סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 3:32 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ואגב אני מכיר את החברה החרדית והלאומית והחרדלית מאוד טוב , על גווניהם. מקרוב. חוץ מהחסידויות, אין הערצה כמעט. בטחחח שלא בלאומים הקלאסים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 7:08 am 
Hall of Famer

סליחה, אבל גם אני מכיר את החברות האלה על בוריין. טוב, בעצם, כבר המון שנים לא. אבל עם שנתיים במערבא, שנתיים במצפה יריחו, שלוש שנים באופקים, שנה בכרם ביבנה ושנה במעלות (וכמה ימים במיר), נדמה לי שאני מכיר מספיק
וסליחה - אבל זה פשוט לא נכון. בעולם החרדי ליטאי, יש בהחלט הרבה פחות הערצה והרבה יותר ציניות (למרות שאלוהים יודע כמה שתמיד דיברו על זה שהשיעור כללי של הגר"ח קמיל ז"ל, היו גאונות לשמה, ואלוהים יודע, שתמיד חשבתי שמדובר בקשקוש ושיעור כללי ברמה ירודה מאד, יחסית לסטנדרט)
גם במעלות לא היתה הערצה. אולי היו בודדים שהעריצו את ויצמן (סליחה, לא יכול לקרוא לו רב. איש זבל). אבל בטח שלא המון. גם בכרם ביבנה קשה להגיד שמישהו העריץ את מישהו, בכל זאת חבורה של בעלבתים.
אבל במצפה יריחו, כלומר בישיבה הדתית לאומית הארדוקר? ועוד איך שהיתה הערצה. וכמו שהיתה הערצה לרב שבתי סבתו מצד אחד, אני יודע שגם הרב אליקים לבנון למשל זוכה להערצה עצומה באלון מורה (שם אחי למד). וכך גם יש הערצה בישיבות כמו הר המור ומרכז, לפחות ככל הידוע לי.
מוטי אלון, אותו פגשתי פעם אחת בחיים למשך חצי שעה, היה גורו רציני. כמובן, גם בחצי השעה הזאת, הוא חיבק אותי הרבה יותר מדי (מזל שלא יותר מזה, אבל נגיד ששום דבר שם לא הפתיע אותי. האיש אוהב לגעת). אבל ברור לחלוטין שגם למוטי אלון היו מעריצים רבים מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 8:33 am 
Junior

יש לך אחלה רזומה:) ישיבות טובות

חוזר ואומר - גם מחוץ לחסידויות,יש רבנים מוכשרים וסוחפים שאני מאמין שמעריצים אותם. מאמין לך שהרב סבתו כזה, הרב מוטי אלון, הרב אליקים. הם ממש לא מעודדים את זה אלא שואפים להיות מודל לחיקוי עבור התלמידים ואני חושב שאותה שאיפה גם בתכנות אצל הראש צוות והמנכל שלי , אצל המפקד שלי בצבא וזה חשוב פי כמה בדמות רבנית רוחנית שלא יתפס כתם בתדמיתו כדי שהתלמידים ישאפו להיות בני תורה ובעלי דרך ארץ ומוסר כמוהו (מעדיף לא להתווכח על רמתם כאנשי תורה עם דרך ארץ כי בחיים לא נשכנע אחד את השני). כן דמות חינוכית אבהית רוחנית

הערצה? לא ראיתי לא שמעתי לא הרחתי בדל הערצה כתופעה , בטטחחח שלא בישיבות תיכוניות (מאמין שיש חריגים , ברמת ב3%) , וגם לא בציוניות, ואני לא מאמין שזה קיים במרכז הרב שם התלמידים והרמים בקושי מדברים ביניהם חוץ מהשיעורים ופה ושם שאלות בסדר. אולי הר המור וגם זה נדיר, ביקרתי מס פעמים שם. ולא הבנתי למה לומר שהשיעור כללי הוא גאונות זו הערצה? לומר שפתרון בעיה הנדסית של המרצה במבחן הוא גאוני זו הערצה?? ומה זה משנה שתלמידים טועים-כאן או כאן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 8:38 am 
Hall of Famer

