סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 1:37 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 2:30 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
תומר כתב:
זה דיון שסופו (כלומר אינסופו) ידוע.
לי אישית די ברור, כמעט ברמת ההגדרה, ברגע שאדם מוגדר כ"מורה רוחני" ולא משנה אם הוא מוערך או מוערץ או סתם נאהב עד מאוד, אפריורית הוא זוכה בין היתר לחסינות מסוימת כשמופנים אליו האשמות וחשדות.
איפה שיש מורים רוחניים, יש גם האשמות וחשדות שלא יכולים להיות מטופלים כמו שהם מטופלים בהיעדר הטייטל הזה. זה באמת די פשוט.

האם זה קשור לפורום תקנה? אין לי מושג.

נובמת.
אתה יודע כמה מסגרות בעולם מנוהלות ומובלות באופן מוצלח ע"י אדם מוערך ונאהב מאוד על ידי אנשי המסגרת, ברמה שנותנת לו חסינות מסוימת מצידם כשמופנות אליו האשמות וחשדות?

מרצה בכיר באוניברסיטה? קצין בכיר בצהל? 700 מקומות נוספים שאני יכול להביא לך בשלוף?

אבל יש צורך ברב, יש צורך במפקד, יש צורך במרצה, אז חיים עם זה. בניגוד שציור שיושב לכם בראש , לא כל רב נתפס לתלמידים כמלאך טהור. בוא נגיד שלא אפול מהכסא על רבנים שמעלימים מס ועושים עבירות תנועה כמו שלא אפול על קצין בכיר כזה. בקיצור לא הערצה ולא בטיח. כן הערכה גדולה כמו שיש לי להמון בעלי תפקידים (ודאי שלרב יותר-הקדיש חיו לעשות רצון ה')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 10:29 am 
Senior

קראתי, קראתי שוב ולא הבנתי מה אתה טוען ואיך זה קשור למה שציטטת מדברי (מעבר לזה שהטענות שלך פשוט לא נכונות, מרצה בכיר באוניברסיטה לא נהנה מהמעמד שיש ל"מורה רוחני", ודאי שלא מעצם היותו מרצה ואפילו הוא פותר מד"ח בעל פה, עוקר הרים וטוחנם זה בזה ומוציא יעקוביאנים בשלושה מימדים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 12:02 pm 
Junior

מה לא ברור? אתה טוען על בעייתיות בחסינות מסוימת לרבנים, אני טוען שהחסינות קיימת בהרבה מסגרות בעולם כשמעריכים מישהו מאוד. גם מרצה שהוא טוב אהוב ומוערך, גם רופא ותיק מוכשר עד הערכה גדולה מאוד, כנל. שוטר בכיר מוערך ואהוב. אין פה משהו ייחודי לרבנים. אני טוען שזו המציאות בהרבה מקומות וצריך להתמודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 12:17 pm 
Senior

קרא נא שנית את מה שכתבתי, האם הזכרתי את המילה רב בהטיותיה השונות? האם התיחסתי לעולם שאינו "רבנים" וטענתי שאין בו אירועים מסוג זה? האם כתבת את כל הטור שלך על אוטומט או שזה היה רק ה"נובמת" התמוה שאיתו פתחת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 1:11 pm 
Junior

אל תדאג ,קראתי את דבריך מס פעמים. פשוט הטייטל מורה רוחני לא מתאים לאל"מ בצבא או שוטר בכיר או רופא מצוין, אבל אם להכל התכוונת אז בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 3:05 pm 
Sophomore

נערך

נערך לאחרונה על ידי ido בתאריך ג' דצמבר 18, 2018 7:21 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 3:58 pm 
Junior

במחילה, מודיע בהכנעה שכמדומני כמאמר המשורר, האיש ההוא הוא אני, ואתה פשוט מבלבל לחלוטין מקרים. אני עזבתי את הפורום לתקופה מסויימת לאחר שנדב התבטא בצורה חריפה מאוד נגד הרב אבינר וגם סרב לערוך את דבריו גם כשביקשתי לעדן את הביטויים בהם השתמש (בלי להתייחס לתוכן הביקורת). גם כשעזבתי לא טענתי או חשבתי שאי אפשר לבקר רבנים או מעשים. לא הרגשתי בשום מסגרת שהייתי שהרבנים הם מורמים מעל הטבע ולא מסוגלים להיכשל או לטעות. פעלתי כך כי הרגשתי באותו זמן שאין לי מקום בפלטפורמה שמאפשרת שיח בצורה הזו.

נערך לאחרונה על ידי שוויק1 בתאריך ג' דצמבר 18, 2018 6:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 4:01 pm 
Junior

ואם כבר הזכירו את זה, אז זה המקום להגיד שאמנם אני חושב באופן אישי שנדב היה צריך להיענות לבקשתי, לא שהוא חייב לי משהו, אבל הייתי צריך לעזוב בלי ההודעה שמציגה את הבקשה כאולטימטום. זה היה ילדותי מצידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 6:50 pm 
Sophomore

קבל את התנצלותי אם כך. כנראה שזכרוני מטעה אותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 9:09 pm 
Hall of Famer

אאז"נ מה שאמרתי היה על צבי-יהודה קוק, וזה באמת היה גרפי ובוטה, אולי היה מקום לעדן את זה. אבל הקטע של צוד עם ה"אומרים יהוה אז לא משחק" הוא, נו, מעט ילדותי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 10:57 pm 
Hall of Famer

מסכים דוקא עם צוד לגמרי. אין לי מושג למה צריך לכתוב את השם במפורש כשזה בוודאות מפריע לאנשים, ואםו כבר, זה נראה לי ילדותי מאד לעשות את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 18, 2018 11:10 pm 
Junior

זה לא על זה. זה שאתה מתעקש לבלבל בין דעות לאישיות, ואתה מתעקש לכתוב את שם המפורש בידיעה שזה מציק בעין לדוסים פה, ומתעקש לכתוב דברים פוגעניים על אדם שחשוב לי ברמה האישית ובאופן כללי מתעקש לנהל דיון סטייל אמיר חצרוני. אז אין לי כח לזה, ילדותי בעיניך? מילא. יהי כך.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 12:14 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
מסכים דוקא עם צוד לגמרי. אין לי מושג למה צריך לכתוב את השם במפורש כשזה בוודאות מפריע לאנשים, ואםו כבר, זה נראה לי ילדותי מאד לעשות את זה

הסברתי ונימקתי יותר מפעם אחת למה אני כותב את "השם המפורש". הטקסט המקראי לא קדוש בעיניי יותר מאשר התווית שעל מטהר האוויר בשירותים שלי. אני יודע שהוא כן קדוש ליהודים אורתודוקסים, אבל אני לא רואה שום סיבה הגיונית למה אני צריך להחיל את הכתיב שיהודים אורתודוקסים נוקטים בו כשאני כותב על האל היהודי. הם יכולים לכתוב ה', ד', יקוק וכל עיוות אחר שעולה על דעתם, אני כותב את השם שכתוב במקרא. למה אני לא מוכן "להיות מנומס" בעניין הזה? בדיוק כמו שאני לא מוכן להיות מנומס בעניין שירת נשים. לנשים מותר לשיר בציבור, נקודה. פוגע באורתודוקסים? שלא יבואו. מה פתאום שפלפולי-פלפולים של ההלכה האורתודוקסית תקבע לי, ולו לצרכי "נימוס", איך לכתוב פאקינג שם כפי שהוא כתוב במקור?

צוד כתב:
זה לא על זה. זה שאתה מתעקש לבלבל בין דעות לאישיות, ואתה מתעקש לכתוב את שם המפורש בידיעה שזה מציק בעין לדוסים פה, ומתעקש לכתוב דברים פוגעניים על אדם שחשוב לי ברמה האישית ובאופן כללי מתעקש לנהל דיון סטייל אמיר חצרוני. אז אין לי כח לזה, ילדותי בעיניך? מילא. יהי כך.

לא, אח שלי. אני לא מבלבל כלום, אם כבר אתה מתבלבל במשהו מאד בסיסי והוא הפער בין תכונות אופי של אדם שאתה מכיר, מעריך ואוהב באופן אישי לבין אישיותו הציבורית שמתבטאת באופן מדויק בדעותיו שהוא מביע פומבי. שאלתי אותך מספר שאלות שלא ענית עליהן, מתוך ציטוטים ממוסמכים של אליקים לבנון עצמו. בתור מי שלא מכיר את אליקים לבנון, אין לי שום עניין בשאלה כמה הוא חביב, נותן צדקה בסתר ומתעניין התעניינות אמת בתלמידיו (נניח שאלה חלק מתכונותיו הטובות שאתה אוהב). מעניין אותי שהוא מיזוגן, גזען, אנטי-דמוקרט והופך אבל אישי למשהו לאומני-דתי.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 2:19 am 
Junior

מילא שירת נשים בציבור-יכול להבין
הרי הם ירגישו ניזוקות מהאיסור. יפגעו. ירגישו שחונקים אותם, שמפלים אותם

אבל כאן לא תפסיד כלום מלכתוב ה'. אנחנו מרגישים רע מאוד כשרואים את שם ה' כתוב. שאתה מזלזל בתורה ( מטהר אויר) ורבנים. אבל מילא לקרוא את ההבלים שלך על התורה והרבנים, כנראה אתה באמת חושב ככה וזכותך לשפוך את מה שמפריע לך בהם למקלדת. אבל מה אכפת לך קצת לכבד ולכתוב ה' כמו שנהוג? מה זה מזיק לך? במה זה פוגע? איך זה מוציא את העוקץ מהדברים העוקצניים מאוד גם ככה אם תכתוב פשוט - ה' ? זה לא יפריע במאומה לטיעון שלך. לא יזיז לך. ולנו זה מפריע מאוד. אז כן-סופר ילדותי, וכנראה אתה חוזר ועושה את זה כי אתה נהנה שלנו זה מפריע מאוד. ילדותי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 10:58 am 
Hall of Famer

נדב, אני רחוק מלהיות דתי, רחוק מאד. ובנושאים שאני מרגיש שיש כפיה דתית, כמו למשל שירה דתית אני בכיף מצטרף לצד שרוצה לתת חופש לכל אזרח ולא לפגוע בחופש שלו. אבל לא הבנתי איפה הפגיעה בכך שלא לרשום את השם המפורש בפורום? אני יודע במי זה כן פוגע כשאתה רושם את השם המפורש. אני באמת לא רואה את הצורך לכתוב את השם המפורש למעט 2 אפשרויות - התגרות מכוונת באנשים שחולקים איתך את הקהילה הזאת, או התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה.
כשאני חי בקהילה אני מנסה להסתדר. וכל דבר שהוא לא עקרוני או פוגע במישהו, אז אני אתפשר בו. במקרה הזה אתה הולך בכיוון ההפוך וחבל מאד.
אם כבר יש פה כפיה, אז בעיני הכפיה היא מצידך.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 10:59 am 
Hall of Famer

FLASH כתב:
מילא שירת נשים בציבור-יכול להבין
הרי הם ירגישו ניזוקות מהאיסור. יפגעו. ירגישו שחונקים אותם, שמפלים אותם

אבל כאן לא תפסיד כלום מלכתוב ה' אפסיד רק את מימוש רצוני לנהל דיון בכלים שלי, בשפה שלי, ואשעבד את השפה שלי לשפה שלך

אנחנו מרגישים רע מאוד כשרואים את שם ה' כתוב. אז תתבגרו

שאתה מזלזל בתורה ( מטהר אויר) ורבנים אני באמת מזלזל ב*קדושת* התורה ובקדושת כל טקסט, ובאמת מזלזל בגישתם האמונית/רעיונית של כמעט כל הרבנים. אני מניח שגם רוב הרבנים לא עפים על גישתי האמונית/רעיונית

אבל מילא לקרוא את ההבלים שלך על התורה והרבנים הדגם את הבליי על התורה ועל הרבנים, כנראה אתה באמת חושב ככה וזכותך לשפוך את מה שמפריע לך בהם למקלדת. תודה

אבל מה אכפת לך קצת לכבד ולכתוב ה' כמו שנהוג? מה זה מזיק לך? במה זה פוגע? איך זה מוציא את העוקץ מהדברים העוקצניים מאוד גם ככה אם תכתוב פשוט - ה' ? זה לא יפריע במאומה לטיעון שלך. לא יזיז לך. כפי שהסברתי, נימקתי ופירטתי-זה מונע ממני לנהל את הדיון בשפה שלי ומעביר אותי לנהל דיון בשפה שלך. אני לא מוכן, בשם הנימוס, לכתוב שמות בצורה אחרת כי מישהו מדמיין שהם קדושים. אם הייתי בא אליך הביתה ואומר יהוה במקום השם, הייתי גס רוח. אבל בסלניוז? ולנו זה מפריע מאוד. אז כן-סופר ילדותי, וכנראה אתה חוזר ועושה את זה כי אתה נהנה שלנו זה מפריע מאוד. ילדותי אם צלחת את כל הסבריי ועדיין אתה חושב שאני עושה זאת כדי ליהנות מכמה שזה מפריע לך, אז יבושם לך. אציין בנוסף שמכגון דא צומחת הדתה. כן, החבר'ה הדתיים של סלניוז הם ברובם אחלה ומה אני רוצה. אבל תמיד החילוני צריך ללכת קצת לטובת הדתי. לכתוב שמות אחרת. "לכבד את המרחב". וואלה, לא רוצה. אני לא זה שמדמיין שיש אותיות קדושות או ששמיעת קול של אשה מקרבת אותי לדין גיהנום. זה הפנטזיות שלכם. אז תהיו מוכנים לשמוע את הקול שלי בדיון או אל תכנסו אליו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:01 am 
Hall of Famer

אז מסתבר שזאת סיבה מספר 2 - התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:06 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
נדב, אני רחוק מלהיות דתי, רחוק מאד. ובנושאים שאני מרגיש שיש כפיה דתית, כמו למשל שירה דתית אני בכיף מצטרף לצד שרוצה לתת חופש לכל אזרח ולא לפגוע בחופש שלו. אבל לא הבנתי איפה הפגיעה בכך שלא לרשום את השם המפורש בפורום? אני יודע במי זה כן פוגע כשאתה רושם את השם המפורש. אני באמת לא רואה את הצורך לכתוב את השם המפורש למעט 2 אפשרויות - התגרות מכוונת באנשים שחולקים איתך את הקהילה הזאת, או התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה.
כשאני חי בקהילה אני מנסה להסתדר. וכל דבר שהוא לא עקרוני או פוגע במישהו, אז אני אתפשר בו. במקרה הזה אתה הולך בכיוון ההפוך וחבל מאד.
אם כבר יש פה כפיה, אז בעיני הכפיה היא מצידך.

את כל ההסברים כתבתי במודגש לפלאש. לא רוצה ולא מוכן "להסתדר" על ידי שינוי השפה לפנטזיה של מישהו. אם תהיה פה עכשיו חבורה של אנשים שתחליט שהמילה "לברון" היא קדושה ואסור להגיד אותה, אתה גם תראה להסתדר עם זה? חושב שהבהרתי בדיוק למה זה עניין עקרוני.

ולא, אין שום כפיה מצדי. אני אתאיסט שאומר וכותב חופשי כל שם. אני לא מכריח אותם לומר את זה. אני כן מנכיח את העובדה שהשם הזה לא קדוש בעיניי ואני כותב אותו כשהוא רלוונטי מבחינתי לדיון. לא טוב להם? זבש"ם. גם אם הם חברים נפלאים בקהילה וזה נורא מצער שהם נפגעים. למען האמת אני בעיקר מרחם על בגיר שחושב שיש צירופים קדושים של אותיות, אבל הרחמים האלה לא יובילו אותי לכתוב אחרת את הדברים שאני רוצה לכתוב, שהם לא קללות, לא שפה גסה, לא מכוונים לפגוע באף אחד וכו'.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:18 am 
Junior

כשסטריאני עוקץ אתה מקפיד לכנות אותו "ילד-קקה" ועד אי אלו שמות (למרות שהוא טוען שזה לא במטרה לפגוע או אישי).
כשאתה רושם משהו שבאופן מובהק מפריע לאנשים אתה טוען שזו צורת הדיון שלך ולא ממש מענין אותך אם זה פוגע במישהו.

קצת מוזר שאתה כל כך בז לסטריאני אבל מתנהג בצורה דומה בעצמך, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:27 am 
Hall of Famer

כתבתי על סטריאני שהוא "ילד קקה" בגלל סגנון דיון עקבי ומתמשך שכל מטרתו היא לחפש היכן אנשים טעו בהערכותיהם, ולנסות להגחיך אותם. זה אולי ביטוי לא נעים, אולי לא הייתי חוזר עליו עכשיו, אבל לא חושב שחטאתי בהרבה לאמת.

לאור כל ההסברים שלי לעיל ל"למה אני כותב יהוה", אני לא רואה שום דמיון בין סטריאני לביני.

עמוס לב כתב:
אז מסתבר שזאת סיבה מספר 2 - התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה.

אז בוא נמשיך את ההגיון שלך. הקהילה בעיר שלי מורכבת מחילונים ודתיים, ולדתיים מאד מפריע שנשים עולות לשיר על במה באירועים ציבוריים. אני בז לגישה הזאת ורוצה שנשים ימשיכו לשיר באין מפריע, ואם יש מישהו שיש לו בעיה דתית עם זה-שלא יבוא. לכאורה גם אתה נגד הדרת נשים. אז אני לא מצליח לראות את ההבדל העקרוני והמהותי בין ההתנגדות שלך להדרת נשים לבין ההתרעמות שלך על כך שאני כותב יהוה. אני רואה דמיון רב בין דרישה ממישהו לכתוב בדיון שם בצורה מעוותת בגלל השקפה דתית, לבין דרישה שנשים לא ישירו בציבור. שני המקרים נובעים מתוך "חוסר נוחות" של הדתיים שנובע מהאמונה שלהם, שכופה את עצמה על מנהגו של האחר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:29 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבל הרחמים האלה לא יובילו אותי לכתוב אחרת את הדברים שאני רוצה לכתוב, שהם לא קללות, לא שפה גסה, לא מכוונים לפגוע באף אחד וכו'.

אולי הדברים האלו לא מכוונים לפגוע באף אחד, אבל מה לעשות והם פוגעים. כמו שאמרתי - התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה. מאד מזכיר את סטריאני, שאחת הטענות שהוא חוזר עליה היא שהירידות שלו הם על דברים שנכתבו ולא על הגולשים ושאין לו מושג מי כתב מה, כך שזה בטח לא אישי.

יש הבדל גדול בין הדרת נשים, שפוגעת בזכויות אמיתיות של אנשים, לבין אי כתיבת מילה שלמעט הסיפוק האישי שלך או אולי המלחמה האישית שלך, לא פוגעת באף אחד.

אני לא רואה בעיה שתמשיך לכתוב כמו שאתה כותב, אבל זאת פשוט התנהלות פוגענית בקהילה. תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 11:51 am 
Junior

תוהה אם אם בתקופת בית שני היו סוקלים את נדב או רק מנקרים לו את העיניים וקושרים במרכז העיר.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 12:09 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אבל הרחמים האלה לא יובילו אותי לכתוב אחרת את הדברים שאני רוצה לכתוב, שהם לא קללות, לא שפה גסה, לא מכוונים לפגוע באף אחד וכו'.

למה בעצם לא להשתמש בשפה גסה? למה לא לכתוב קללות?
איזה טיעונים יש נגד כתיבה בשפה גסה שאינם תקפים לטיעונים נגד כתיבת דברים שפוגעים בדתיים?

אין פה קו ברור בין על מה זה בסדר לוותר ועל מה לא. רוב (אם לא כל) החילוניים יסכימו שהדרת נשים זה הרבה מעבר לגבולות הויתור ההגיוני. ההנחה הסבירה ששימוש במילה מסוימת שלא באמת משפיעה על הטענה שלך זה עמוק בגבולות הויתור הסביר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 12:18 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:

אולי הדברים האלו לא מכוונים לפגוע באף אחד, אבל מה לעשות והם פוגעים. כמו שאמרתי - התעלמות מוחלטת מהאנשים שחולקים איתך את הקהילה. מאד מזכיר את סטריאני, שאחת הטענות שהוא חוזר עליה היא שהירידות שלו הם על דברים שנכתבו ולא על הגולשים ושאין לו מושג מי כתב מה, כך שזה בטח לא אישי.

יש הבדל גדול בין הדרת נשים, שפוגעת בזכויות אמיתיות של אנשים, לבין אי כתיבת מילה שלמעט הסיפוק האישי שלך או אולי המלחמה האישית שלך, לא פוגעת באף אחד.

אני לא רואה בעיה שתמשיך לכתוב כמו שאתה כותב, אבל זאת פשוט התנהלות פוגענית בקהילה. תעשה עם זה מה שאתה רוצה.

עוד פעם-לא התעלמות. עמידה על זכותי לכתוב שם כפי שהוא מופיע במקור, כי אני לא מקבל את הגישה שהשם הזה קדוש ואני לא מקבל את זה שאני צריך לכתוב אותו בצורה שבה יהודים-אורתודוקסים רוצים שאני אכתוב. אם זה מזכיר לך את סטריאני אז סבבה, אני רואה הבדל מהותי והסברתי אותו יותר מפעם אחת ואין טעם לחזור על זה.

ולא, אין שום הבדל עקרוני ומהותי בין הדרת נשים לבין כתיבת מילה בצורה שבה הם רוצים שתיכתב. אני מסכים שהפגיעה בציבור הנשים משמעותית יותר, אבל מבחינה רעיונית זה היינו הך: הרצון של יהודים-אורתודוקסים שהמרחב הציבורי ייראה כמו שהם רוצים שהוא ייראה. לא יעבוד להם במקרה הזה.

sheky כתב:
Hacohen כתב:

למה בעצם לא להשתמש בשפה גסה? למה לא לכתוב קללות?
איזה טיעונים יש נגד כתיבה בשפה גסה שאינם תקפים לטיעונים נגד כתיבת דברים שפוגעים בדתיים?

אין פה קו ברור בין על מה זה בסדר לוותר ועל מה לא. רוב (אם לא כל) החילוניים יסכימו שהדרת נשים זה הרבה מעבר לגבולות הויתור ההגיוני. ההנחה הסבירה ששימוש במילה מסוימת שלא באמת משפיעה על הטענה שלך זה עמוק בגבולות הויתור הסביר.

קללות ושפה גסה זו מוסכמה אוניברסלית פחות או יותר וזה גם מופיע לדעתי בתקנון הפורום. הדוגמה ההרבה-יותר-רלוונטית לענייננו היא קבוצת האנשים שתחליט שהשם "לברון" הוא קדוש ולכן יש לכתוב "ב'". ואם תכתוב "לברון" ולא "ב'" זה יפגע בהם מאד.

אגב, לעניין "כתיבת דברים שפוגעים בדתיים"-מה הבעיה עם זה? אנחנו בדיון, ואני אתאיסט ואנטי-דתי, ברור שאכתוב דברים שפוגעים בדתיים בדיוק כמו שברור שהדתיים יכתבו דברים שנוגדים מאד את ההשקפה שלי (אני פשוט לא נפגע כ"כ מהר, אבל הנה פלאש רק בעמוד הזה דיבר על ה"הבלים שאני כותב על התורה ועל הרבנים" ולא ראית אותי מזדעק, רק מבקש להראות לי מה הבל במה שכתבתי). העניין הוא שהדתיים במידה רבה מרגילים אותנו (וזה חד משמעית מגיע ממערכת החינוך הדתית-לאומית, יש אינסוף דוגמאות) להכפיף את הנורמות שלנו לשלהם. "קול באשה ערווה" היה ביטוי תלמודי מת, והפך בשנים האחרונות לעילה לסירוב פקודה. הדברים האלה מתחילים ב"שמע, לא נעים לי, תתחשב" ומגיעים לאן שמגיעים.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 19, 2018 12:50 pm 
Hall of Famer

נדב, הדעות שלך והאמון העיקש בשטויות שאתה פולט, מדהימות בעיניי
אני לא באמת מכיר אותך, אבל קשה לי להאמין שאתה נפגעת מדתיים במידה שבה אני נפגעתי במשך עשור. ועם זאת כבוד מינימלי גם לי יש
חבל שלך אין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 121 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: