stavs כתב:
ברור שהתהליך מיקסם את הסיכויים להביא את פילדלפיה למצב טוב, הוא הרי מעצם הגדרתו לא היה מסתיים בלי בסיס מאוד טוב לעתיד.
אני גם לא חושב שהוא היה כשלון.
אבל הוא היה כל כך בזוי מבחינה ספורטיבית וכל כך הגחיך את הקבוצה באותם שנים, שהוא היה צריך לבנות חתיכת סופרטים בשביל להיחדב בהצלחה בעיני.
בהתחשב בכמה שהקבוצה השקיעה בכדי להיות, באמת, הקבוצה הכי גרועה אי פעם על פרק של 3 שנים תחת הינקי, המצב בו היא נמצאת היום הוא בסדר, לא יותר מזה. וגם הוא אחרי זכייה בלוטו של אמביד בדראפט מלא אכזבות כשזה שבחר בו כבר הוכיח את עצמו כבעל חיבה לבאסטים.
הרי אם פילי זוכה בבחירה הראשונה, עם אוקאפור ונואל הצעירים בכל, סביר שהם לוקחים את וויגינס, ואם בשלישית אז את פארקר. אתה רוצה לומר לי שאין כאן אלמנט גדול של מזל במקרה של אמביד?
וכאמור, אם התהליך היה כזה הצלחה, גם אם הינקי פוטר בגלל שהוא היה כזה הצלחה והליגה סאחית ומעפנה, איך זה שאף אחד לא מעסיק אותו? יכול להיות שכולם מבינים שמגה-טאנקינג בשביל להצליח זה לא ללהיט כזה גדול ושום דבר בהתנהלות לא הועיל שהוא מסוגל לבנות קבוצת כדורסל טובה מבלי לשבור את הבית?
הינקי בהחלט הניח את היסודות לקבוצת סופר טים. בהתחשב בשנים המעטות, במונחים של בנייה מחדש, הוא הגיע להישגים מרשימים מאוד.
חלק משמעותי מההישגים האלו התנדפו תודות להנהלה גרועה שבאה במקומו ועדיין פילי הייתה בעמדה כל כך טובה שלמרות ההתנהלות של קולאנג׳לו ובראון את ברנד, היא הגיעה לקבוצה של היום עם שניים מהשחקנים הצעירים המבטיחים במשחק והמאזן השישי בטיבו בליגה (אאל״ט), נכון להיום.
לגבי ניסיון לשחק בעבר ולהבין מה היה קורה אם פילי הייתה זוכה בבחירה הראשונה -
א. אין לי צל של ספק שהינקי היה בוחר את אמביד. נדמה לי שהוא אמר את זה בעצמו in so many words.
ב. המזל עבד לשני הצדדים. אני ממש לא חושב שפילי היו מלא ״מזל״ בתהליך. היו מספר מקרים שבהם הוא עבד לרעתם (הבחירה של הלייקרס, הבחירה של מיאמי). בכלל, כל הניסיונות לשחק עם המהלכים של פילי ב״מה היה אילו״ בעיקר מראים על חוסר הבנה של האסטרטגיה, שאפשרה לפילי מרווח טעות מסוים בדרך להצלחה.