נו, אבל זאת הנקודה.
דעתי הסובייקטיבית היא שהשיעור כללי של הגר"ח קמיל היה ברמה נמוכה למדי (ובאותו זמן, כן ידעתי "לימוד" מהו). עצם העובדה שעדר שלם חשב שלא כך הדבר, והשיעור שלו זה הדבר הכי קרוב לאיינשטיין - כן מראה לי על הערצה מסוימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 8:40 am 
Hall of Famer

בעצם, אולי לא הערצה. באופקים היו ציניים מדי. אבל הערכת יתר סובייקטיבית בהחלט.
והערכת יתר כזאת היתה בכל ישיבה, גם אם הערצה ממש היתה רק במצפה יריחו. אבל חי נפשי, שבכל ישיבה שהייתי שמעתי סיפורים על גדלות רב (שמוק) כזה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 8:57 am 
Junior

זו לא הערצה . אין לזה סממנים של הערצה בפועל-להצדיק אותו בכל דיון בכל מחיר, לקחת כל עצה שלו כתורה מסיני וכל לימוד שלו בסוגיא כאילו זה דבר ה' המוחלט ועוד. אנשים פה בטוחים מהסיפורים שלך שהמשמעת וההערכה לרבנים אצלנו היא כמו איזה אליל שמתבטלים לכל מילה שהוא אומר ומנשקים לו תרגליים. הם לא מודעים לכך שחצי סדר בוקר תלמיד יכול לשאוג בלימוד על הרב שלו בויכוחי להט פסיכים וזה יחשב לגיטימי. הייתי בעמונה לפני שנתיים , נכנסתי לבית שבו היו אלון מורה והם התפוצצו על הרב אליקים בכעס למה הוא מרגיע את הרוחות. בערך "תן לנו להיכנס בהם!!", ילדים חמומים. והוא ממש התחנן מילולית למנוע אלימות

הערכת יתר-אני חושב שלרוב אנשים לא מבטאים את השלילי שהם רואים ברב (אלא אם זו מחלוקת אגרסיבית, למשל בגוש קטיף) כי זו פגיעה בכבוד ת"ח. בעיני אין הערכת יתר. ברור לי שדתל"ש יגיד הפוך. כמו שאני הפכתי מטכנולוג ללא מתעניין בטכנולוגיה ואני לא מבין מה חבר שלי מוצא בחכמה הגדולה של ספרי אינפי שהוא גורס מבוקר עד ליל. גאונות הוא אומר. פחחח אני אומר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 10:16 am 
Hall of Famer

אני רק מזכיר שפלאש תמיד טען שהוא לא מעריץ את קובי :)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 11:00 am 
Junior

:lol: :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:18 pm 
Hall of Famer

למה אתה חוזר שוב ושוב שרב צריך להיות דמות אבהית?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 12:29 pm 
Junior

כי מישהו כתב את זה, ואני מסכים

כמובן מפה ועד חיבוקים וכדו המרחק עצום. לא זוכר רב מחבק מהעשרות שעברתי, או משהו קרוב לזה. אולי יד על השכם וזה נדיר, היה אחד שנתן כאפה חביבה אחרי שאמרתי שאני צריך שמישהו יתן לי כאפה.

למה מפקד צריך להיות האבא והאמא של החיילים?
כי הם 24/7 תחתיו. כנל רב בישיבה-הוא שליח ההורים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 14, 2018 10:30 pm 
Hall of Famer

אני ממש לא חושב שמפקד צריך להיות אבא ואמא של החיילים. בצבא שאני עשיתי לא היה אף מפקד שהתקרב להיות משהו בסגנון ואני לא רואה בזה משהו שנדרש.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2018 5:43 pm 
מנהל פורום

כמו שאמרתי, זה לא רק במובן "ההערצה", זה בהרבה מקרים עניין הזמינות.
כשאתה במקום מנותק מהמשפחה וזה הגורם המבוגר והסמכותי הקרוב ביותר אלייך שכמובן תמיד משדר ש"דלתו פתוחה להתייעצויות" וכו', למי תגיע כדי לשפוך את לבך על בעיותיך?
זה יוצר מערכת יחסים שעלולה במקרים רבים להיות מנוצלת לרעה, כאשר הגורמים המפקחים החשובים ביותר (=ההורים) נמצאים רחוק ואינם זמינים.
זו פרצה שקוראת לגנב, ולא מפתיע שלאורך ההיסטוריה, לאו דווקא הדתית-חרד"לית אלא בכלל בקהילות דומות בארץ ובעולם מהסוג הזה, הדברים לעתים קרובות חוצים את הגבולות ובעלי הסמכות מנצלים אותם לטובתם האישית ולמעשים פליליים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 16, 2018 5:45 pm 
מנהל פורום

ולא הייתי מכניס לדיון את הצבא, שהוא שונה מאוד, ובסופו של דבר הוא עניין של צורך מנדטורי ומבנה שונה.
עם קהילות אזרחיות לעומת זאת יש הרבה מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 4:34 am 
Junior

נדב, הפער בין האישיות האינטרנטית שלך לאישיות שלך במציאות הוא באמת קרוב לבלתי נתפס. אבל מילא, התרגלתי.
אני אוהב אותך בזכות מי שאתה, לא בגלל האווטאר שלך בסלניוז.

בכל מקרה אתה גם זורק שטויות בתור עובדות. בתיכון החילוני שעבדתי בו בתור מורה התלמידים חייבים לעמוד בתחילת השיעור, בעוד בזה הדתי שאני עובד בו אין חובה כזאת.

אבל בוא נזרוק "נתונים". כי מה כבר משנות העובדות.

נורטון, הערצה לרב סבתו? לא ראיתי כזאת ברמה של תופעה. אם כבר אז הרבה מאד ראיתי את ההיפך. לא שאני חולק על זה שהערצת רבנים קיימת במגזר הדת''ל, אבל אצל הרב סבתו לא ראיתי את זה.
לגבי הרב אליקים, ובכן, הנה אני אומר שוב, אני גדול מעריציו בדור הזה. הוא, אגב, מאד לא אוהב את זה, אבל מה אפשר לעשות.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 7:12 am 
Junior

למדתי בשני מוסדות מאוד ידועים בציבור הדתי"ל. בישיבה תיכונית בוודאי שלא ראיתי אפילו בדל הערצה של מאן דהו לאיזה רב. אם כבר ההפך היה הרבה יותר קרוב למציאות. ועמדנו בתחילת השיעור, אבל גם בבית ספר היסודי בחדרה עמדנו לכל מורה, ובכלל אני לא רואה לזה משהו אחר חוץ מחינוך למשמעת.
המכינה הקדם צבאית המפורסמת בה למדתי הערכנו מאוד מאוד את הרבנים. בוודאי שהיו תופעות של חוסר ביקורתיות ו"עדריות". סימנים של הערצה לא היו קיימים.
יש הרבה מה לבקר בחברה הדתית לאומית, אבל אני חושב שפורום תקנה הוא גוף הכרחי למול המציאות המשפטית והחברתית. כפי שאמרו, זה מעולם לא היה גוף שנועד לכבס מקרים. תמיד עודדו להגיש תלונה במשטרה, לפחות לפי הפרסומים ומעולם לא ראיתי שנטען אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 11:07 am 
Hall of Famer

אני רק הערה:
בישיבה התיכונית חורב, שבראשה עמד אלון, לא הייתה פנימיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 12:08 pm 
Hall of Famer

צוד כתב:
נדב, הפער בין האישיות האינטרנטית שלך לאישיות שלך במציאות הוא באמת קרוב לבלתי נתפס. אבל מילא, התרגלתי.
אני אוהב אותך בזכות מי שאתה, לא בגלל האווטאר שלך בסלניוז.

בכל מקרה אתה גם זורק שטויות בתור עובדות. בתיכון החילוני שעבדתי בו בתור מורה התלמידים חייבים לעמוד בתחילת השיעור, בעוד בזה הדתי שאני עובד בו אין חובה כזאת.

אבל בוא נזרוק "נתונים". כי מה כבר משנות העובדות.

נורטון, הערצה לרב סבתו? לא ראיתי כזאת ברמה של תופעה. אם כבר אז הרבה מאד ראיתי את ההיפך. לא שאני חולק על זה שהערצת רבנים קיימת במגזר הדת''ל, אבל אצל הרב סבתו לא ראיתי את זה.
לגבי הרב אליקים, ובכן, הנה אני אומר שוב, אני גדול מעריציו בדור הזה. הוא, אגב, מאד לא אוהב את זה, אבל מה אפשר לעשות.

א. אני שמח שאתה אוהב אותי, אבל מקווה שאתה אוהב אותי רגיל ולא כמו שמוטי אלון אוהב תלמידים :)

ב. אני לא זורק שטויות בתור עובדות, וממילא מי שמאמין שיהוה ברא את העולם בשישה ימים צריך קצת להזהר כשהוא כותב כאלה דברים. סיפרתי על ההבדל בין הישיבה התיכונית שאני למדתי בה לתיכון החילוני שאני למדתי בו, לא אמרתי שזה המצב בכל הישיבות ובכל התיכונים. המהות של הדוגמה היתה שבחברה חילונית-ליברלית למורה יש תפקיד וצריך לכבד אותו, אבל זה שונה במהות מתפקיד של רב בחברה דתית. עם זה יש לך ויכוח?

ג. אם כבר אתה מדבר שוב ושוב על אליקים לבנון, אחד הדוחים שברבנים החרד"לים (ובאמת התחרות קשה. זה האיש שבין היתר הגיע לשבעה של משפחת פוגל ובחר לומר לאח האבל שלו: "לא יעזור לך, זה לא פרטי-זה כללי"), אז בוא נדמיין שהוא היה נחשד במעשים מגונים. האם היית יכול לשים בצד באופן מיידי את רגשי ההערצה שלך אליו ולהתייחס אליו כחשוד מן המניין? האם היית תומך בהישארותו בתפקידי רב ומחנך בזמן שהחקירות מתנהלות וכיוצ"ב דברים שהיו אצל מוטי אלון? אלה שאלות תיאורטיות לא פשוטות, לא בטוח שאפשר בכלל לענות עליהן בדיוק, אבל אלה נקודות למחשבה.

שוויק1 כתב:
למדתי בשני מוסדות מאוד ידועים בציבור הדתי"ל. בישיבה תיכונית בוודאי שלא ראיתי אפילו בדל הערצה של מאן דהו לאיזה רב. אם כבר ההפך היה הרבה יותר קרוב למציאות. ועמדנו בתחילת השיעור, אבל גם בבית ספר היסודי בחדרה עמדנו לכל מורה, ובכלל אני לא רואה לזה משהו אחר חוץ מחינוך למשמעת.
המכינה הקדם צבאית המפורסמת בה למדתי הערכנו מאוד מאוד את הרבנים. בוודאי שהיו תופעות של חוסר ביקורתיות ו"עדריות". סימנים של הערצה לא היו קיימים.
יש הרבה מה לבקר בחברה הדתית לאומית, אבל אני חושב שפורום תקנה הוא גוף הכרחי למול המציאות המשפטית והחברתית. כפי שאמרו, זה מעולם לא היה גוף שנועד לכבס מקרים. תמיד עודדו להגיש תלונה במשטרה, לפחות לפי הפרסומים ומעולם לא ראיתי שנטען אחרת.

זה כבר ממש מזכיר לי את פלאש, שלטענתו מעולם לא העריץ את קובי ומונח ההערצה בזוי בעיניו, בעוד שכל שאר העולם הבין שפלאש מעריץ גם מעריץ את קובי. בקיצור, זה טרמינולוגיה. בסדר, אתם לא מעריצים את הרבנים, אתם מאד-מאד מעריכים אותם ולפיכך הם כמעט חסינים מביקורת ואתם נוהגים כלפיהם כעדר. עכשיו כשהבנו את המונחים המדויקים, אפשר להתקדם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 12:25 pm 
Hall of Famer

אצלנו גם ביסודי וגם בתיכון לא קמנו למורים וגם לא קראנו להם "המורה" אלא בשם שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 1:19 pm 
Junior

לגבי ג - ודאי שאם חלילה אדע שהוא פגע לא אמשיך להעריץ אותו. לא יודע למה אתה אומר שזה לא פשוט. זה הכי פשוט וחד שיש.

הציטוט שלך לאח של משפחת פוגל נשמע לי איך לומר... לא בהכרח מדויק.

לגבי בריאת העולם אני מניח שיש לך מידע מדויק אם אתה מדבר בכזה ביטחון. כמו בפעם ההיא שהסברת לי בביטחון שאחרי שמתים אין כלום. בסדר. אולי. אני אישית לא יודע בכזו רמה של וודאות, אבל כיף לך.

לגבי אופי האהבה שלי כלפיך, כשניפגש אדגים לך...:ps_ih:

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 1:47 pm 
Junior

Hacohen כתב:
שוויק1 כתב:

זה כבר ממש מזכיר לי את פלאש, שלטענתו מעולם לא העריץ את קובי ומונח ההערצה בזוי בעיניו, בעוד שכל שאר העולם הבין שפלאש מעריץ גם מעריץ את קובי. בקיצור, זה טרמינולוגיה. בסדר, אתם לא מעריצים את הרבנים, אתם מאד-מאד מעריכים אותם ולפיכך הם כמעט חסינים מביקורת ואתם נוהגים כלפיהם כעדר. עכשיו כשהבנו את המונחים המדויקים, אפשר להתקדם.

ראשית, לא יודע מי זה ״אתם״ שאתה מתייחס אליו. אני תיארתי מציאות שהייתי בה לפני 15 שנה בסביבה שבה למדתי. לא ברור לי עם מי ועם מה אתה כורך אותי פה בדיוק.
שנית, הלוגיקה שטוענת שזה שהעריכו מאוד את הרבנים מחייבת שהם חסינים מביקורת היא לא יותר ממשאלת לב. בהחלט הייתה ביקורת כלפי דברים שהצריכו ביקורת ואם היה מתעורר חשד נגד רב כזה או אחר שהוא עושה מעשים לא ראויים כאלו או אחרים אף אחד מאיתנו לא היה פוטר את זה כלאחר יד.
שלישית, לא אמרתי שנהגנו כלפיהם כעדר. אמרתי שהיו תופעות של עדריות. זה ממש לא אותו דבר. היחס לרבנים לא היה כזה שהם חסינים לביקורת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 2:48 pm 
Senior

זה דיון שסופו (כלומר אינסופו) ידוע.
לי אישית די ברור, כמעט ברמת ההגדרה, ברגע שאדם מוגדר כ"מורה רוחני" ולא משנה אם הוא מוערך או מוערץ או סתם נאהב עד מאוד, אפריורית הוא זוכה בין היתר לחסינות מסוימת כשמופנים אליו האשמות וחשדות.
איפה שיש מורים רוחניים, יש גם האשמות וחשדות שלא יכולים להיות מטופלים כמו שהם מטופלים בהיעדר הטייטל הזה. זה באמת די פשוט.

האם זה קשור לפורום תקנה? אין לי מושג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 3:46 pm 
Hall of Famer

תומר די סיכם את דעתי, אז האמת היא שאני מרגיש בסדר לפרוש בשלב זה.

רק כדי שלא נשאיר פינות פתוחות לצוד:

1) אאז"נ בת'רד אחר שהתווכחנו בו על היווצרות העולם, הסכמת עמי שאילולא התחנכת בחינוך יהודי-אורתודוקסי לא היית מעלה על דעתך שהעולם נוצר ע"י יהוה בשישה ימים. אולי אני לא זוכר נכון, אבל אני משוכנע שלא היית מגיע למסקנה הזו בבדיקה תבונית ואובייקטיבית של עובדות מדעיות.

2) להלן קישור לעמוד הויקי של אליקים לבנון, למי שרוצה להתבשם עוד קצת מאישיותו המלבבת: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%95%D7%9F

אגב, על המקרה בבית פוגל העיד מוטי פוגל עצמו, שעדותו אמינה עליי. באין עדות סותרת, ובהכירי את הסגנון הקוקיסטי, אני מאמין לו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 7:35 pm 
Junior

ההבדל הוא שאני מכיר את מרן אישית, ולא על סמך עמודי ויקיפדיה.
אגב, אין שום דבר שמעיד על האישיות שלו בלינק שהבאת. רק על הדעות, וגם שם יש הרבה אי דיוקים. בסדר, ויקיפדיה.

בכל מקרה - איכשהו הדיונים האלה יוצא ממך החצרוני. כמו שאני אכתוב בדיון הזוגיות על אחת התגובות שלך על הבנות שלך, שראיתי תמונות שלהן בפייסוש והן די מכוערות אז אני לא מבין מה אתה עף עליהן. (למען הסר ספק - הן מהממות. זה רק בשביל הדוגמה).

לא יודע מה האינטרס שלך לנהל דיון בצורה נמוכה, כמו למשל ההתעקשות שלך לכתוב את שם הויה בידיעה ברורה שזה גורם אי נוחות לצד השני. בסיידר. תהיה בריא.

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 9:01 pm 
Hall of Famer

אתה מכיר את אליקים לבנון וזה עושה אותו פחות מיזוגן (אסור לתת לאשה לרוץ למזכירות ישוב; שירת נשים היא עילה לסירוב פקודה)? אתה מכיר את אליקים לבנון וזה עושה אותו פחות מסוכן לדמוקרטיה (לקריאתו להקים "ממשלת רבנים" וש"רבנים יכולים לפרוץ את גבולות הדמוקרטיה")? אתה מכיר את אליקים לבנון וזה עושה אותו פחות גזען (תמיכתו בהפרדת יולדות יהודיות וערביות)? אתה מכיר את אליקים לבנון וזה עושה אותו פחות חסר כבוד ורגישות(לבוא לאח שכול בשבעה על אחיו, גיסתו ואחייניו ולהגיד לו "לא יעזור לך-זה לא פרטי, זה כללי)?

מה בהיכרות שלך עם אליקים לבנון משנה את העובדות שצוינו לגביו לעיל? להבדיל, תומכיו של מוטי אלון אמרו גם הם שהם יודעים מי זה מוטי אלון האמיתי ושהוא מחבק מחיבה. ככה זה צאן שצריך להכיר בעובדות על הרועה. אגב, בויקיפדיה מובאים ציטוטים עם אסמכתאות לעמדותיו. תוכיח את חוסר הדיוק שאתה מדבר עליו.

ויהוה זה מה שמופיע בתורה, אני לא מוכן לכתוב את הכינויים המגוחכים שהאורתודוקסים ממציאים, ואם זה פוגע בך-צר לי, אבל בעיה שלך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 17, 2018 10:16 pm 
Junior

עזוב. פרשתי.
:*

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 41 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: