סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 7:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 7:19 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
רוב האנשים הם עדר כבשים, שלא למדו אף פעם פסיכולוגיה של קבלת החלטות, או אפילו סתם לא קיבלו בבית השכלה רחבה שתגן עליהם משלל שיטות וטריקים פסיכולוגיים שגורמים לנו לקבל החלטות הנוגדות את ההגיון. לקנות חולצה שאנחנו לא צריכים ב-150 שקל רק כי גרמו לנו לחשוב שנצא פראיירים אם לא נקנה.

אז כן, הרוב טיפשים, במובן שבו קל לעבוד עליהם ולגרום להם להצביע בצורה מסויימת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 8:04 pm 
Hall of Famer

תמשיכו עם הזלזול הזה, ואחרי זה תמשיכו להתפלא למה השמאל מפסיד כל הזמן (האמת ודים, שאין לי מושג לגביך אישית, ומה דעותיך. אני אומר את זה באופן כללי).
יש עדר, הרוב המובהק של האנשים בעולם כן יודעים לחשוב, בדיוק כפי שכותבי פורום סלניוז הכה מיוחדים יודעים לחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 10:27 pm 
Hall of Famer

לא הייתי מכליל שכל מצביעי הליכוד טיפשים, עיוורים, כבשים וכו'.

כן יש ציבור מסוים שעלול לשמוע את דבריו של ראש הממשלה ולחשוב שבקשתו לנהל חקירה פתוחה בשידור חי בערוץ "האח הגדול" היא סבירה ולגיטימית. הרי במשפט זדורוב כבר כולנו הפכנו ל-CSI ישראל ומומחים גדולים לפלילים, אז מי זה היועמ"ש לממשלה או המשטרה או הפרקליטות או בהמ"ש שיחליטו בשביל הציבור מה זה שוחד, מרמה, הפרת אמונים וכיו"ב?

כן יש ציבור מסוים שעלול לקרוא באינסטוש של רה"מ ש"שוחד בלי כסף זה לא שוחד" ולחשוב שזו אמירה לגיטימית וששוחד הוא בהגדרה כסף. המציאות כמובן רחוקה מכך.

בקיצור, גניבת דעת, וביבי עושה את זה ביודעין.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 11:44 pm 
מנהל פורום

אני לא אמרתי "רוב מצביעי הליכוד". אני אמרתי שרוב האנשים בכללי, וגם בכוונה השתמשתי במושג כמו עדר כבשים. זה אנשים שכבודדים הם בסדר, אבל כעדר הם טיפשים. והיום זה עדר וירטואלי כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 12:21 am 
Hall of Famer

רק שכשהם מצביעים בקלפי, הם בדרך כלל בודדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 12:33 am 
מנהל פורום

נורטון כתב:
רק שכשהם מצביעים בקלפי, הם בדרך כלל בודדים.

כמו תמיד... משפטי נורטון גם פה.

ברור שהם מצביעים כבודדים, אבל הדעות שלהם, ומכאן גם ההחלטות שלהם בסופו של דבר, מתקבעות ומתעצבות כעדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 12:48 am 
מנהל פורום

ניקח רגע דוגמאת קיצון - החרדים.
כל החרדים מטומטמים, סתומים לגמרי, אנאלפבתים? לא. גם אם לא כולם עשו מתמטיקה 5 יח', אני בטוח שיש הרבה חרדים אינטליגנטים ביותר.
אולי אפשר להתווכח על זה, אבל לראייתי, המפלגות החרדיות לא משרתות בסופו של דבר את האינטרס של הקהילה החרדית. הם כאילו נלחמים על תקציבים וחוקים לטובת המגזר שלהם, אבל כל אלה בסופו של דבר נועדו לחזק את הכוח שלהם, למנוע מחרדים השכלה, למנוע מהם את האפשרות להשתלב בשוק העבודה ולמעשה להפוך אותם לעוד יותר ויותר תלויים בקצבאות, אותן "משיגים" להם ראשי המפלגות. אז למה בכל זאת כמעט כל החרדים מצביעים למפלגות החרדיות?

אגב, כיום החרדים מהווים כ-10-15 אחוז מהמצביעים היהודים. עוד לא כזה הרבה שנים הם יהפכו לרוב היחסי. לפני כ-7 שנים כשלמדתי חינוך בתואר ראשון, הביאו לנו נתון ש-25% מכלל תלמידי כיתה א' בארץ באותה שנה הם חרדים. זאת אומרת בבחירות הבאות כ-25% מבני ה-18, שיהיו כבר בעלי זכות הצבעה, יהיו חרדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 1:07 am 
Hall of Famer

אתה מתעלם לחלוטין מהעובדה שבעיני החרדים, אלו גם האינטרסים שלהם. בעיניך החילוניות והסובייקטיביות, לא. (וכנראה גם בעיניי) אבל מצד שני אף אחד מהחרדים לא שאל אותך או אותי. אבל ברור שקל לך להגדיר את לובשי השחורים כעדר בגלל החשיבה ה...ובכן, עדרית, שלך
סליחה, אבל הכשל הלוגי שלך פשוט זועק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 9:45 am 
מנהל פורום

כשאין לך מחשבה עצמאית ואתה נתון לשליטת מחשבות בלעדית של הרבנים והלחץ הקהילתי יכולים לגרום לך לרצות דברים שמזיקים לך.
קוראים לזה כת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 12:25 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
אגב, כיום החרדים מהווים כ-10-15 אחוז מהמצביעים היהודים. עוד לא כזה הרבה שנים הם יהפכו לרוב היחסי. לפני כ-7 שנים כשלמדתי חינוך בתואר ראשון, הביאו לנו נתון ש-25% מכלל תלמידי כיתה א' בארץ באותה שנה הם חרדים. זאת אומרת בבחירות הבאות כ-25% מבני ה-18, שיהיו כבר בעלי זכות הצבעה, יהיו חרדים.

את "נבואות הזעם" הללו אני שומע מאז שהייתי ילד ( לפני כ-20 שנה ) הן בהקשר חרדים והן בהקשר ערבים .
זכור לי במיוחד מקרה שבו כילד כנראה ראיתי תוכנית שאני לא אמור לראות ... עם תסריט מפורט על איך דמוגרפית תוך לא הרבה שנים הערבים משתלטים על המדינה : המפלגה הגדולה ביותר , רשויות מקומיות של ערים מעורבות בשליטתם וכו' . הלכתי לישון בפחד אימים - ואני רציני לגמרי .

איכשהו ( גם לי לא לגמרי ברור איך ) , הן המפלגות החרדיות והן הערביות שומרות פחות או יותר על כוחן לאורך השנים , ולא יותר מזה . אני כבר לא רואה את זה כל כך משתנה למען האמת .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 1:15 pm 
Sophomore

1. יש ירידה משמעותית ומתמשכת בכמות הילודה גם אצל החרדים וגם אצל הערבים מלבד הבדואים
2. אחוז ההצבעה אצל הערבים הוא נמוך מאד
3. יהודים שעלו מצרפת ומקומות אחרים קצת איזנו את המצב לאורך השנים

עדיין יש צפי לרב חרדי במערכות החינוך בעוד כ 30 שנה, יותר לאט מהתחזיות בעבר וייתכן ששיעור הילודה ימשיך לרדת אבל כרגע זו עדיין התחזית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 2:30 pm 
מנהל פורום

shmueliki כתב:
ודים כתב:

את "נבואות הזעם" הללו אני שומע מאז שהייתי ילד ( לפני כ-20 שנה ) הן בהקשר חרדים והן בהקשר ערבים .
זכור לי במיוחד מקרה שבו כילד כנראה ראיתי תוכנית שאני לא אמור לראות ... עם תסריט מפורט על איך דמוגרפית תוך לא הרבה שנים הערבים משתלטים על המדינה : המפלגה הגדולה ביותר , רשויות מקומיות של ערים מעורבות בשליטתם וכו' . הלכתי לישון בפחד אימים - ואני רציני לגמרי .

איכשהו ( גם לי לא לגמרי ברור איך ) , הן המפלגות החרדיות והן הערביות שומרות פחות או יותר על כוחן לאורך השנים , ולא יותר מזה . אני כבר לא רואה את זה כל כך משתנה למען האמת .

תמיד אפשר לעוות נתונים ולפרסם כל מיני תחזיות עתידיות.
הנתון שאני הבאתי, אני מניח שהוא נתון דיי מדויק ולא תחזית. על המשמעות שלו כבר אפשר להתווכח. יכול להיות שבקרב כלל המצביעים לא יהיה שינוי גדול, לפחות לא ב-10-15 שנים הקרובות נגיד, גם אם בקרב בני ה-18 25% הם חרדים.
בנוסף אין גם נתונים על חזרה בשאלה, שאולי בשנים הבאות רק תגדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 3:17 pm 
Hall of Famer

לא הבנתי אילו נתונים עוותו
תחזיות הן על פי הגדרה הערכה בלבד , למרות שאני חושב שתחזיות דמוגרפיות דור קדימה אמורות להיות די מדויקות - כי אפשר להעריך טוב שיעורי ילודה ותוחלת חיים ( כל עוד אין איזה אירוע משמעותי כמו עלייה/מלחמה/מגפה גדולות היקף וכו' ) .
דיברנו כאן בהקשר של בחירות , ואני הבעתי סקפטיות שהגידול היחסי הצפוי באוכלוסייה בשיעור החרדים ( וערבים - תוספת שלי ) ישנו משמעותית את המפה הפוליטית בעתיד ( שהרי זה שורש הדיון ) , לאור ממצאי העבר - למשל אפשר לראות במבט אחד את התמורות לאורך השנים כאן :
https://scontent.ftlv4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5C8EBC66

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 09, 2019 5:16 pm 
Junior

ודים כתב:
ניקח רגע דוגמאת קיצון - החרדים.
כל החרדים מטומטמים, סתומים לגמרי, אנאלפבתים? לא. גם אם לא כולם עשו מתמטיקה 5 יח', אני בטוח שיש הרבה חרדים אינטליגנטים ביותר.
אולי אפשר להתווכח על זה, אבל לראייתי, המפלגות החרדיות לא משרתות בסופו של דבר את האינטרס של הקהילה החרדית. הם כאילו נלחמים על תקציבים וחוקים לטובת המגזר שלהם, אבל כל אלה בסופו של דבר נועדו לחזק את הכוח שלהם, למנוע מחרדים השכלה, למנוע מהם את האפשרות להשתלב בשוק העבודה ולמעשה להפוך אותם לעוד יותר ויותר תלויים בקצבאות, אותן "משיגים" להם ראשי המפלגות. אז למה בכל זאת כמעט כל החרדים מצביעים למפלגות החרדיות?

רק אומר שזה כבר לא מה שהיה.

הניצנים הרישמיים הראשונים (לא רשמי כבר התחיל מזמן) ניתן לראות בבחירות לעיריית בית שמש ואתמול בבחירות לעיריית (או מועצה) טלזסטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 12:00 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
זה פוליטיקה אז נכניס פה.
הוא הא מי זה בא? ראש הממשלה הבא (של בריטניה)
כנראה כבר בשנה הקרובה יהיה לבריטניה ראש ממשלה אוהד חיזבאללה וחמאס, שספק אם הוא מכיר בזכות ישראל להתקיים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 9:57 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
תמשיכו עם הזלזול הזה, ואחרי זה תמשיכו להתפלא למה השמאל מפסיד כל הזמן

אף פעם לא הבנתי את הלוגיקה הזאת..... כאילו, אם לא נזלזל אז הליכודניקים יצביעו בהמוניהם לשמאל, והשמאל ינצח?

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 10:03 am 
Senior

עופר האדום כתב:
נורטון כתב:
תמשיכו עם הזלזול הזה, ואחרי זה תמשיכו להתפלא למה השמאל מפסיד כל הזמן

אף פעם לא הבנתי את הלוגיקה הזאת..... כאילו, אם לא נזלזל אז הליכודניקים יצביעו בהמוניהם לשמאל, והשמאל ינצח?

כן, זו תפיסה שהשתרשה כבר. הבעיה של השמאל אינה בעמדותיו אלא ב(הרחיקו את הילדים והנשים!) ה ת נ ש א ו ת שלו.
בגלל ההתנשאות הזו, רבבות המצביעים לא יצביעו לשמאל (כלומר לסמול) כי הם לא חושבים שגבוהי המצח האלה, הבזים להמונים ולכל סממן עממי, יכולים לייצג אותם ושכמותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 11:12 am 
Hall of Famer

זה כמו אלה שאחרי כתבה שלילית או חקירה נגד ביבי כותבים "עוד 2 מנדטים לליכוד" , כלומר בעצם הם מודים שהם מספיק אהבלים כדי להצביע לא למי שהם חושבים שמתאים להנהיג את המדינה , אלא כדי "לעצבן" את הצד השני.... ואחר כך עוד הם לא מבינים למה מזלזלים בהם.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 2:20 pm 
Junior

עד שבני גנץ מדבר אין תגובות
אומר לאלוף במיל שאנחנו בברית חיים איתם וכל הימין קורא לו שמאלני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 2:37 pm 
Hall of Famer

אחרי שנפתלי בנט אמר בדיוק אותו דבר...... הימין מסמן את המטרה ואז יורה את החיצים המורעלות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 2:51 pm 
Hall of Famer

"אמר אותו דבר" as in "לשנות את חוק הלאום"?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 3:05 pm 
Hall of Famer

https://www.10.tv/news/168719

ציטוט:
בנט על חוק הלאום: "פגע באחינו הדרוזים - עלינו לאחות את הקרע"

ציטוט:
כשבוע לאחר שנחקק "חוק הלאום" השנוי במחלוקת, התייחס שר החינוך נפתלי בנט בחשבון הטוויטר למחאה שהופנתה נגד היחס לדרוזים בחוק: "לאחר שיחות עם רבים מאיתנו הדרוזים, עולה שאופן החקיקה של חוק הלאום פגע מאוד דווקא בהם ובמי שגורלו נקשר למדינת ישראל. זו כמובן לא כוונת ממשלת ישראל. אלו אחינו לדם העומדים עמנו כתף לכתף בשדה הקרב וכרתו עמנו ברית חיים". עוד הוסיף יו"ר הבית היהודי ואחד מבכירי הקואליציה כי "עלינו, ממשלת ישראל, מוטלת האחריות למצוא את הדרך לאחות את הקרע".

די דומה , לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 3:25 pm 
Hall of Famer

לא ממש. בנט הצביע בעד חוק הלאום ולא רוצה לשנות ממנו מילה, והוא גם אמר את זה. הוא רוצה אולי איזשהו חוק ספציפי לדרוזים שמשרתים בצה"ל מחוץ לחוק הלאום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2019 8:28 am 
Sophomore

בני גנץ לא אמר שצריך לבטל את חוק הלאום אלא לשנות אותו (אם תרצה, להחריג) כך שלא יפגע בדרוזים.

האר את עיני במה זה שונה ממה שבנט אמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 17, 2019 12:27 pm 
Hall of Famer

כי בנט לא רוצה לשנות מילה בחוק הלאום, כלומר לא רוצה שזכויות הדרוזים יעוגנו בחוק שהוא חוק יסוד, אני מזכיר. הוא רוצה לעשות חוק נפרד כלשהו לדרוזים מסויימים מאד, בלי שחוק הלאום ישתנה בפסיק. כלומר, זכויות הדרוזים, מה שזה לא יהיה, לא יהיו חלק מחוק הלאום אלא במסגרת חוקית חלשה הרבה יותר. מה שאומר שהחוק החדש, מה שלא יהיה, גם לא יסתור את חוק הלאום, כי הוא חוק יסוד, ויכיל את המינימום הנדרש כדי לצייר את זה כאילו אין להם מה להתלונן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: