סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 4:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:31 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ' כתב:
כבר אפשר להגיד פלופ?

בואו נראה
פרט לשלושת משחקי הפתיחה בהם הקליעה שלו נכנסה בצורה נהדרת , מאז המספרים שלו הם :
12/37 ( 32% ) לשתיים
16/62 ( 26% ) לשלוש
פחות מזריקת עונשין בממוצע למשחק !
רק 3.5 אס' ( לשחקן שמחזיק המון בכדור )

וכידוע גם לא מגדולי השומרים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:37 am 
Junior

זוכרים כמה ווילבקין עלה למכבי...?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:38 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ובעיקר, חוסר מודעות מוחלט ובאופן כללי מנטליות פלייגראונד. גם פארמר היה כזה.

לגבי ספרופולוס, יש לו בעייה אחת שהיום גור שלף דיבר עליה, התרגילים שלו מאד נוקשים ובסיסיים ואם תרגיל נשבר אין לאן ללכת חוץ מאלתורים. היו לו גם כמה טעויות של דברים קטנים, למשל ההכנסה של נמרוד לוי בשניות האחרונות של הרבע השלישי הייתה הזויה ועלתה בסל חשוב של שנגליה. אבל בגדול, היום השחקנים לגמרי הכשילו אותו. וילבקין כמובן, אבל גם הגבוהים עם הפאולים. אני מניח שהוא מדבר עם בלאק ואובראיינט על הפאולים יותר מפעם אחת בעיקר עם בלאק אבל גם לאובראיינט זו לא פעם ראשונה. אי אפשר לעשות הרבה כששחקנים הם כל כך חסרי מודעות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:39 am 
Junior

עופר האדום כתב:
מי פלופ יותר גדול - ווילבקין או טייריק בלאק ?

בלאק, ולו רק בגלל שיש המון שחושבים שהוא לא. גבוה ממוצע ומטה בקבוצה מהגרועות במפעל. מתלהבים ממנו כי הוא אתלטי, מלהיב ומגיע מהלייקרס (מכבי האמיתית) אבל ליצור לעצמו הוא לא מסוגל, לשמור גם לא כי הוא עושה עבירות במהירות האור (הוא לפעמים בסדר בעזרות). בפועל יש לו מוח בגודל אגוז (מלך ואני מפרגן) והייפ של מינמום פטריק יואינג בשנים האתלטיות. שיגעתם כבר עם הלא מוסרים לו ולא מפעילים אותו. למה את טיוס כן ואותו לא? בגללו!

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:43 am 
Hall of Famer

ומנגד על טיוס יורדים ללא הפסקה : "חסר חשק" , "לא רוצה להיות פה"
אולי כל זה נכון ...
אבל בסוף בשורה התחתונה - התוצרת של שניהם די דומה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 1:11 pm 
Hall of Famer

בלאק אתמול עם 3 נ'ק ו5 עבירות ב10 דקות.להבדיל מהמשחק בטורקיה מכבי שיחקה לא רע בכלל אתמול .בסקוניה למרות הכישרון כרגע קבוצה בינונית .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 3:00 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

זוכרים את מה שכתבתי על ההגנה של נימרוד לוי? אז אתמול קיבלנו המחשה מדויקת ב7 השניות בהן שיחק. רגע קומי לפנתאון. היה חסר רק סאונד שלו מתייפח תוך כדי הניסיון לרוץ אחורה יחד עם שנגליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 3:08 pm 
Hall of Famer

יש סרטון של הדבר הנחמד הזה שאתה מתאר?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 11:56 pm 
Hall of Famer

1. אני יודע ששמוליק אוהב ללעוג לכל מושג המשחק הגורלי. אבל ההפסד הזה היה גורלי והלכה למעשה סיים את דרכה של מכבי במפעל. בשנתיים הקודמות מאז שהיורוליג התרחבה ל-30 קבוצות נדרשו 16 ניצחונות בשביל להגיע לשלב רבע הגמר. למכבי נשארו 17 משחקים והיא צריכה לנצח 13 משחקים. אפשר להוריד מהספירה משחקי חוץ מול ריאל, פנר וצסק"א, 3 הקבוצות הטובות במפעל בפער מהאחרות ואנחנו נשארים עם הפסד אחד שמותר למכבי להפסיד עד סוף המפעל.
הניתוח שלי למה שמכבי צריכה לעשות בשביל להעפיל אמר שמכבי תרשום 6 הפסדים לשלושת הקבוצות החזקות במפעל. אז בשביל להגיע ל-16 משחקים מכבי צריכה לנצח ב-12 המשחקים הביתיים הנותרים ולקחת 4 ניצחונות חוץ מארבעת הקבוצות החלשות ביורוליג - דרושפאקה, בודוצ'נסט, גראן קנריה ובאיירן מינכן. על כל פאשלה מכבי תצטרך לתקן במקום בלתי צפוי. אחרי המשחק אתמול מכבי סוחבת איתה כבר 2 פישולים. גם אפשרויות הגיוניות לתיקון הנזק כמו ניצחונות חוץ מול אחת מהיווניות או מול אנדולו כבר נזרקו לפח. למעט סוויץ' של 360 מעלות לפחות אני לא רואה איך מכבי עולה לשלב הבא. העונה נגמרה וכן, זה היה משחק גורלי.

2. סקוטי ווילביקין היה שחקן ידוע לפני שהגיע למכבי. אומרים פה עכשיו לא רכז, אבל בדרושפאקה הוא שיחק כרכז. נכון, הוא לא מנהל משחק, אלא רכז סקורר, אבל גם אם כאלו ניתן לנצח. רק בשנה שעברה במשחקים מטורפים הוא הוביל את דרושפאקה לתואר היול"ב. מסקוטי ווילביקין מצופה היה לזרוק והרבה וכמובן לקלוע. 3 המשחקים הראשונים לפני הפציעה היו מצויינים. במשחק מול צסק"א הוא לא היה טוב, אבל הוא גם לא הרג את מכבי. הוא קלע ב - 50% מהשלוש וב- 61.5% מהשדה. אני חושב שבנק' הזמן הזאת כולם היו מרוצים מהכוכב הצהוב. ואז הוא נפצע. מהפציעה הוא חזר שחקן אחר. גם אם נוריד את 2 המשחקים הראשונים אחרי הפציעה, שברור היה שהוא מושפע מאד, אנחנו נקבל תרומה אחרת לגמרי. 28.3% מהשלוש (8.8 שלשות למשחק) ו - 29.4% מזעזעים מהשדה (והוא לוקח מעל 5 זריקות למשחק מ-2 נק', לא הכול שלשות). הבעיה היותר גדולה היא לא רק האחוזים אלא העובדה שבששת המשחקים האחרונים (מינוס 2 המשחקים הראשונים מאז הפציעה) ווילביקין לוקח 0.55 זריקות פר דקה שהוא על המגרש. יותר מאלכסי שווד, יותר ממייק ג'יימס. בשלושת המשחקים הראשונים ווילביקין לקח כמות יפה של זריקות, אבל לא מטורפת 0.39 זריקות פר דקה. נראה שמאז שהוא חזר מהפציעה ויש לי הרגשה שאפילו עוד יותר מאז שספאחיה הוחלף ווילביקין עסוק בדבר אחד וזה סקוטי ווילביקין. זה משפיע על כולם וכמובן גם על המשחק שלו עצמו.

3. תראו איך תוך שבוע ספרופולוס הפך ממאמן שהכדורסלן הישראלי מקועקע לו על הלב לאחד שלא סופר את כשרונות העל הישראלים בשורות הקבוצה שלו. יובל זוסמן שרק בשבוע שעבר ידעו לספר לנו על הקרדיט האדיר שהוא מקבל מהיווני לעומת מה שספאחיה עולל לילד שותף לפחות מ-5 דקות (שבהן היה גרוע ולא הראה שמגיע לו יותר). גם שחקני הנבחרת האחרים לא ממש שפעו בדקות. ג'ון די עם כמות דקות דומה ואילו ג'ייק כהן נזרק למערכה מחוסר ברירה בשל האינטלקט המדהים של 2 הגבוהים המובילים, אבל היווני הצליח להגביל את הדקות שלו לפחות מ-13 דקות של נזק.

4. מה קרה לווייטמן? רק לפני 2 עונות הגרמני נראה כמו הגבוה המודרני שכולם מחפשים. גוף גדול, נייד, מסוגל לקלוע מבחוץ, מסוגל לקלוע מבפנים, ריבאונדר טוב ורק בן 24. אתמול הסתובב לו על המגרש איזה זומבי שקוראים לו ווייטמן ולא עשה כמעט שום דבר על המגרש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 2:11 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

כנראה שלא היה חכם לתת לווילבקין לשחק עם יד שבורה, אה גאונים? הוא בהחלט משחק גרוע ולא מצליח להוביל את הקבוצה לנצחונות (כאשר לפחות שני הפסדי הבית האחרונים רשומים על שמו) ועסוק יותר מדי בעצמו, אבל לצד שחקנים שמתאימים לו (גארד גבוה שיכול לרכז כמו מיצ'יץ' למשל, שהיה פנוי בקיץ דרך אגב) יוכל להראות הרבה יותר. הבעיה שמדובר פה על מכבי הלחוצה שכבר שומעת את רחשי ה"פלופ" מהקהל ויש יותר סיכוי שיוותרו עליו בקיץ מאשר יביאו שחקנים מתאימים שיקיפו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 2:25 am 
Sophomore

ehud כתב:
בלי קשר לקבלת ההחלטות שלו בדקות הסיום, ולדעתי משהו שמשום מה לא מדברים עליו כמעט בכלל, אבל לפי מה שאני רואה עד עכשיו, סקוטי ווילבקין הוא אחד הרכזים החודרים הגרועים ביותר שראיתי ששיחקו אי פעם במכבי.
אף אחד לא מבקש ממנו לחדור כמו אריאל מקדונלד, עודד קטש, טייריס רייס או דורון פרקינס,
אבל עדיין אני באמת לא זוכר רכז שפשוט מתבסס כל כך רק על קליעה (שגם היא שנויה במחלוקת).

מה אתם חושבים?

א. אתה צודק , ווילבקין זה קליעה או קליעה ואם לא הולך לו אז הוא ינסה קליעה והקטע זה שכשהוא הולך על אופציית חדירה (כשכל האופציות הראשונות לא הצליחו) אתה אשכרה מבין למה הוא מעדיף קליעה

ב. גם מקדונלד וגם פרקינס לא היו שחקנים שהתבססו על הקליעה שלהם , אבל לדעתי גם שניהם לא היו חודרים גדולים
שניהם נתנו הגנה חזקה (פרקינס היה ממש בולדוג)
שניהם קלעו סבבה לגמרי
שניהם ניהלו משחק טוב (אריאל מקדונלד היה על גבול השלמות כמנהל משחק בעמד הרכז)
ושניהם היו חודרים בינוניים ומטה
(לפחות זה כך בזכרון שלי )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 3:20 am 
Junior

רק רוצה לומר שסוויץ' של 360 מעלות ישאיר את מכבי בדיוק באותו מקום...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 7:06 am 
Junior

אבל עם סחרחורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 12:08 pm 
Hall of Famer

אני פשוט מצטט מדברי חכמים ממני, לדוגמא שלמה שרף.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 1:23 pm 
מנהל פורום

עמוס לב כתב:
1. אני יודע ששמוליק אוהב ללעוג לכל מושג המשחק הגורלי. אבל ההפסד הזה היה גורלי והלכה למעשה סיים את דרכה של מכבי במפעל. בשנתיים הקודמות מאז שהיורוליג התרחבה ל-30 קבוצות נדרשו 16 ניצחונות בשביל להגיע לשלב רבע הגמר.

זה לא נכון. ב2016/17 הכוכב האדום סיימה עם 16 נצחונות אבל לא עלתה לשלב הבא.

לעומת זאת, בעונה שעברה הפער של המקום התשיעי מהשמיני עמד על 3 משחקים (דהיינו בתסריט מעט שונה גם מאזן שלילי היה יכול להספיק לרבע הגמר).

אגב, לא רק שמוליק אוהב ללעוג למושג המשחק הגורלי....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 7:19 pm 
Sophomore

N.T.K כתב:

ב. גם מקדונלד וגם פרקינס לא היו שחקנים שהתבססו על הקליעה שלהם , אבל לדעתי גם שניהם לא היו חודרים גדולים
שניהם נתנו הגנה חזקה (פרקינס היה ממש בולדוג)
שניהם קלעו סבבה לגמרי
שניהם ניהלו משחק טוב (אריאל מקדונלד היה על גבול השלמות כמנהל משחק בעמד הרכז)
ושניהם היו חודרים בינוניים ומטה
(לפחות זה כך בזכרון שלי )

מקדונלד למיטב זכרוני היה חודר ענק.
היה משיג המון נקודות בחדירות.
הוא לא היה וירטואוז או אתלט, אבל בחכמת המשחק שלו הוא תמיד היה יודע למצוא
את הדרך לחדירה.

איפה הוא ואיפה ווילבקין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 7:22 pm 
Hall of Famer

למה זה לא נכון? לא כתבתי שמספיק 16 ניצחונות בשביל לעלות, אלא שנדרשים 16 ניצחונות. אמנם הכוכב נותרו בחוץ עם 16 ניצ', אבל דרושפאקה עלתה עם 16 ניצ'.
בשנה שעברה אם היית רוצה לעלות היית צריך 16 ניצ', כי זה מה שהשיגה ויטוריה שסיימה במקום ה-8.

ולגבי ווילביקין, זה לא מדוייק שהוא לא חודר. הוא לא מגיע עד הטבעת, זה מדוייק. אבל הוא שובר נהדר את השומר שלו ומגיע לאזור הצבע. הוא מעדיף במקרה הזה לעצור, א-לה עדי גורדון ולסיים בזריקה מחצי מרחק. לפני הפציעה הזריקות הללו נפלו באחוזים גבוהים. גם טוני פארקר לא הגיע לטבעת. זה לא המבחן היחידי לחודר. ומקדונלד לא היה חודר ענק. הוא היה פינישר מצויין במתפרצת. במשחק העומד הוא היה שחקן די מוגבל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 7:51 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:

ולגבי ווילביקין, זה לא מדוייק שהוא לא חודר. הוא לא מגיע עד הטבעת, זה מדוייק. אבל הוא שובר נהדר את השומר שלו ומגיע לאזור הצבע. הוא מעדיף במקרה הזה לעצור, א-לה עדי גורדון ולסיים בזריקה מחצי מרחק. לפני הפציעה הזריקות הללו נפלו באחוזים גבוהים. גם טוני פארקר לא הגיע לטבעת. זה לא המבחן היחידי לחודר. ומקדונלד לא היה חודר ענק. הוא היה פינישר מצויין במתפרצת. במשחק העומד הוא היה שחקן די מוגבל.

טוני פארקר ידע גם להגיע ממש עד הטבעת או לפחות כאשר בינו לבין הסל יש עוד שומר אחד , ואז הוא היה שם מעליו
בזריקה שלו (אפשר לראות מלא כאלו ביוטיוב תחת "Tony Parker signature moves" או תחת "Tony Parker - Phenomenal Footwork").

באמת שאני לא מוצא שום קשר להשוות בין חודר מעולה כמו פארקר לבין ווילבקין, גם אם פארקר לפעמים היה עוצר לזריקות מחצי מרחק.

ועוד לא דיברנו על "ניהול משחק" . . .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 8:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
וילבקין השנה לא ממש מצליח לעבור את השומר שלו, וגם כשנדמה שהוא עושה את זה הרבה פעמים הוא עוצר ונותן עוד קרוסאובר אחד, וכמובן מאבד את היתרון שלו. משחק כמו בפלייגראונד, חלק מקבלת ההחלטות הנוראית שלו ומהעיסוק הבלתי נגמר בעצמו.

לגבי אריאל מקדונלד הוא היה חודר עצום, אני לא מבין איך מישהו יכול לחלוק על זה. הרבה התקפות תקועות של מכבי ניצלו כשהוא לקח את הכדור וחדר לבד. הייתה לו שליטה מדהימה בגוף וגם ממצבים קשים בסוף חדירה הוא היה מצליח לזרוק ולקלוע.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 10:08 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
1. אני יודע ששמוליק אוהב ללעוג לכל מושג המשחק הגורלי. אבל ההפסד הזה היה גורלי והלכה למעשה סיים את דרכה של מכבי במפעל. בשנתיים הקודמות מאז שהיורוליג התרחבה ל-30 קבוצות נדרשו 16 ניצחונות בשביל להגיע לשלב רבע הגמר. למכבי נשארו 17 משחקים והיא צריכה לנצח 13 משחקים. אפשר להוריד מהספירה משחקי חוץ מול ריאל, פנר וצסק"א, 3 הקבוצות הטובות במפעל בפער מהאחרות ואנחנו נשארים עם הפסד אחד שמותר למכבי להפסיד עד סוף המפעל.

בעיקרון כל משחק מול יריבה ישירה שלך ( במיקום בו אתה שואף להיות בסופו של דבר - ולכן באסקוניה היא בהחלט כזאת ) הוא חשוב יותר מאחרים . אבל לפי התזה הזאת הרי שמשחקים מול דרושפאקה ושות' הם מהפחות חשובים במשך כל עונת המשחקים .
אגב , אחרי ניצחון ביתי צפוי ( פוטנציאלית תבוסה ) מול חימקי נטולת שבד וגיל , ואולי הזדמנות סבירה לקחת משחק חוץ בליטא מול ז'לגיריס שגם כן סובלת ממספר פציעות כרגע - אני חושב שנקבל עוד "משחק גורלי" ושלל הקלישאות מול מילאנו .
אגב , כרגע יש רק 5 קבוצות עם מאזן חיובי , הקבוצות הגדולות לא מפסידות יותר מדי , ומנגד כמה מהחלשות ( באיירן , וגראן קנאריה למשל ) מנצחת יותר מהצפוי - אז לטעמי אין לפסול שגם 14-15 ניצחונות יספיקו לעלייה , מה שלא רלוונטי למכבי כמובן שלטעמי תהיה סביב ה-10 ניצחונות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 15, 2018 10:10 pm 
Hall of Famer

מקדונלד היה קשוח בהתקפה כמו שהיה בהגנה וידע לנצל את.זה גם בחדירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 46 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: דניאל, יציע שמבן ו 49 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה