סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' פברואר 24, 2025 3:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 28, 2018 8:45 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
סיבוב ראשון הסתיים לו - זמן טוב לבחון מה יש לראשון ביד בנוגע לאניגמה הכי מדוברת של הקיץ.

נתחיל מהסוף. הוא מפתיע אותי מאוד לטובה. ובעיקר מפתיע אותי שזה קורה הפוך ממה שציפיתי.

סטטיטסטית ציפיתי ל80 אחוז עמית שמחון בשנה הראשונה שלו כמקצוען. הסטטיסטיקה של שמחון בעונות הקודמות, עד העונה הנוכחית המגומגמת בחולון, הייתה סביב 14 נקודות בארבעים אחוז מחוץ לקשת. קולשוב עומד על 15.5 נקודות ושבעה ריבאונדים. מעבר לציפיות.

הטוב - ההפתעה לטובה באה מיכולות הכדרור שלו והיכולת להיכנס לסל ולספוג מגע. במכללות זה בא הרבה פחות לידי ביטוי כי לכל מכללה יש גובה ופיזיות ברמה שקולשוב לא פוגש בליגתנו. לרוב מה שיש לקבוצות להציע כאן זה מיני דונלדסונים,האוולים וג'יימס קלי וכל מיני סנטרים של 2.01. זה בא לידי ביטוי עם 62% מתוך הקשת, זה בא לידי ביטוי בכך שהוא מגיע הרבה לקו [חמש פעמים] וכמובן קולע באחוזים יפים. הריבאונד חזק וזה היה גם במכללה. אבל התחושה הכללית שמדובר בשחקן שיודע איך לנוע במגרש [שימו לב לתנועה שלו בהתקפה מתפרצת] ולאסוף נקודות קלות עקב כך. זה לא שון דאוסן/דקוואן ג'ונס כאלה שצופים בעניין ברגע שהכדור לא מגיע אליהם.

הרע - 25 אחוז מחוץ לקשת במה שהיה אמור להיות הנקודה החזקה שלו זו הפתעה לרעה. אבל בראייה קדימה זה גם מעודד. קשה לי להאמין שקלעי ברמה שלו יחנה על הנתונים האלו לאורך זמן. אם יטפס ל35% אנחנו מדברים כבר על שחקן של 18-19 נקודות למשחק. הסיכוי שהוא יחזור לנתוניו הקודמים גבוה מזה שדאוסן יידע לנוע על המגרש או שכל שאר הפורוורדים הישראליים שלא יודעים לכדרר ולספוג מגע כמוהו ישפרו את האספקט הזה במשחק שלהם. כך שמבחינתי זאת כרגע צרה טובה.

הטרייד שלא היה - וחבל שלא היה מבחינת כל הנוגעים בדבר. מכבי ת"א הייתה מרוויחה מכל הצדדים בטרייד כזה. זוסמן ואבדיה היו מתבשלים במקום אחר, בעוד שהיא מחזיקה לטווח הקצר את דיברתולומיאו + קולשוב שכרגע שחקן בכמה רמות מעל זוסמן. קולשוב גם מתאים לשחק אוף דה בול בהתקפה ולקבל פינוקים וקיק אאוטס משחקנים שמבתרים את הרחבה. ראשון עם אבדיה וזוסמן כשני שחקנים ישראליים תורמים, הייתה יכולה לקחת את הכסף של אדם אריאל ועוז בלייזר ולעשות שופינג לפוינט גארד זר יותר טוב מרמת השאריות שהיא מחזיקה עכשיו, לעונה הזאת זה היה משפר גם אותם.

נבחרת - לא מבין את קטש. מצד אחד להצעיר עם זוסמן..מצד שני גיא פניני. בתפר הוא מפספס לנו את דאוסן וקולשוב. לי יש הרגשה שהדורבן של קולשוב [בעיה כרונית שלא מנעה ממנו לשחק בפלורידה] הייתה סתם תירוץ מוסכם על שני הצדדים וברגע שקולשוב הבין שקטש לא בונה עליו, הם חיפשו את הדרך החוצה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 1:04 am 
Hall of Famer

מסכים עם הניתוח על קולשוב , דווקא התמהיל המוזר שבו הוא כבר ישראלי מהבולטים בליגה חרף כושר קליעה רע - זו בשורה מצוינת להמשך .

אתה מתאר את ראשון נשארת עם סגל ישראלי של איתי שגב , זוסמן , אבדיה , טישמן ועבו - לא משהו שיכול להוביל אותך לשום מקום . דווקא קולשוב כבאנקר ישראלי של 30 דקות למשחק ברמה גבוהה - זה נכס לקבוצה מסדר הגודל של ראשון הרבה יותר מכל דבר אחר ( ובפרט זוסמן , שבשיא הכנות אין לי מושג מה הוא יכול לתרום ב-20 דקות משחק לקבוצה ממוצעת בישראל ) . מה שכן , אם בתרחיש שלך תשאיר את בלייזר ובדלתא התקציבית של אדם אריאל ( וטישמן לצורך העניין ) תשדרג את הזרים - בהחלט יש על מה לדבר .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 9:17 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ומי אמר שאבדיה רוצה לעבור לראשון? להזכירך, זה לא מכבי שלא רצתה להשאיל אותו, זה הוא ואבא שלו שדרשו להישאר.
וכנראה בצדק מבחינתם. אבדיה לא צריך שום בישול בראשון, ומכבי לא צריכה שהוא יתבשל שם. מקומו בדראפט ה-NBA - אפשר לראות אותו כסגור, ומה שהוא רוצה עכשיו, כך נראה, זה תשומת לב אישית (וחופש לשחק בתיכון שלו כשבא לו...) את אלה הוא מקבל במכבי וספק גדול אם היה מקבל במקום אחר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 9:52 am 
Junior

נראית לי מוזרה התיאוריה שהתכנית של אבא זופי זה להקפיא את הבן שלו לשנתיים ולהקימו לתחייה ערב הדראפט. אבל אולי..

איתי שגב עולה השנה על הציפיות. אני בטוח שזוסמן ואבדיה היו מפיקים הרבה יותר ממה שקורה עכשיו, להזכיר..עד לפני סיבוב גם קולשוב לא היה באנקר.

המילטון יותר טוב מרייט אבל עדיין שחקן בינוני מאוד. רכז זר איכותי לצד לונג, סטיבנס,סימפסון והקאדר הישראלי של שגב, זוסמן ואבדיה היה הופך אותם לקבוצה יותר טובה מדובר בסגל הכי טוב בליגה מחוץ לשתי הגדולות.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 10:11 am 
Hall of Famer

זה שאבא זופי הוא זה שהתעקש שהוא יישאר במכבי זו לא תיאוריה.
עכשיו אתה שואל למה? אמרתי למה לדעתי הוא בחר כך ולמה כנראה בצדק. הוא לא חייב לשחק בבוגרים כדי להרשים מישהו, דרכו ל-NBA סלולה. למעשה הוא רצה את החופש להמשיך לשחק בתיכון שלו גם על חשבון משחקים רשמיים בבוגרים, ולקבל את האימונים האישיים מפרוביץ'. בראשון הוא היה מקבל את כל אלה?
אבדיה הוא כמו גנץ, כל עוד הוא "שותק" הוא לא יכול לקלקל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 10:53 am 
Hall of Famer

אני חייב לציין שלא ראיתי את ראשון כבר לא מעט זמן, אבל במשחקים שכן ראיתי קולושוב דווקא אכזב אותי.
יכול להיות ש-25% לשלוש לא מייצגים את היכולת קליעה שלו, אבל כן מרמזים מאד על הבעיה שלו וזאת בחירת זריקות רעה מאד. אם לא ישנה את בחירת הזריקות הוא לעולם לא יהיה קלעי טוב משלוש.

בנוסף, למרות שהוא אתלט טוב היכולת שלו לסיים בטבעת עם מגע לא טובה.

יכול להיות שמדובר עדיין ב"רוקי" והמשחק במכללות שונה ממשחק הבוגרים והוא צריך לעשות את ההתאמות. אבל כרגע, בלי התאמות אמיתיות הוא לא יותר משחקן בינוני, סטייל עמית שמחון שכזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 12:11 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
זה שאבא זופי הוא זה שהתעקש שהוא יישאר במכבי זו לא תיאוריה.
עכשיו אתה שואל למה? אמרתי למה לדעתי הוא בחר כך ולמה כנראה בצדק. הוא לא חייב לשחק בבוגרים כדי להרשים מישהו, דרכו ל-NBA סלולה. למעשה הוא רצה את החופש להמשיך לשחק בתיכון שלו גם על חשבון משחקים רשמיים בבוגרים, ולקבל את האימונים האישיים מפרוביץ'. בראשון הוא היה מקבל את כל אלה?
אבדיה הוא כמו גנץ, כל עוד הוא "שותק" הוא לא יכול לקלקל...

זה נכון.
לשחק למשל במסגרת טורניר הנוער של היורוליג ולבלוט שם במדי מכבי, יקדם אותו הרבה יותר בכל הקשור לדראפט, מאשר לשחק 20 דק' במכבי ראשל"צ.
אפילו הופעה אחת של 10-15 דק' טובות ביורוליג יכולה לתת לו יותר דחיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 12:22 pm 
Junior

לא כל כך מבין בתיאוריות קונספירציה. שחקן צריך לשחק בשביל להשתפר ולהקריב שנתיים בשביל מלחמת חפירות דמיונית ולשקוע בלעשות ריפרשים על המוקים של אנ.בי.איי דראפט נט נראה לי הזוי. אני סברתי בהתחלה שזופי רוצה לפרק את החוזה מול מכבי אבל כל עוד הוא לא עושה את זה..אולי אתם צודקים.

שחקן ישראלי בעונתו הראשונה המקצוענים עם 15.5 ו7 הוא בינוני לרמת הליגה ? אז איך הוא עושה להתרשמותך 62 אחוז מתוך הקשת ומגיע יותר מכל שחקן ישראלי אחר לקו ? יש גלריה שלמה של שחקנים ישראליים בתפקידו שלא מסוגלים להגיע עם הכדור לאזור הצבע בכלל.

יכול להיות שהוא קלעי ? בחייאת. תראה קצת מכללות. הבן אדם קלעי. היה ככה ברייס, היה ככה בפלורידה. יותר סביר שנראה מגמה הפוכה במשחקים הקרובים ומדובר באנומליה זמנית גם מתוך הקשת וגם מחוצה לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 12:26 pm 
Hall of Famer

כאמור, זו לא תיאורית קונספירציה ולא תאוריה כלל. זה שאבדיה ואביו החליטו שהוא יישאר במכבי, הם ולא מלאך, הם ולא שרף, הם ולא שליח - זו עובדה. זופי אמר את זה בעצמו בראיון אחרי הזכייה של העתודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 3:42 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
יכול להיות שמדובר עדיין ב"רוקי" והמשחק במכללות שונה ממשחק הבוגרים והוא צריך לעשות את ההתאמות. אבל כרגע, בלי התאמות אמיתיות הוא לא יותר משחקן בינוני, סטייל עמית שמחון שכזה.

אדרבה - להגיד על "רוקי" ( או עובדתית שחקן בן 24 בשנתו הראשונה במקצוענים ) שהוא "סטייל עמית שמחון" זו מחמאה אדירה , וכבר שם אותו כאחד הישראלים הטובים בליגה , וכאחד שמגיע לו להיות בנבחרת .
אם זו הרצפה שלו - מצבו טוב מאוד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 3:57 pm 
Hall of Famer

אני ציפיתי/קיוויתי ליותר.
חתול - אתה יודע שהקשת בקולג' יותר קרובה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 4:04 pm 
Junior

אני יודע..ואני יודע שראיתי אותו עולה אינספור פעמים לג'אמפים בלי שום בעיה צעד או שניים מעבר לקו. ממש אין לו בעיה של מגבלת מרחק בקליעה שלו.

גם מייק הנרי 25 אחוז מחוץ לקשת..סטו דגלאס בכלל..כושר קליעה גרוע במרחב דגימה של 11 משחקים זה משהו שיכול לקרות. לא הייתי מהמר שכך תיגמר העונה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 5:43 pm 
Junior

כישראלי שמשחק רק בליגה ולא במסגרת אירופאית קולושוב לא רע, אבל עדיין לא בין הישראלים הטובים בליגה. עם זאת, דווקא היכולת שלו מחוץ לקשת מעלה סימן שאלה גדול על היכולת שלו להיות משמעותי באירופה. ג׳ון די הוא כנראה הישראלי הטוב בליגה - כולנו רואים מה זה שווה באירופה. מבחינתי בינתיים קולושוב עוד לא הראה שהיה לו מה לתרום למכבי באירופה ולכן אני לא חושב שהטרייד שלא היה הוא החלטה לא טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 6:12 pm 
Junior

חוץ מהמתאזרחים של מכבי,האוול וטל דן מי יותר טוב ממנו ?

לא התכוונתי ליורוליג. שם בוודאי הזריקה שלו מבחוץ תצטרך להיות יציבה וטובה. התכוונתי בעיקר ששרמת הליגה החלפה של זוסמן ואבדיה בקולשוב הופכת את היתרון האיכותי של מכבי למובהק אף יותר. לדעתי, גם ברמה אירופאית כיום יש לו מה לחפש יותר מזוסמן. הוא פשוט שחקן טוב יותר. ורק ירוויח מלשחק אוף דה בול לצד שחקנים ברמה גבוהה יותר.

https://www.youtube.com/watch?v=dis4WFqxG9Q

מהמשחק האחרון 1:21:10 מראה את התנועה היפה שלו בהתקפת מעבר. הוא פשוט יודע לאן לזוז במגרש והסיומת טכנית ויפה (מפתיע).

1:52:45 דוגמא לסיומות שלו בינתיים מתוך הקשת. עושה אחד על אחד מול וויטנגטון, סופג מגע ומסיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 6:34 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע לגבי מייק הנרי וגם לא לגבי סטו דאגלס. לגבי קולושוב, במשחקים שראיתי אותו, זה לא סתם שהוא החטיא, בחירת הזריקות שלו הייתה רעה מאד.
זה לא רק האחוזים, הוא זורק 6 זריקות למשחק, מקום 8 בליגה. למעט קולושוב ומייק הנרי, שאר 6 השחקנים הנותרים ברשימה קולעים מעל 37.5%.
כרגע הוא זורק יותר מ-3 מאשר מ-2 נק'. נק' החוזק שלו כרגע בהתקפה היא העובדה שהוא מגיע מלא לקו. 5 פעמים במשחק שמציב אותו גם במקום השמיני בליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 7:29 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אני חייב לציין שלא ראיתי את ראשון כבר לא מעט זמן, אבל במשחקים שכן ראיתי קולושוב דווקא אכזב אותי.
יכול להיות ש-25% לשלוש לא מייצגים את היכולת קליעה שלו, אבל כן מרמזים מאד על הבעיה שלו וזאת בחירת זריקות רעה מאד. אם לא ישנה את בחירת הזריקות הוא לעולם לא יהיה קלעי טוב משלוש.

בנוסף, למרות שהוא אתלט טוב היכולת שלו לסיים בטבעת עם מגע לא טובה.

איך אפשר להגיד על שחקן שקולע ב-62% לשתיים ומגיע לקו 5 פעמים במשחק שהיכולת שלו לסיים בטבעת עם מגע לא טובה?

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 9:19 pm 
Hall of Famer

הזריקות מהקו לא קשורות לעניין. ולגבי האחוזים מ-2 נק', אין לי הסבר. אולי האחוז הגבוה נובע מנק' במתפרצת ומריב' התקפה. במשחקים שאני ראיתי כשקולושוב לקח כדור לטבעת הוא התקשה לסיים ולמרות שיש לו ניתור טוב, הזריקות נראו מתחת לטבעת ולא מה שמצופה משחקן עם אתלטיות כמו שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 9:50 pm 
Sophomore

בחירת זריקות רעה ל3 זה לא סימן הרבה יותר טוב לאופטימיות מסתם להחטיא? זה נראה לי הרבה יותר קל לשנות, וגם אומר שאם הוא יהיה בקבוצה שבה הוא יהיה כח יותר משני כמו מכבי תא, ויהיה לו יותר מצבים שבהם יסדרו לו זריקות פנויות והוא פחות יצטרך להכריח אז הוא כן יוכל לקלוע טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 10:14 pm 
Hall of Famer

מנחם כתב:
כישראלי שמשחק רק בליגה ולא במסגרת אירופאית קולושוב לא רע, אבל עדיין לא בין הישראלים הטובים בליגה. עם זאת, דווקא היכולת שלו מחוץ לקשת מעלה סימן שאלה גדול על היכולת שלו להיות משמעותי באירופה. ג׳ון די הוא כנראה הישראלי הטוב בליגה - כולנו רואים מה זה שווה באירופה. מבחינתי בינתיים קולושוב עוד לא הראה שהיה לו מה לתרום למכבי באירופה ולכן אני לא חושב שהטרייד שלא היה הוא החלטה לא טובה.

שוב , עצם זה שכבר עולה השאלה "האם איגור קולשוב יכל לתרום משהו למכבי ברמת יורוליג" זו מחמאה עצומה עבורו , שכן זו שאלה שנשאלת עבור כמות נמוכה מאוד של שחקנים ( למשל לא בהקשרים של שמחון , בלייזר , נמרוד לוי ודומיהם ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 30, 2018 10:39 pm 
Hall of Famer

ברגע שמדברים על טרייד עם מכבי אין ברירה אלא לשאול את השאלה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2018 12:02 am 
Sophomore

עמוס לב כתב:
הזריקות מהקו לא קשורות לעניין. ולגבי האחוזים מ-2 נק', אין לי הסבר. אולי האחוז הגבוה נובע מנק' במתפרצת ומריב' התקפה. במשחקים שאני ראיתי כשקולושוב לקח כדור לטבעת הוא התקשה לסיים ולמרות שיש לו ניתור טוב, הזריקות נראו מתחת לטבעת ולא מה שמצופה משחקן עם אתלטיות כמו שלו.

טוב, זה לא הסבר משכנע במיוחד, אני מצטער.
אני חושב שהסבר יותר טוב זה שאתה טועה בנקודה הזאת, ושהיכולת שלו לסיים בטבעת עם מגע היא כן טובה.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 31, 2018 12:04 am 
מנהל פורום

חוצפן חיובי כתב:
עמוס לב כתב:

טוב, זה לא הסבר משכנע במיוחד, אני מצטער.
אני חושב שהסבר יותר טוב זה שאתה טועה בנקודה הזאת, ושהיכולת שלו לסיים בטבעת עם מגע היא כן טובה.

הרגע הוא החטיא את הליי אפ הקל בהיסטוריה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, uriel17 ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה