דעתן בגרוש כתב:
יש לי שאלה, שאני בטוח שתעורר מהומה, אבל אני באמת לא יודע מה לחשוב.
התגלגל אליי מאמר של מישהו שמדבר על ניסויים ומבדקים כפולי סמיות, שטוען שאין אפילו חיסון אחד שניתן לתינוקות בישראל שבוצע בו מבדק כפול סמיות עם פלצבו אמיתי (מים) וקבוצת ביקורת על תינוקות, ובטח ובטח שלא נבדקו חיסונים משולבים.
הוא עובר על רשימת ניסויים שנעשו בחיסונים שמסתובבת ברשת ונשלחה לו כתגובה - ומראה שכל אחד מהניסויים ברשימה בוצע על מבוגרים (ורובם ככולם גם לא הגיעו לשלב 3) - וקריטי באותה מידה, לא בדק את חומרי הלוואי - כלומר בדקו את החיסון מול חיסון דמה שכולל את כל חומרי הלוואי ורק החיידק המוחלש הוצא ממנו. כך שגם אם החיסון עצמו נבדק, האדג'ובנטים לא. בכלל לא.
אז הפוסט של נחום אבניאל חד מאוד - אבל רמזור כשלעצמו לא מסכן אף אחד (אלא אם כן הוא נופל עליך או משהו).
מישהו פה מכיר ניסוי/מחקר רלוונטי כלשהו?
משהו משלב 3 שכלל תינוקות? ונבדק מול פלצבו אמיתי של סליין?
בגדול אני מאמין שהחיסונים הועילו מאוד לאנושות, אבל אולי על זנבות המעיל של ההצלחות העצומות (פוליו, אבעבועות, שחפת, חצבת, יו ניים איט) גם אינטרסים כלכליים כבדים והחיסונים קיבלו פטור גורף מניסוי אמיתי?
אני מתכנן להיכנס בקרוב לעסקי ההורות, והנושא די מעסיק אותי - ואם עד עכשיו התייחסתי לזה כאל שאלה מעניינת, עכשיו זה מפחיד אותי.
העיקרון הראשון ברפואה הוא לא לגרום לנזק, למיטב ידיעתי, לכל (או לפחות לרוב) החיסונים שקיימים היום בארץ יש גרסאות ישנות יותר שהוכחו כבטוחות ויעילות, ולכן החיסונים החדשים נמדדים ביחס אליהן ולא ביחס לכלום (כלומר פלצבו-מים), כי זה ישאיר תינוקות חשופים למחלות קשות שיש כנגדן חיסון. זה גם אומר שחיסון חדש לא צריך להיות רק בטוח ויעיל, הוא צריך להיות יותר בטוח ויעיל מחיסון שכבר הוכח כבטוח ויעיל (או לכל הפחות-יותר בטוח ויעיל באותה מידה, או יותר יעיל ובטוח באותה מידה).