קודי (יובל) כתב:
שוב יצטרכו לבחור שמונה זרים חדשים ובקיץ הקרוב זה יהיה הרבה יותר קשה ומאתגר.
זה לא משפט שנתי קבוע ?
תמיד מוצאים ( לא אתה או כאן בפורום ספציפית , באופן כללי ) צידוקים וסיבות מדוע באותו קיץ קרב ובא יהיה קשה מאוד להביא שחקנים .
גמליאל כתב:
כמה שאלות שעולות לי -
1. המטרה שמכבי שמה בפתיחת כל עונה היא טופ-8 ביורוליג, האם למכבי בכלל יש תקציב טופ-8 ביורוליג?
2. אם לא, האם קביעת מטרת הסף השאפתנית מכוונת את תהליך בניית הקבוצה כך שיכלול הרבה יותר הימורים מקבוצות אחרות (שאם יתממשו יעמדו במטרות הסף)?
3. חוץ מהישראלים היקרים והגרועים, האם יש עוד תנאי סביבה שמחייב רק את מכבי ושלא מאפשר ניצול של התקציב כמו שהקבוצות באירופה עושות (למשל יותר כסף על נסיעות, מיסים גבוהים יותר על זרים וכו')?
1. התשובה היא כן , כלומר תקציב על סף הטופ 8 ביורוליג ( ולא ממש משנה אם הוא שמיני , תשיעי או עשירי ) . התקציב אמור לאפשר לך להיות במאבק אמיתי ( כלומר , לא כמו המאבק ההירואי הנוכחי ) על כניסה לשמינייה הראשונה . תמיד יש קבוצות עשירות אחרות שמפשלות , ומנגד קבוצות עם תקציבים נמוכים יותר ופחות מסורת ( ז'לגיריס , באיירן השנה ) שמפתיעות - כך שבכל מקרה זה בר השגה על פי תנאי התקציב ומה שמסביב ( קהל ביתי תומך וכו' ) .
2. אני לא חושב שזה מה שמביא להימורים , אלא העובדה שאתה מתבסס מדי שנה על אמריקאים שהם "רוקים באירופה" או לא בעלי ניסיון רב ברמות הגבוהות באירופה . כמעט בכל קבוצה אחרת משחקים כמה אירופאיים בכירים ומלאי ניסיון ברמת יורוליג , נבחרות וכו' , ומן הסתם הם מהווים שחקנים עם פחות אי וודאות ( הימורים כהגדרתך ) .
3. עניין הישראלים הגרועים והיקרים זה קצת אוברייטד לטעמי . אני לא חושב שהכסף שהיה מתפנה מלהחזיק ישראלי או שניים פחות ( שבכל זאת כן תורמים משהו , גם שקט יחסי בליגה המקומית זה חשוב ) והיה הולך לשידרוג עוד זר ברמת השכר ( אך לא בהכרח ברמת התועלת המקצועית - ע"ע ווילבקין היקר למשל ) היה עושה את ההבדל .
ובהמשך לנקודה האחרונה : לגבי עניין טיוס שעלה כאן , ברור שעלותו כישראלי גבוהה מאוד . אבל אני לא בדיוק זוכר גבוהים זרים שהובאו והיו טובים ממנו בשנים האחרונות ( חרף כל פסטיבל בלאק כדוגמא עדכנית ) , אז זה לא יהיה הצער שייקח את הקבוצה קדימה ( אם כי גם לא היית אומר מנגד שזו בהכרח טעות ) .