מנקו נגד הפועל: תלושי השכר שהוצגו פיקטיבייםהשחקן שנזרק מהפועל ת"א הגיד נגדה בקשה לביה"ד לעבודה, סיפק האשמות קשות ומבקש להוציא צו המחייב את הקבוצה לשלבו בפעילות. האדומים הגיבו לדברים
https://www.one.co.il/Article/18-19/2,6 ... tml?ref=hpציטוט:
הגזרה בין הפועל תל אביב לרפי מנקו עולה שלב, כאשר השחקו הגיש היום (שני) בקשה לבית הדין האזורי לעבודה בת"א עם בקשה דחופה למתן סעדים ארעיים וזמניים ועם האשמות קשות נגד הקבוצה על כך שהציגו לו תלושי שכר פיקטיביים.
מנקו מאשים בין השאר את הפועל ת"א בהאשמות חמורות וטוען כי: "מתלושי שכר שהועברו לעיונו של המבקש עולה כי הנ"ל אינם הולמים את חוזה ההעסקה של המבקש, מנוגדים לתשלומים שמבוצעים בפועל והם תלושים פיקטיביים לכל דבר ועניין".
עוד טוען מנקו באמצעות עורכי דינו, רועי רוזן וערן נוימן, כי: "הכיצד ייתכן שמועדון בסדר גודל של המשיב, אשר אמור להתנהל בצורה תקינה, ללא כל דופי, משלם למבקש סכום שונה מזה המצוין בחוזה העסקתו? הדברים, אין דרך אחרת לומר אותם, בלתי נתפסים. הלנת שכרו של המבקש והפקת תלושי שכר פיקטיביים, מעבר להיותן הפרה יסודית של ההסכם, אף עולות כדי הפרה בוטה וקיצונית של הוראות חוק הגנת השכר".
מנקו מבקש להוציא צו ארעי ולחייב את הקבוצה לשלב אותו בפעילות הקבוצה ולתת לו הזדמנות הוגנת ושווה במסגרתה. הפורוורד עוד טוען בבקשה להתנהגות מחפירה מצד הפועל ת"א שחצתה כל גבול ביחס של הקבוצה אליו "תוך גרימת נזקים עצומים לשחקן ורמיסתו ברמה האישית והמקצועית, באופן בלתי הוגן, בלתי מתקבל על הדעת ולמען האמת גם לא ברור".
עוד דבר מעניין שטוען מנקו כלפי הקבוצה, כי הצוות המקצועי מעוניין בהישארותו בקבוצה, כאשר הוא נמצא עימם ועם השחקנים בקשר מצוין וזוכה מהם להערכה ותמיכה רבה. בתצהיר שהגיש במסגרת התביעה מציין מנקו כי: "מסיבות השמורות עם המועדון בלבד (ככל הנראה סיבות תקציביות), בחרו המועדון וראשי המועדון לזנוח אותי, לדחוק אותי מחוץ לשורות המועדון, ולעשות כל אשר אל ידם על מנת להתעמר בי ולפגוע בקריירה המקצועית שלי”.
“זאת על מנת שאזדרז לאתר לעצמי כל קבוצה קולטת שהיא, תוך התעלמות מזכויותיי, הציפייה הלגיטימית שלי, זכותי לבצע לעצמי בחירות מושכלות שתהיינה טובות עבור הקריירה שלי. המועדון ומנהליו לא בחלו בשום אמצעי על מנת להשליך אותי מחוץ למועדון, מנעו ממני לקחת חלק באימוני ובמשחקי הקבוצה, הפרידו אותי מחבריי לקבוצה, הביכו והשפילו אותי, ושלחו לי מסרים ברורים שכל כוונתם הוא להפעיל לחץ ולהטיל אימה עליי".
תגובת המועדון
ציטוט:
“רפי מנקו ונציגיו ממשיכים בפסטיבל התקשורתי על גבו של השחקן, במקום לדאוג לשחקן ולקריירה שלו. הם שוכחים לספר כי ביקשו היום מבית המשפט צו במעמד צד אחד שיורה להפועל תל אביב להחזירו מיידית לקבוצה - ונדחו. הם מתקשים להסביר את הטענה שהפועל ת״א כביכול מתעמרת, משפילה ורומסת את השחקן ועוד בדותות נוספות, ובאותה נשימה השחקן מתעקש לחזור ולשחק בקבוצה שכך לטענתו פוגעת בו. כנראה שהאמת קצת שונה”.