סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:12 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פאניקה בבורסות
הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 3:44 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
אז אחרי חודש דצמבר מסויט בוול סטריט (ככל הנראה הגרוע מאשר השפל הכלכלי של 29), הפאניקה מתחילה לחלחל לבורסה הישראלית.
אתמול המדדים ירדו ב-5%, והיום ממשיכים בעוד סביב 2% (כרגע) והפחד חוזר.
וזה להזכיר ברמות נמוכות מאוד של ריבית בארץ, ואפילו בארה"ב (עם פחות מ-3%).

האם משבר כלכלי לפתחינו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פאניקה בבורסות
הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 8:39 pm 
Sophomore

הבנתי שהמשבר הרציני האחרון היה ב 2008, ושהוא נבע מכך שהבנקים בארה"ב חלקו אשראי מוגזם.
אז קודם כל צריך לשאול האם גם פה יש איזה בסיס למשבר רציני ומתמשך או שזה תיקון נורמלי אחרי כמה שנים באמת טובות?

עוד משהו מעניין זה שבד"כ פתיחות שנה בבורסות זה הרבה מסכים ירוקים. מעניין מה יקרה השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 9:23 pm 
Junior

אני לא מספיק מבין בזה, אבל דרויאנוב מספר שהמשבר הכלכלי של 29 פרץ ביום כיפור. אז היהודים יצאו במוצאי יוה''כ מבתי הכנסת, קיבלו טלגראף על החדשות ונאנחו.
"יום אחד בשנה אי אפשר לסמוך עליהם".

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 9:41 pm 
Hall of Famer

אני לא רואה כ"כ סיבה אמיתית להיסטריה הזאת.
כלומר, ב-2000 היה את התפוצצות בועת ההייטק
ב-2008 זה היה משבר הסאב פריים

2018? אין סיבה אמיתית ממה שאני מבין. הריבית בארה"ב עלתה לדעתי בשיעורים קצת גבוהים, אבל בהינתן האינפלציה האמריקאית (2.3% בממוצע בשנתיים האחרונות) זה לא כזה מופרך.
השוק עשה גם תיקון שהיה נדרש ביחס לרצף עליות יחסית ארוך.
מרגיש כמו תיקון טכני גדול שהפך לאיזשהו כדור שלג קטן. לא בטוח כמה זמן ייקח למדדים לחזור חזרה, אבל נראה לי שהירידות הנוכחיות היו קצת מוגזמות.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 10:05 pm 
Hall of Famer

אתה שוכח רק דבר אחד: שלפני התפוצצות הדוטקום לא ידעו שזו בועה, ושלפני משבר הסאבפריים אף אחד לא ראה את זה קורה (טוב נו, חוץ משורטיסטים מקצועיים ורואי שחורות מדופלמים).

השאלה היא האם השוק מתומחר גבוה מדי והאם יש מינוף יתר. התשובה המקובלת היא "?". נראה שלפחות חלק מחברות הטק בהחלט מתומחרות גבוה מדי, ברור שהעלאות ריבית שעוד יגיעו בעולם לא יעזרו, וברור שמצב פוליטי בעייתי (ברקזיט מתממש, מחאת האפודים בצרפת, מרקל שעומדת לרדת מהבמה-עוד לא נגענו בטראמפ, סין, פוטין ובקריסה הכלכלית שעלולה לקרות בטורקיה) תמיד מסוכן. חוש הריח שלי הולך לכיוון משבר, אולי זה לא יקרה אבל האטה כלכלית בוא תבוא להערכתי.

בביצה הקטנה שלנו, המצב נראה מאד לא טוב. חברות הדגל ממונפות מאד וממועטות בנכסים של ממש. הנדלן מזמן יצא מפרופורציה סבירה והקפאון בשוק כבר מפיל קבלנים (בכירהבbdi התראיינה בסופש לדהמרקר וכבר דיברה גלויות על מאות קבלנים בסכנת קריסה קרובה). חוקי הלבנת ההון ההולגים ומתקשחים מקשים גם הם על ציבורים מסוימים, בעיקר כאלה שהביאו כסף מחו"ל. לא יהיה שמח.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 10:51 pm 
Hall of Famer

אני מקבל לחלוטין את האמירה שבהיבט תמחור הנכסים, יכול להיות שהיו סממנים בועתיים מסוימים, וזו בדיוק המשמעות של תיקון טכני. מימוש חלקי של רווחים שנצברו.
הכוונה שלי היא שגם בדוטקום וגם בסאב פריים, חלק מכובד מהכלכלה האמריקאית היה מבוסס על שקרים. חברות בלי תוכנית עסקית ועם חצי רעיון גייסו מאות מיליוני דולרים; מכשירים פיננסיים סופר מסוכנים מותגו בתור כאלו עם דירוג השקעה בינלאומי.
כשדברים כאלו קורים, זו לא סתם נפילה. זה משבר אמון. ואמון לוקח המון זמן לבנות.
נכון להיום, אני לא רואה או מכיר שזה המצב. האם הפריזו קצת עם כל הפסטיבל מסביב ל"שווי שוק טריליון" של אמאזון ואפל? אולי. האם הסיכון לחדלות פירעון של חברות עלה בגלל הריבית ולכן צריך לתמחר אותן בתשואה גבוהה יותר? כנראה. אבל אין כאן איזו הנחת יסוד ששומטת את הקרקע מתחת לרגליים של המשקיעים, לפחות לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 10:58 pm 
מנהל פורום

ehud כתב:
הבנתי שהמשבר הרציני האחרון היה ב 2008, ושהוא נבע מכך שהבנקים בארה"ב חלקו אשראי מוגזם.
אז קודם כל צריך לשאול האם גם פה יש איזה בסיס למשבר רציני ומתמשך או שזה תיקון נורמלי אחרי כמה שנים באמת טובות?

עוד משהו מעניין זה שבד"כ פתיחות שנה בבורסות זה הרבה מסכים ירוקים. מעניין מה יקרה השנה.

את מה שיהיה הבסיס למשבר כבר מישהו ימצא בדיעבד. משבר החוב, משבר הריבית האפסית, משבר המינופים, משבר האלגו-טריידינג.
יו ניים איט. כמו שנדב מנה, יש המון סיבות מאקרו ומיקרו שאפשר לדבר עליהן.

השורה התחתונה שניסוי כלכלי כזה של ריבית עולמית אפסית במשך עשור, גרמה לכל השחקנים להתמנף לדעת. נכסים ומניות התנפחו.
מכפילים של חברות הטכנולוגיה הזויים והרבה יותר גבוהים ממה שהיה ב-2000.
הטבע האנושי בדרך כלל מעיד שכשמגיע כסף גדול, חלק לא מבוטל ממנו יופרש לכיסים פרטיים. וגם החלק שיושקע בצמיחה וגדילה
אמיתית של התוצר, חלקו באופן טבעי נידון להיכשל.
אם השווקים מגיבים כל כך באגרסיביות עם כזה שיעור ריבית, זה מראש על חולשה גדולה. הרי אם בכל העשור הזה הצמיחה הייתה
"ברת קיימא", ובאמת שיפרה את המאזנים של החברות, ההשקעה בתשתיות ובפיתוח וכו', אז השווקים לא היו אמורים להגיב ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 11:03 pm 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
אני מקבל לחלוטין את האמירה שבהיבט תמחור הנכסים, יכול להיות שהיו סממנים בועתיים מסוימים, וזו בדיוק המשמעות של תיקון טכני. מימוש חלקי של רווחים שנצברו.
הכוונה שלי היא שגם בדוטקום וגם בסאב פריים, חלק מכובד מהכלכלה האמריקאית היה מבוסס על שקרים. חברות בלי תוכנית עסקית ועם חצי רעיון גייסו מאות מיליוני דולרים; מכשירים פיננסיים סופר מסוכנים מותגו בתור כאלו עם דירוג השקעה בינלאומי.
כשדברים כאלו קורים, זו לא סתם נפילה. זה משבר אמון. ואמון לוקח המון זמן לבנות.
נכון להיום, אני לא רואה או מכיר שזה המצב. האם הפריזו קצת עם כל הפסטיבל מסביב ל"שווי שוק טריליון" של אמאזון ואפל? אולי. האם הסיכון לחדלות פירעון של חברות עלה בגלל הריבית ולכן צריך לתמחר אותן בתשואה גבוהה יותר? כנראה. אבל אין כאן איזו הנחת יסוד ששומטת את הקרקע מתחת לרגליים של המשקיעים, לפחות לדעתי.

הנה דוגמה מהיום.
https://www.calcalist.co.il/internet/ar ... 07,00.html

3,307 חברות הייטק ישראליות נסגרו בין השנים 2012 ל-2017 - כך מגלה דו"ח חדש של IVC. לפיו, החברות הללו גייסו 3.79 מיליארד דולר עד שנסגרו, ממוצע של 632 מיליון דולר בשנה.
זה רק בתחום של הסטארטאפים...

תקרא לזה "שקר" או "שקר לבן" או "מצגות ורודות מדי" או איך שבא לך. הנתון האופטימי ביותר אומר ש-90% מהסטארטאפים בארץ נסגרים.
אז אני לא קורא לאף אחד שקרן או נוכל, אבל ברור שרבים מהרעיונות הם קלושים, אין להם שוק, לונג שוט, ציד במים אדומים וכו'.
ובכל זאת בגלל הכסף הזול, הגיוסים זורמים, השווי מתנפח (על הנייר) והחברות מתמנפות. אבל לא מרוויחות. ברגע שהשיבר נסגר וכבר
יהיה קשה לגייס כסף ולמחזר חובות, נראה את כל דגי הרקק חוזרים בחזרה לביתם.
WEWORK הם דוגמה מאוד חריפה לחברה בשווי אסטרונומי שהפסידה כבר מילארדי דולרים במצטבר ולא קרובה להיות רווחית. ובכל זאת
ממשיכה להתגלגל. היא חברה שתושפע באופן קשה במקרה של משבר כלכלי שיבוא היום, מחר או בעוד כמה זמן. מה הם יעשו ששיעור התפוסה ירד משמעותית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 11:18 pm 
Hall of Famer

זה לא מתקרב בכלל למימדים של 2008. אתה מדבר פה על מיליון דולר לחברה וזה לא המון כסף. אותו דבר יכולת גם להגיד באופן יחסי על ענף המסעדנות בארץ. סטארטאפ זה סיכון. הרוב נופל. לא כל אחד זה ווטסאפ, וייז או מובילאיי.

לגבי WEWORK, זה סימן שאלה. הם מכוונים מלכתחילה לפלח שוק של חברות קטנות / עצמאיים, שרוצים לחסוך בשכ"ד על שטחים "מתים" כמו חדרי ישיבות וכד'.

אם כבר חברה בצרות, GETT הישראלית בהחלט בבעיות. האמת שגם בארץ אני שומע המון נהגים שהתלוננו שהעסק הפך לתחנה רגילה לכל דבר ועניין, עם "מועדון פרימיום" של נהגים שמשלמים אקסטרה כדי לקבל נסיעות טובות יותר וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 11:32 pm 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
זה לא מתקרב בכלל למימדים של 2008. אתה מדבר פה על מיליון דולר לחברה וזה לא המון כסף. אותו דבר יכולת גם להגיד באופן יחסי על ענף המסעדנות בארץ. סטארטאפ זה סיכון. הרוב נופל. לא כל אחד זה ווטסאפ, וייז או מובילאיי.

מיליון ועוד מיליון ועוד מיליון שהלכו לפח מצטברים... לפי הנתונים מדובר ב-5 שנים במעל 3 מיליארד דולר שנזרקו לפח.
3 מיליארד דולר שלא עשו בנייה ברת קיימא של המשק שתשפר את התוצר והתפוקה, אלא בוזבזו בעיקר על משכורות (ודרכן על מיסים ומוצרי צריכה).
למשקיעים הם הראו 0% תשואה.

זו רק דוגמה אחת למה שתקופה ארוכה מדי עם ריבית אפסית עושה. את הניפוח הזה רואים בכל מגוון הנכסים, בעיקר נדל"ן.
הבורסה בארץ מתה כבר כמה שנים טובות, עם מחזורים נמוכים וכל מיני אפיזודות הזויות כמו הנפקת חברות הנדל"ן האמריקאיות, חבורת הקנביס ועוד.

אפשר להוסיף גם את הביטקוין ושאר חבריו הקריפטוגרפיים וההשקעה בהם לאחד הגורמים האפשריים למשבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 24, 2018 11:53 pm 
Junior

קיצר ראי דפק את כולנו. שוב.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:46 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:

לגבי WEWORK, זה סימן שאלה. הם מכוונים מלכתחילה לפלח שוק של חברות קטנות / עצמאיים, שרוצים לחסוך בשכ"ד על שטחים "מתים" כמו חדרי ישיבות וכד'.

אם כבר חברה בצרות, GETT הישראלית בהחלט בבעיות. האמת שגם בארץ אני שומע המון נהגים שהתלוננו שהעסק הפך לתחנה רגילה לכל דבר ועניין, עם "מועדון פרימיום" של נהגים שמשלמים אקסטרה כדי לקבל נסיעות טובות יותר וכו'.

איך כתב טוקסקיסט אחד על gett? תחנת קסטל עם אפליקציה. דוגמה טובה מאד לחברה ששוויה נופח מעל ומעבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:30 am 
Hall of Famer

אני לא כ"כ מסכים, במובן שבתחילת הדרך זה נראה אחרת לגמרי.
נהגים דיברו על כך שהם התנתקו מהתחנות הקלאסיות כי סופסוף יש מפעיל וירטואלי בלי קומבינות, מה שבוחר את הנסיעות זה האפליקציה לפי מי שהכי קרוב וכו'.
לאורך השנים, התחילו להעלות מחירים לנהגים + ביטלו בשלב מסוים את דמי הזמנת הנסיעה + הקטע של דירוג נהגים שצריכים להתעלק על הנוסעים שיתנו להם ציון.

בארה"ב העסק נכשל כי הכניסו קטע של דירוג נוסעים, והדבר האחרון שאמריקאים צריכים זה שידרגו אותם. מספיק יש להם קרדיט רייטינג בבנק.
עוד דברים מרגיזים שהכניסו בארץ -
1. חיוב אוטומטי של 10 שקל על כל ביטול של נסיעה. אפשר לבטל את זה אח"כ מול שירות לקוחות, אבל די מעצבן שכל נהג שאיחר לך ב-10 דקות יכול בלחיצת כפתור לחייב לך את האשראי
2. חובת הזנה של יעד הנסיעה. נהגים שלא רוצים להסיע אותך ליעד "לא אטרקטיבי" פשוט לא לוקחים את הקריאה, מה שדי מפספס את המטרה של מוניות ספיישל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 1:54 am 
Hall of Famer

אתה לא מסכים למה? שזו בעצם תחנת מוניות עם אפליקציה או שהשווי שלה מוגזם? כי אם נראה לך ששווי של 1.4 מיליארד דולר (לפי הגיוס האחרון השנה) לחברה שמה שיש לה להציע זו דרך קצת יותר מודרנית להזמין מונית ולשלם על נסיעה הוא נורמלי, אז אולי אפשר להבין למה אתה לא רואה את הבועה בטק ובפסאודו טק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 2:40 am 
Hall of Famer

התותח המפוברק כתב:
אני לא כ"כ מסכים, במובן שבתחילת הדרך זה נראה אחרת לגמרי.
נהגים דיברו על כך שהם התנתקו מהתחנות הקלאסיות כי סופסוף יש מפעיל וירטואלי בלי קומבינות, מה שבוחר את הנסיעות זה האפליקציה לפי מי שהכי קרוב וכו'.
לאורך השנים, התחילו להעלות מחירים לנהגים + ביטלו בשלב מסוים את דמי הזמנת הנסיעה + הקטע של דירוג נהגים שצריכים להתעלק על הנוסעים שיתנו להם ציון.

בארה"ב העסק נכשל כי הכניסו קטע של דירוג נוסעים, והדבר האחרון שאמריקאים צריכים זה שידרגו אותם. מספיק יש להם קרדיט רייטינג בבנק.
עוד דברים מרגיזים שהכניסו בארץ -
1. חיוב אוטומטי של 10 שקל על כל ביטול של נסיעה. אפשר לבטל את זה אח"כ מול שירות לקוחות, אבל די מעצבן שכל נהג שאיחר לך ב-10 דקות יכול בלחיצת כפתור לחייב לך את האשראי
2. חובת הזנה של יעד הנסיעה. נהגים שלא רוצים להסיע אותך ליעד "לא אטרקטיבי" פשוט לא לוקחים את הקריאה, מה שדי מפספס את המטרה של מוניות ספיישל

אבל כל שלושת הדברים זמנית, קיימים גם באובר. עד היום אני לא יודע למה אני מדורג רק 4.8

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' דצמבר 26, 2018 9:03 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אתה לא מסכים למה? שזו בעצם תחנת מוניות עם אפליקציה או שהשווי שלה מוגזם? כי אם נראה לך ששווי של 1.4 מיליארד דולר (לפי הגיוס האחרון השנה) לחברה שמה שיש לה להציע זו דרך קצת יותר מודרנית להזמין מונית ולשלם על נסיעה הוא נורמלי, אז אולי אפשר להבין למה אתה לא רואה את הבועה בטק ובפסאודו טק.

שזו תחנת מוניות עם אפליקציה. כאילו... כמו שכתבתי. בעבר זה לא בדיוק נתפס ככה. בדיעבד זה מה שזה הפך להיות, בעיקר בהיבט הקומבינות.

לגבי השווי, אני לא מבין גדול בשווי של חברות מוניות. מה שבטוח, שהאפליקציות תפסו נתח שוק מאוד חזק, וזה נכון לכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 7:46 am 
Junior

שווי השוק של גט נובע מהפוטנציאל שלה להיות פלטפורמה עתידית לשירותי רכב אוטונומי.
ההערכה היא שעם המעבר המתקרב לרכבים אוטונומים, לא יהיה הגיון באחזקת רכב פרטי והשוק יעבור למודל של נסיעה און-דימנד.
לכן, כשמנסים להעריך את סיכויי ההישרדות של גט, צריך בעיקר להסתכל על היכולת שלה בכיוון הזה ולאו דווקא על תפקודה הנוכחי כתחנת מוניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 7:57 am 
Hall of Famer

kfir כתב:
ההערכה היא שעם המעבר המתקרב לרכבים אוטונומים, לא יהיה הגיון באחזקת רכב פרטי והשוק יעבור למודל של נסיעה און-דימנד.
לכן, כשמנסים להעריך את סיכויי ההישרדות של גט, צריך בעיקר להסתכל על היכולת שלה בכיוון הזה ולאו דווקא על תפקודה הנוכחי כתחנת מוניות.

סבבה, אבל הכל ספקולציה טהורה. אין לגט הכנסות מרכב אוטונומי, יש לה מהיותה תחנת מוניות. השווי הוא נגזרת של ההימור על הפוטנציאל, מה שבקלות יכול להתברר כהימור מופרז ומנופח אם לא בועתי לחלוטין. כמובן שאי אפשר לדעת את זה היום בוודאות, זה בדיוק אותו "?" שדיברתי עליו קודם.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 9:44 am 
מנהל פורום

kfir כתב:

זה בדיוק מה שרוב חברות ההיי-טק ועיסוקי האוויר מנסות כל הזמן לשווק.
משהו בסגנון של: "עכשיו אנחנו לא רווחיים, אבל אנחנו צומחים, ואז מתישהו שיהיו לנו אינסוף יוזרים נתפוצץ ונהיה החברה הכי רווחית בעולם!".
במציאות זה לא קורה בדרך כלל, אבל תעשייה החלומות, גלגול החובות והאקזיטים המדומים ממשיכה לעבוד.
היא מפרנסת הרבה אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 9:46 am 
מנהל פורום

בינתיים אתמול בוול סטריט עליות מטורפות בכל הכיוונים, כולל העלייה התוך יומית הגדולה בהיסטוריה.
לכאורה סיבה למסיבה ו"רגיעה" של המשבר, אבל גורם להרים הרבה גבות.
כזאת תנודתיות, מינוס 5% ביום אחד, פלוס 6% ביום אחר זה הזוי. זה מיליארדים שמחליפים ידיים.
אין ספק שהשחקנים הגדולים מנסים עכשיו לווסת ולתזמן את השוק. אולי גם המוסדיים מנסים לשפר את התשואות לקראת סוף השנה.
אני לא בטוח שבהכרח זה מעיד על סיום המשבר, אלא להיפך.
נראה איך השוק יתנהג בימים הקרובים, ובעיקר אחרי ה1.1.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 27, 2018 11:15 am 
מנהל פורום

הנה עוד הסבר מעניין על העלייה החדה אתמול.

http://www.bizportal.co.il/wallstreet/n ... cle/757448

ציטוט:
אך הזרקת הנזילות מצד הממשל האמריקני איננה יכולה להסביר לבדה את התנודה שנרשמה אמש בשוק. הגורם השני ומשמעותי הרבה יותר הוא האיזון מחדש של קרנות הפנסיה בארה"ב. בדרך כלל, האיזון החודשי של גופי הפנסיה בארה"ב הוא עניין זניח לחלוטין, אך התנודה החדה בחודש האחרון יצרה פער עצום בקרנות 60/40. המשמעות היא שקרנות הפנסיה מחויבות עד סוף החודש להגדיל את אחזקותיהן במניות, ולהוריד את האחזקות בשוקי האג"ח. בוולס פארגו העריכו מוקדם יותר השבוע כי קרנות הפנסיה מחויבות להזרים פקודות של 64 מיליארד דולר למניות עד סוף 2018 בשביל לאזן את אחזקותיהם. מדובר באיזון מחדש הגדול ביותר אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 21 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 26 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה