סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 9:39 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 463 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הפועל תל אביב 2018/19
הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:09 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
יש לי שאלה רצינית למדי
מאיזה מאמן מהשנים האחרונות אוהדי הפועל תל אביב היו מרוצים ?
התזה שכל המאמנים ( בפרט בקבוצה מהבכירות בארץ מבחינה "תדמיתית" ותקציבית וכו' ) גרועים / חסרי מושג / בעלי אגו / לא נאמנים למערכת - לא מקובלת עלי , ולו מפני שהכל הרי יחסי לרמת המאמנים ליגה , ועל פי הגדרה תמיד כחצי מהמאמנים יהיו מעל "חציון רמת האימון" בליגה .

זה לא דיכוטומי אתה יודע.
מאמן יכול לעשות עבודה טובה בעונה אחת ואז עבודה מזעזעת עונה אחרי. יותר מזה, מאמן יכול לעשות באופן כללי עבודה טובה ועדיין תהיה לך ביקורת כלפי אספקטים מסוימים בעבודה שלו.
ספציפית אני יכול להגיד שאדלשטיין בעיני עשה עבודה טובה אבל האופי שלו מאוד הקשה על העבודה איתו ולדעתי לא היה מאפשר לנו להגיע רחוק איתו. אברהמי היה אחלה. לא נוח כדורסל גדול אבל נטול אגו, לא מתחכם ובעיקר מאפשר לשחקנים את החופש להביא את היכולות שלהם לידי ביטוי. גם פרנקו עשה עבודה טובה בעונה שעברה, אבל העונה באמת מתחת לכל ביקורת, הן מקצועית והן אישיותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 10:53 am 
Hall of Famer

מעניין , תודה על ההתייחסות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 11:35 am 
Hall of Famer

חוצפן חיובי כתב:
באופן כללי, אני שוב אגיד שההיתלות ב"אנשי מקצוע" הוא פשוט קשקוש ככל שמדובר בכדורסל (או ספורט בכלל). הם לא רופאים ולא מהנדסים, הם לא עברו שום הכשרה רלוונטית ואין להם שום כישרון מיוחד בבחירת שחקנים על פני האוהד הממוצע. אפילו להפך, אצל מאמן (לפחות בארץ) קיימים בהמון מקרים שיקולים זרים כמו אגו ואינטריגות עם שחקנים וסוכנים, שהופכים את הבחירות שלהם לפחות צלולות מבחינה מקצועית ופחות איכותיות בסופו של דבר. ואם מאמן מקבל החלטה שעל פניה נראית לאוהד הממוצע כתמוהה, כמעט תמיד היא אכן תתברר בסופו של דבר כהזויה וגרועה ולא כפרץ של גאונות שאף אחד לא הצליח לחזות.

אני כל כך לא מסכים עם הפסקה הזאת. אנשי מקצוע עברו הכשרה רלוונטית. הם מנהלים משחקי כדורסל, הם מגדירים מה עושים על המגרש, הם אחראים להגנה ולהתקפה של הקבוצה. אני מניח שאם תיתן לידידיה רפפורט או רמי כהן או דיוויד פדרמן לעשות את הדברים הללו התוצאות לא יהיו משהו, לא? אם אתה חושב שאין להם שום יתרון בבחירת שחקנים, למה בדיוק אתה נותן להם לנהל את המשחק? לפי ההגיון הזה קח כל אוהד שנמצא ביציעים 20 שנה ותן לו לנהל את המשחקים והאימונים.

כמובן גם שאצל מאמנים יש המון אינטריגות ואגו בשיקולי החתמת מאמנים ואילו ההנהלות, בעיקר בכדורסל הישראלי הם אך ורק מקצועיות ונטולות שום אגו, פניות או יחסים מעורבבים עם סוכנים.

זה לא שאני חושב שמאמני כדורסל תמיד עושים את הבחירות הנכונות, לא שאני חושב שהם חפים מאינטריגות ומאגו. אני פשוט חושב שאצל ההנהלות המצב הרבה יותר גרוע, גם בהנהלת הפועל תל אביב הנפלאה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:42 pm 
מנהל פורום

לא כל שכן אצל האוהדים שמשקיעים עוד הרבה פחות זמן בכדורסל מאשר חברי הנהלה
ועדיין לא דיברנו על איכות המידע שמאמן מקבל לעומת אוהד ממוצע (וידאו ערוך, סטט מתקדמת)
איך אפשר בכלל להשוות את היכולת של חוצפן חיובי ודומיו כאן בפורום להעריך שחקן לעומת אנשים שזאת אשכרה העבודה שלהם
לעניין האינטריגות וההטיות עמוס, ברור שהם קיימות ופוגעות במקצועיות של ההחלטות לפעמים
אבל בוא נזכור דבר אחד. בסוף הם נשפטים לפי התוצאות, הם צריכים לפרנס משפחות. יפסידו? חוזה קטן יותר בעונה הבאה ינצחו? חוזה גדול יותר עונה הבאה
אני בכוונה מפשט את הכרונולגיה בשביל להעביר את הרעיון
הם יכולים להרשות לעצמם מעט מאוד טעויות לא משנה בגלל מה, כי הפרנסה שלהם תלויה בזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' דצמבר 25, 2018 12:44 pm 
Junior

על פי ווייסברג בוואלה מנקו עלה לאילת 40,000 דולר https://sports.walla.co.il/item/3209464, מדאיג מה שהוא כותב על המצב הכלכלי של אילת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 10:46 am 
Junior

עמרי מנהיים בכתבה נרחבת על המצב של המועדון:

טוען שאין החלטה לגבי מעמדו של פרנקו; אם וכאשר יפוטר זה יעלה לא מעט כסף לראשי מועדון שכבר הכניסו את היד לכיס העונה.
מנהיים מוסיף שבת"א היו רוצים לצרף רכז זר טבעי ע"ח ג'מאל שולר המאכזב, אולם לפחות בתקופה הקרובה הם לא יבצעו זעזוע נוסף בסגל, בשל העובדה שכבר אין יותר מדי כסף פנוי לבזבז (כנראה שלא מחדש לנו כלום...).
https://www.sport5.co.il/HTML/Articles/ ... 02069.html

ציטוט:
1. עדיין מתלבטים
למרות העליה לחצי גמר גביע המדינה, המשבר בהפועל תל אביב עדיין כאן. אתמול (שני) האדומים ספגו הפסד ליגה חמישי ברציפות, הפעם 73:68 להפועל באר שבע, וירדו למאזן רע מאוד של שלושה ניצחונות מול עשרה הפסדים. באופן טבעי, השאלה המרכזית שמרחפת מעל המועדון היא שאלת מעמדו של דני פרנקו, אבל כרגע - עדיין אין החלטה.

בסיום המשחק, התכנסה הנהלת הפועל תל אביב לדיון במצב הקבוצה, כשהנושא העיקרי היה המאמן. בהפועל עדיין מתלבטים בנוגע לפרנקו, שכן לכל פעולה שלא תהיה, יש פלוסים ומינוסים. מצד אחד, לזכותו של פרנקו עומדת העובדה כי הסגל עוד "טרי" ושהסיטואציה עדיין הפיכה, אך מצד שני, גורמים בהפועל טענו כי גם במצב הקיים, עם הסגל הזה, על כל חסרונותיו ויתרונותיו - אפשר וצריך היה לעשות יותר.

מצד שלישי, פיטורי פרנקו, אם וכאשר, יעלו לא מעט כסף לראשי מועדון, שכבר הכניסו את היד לכיס העונה, מה גם שבהפועל לא סימנו איזשהו מחליף אידיאלי שנמצא כרגע בשוק. כרגע, בהפועל החליטו שלא להחליט, אך "כל דבר יכול להשתנות בכל רגע", על פי גורם בקבוצה.

2. קבוצת תחתית
פרנקו עצמו יצא אתמול מההיכל כאשר הוא מלווה בשני מאבטחים ואוהדים בודדים של הפועל מקללים אותו בדרכו לרכבו. "יכול להיות שזו אחת הבעיות שלנו, שאלו היו רק שניים-שלושה אוהדים", אמרו בסיום במועדון בציניות. "במצבים כאלה בעבר, אנשים היו מטפסים על הגדרות. עכשיו זה נראה שאפילו הקהל אדיש וזה לא טוב".

האדישות מכיוון הקהל לא מחלחלת לתוך המועדון, שכן בהפועל מבינים שאחרי ההפסד אתמול - הם יצטרכו לעשות מהפך גדול ב-20 המשחקים שעוד נותרו עד לסיום העונה כדי לסגור את הפער הגדול שנפתח בינם לבין קבוצות מרכז הטבלה. "אנחנו אפילו לא חושבים עכשיו על פלייאוף", הודו בהנהלה. "כרגע הדאגה שלנו היא שלא נמצא את עצמנו במאבקי ירידה עד לסיום העונה".

בהפועל דיברו אתמול על "סימפטומים של קבוצת תחתית" - קבוצה שכמעט בכל משחק, פשוט קורסת בתוך רבע אחד ומאבדת את המשחק. אתמול, זה היה הרבע האחרון בו האדומים הפסידו 26:14, איבדו כדורים מיותרים והכריחו פעולות רעות בהתקפה. "במשך שלושה רבעים הסתדרנו בלי ריצ'ארד האוול וברבע האחרון איבדנו ריכוז וזה מה שקורה", הסביר פרנקו בסיום. "כרגע אנחנו צריכים לחשוב איך מתחיל לאגור ניצחונות, ואני יודע שזה גם יקרה".

3. האיש שכבר לא צריך להיות שם
2 נקודות, 1 מ-6 מהשדה, ריבאונד אחד, 0 אסיסטים ואיבוד אחד - זו לא הסטטיסטיקה של שחקן נוער שהוקפץ לבוגרים, אלא של ג'מאל שולר, שהגיע להפועל ת"א כמי שאמור היה להיות זר מוביל, אך נחשב בינתיים לאכזבה הגדולה ביותר. "הוא נמצא בסיטואציה בלתי אפשרית מבחינתו והוא יודע את זה", אמרו במועדון על הגארד. "לכל הצדדים ברור שאי אפשר להמשיך כך וזו רק שאלה של זמן".

בהפועל הבינו מזמן כי הם רוצים וצריכים לצרף רכז זר טבעי, על חשבונו של שולר, שישלים את ג'רל מקניל בקו האחורי. עם זאת, במועדון החליטו לאחרונה כי לפחות בתקופה הקרובה הם לא יבצעו זעזוע נוסף בסגל - בשל העובדה שכבר אין יותר מדי כסף פנוי לבזבז, וגם כי הם רוצים לתת לקאדר הנוכחי לרוץ קצת ביחד. אלא שלאור יכולתו הדלה של שולר, המלווה גם בחוסר בטחון, אתמול כבר טענו בהנהלה כי "אם יימצא רכז טוב במחיר מתאים, לא נחשוב פעמיים".

4. הבעיות המבניות
באופן כללי, כל סיפור שולר ממחיש עד כמה הסגל של הפועל עדיין לא מאוזן לגמרי: אין רכז טבעי מוביל, וים מדר הצעיר המוכשר עדיין לא בשל, כך ששולר ומקניל דורכים אחד לשני על הרגליים, כאשר ההיררכיה בין שניהם ברורה וידועה לכולם ודוחקת הצידה את שולר. בנוסף אין תחליף של ממש בעמדה 4 לתומר גינת (בטח ובטח כשריצ'ארד האוול פצוע כפי שקרה יותר מפעם אחת העונה), כשאתמול פרנקו נאלץ לאלתר עם דבון אקון-פרסל ואפילו עם צוף בן משה בעמדה הזו. בהפועל ניסו גם לפתור את הבעיה הזו, כשחשבו על האפשרות לצרף ישראלי גבוה נוסף, לדוגמה ורמן סורקין או דניאל קופרברג ממכבי חיפה, אך המהלך לא יצא לפועל.

רפי מנקו הוא אמנם כבר היסטוריה במועדון, אבל ייתכן שבמצב העניינים הנוכחי, הנוכחות שלו, בטח כשחקן שיכול היה לשחק כגבוה שני, היתה יכולה לעזור. ומה המאזן של הפועל ת"א מאז השחרור של מנקו בליגה? 5:0. "לא בטוח שעם רפי הדברים היו נראים אחרת ב-180 מעלות", אמרו בסיום במועדון, "אבל אין ספק שהוא לא היה הבעיה המרכזית".

5. "אני לא יודע"
לכל מסיבת עיתונאים בסיום כל משחק ליגה, על פי חוקי המנהלת, כל קבוצה מחויבת לשלוח שחקן ומאמן. מצידה של הפועל ת"א זה היה רביב לימונד, שהיה אחראי על אחת ממסיבות העיתונאים הפחות שגרתיות שהיו העונה בליגה. "אני כאן רק כי הכריחו אותי, אין לי באמת מה להגיד", הוא פתח מיד כשהתיישב בכסא, כאשר התשובות לשאלות העיתונאים היו זהות והסתכמו בעיקר ב"אני לא יודע, אם הייתי יודע את התשובה אז לא היינו במצב הזה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 11:00 am 
Hall of Famer

איזה מזל שהפועל ת"א שיחררו את רפי מנקו , הם נראים כל כך טוב בלעדיו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 11:04 am 
Junior

והם נראו נפלא איתו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 11:15 am 
Hall of Famer

בליגה מאזן 5-3 איתו , 5-0 בלעדיו. שיפור אדיר.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 11:18 am 
Junior

בסדר, אני בעד להחזיר אותו לתל אביב, חבל לי על אילת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 11:18 am 
Junior

עמרי מנהיים -
פרסום ראשון: הפועל ת"א פנתה לאריק שיבק; האדומים גיששו אצל המאמן, אך הפערים בין הצדדים גדולים
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... 12&lang=HE

ציטוט:
24 שעות אחרי ההפסד להפועל באר שבע, החמישי ברציפות בליגה, עושה רושם שהפועל תל אביב כבר החליטה להיפרד מדני פרנקו. היום (שלישי) פנו האדומים לאריק שיבק ובדקו איתו את האפשרות שיהפוך למאמן הקבוצה.

מאמן נבחרת ישראל לשעבר אמר כי הוא היה מעוניין לקחת את התפקיד, אבל בין הצדדים יש כרגע פערים כספיים גדולים - כך שלעת עתה, שיבק דחה את ההצעה של ראשי האדומים.

הפניה לשיבק, כאמור, מראה כי בכוונתה של הנהלה הקבוצה לפטר את פרנקו, זאת לאור היכולת החלשה של הפועל ת״א מאז פתיחת העונה, וגם לאחר השינוי בסגל.

שיבק בן ה-62 הוא אחד המאמנים הוותיקים והמוערכים בכדורסל הישראלי. הוא התחיל את הקריירת האימון שלו עוד ב-1983 במכבי נתניה ואימן, בין השאר, את נבחרת ישראל וגם את האדומים ב-2002/3. ב-2017 מונה לראשונה למאמן מכבי ת"א, אך לא הצליח להוביל אותה לזכייה באליפות ועזב אחרי תקופה קצרה. בארון התארים שלו זכייה באליפות היסטורית עם מכבי ראשל"צ ועוד שלוש זכיות בהולנד ושני גביעים בבלגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 11:34 am 
Junior

מתבקש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 07, 2019 4:12 pm 
Junior

החלטת בית הדין למשמעת של איגוד הכדורסל על אירועי הדרבי בדרייב אין -

סגירת יציע "השרופים" למשחק בית אחד, וסגירת 3 שורות ראשונות ביציע זה בשלושה משחקי בית נוספים. כמו כן, קנס בסך של 20,000 ש"ח.
https://www.one.co.il/Article/18-19/2,6 ... tml?ref=hp

על התנהלות המועדון:
ציטוט:
“הנהלת הקבוצה טענה כי בפגרת הקיץ ומתחילת העונה היא עושה מאמצים ניכרים לריסון האוהדים והדבר נשא פרי. היא לא הועמדה לדין בגין משחקיה שעד לדרבי. אכן, חל שיפור ניכר בהתנהגות אוהדיה, שבעונות האחרונות הורשעה פעמים רבות בגין התנהגות קהלה. יחד עם זאת, לא נוכל להסתיר את אכזבתנו מעמדת הקבוצה לפיה מדיניות “אכיפה עצמית” כלפי אוהדיה, עליה הודיעה לנו בתום העונה שעברה, חלה רק על מקרי אלימות פיזית. אנו מקווים שהקבוצה תשקול שוב את צעדיה ולא תותיר בידינו את מלוא המלאכה”.
העונש שהוטל:
ציטוט:
“לקבוצה עבר משמעתי מכביד מאוד, אך יש לזקוף לזכותה את תקופת הרגיעה הארוכה. כמצוין לעיל, אנוט סבורים שיש להעביר מסר חד משמעי לאוהדי יציע זה. אנו מטילים על הקבוצה עונש של סגירת היציע המערבי כולו למשחק ביתי רשמי אחד וכן עונש של סגירת חמש שורות ראשונות ביציע זה בשלושה משחקי בית רשמיים נוספים. במשחק הראשון כאמור לא ישמש היציע המזרחי אלא כיציע הקבוצה האורחת, בשלושת המשחקים הנוספים, אם היציע המזרחי ישמש לאוהדי הנאשמת, הרי שגם חמשת שורותיו הראשונות ייסגרו. בנוסף אנו מטילים קנס בסך של 20 אלף ש”ח”.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 463 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: uriel17, אבימאל ו 104 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: