סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:33 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מנש לשישי ושבת
הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 1:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
הוקיץ' כתב:
האמת שבמידה מסוימת att צודק.
כשהתחיל כל הסיפור עם התהליך לעגו לו פה בלי סוף וטענו שאין סיכוי שזה יצליח. באופן אישי אני חייב להגיד שהסכמתי עם אותן טענות, במידה רבה כי לא רציתי שזה יצליח. די שמחתי שהליגה העיפה אותו כי כל הסיפור הזה לגמרי אנטי ספורטיבי בעיני.
מצד שני, פילדלפיה הפכה בשנים האחרונות מפח זבל לאחת הקבוצות המבטיחות בליגה, וזה לגמרי בזכות המהלכים שהינקי עשה. בכל התקופה הזאת לא ראיתי פה מישהו מודה באיזשהי טעות לגבי הביקורת שלו. חלק מעט השתתקו וחלק מצאו דרכים מפותלות כאלו ואחרות כדי להסביר בכל זאת למה הם צדקו כל הזמן.
אותו דבר נכון אגב גם לגבי קולאנג'לו שדי סינדל את פילדלפיה עם הטרייד המזעזע של פולץ. אני אישית לא הייתי משוכנע שהטרייד היה כל כך מחריד באותה תקופה כי פולץ בכל זאת היה סוג של קונצנזוס לבחירה מספר 1, אם כי כן חשבתי שמדובר בהימור מסוכן. בשורה התחתונה, גם אם נפטור את סיפור פולץ בתור חוסר מזל, קשה לי להאמין שהוא היה מתברר כשחקן טוב מטייטום ומיטשל. טרייד מחריד בכל רמה אפשרית, עם השלכות די כבדות לגבי העתיד של פילדלפיה. גם כאן לא מעט גיחכו על הביקורת של att אבל בשורה התחתונה הוא צדק.

אני חייב להגיד שבדברים מסוימים אני גם היום חולק עליו בדברים מסוימים. אני לא קונה את כל ההגדרות הקשיחות האלו לגבי התנהלות נכונה של קבוצות אנ.בי.איי, אני בהחלט חושב שיש יותר מדרך אחת לבנות אלופה ןבסך הכל הסיטואציות במציאות לרוב מורכבות יותר מאלו שהוא מתאר.
מצד שני, אין ספק שבדברים מסוימים הוא צדק למרות שחשבתי אחרת בזמנו. משום מה מגיבים אליו פה באנטגוניזם מסוים ותוקפנות למרות שהוא תמיד כותב בכבוד כלפי שאר המשתמשים (בניגוד ללא מעט אחרים).

כתבתי הודעה ארוכה שנמחקה בטעות :? אבל חשוב לי לומר שאני מעריך מאוד את מה שכתבת.

אני לא מצליח להבין איך אנשים מרגישים בנוח לקטול את מה שכתבתי ולהציג אותי באור מגוחך, להיווכח שההערכות שלי מתממשות ועדיין לקטול אותן ואותי בדרך, כאילו דבר לא השתנה. נחמד לדעת שיש מישהו שרואה דברים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 1:46 am 
Hall of Famer

Att כתב:

לא בטוח שזה שווה תגובה אבל אנסה בכל זאת -
1. לא זו הייתה הטענה שלי. אני טענתי שוושינגטון יתרוממו בלי וול אחרי פתיחת עונה גרועה. אכן קרה ולא במקרה.
2. לא חושב שאפילו את הינקי זה מעניין אם הוא ״כישלון״ או לא. אני כתבתי על התהליך עצמו, לא על בחירות הקריירה של הינקי ואני חושב שהתהליך הוא בהחלט הצלחה (שהייתה יכולה להיות הצלחה מסחררת אם הוא לא היה נדחק הצידה או לחילופין היו מביאים מנהל טוב במקומו).
3. אבל קולאנג׳לו הוא כן הכשלון המהלך שהגדרתי אותו :roll: :roll: :roll: אתה באמת רוצה לתת לו קרדיט על המצב של פילי כרגע?!
אני מתנצל עמוס אבל זה כבר באמת ממש מגוחך.
4. נדמה לי שנדב כתב. זה לא משנה. אתה באמת חושב שעם וול, לוושינגטון היה סיכוי ליתרון ביתיות במזרח? כי לדעתי הפציעה של וול הצליחה לחלץ אותך מנבואה שלא מחוברת למציאות של חדר ההלבשה של וושיגנטון, בשום צורה.

אני רואה שלמדת גסות רוח, נייס.
1. בינתיים אתה מדבר על מדגם כל כך קטנטן. בוא ונראה איך הם יתרוממו בהמשך.
2. אני מניח שאת הינקי זה בהחלט מעניין מצב הפרנסה שלו, אבל גם אתה ידעת לדבר על הינקי באופן אישי ולא רק על התהליך.
3. אני בוודאי שלא אתן לקולאנג'לו קרדיט על המצב של פילי כרגע. בעיני הוא עשה הרבה דברים לא כל כך משמעותיים והימור אחד גדול שהתפוצץ. אני לא מכיר מספיק את הפרטים אם לדעת האם זה היה הימור מושכל, או פשוט טעות.
4. מרוב האשמות התבלבלתי. אני לרגע לא דיברתי על יתרון ביתיות. דיברתי על עליה למקום 6 ובסט קייס סצנריו של הפתעה מול אינדי. אכן וול נפצע ולא יקרה

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 2:09 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:

לא בטוח שזה שווה תגובה אבל אנסה בכל זאת -
1. לא זו הייתה הטענה שלי. אני טענתי שוושינגטון יתרוממו בלי וול אחרי פתיחת עונה גרועה. אכן קרה ולא במקרה.
2. לא חושב שאפילו את הינקי זה מעניין אם הוא ״כישלון״ או לא. אני כתבתי על התהליך עצמו, לא על בחירות הקריירה של הינקי ואני חושב שהתהליך הוא בהחלט הצלחה (שהייתה יכולה להיות הצלחה מסחררת אם הוא לא היה נדחק הצידה או לחילופין היו מביאים מנהל טוב במקומו).
3. אבל קולאנג׳לו הוא כן הכשלון המהלך שהגדרתי אותו :roll: :roll: :roll: אתה באמת רוצה לתת לו קרדיט על המצב של פילי כרגע?!
אני מתנצל עמוס אבל זה כבר באמת ממש מגוחך.
4. נדמה לי שנדב כתב. זה לא משנה. אתה באמת חושב שעם וול, לוושינגטון היה סיכוי ליתרון ביתיות במזרח? כי לדעתי הפציעה של וול הצליחה לחלץ אותך מנבואה שלא מחוברת למציאות של חדר ההלבשה של וושיגנטון, בשום צורה.

אני רואה שלמדת גסות רוח, נייס.
1. בינתיים אתה מדבר על מדגם כל כך קטנטן. בוא ונראה איך הם יתרוממו בהמשך.
2. אני מניח שאת הינקי זה בהחלט מעניין מצב הפרנסה שלו, אבל גם אתה ידעת לדבר על הינקי באופן אישי ולא רק על התהליך.
3. אני בוודאי שלא אתן לקולאנג'לו קרדיט על המצב של פילי כרגע. בעיני הוא עשה הרבה דברים לא כל כך משמעותיים והימור אחד גדול שהתפוצץ. אני לא מכיר מספיק את הפרטים אם לדעת האם זה היה הימור מושכל, או פשוט טעות.
4. מרוב האשמות התבלבלתי. אני לרגע לא דיברתי על יתרון ביתיות. דיברתי על עליה למקום 6 ובסט קייס סצנריו של הפתעה מול אינדי. אכן וול נפצע ולא יקרה

זו לא גסות רוח, עמוס.
זכיתי להרבה מתקפות והרבה גיחוך וביטול של העמדות שלי וכאשר חלק גדול מהן התבררו כמחוברות למציאות, כמעט אף אחד כאן לא לקח אחריות ואמר שאולי הוא... טעה.
מה שאני מקבל זה כל מיני משפטים כמו: ״כרגע לאחר תקופת קולאנג'לו יש מצב שפילי הייתה יכולה להיות במקום יותר טוב, אבל היא כן השיגה את הכוכב השלישי ואליפות מזרח היא תסריט ריאלי, גם אם לא בעל הסיכויים הגבוהים ביותר.״
יש משהו מיותר בלנסות לשכנע אנשים שלא רוצים להשתכנע גם כשהמציאות מוכיחה שטעו כי האגו שלהם או מה שזה לא יהיה עומד בדרך.
אם הינקי לא עשה שום דבר טוב (כישלון כאמור) וקולאנג׳לו לא הרס יותר מדי - אז איך בדיוק פילי איפה שהיא נמצאת?
כמובן, היה להם מזל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 9:01 am 
Senior

ברור שהתהליך מיקסם את הסיכויים להביא את פילדלפיה למצב טוב, הוא הרי מעצם הגדרתו לא היה מסתיים בלי בסיס מאוד טוב לעתיד.
אני גם לא חושב שהוא היה כשלון.
אבל הוא היה כל כך בזוי מבחינה ספורטיבית וכל כך הגחיך את הקבוצה באותם שנים, שהוא היה צריך לבנות חתיכת סופרטים בשביל להיחדב בהצלחה בעיני.
בהתחשב בכמה שהקבוצה השקיעה בכדי להיות, באמת, הקבוצה הכי גרועה אי פעם על פרק של 3 שנים תחת הינקי, המצב בו היא נמצאת היום הוא בסדר, לא יותר מזה. וגם הוא אחרי זכייה בלוטו של אמביד בדראפט מלא אכזבות כשזה שבחר בו כבר הוכיח את עצמו כבעל חיבה לבאסטים.
הרי אם פילי זוכה בבחירה הראשונה, עם אוקאפור ונואל הצעירים בכל, סביר שהם לוקחים את וויגינס, ואם בשלישית אז את פארקר. אתה רוצה לומר לי שאין כאן אלמנט גדול של מזל במקרה של אמביד?

וכאמור, אם התהליך היה כזה הצלחה, גם אם הינקי פוטר בגלל שהוא היה כזה הצלחה והליגה סאחית ומעפנה, איך זה שאף אחד לא מעסיק אותו? יכול להיות שכולם מבינים שמגה-טאנקינג בשביל להצליח זה לא ללהיט כזה גדול ושום דבר בהתנהלות לא הועיל שהוא מסוגל לבנות קבוצת כדורסל טובה מבלי לשבור את הבית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 9:41 am 
Junior

מישהו מוכן להסביר לי מה בדיוק ה"תהליך" כלל ומה הייתה המטרה הסופית שלו? מתי העונות המשפילות של פילי היו אמורות להסתיים? כל לולאה צריכה תנאי עצירה, מה היה תנאי העצירה פה?

הינקי עשה דבר וחצי מרשימים לטעמי:
1) בחר את אמביד שבמידה ולא יפצע נראה כמו כוכב על להרבה שנים.
1.5) הצליח לזהות את הצלילה ביכולת של MCW לפני שהאחרים ראו והעביר אותו בתמורה לבחירת אמצע סיבוב ראשון (ששם הוא נבחר במקור).

מעבר לזה מה כלל התהליך מעבר להפסדים מכוונים, העפת כל שחקן שיכול לנצח ואגירת בחירות סיבוב שני?
מעבר לזה2 , בהניתן יכולות הבחירה של הינקי בדראפט, האם זה היה המסלול הנכון עבורו מבחינת "התהליך"? דווקא לאסוף בחירות דראפט שאת רובם המכריע הוא די זרק לפח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 15, 2019 10:39 am 
Junior

stavs כתב:
וכאמור, אם התהליך היה כזה הצלחה, גם אם הינקי פוטר בגלל שהוא היה כזה הצלחה והליגה סאחית ומעפנה, איך זה שאף אחד לא מעסיק אותו? יכול להיות שכולם מבינים שמגה-טאנקינג בשביל להצליח זה לא ללהיט כזה גדול ושום דבר בהתנהלות לא הועיל שהוא מסוגל לבנות קבוצת כדורסל טובה מבלי לשבור את הבית?

מצד אחד - אחרי שתכלס הנהלת ה-NBA פיטרה אותו אז יותר קשה להעיז ולהביא אותו.
מצד שני - הנהלת מיניסוטה האמינה בתיבס, השאירו אותו אחרי הפאשלה עם באטלר ופיטרו אותו אחרי ניצחון מנימוק שמיניסוטה 29 באחוזי נוכחות קהל, אז הדברים האלה כן חשובים לקבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 7:30 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
ברור שהתהליך מיקסם את הסיכויים להביא את פילדלפיה למצב טוב, הוא הרי מעצם הגדרתו לא היה מסתיים בלי בסיס מאוד טוב לעתיד.
אני גם לא חושב שהוא היה כשלון.
אבל הוא היה כל כך בזוי מבחינה ספורטיבית וכל כך הגחיך את הקבוצה באותם שנים, שהוא היה צריך לבנות חתיכת סופרטים בשביל להיחדב בהצלחה בעיני.
בהתחשב בכמה שהקבוצה השקיעה בכדי להיות, באמת, הקבוצה הכי גרועה אי פעם על פרק של 3 שנים תחת הינקי, המצב בו היא נמצאת היום הוא בסדר, לא יותר מזה. וגם הוא אחרי זכייה בלוטו של אמביד בדראפט מלא אכזבות כשזה שבחר בו כבר הוכיח את עצמו כבעל חיבה לבאסטים.
הרי אם פילי זוכה בבחירה הראשונה, עם אוקאפור ונואל הצעירים בכל, סביר שהם לוקחים את וויגינס, ואם בשלישית אז את פארקר. אתה רוצה לומר לי שאין כאן אלמנט גדול של מזל במקרה של אמביד?

הינקי בהחלט הניח את היסודות לקבוצת סופר טים. בהתחשב בשנים המעטות, במונחים של בנייה מחדש, הוא הגיע להישגים מרשימים מאוד.
חלק משמעותי מההישגים האלו התנדפו תודות להנהלה גרועה שבאה במקומו ועדיין פילי הייתה בעמדה כל כך טובה שלמרות ההתנהלות של קולאנג׳לו ובראון את ברנד, היא הגיעה לקבוצה של היום עם שניים מהשחקנים הצעירים המבטיחים במשחק והמאזן השישי בטיבו בליגה (אאל״ט), נכון להיום.

לגבי ניסיון לשחק בעבר ולהבין מה היה קורה אם פילי הייתה זוכה בבחירה הראשונה -
א. אין לי צל של ספק שהינקי היה בוחר את אמביד. נדמה לי שהוא אמר את זה בעצמו in so many words.
ב. המזל עבד לשני הצדדים. אני ממש לא חושב שפילי היו מלא ״מזל״ בתהליך. היו מספר מקרים שבהם הוא עבד לרעתם (הבחירה של הלייקרס, הבחירה של מיאמי). בכלל, כל הניסיונות לשחק עם המהלכים של פילי ב״מה היה אילו״ בעיקר מראים על חוסר הבנה של האסטרטגיה, שאפשרה לפילי מרווח טעות מסוים בדרך להצלחה.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 16, 2019 8:38 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 7:39 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
מישהו מוכן להסביר לי מה בדיוק ה"תהליך" כלל ומה הייתה המטרה הסופית שלו?

אני חושב שהסברתי מספיק פעמים כאן מה בדיוק התהליך כלל ומה הייתה המטרה הסופית שלו. אני לא חושב שהסבר נוסף ישנה את התמונה מבחינתך.
אתה מוזמן לחזור להודעות שלי שמסבירות בפירוט את כל מה ששאלת ומגנות על התהליך, מהמתקפה הראשונה ועד האחרונה. אם אתה מרגיש שבאמת לא הבנת ואתה רוצה לדבר על זה, אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי, אתן לך את הטלפון שלי ואסביר לך את ההיגיון מאחורי, את המטרות, מה אמור לעצור את הלולאה וכו׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 8:13 pm 
Senior

נו ברור שהתהליך איפשר 'מרווח טעות מסוים' לפילי - כי בתהליך מה זה עוד שנה-שנתיים של כשלונות עד שתשיג את הכוכב שלך, בחרת באסט בבחירה השנייה? לא נורא, זה רק מבטיח שהקבוצה תהיה עוד יותר גרועה בעונה הבאה ותקבל בחירה יותר טובה.
אין ספק שזה מביא איזה חסינות יחסית מטעויות, ועדיין אני חושב שאם כל ה200 הפסדים האלו ב3 עונות (ומבחינת הינקי זה ממש לא היה הסוף) עדיין הביאו אותך למצב שאתה צריך לזכות בלוטו של אמביד בכדי להגיע למצב שבו אתה היום, אני לא חושב שזה כזה להיט גדול.
בשביל ש'התהליך' יהיה שווה את זה מבחינתי, פילי הייתה צריכה להיות במצב יותר טוב היום, כן, גם אחרי כל ה'נזק העצום' שקולאנג'לו עשה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 16, 2019 8:43 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
נו ברור שהתהליך איפשר 'מרווח טעות מסוים' לפילי - כי בתהליך מה זה עוד שנה-שנתיים של כשלונות עד שתשיג את הכוכב שלך, בחרת באסט בבחירה השנייה? לא נורא, זה רק מבטיח שהקבוצה תהיה עוד יותר גרועה בעונה הבאה ותקבל בחירה יותר טובה.
אין ספק שזה מביא איזה חסינות יחסית מטעויות, ועדיין אני חושב שאם כל ה200 הפסדים האלו ב3 עונות (ומבחינת הינקי זה ממש לא היה הסוף) עדיין הביאו אותך למצב שאתה צריך לזכות בלוטו של אמביד בכדי להגיע למצב שבו אתה היום, אני לא חושב שזה כזה להיט גדול.
בשביל ש'התהליך' יהיה שווה את זה מבחינתי, פילי הייתה צריכה להיות במצב יותר טוב היום, כן, גם אחרי כל ה'נזק העצום' שקולאנג'לו עשה שם.

אתה מוזמן לזלזל בנזק העצום שקולאנג׳לו עשה ובסנריו שבו הינקי היה יכול להיות זה שאחראי על המהלכים קדימה.
לי אין ספק שהייתה היום לפילי סופר טים וקונטנדרית ראויה להתמודד מול גולדן סטייט אבל כנראה שלעולם לא נדע.
בכל מקרה, גם בהתחשב בקבוצה הנוכחית ובאפסייד שלה, שלוש שנים של הפסדים זה כלום (מוזמן לבדוק טיימליין של בניות מחדש של קבוצות אחרות ולראות כמה שנים הן תקועות או להסתכל על מצבן של קבוצות הטרדמיל שמזכירות את הימים שלפני הינקי בפילי).
הכוונה במרווח טעות לא הייתה לעוד עונה של הפסדים (למרות שזו בהחלט אופציה עדיפה על פני להתרומם ללא core מתאים) אלא לכמות בחירות הדראפט חסרת התקדים שהייתה לפילי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman, Google [Bot], uriel17, גמליאל ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה