סבתו לא ראיתי את זה.
לגבי הרב אליקים, ובכן, הנה אני אומר שוב, אני גדול מעריציו בדור הזה. הוא, אגב, מאד לא אוהב את זה, אבל מה אפשר לעשות.
א. אני שמח שאתה אוהב אותי, אבל מקווה שאתה אוהב אותי רגיל ולא כמו שמוטי אלון אוהב תלמידים
ב. אני לא זורק שטויות בתור עובדות, וממילא מי שמאמין שיהוה ברא את העולם בשישה ימים צריך קצת להזהר כשהוא כותב כאלה דברים. סיפרתי על ההבדל בין הישיבה התיכונית ש
אני למדתי בה לתיכון החילוני ש
אני למדתי בו, לא אמרתי שזה המצב בכל הישיבות ובכל התיכונים. המהות של הדוגמה היתה שבחברה חילונית-ליברלית למורה יש תפקיד וצריך לכבד אותו, אבל זה שונה במהות מתפקיד של רב בחברה דתית. עם זה יש לך ויכוח?
ג. אם כבר אתה מדבר שוב ושוב על אליקים לבנון, אחד הדוחים שברבנים החרד"לים (ובאמת התחרות קשה. זה האיש שבין היתר הגיע לשבעה של משפחת פוגל ובחר לומר לאח האבל שלו: "לא יעזור לך, זה לא פרטי-זה כללי"), אז בוא נדמיין שהוא היה נחשד במעשים מגונים. האם היית יכול לשים בצד באופן מיידי את רגשי ההערצה שלך אליו ולהתייחס אליו כחשוד מן המניין? האם היית תומך בהישארותו בתפקידי רב ומחנך בזמן שהחקירות מתנהלות וכיוצ"ב דברים שהיו אצל מוטי אלון? אלה שאלות תיאורטיות לא פשוטות, לא בטוח שאפשר בכלל לענות עליהן בדיוק, אבל אלה נקודות למחשבה.
שוויק1 כתב:
למדתי בשני מוסדות מאוד ידועים בציבור הדתי"ל. בישיבה תיכונית בוודאי שלא ראיתי אפילו בדל הערצה של מאן דהו לאיזה רב. אם כבר ההפך היה הרבה יותר קרוב למציאות. ועמדנו בתחילת השיעור, אבל גם בבית ספר היסודי בחדרה עמדנו לכל מורה, ובכלל אני לא רואה לזה משהו אחר חוץ מחינוך למשמעת.
המכינה הקדם צבאית המפורסמת בה למדתי הערכנו מאוד מאוד את הרבנים. בוודאי שהיו תופעות של חוסר ביקורתיות ו"עדריות". סימנים של הערצה לא היו קיימים.
יש הרבה מה לבקר בחברה הדתית לאומית, אבל אני חושב שפורום תקנה הוא גוף הכרחי למול המציאות המשפטית והחברתית. כפי שאמרו, זה מעולם לא היה גוף שנועד לכבס מקרים. תמיד עודדו להגיש תלונה במשטרה, לפחות לפי הפרסומים ומעולם לא ראיתי שנטען אחרת.
זה כבר ממש מזכיר לי את פלאש, שלטענתו מעולם לא העריץ את קובי ומונח ההערצה בזוי בעיניו, בעוד שכל שאר העולם הבין שפלאש מעריץ גם מעריץ את קובי. בקיצור, זה טרמינולוגיה. בסדר, אתם לא מעריצים את הרבנים, אתם מאד-מאד מעריכים אותם ולפיכך הם כמעט חסינים מביקורת ואתם נוהגים כלפיהם כעדר. עכשיו כשהבנו את המונחים המדויקים, אפשר להתקדם.