סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 2:50 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:33 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
טוב אני לגמרי מאסתי בדיון הזה שאתה משום מה מתעקש להסיט לנושאים לא רלוונטיים. בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:36 pm 
Junior

הוקיץ' כתב:
טוב אני לגמרי מאסתי בדיון הזה שאתה משום מה מתעקש להסיט לנושאים לא רלוונטיים. בהצלחה.
אז תגיב ליוזרים אחרים, כי גם ודים כתב לך דברים יפים

והוא בטח לא צבוע כמוני...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:41 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
האם ארגון אוהדי ירושלים מתכוון להחרים את פיינל פור הצ'מפיונס? גם, ובעיקר, אם תארחו אותו?
אז אני מבין שגם אתה החלטת שזו ליגה סגורה, ולא מפעל גביע.

אם זו ליגה סגורה, אז תראה לי עוד ליגה שבחודש מרץ עוברים למשחקי בית/חוץ...מעניין...

מדהים כמה שאנשים מחפשים לסובב את הדברים בכוח. מישהו אמר שזה שיטה לא טובה לגביע המדינה או גביע אירופאי?

רק שנסגור את הדיון סופית, ברשותכם, ראי והוקיץ' היקרים, ואולי זה נשמע שאני מתבדח, אבל אני שואל בשיא הכבוד והרצינות אל שניכם:
יורוליג = ליגה
ליגת האלופות = ליגה
יורוקאפ = ???
יורופקאפ = ???

כי כנראה אני מפספס משהו, אז תעזרו לי
אם ליגת האלופות של פיב"א נחשבת בעיניכם ליגה, אז סביר להניח שגם היורוקאפ והיורופקאפ (אותם לא הזכרנו) הם למעשה ליגות

אז בעצם כל ארבעת המפעלים האירופאיים בכדורסל כיום הם ליגות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:46 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
צ'מפיונס ליג. תרגם לי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:47 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
צ'מפיונס ליג. תרגם לי.
ידידי היקר, אני לא אידיוט, אני יודע מה המשמעות של זה באנגלית, וגם אם לא הייתי יודע, אני יודע ללכת לגוגל טרנסלייט. אבל למזלי אני לא עושה פדיחות, והצלחתי לתרגם את זה בלי עזרה של הקידמה. טוב נו לא היה לי מושג, ניגשתי לאתר הרשמי של הפועל. מודה ועוזב ירוחם.

אז אני שואל שוב...בעיניכם:
יורוליג = ליגה
ליגת האלופות = ליגה
יורוקאפ = ??? גביע רק בגלל השם ???
יורופקאפ = ??? גביע רק בגלל השם ???

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך א' ינואר 20, 2019 2:49 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:48 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
בוא ננסה לתאם את ההגדרות, כדי שבכל זאת יהיה פה דיון אינטליגנטי סביר:
ראשית - שיטה ספורטיבית (או לא) לצורכי קביעת אליפות*

*זאת בהנחה שאנחנו קובעים שאליפות, בניגוד לגביע, זה מדד שאמור לשקף יכולת של עונה שלמה פחות או יותר, ולקבוע מי הקבוצה שהייתה הכי טובה לאורך כל העונה בליגה, ולה מגיעה לזכות באליפות.

אם אנחנו קובעים ומסכימים שאלה הן ההגדרות, אז וודאי שלא ספורטיבי ולא משקף שהאליפות של כל העונה תיקבע בשני משחקים. או יותר נכון יהיה להגיד שזה יהיה הרבה הרבה יותר ספורטיבי לקבוע מי האלופה על סמך סדרות פלייאוף.

אני לא ממש מקבל את ההגדרה הזאת של ספורטיבי. בעיני פיינל פור הוא ספורטיבי. 4 קבוצות הגיעו למעמד, משחקות באותם חוקים ללא שום הטיה ומי שמצליח לנצח את המשחקים הוא האלוף. מספיק ספורטיבי עבורי. מעולם לא התנגדתי לפיינל פור כי הוא לא ספורטיבי.
הבעיה שלי עם הפיינל פור, שאתה הכנסת אותה תחת המילה ספורטיבי, הוא שתואר שמושג במשחק אחד לא משקף יכולת של עונה שלמה, אלא יותר אקראי. גם לגבי סדרות אפשר להגיד שהן לא משקפות את כל העונה ומה קבוצות עשו במהלכה. אפשר לשאול את השאלה למה הכושר של קבוצה בחודש יוני יותר חשוב מהכושר שלה בחודש אוקטובר? ומה לגבי סיום עונה ללא פלייאוף? אז יש שיגידו שגם זה לא משקף, כי קבוצה יכולה להפסיד פעמיים ליריבה הגדולה שלה, אבל להצליח יותר מול שאר הליגה ולסיים במקום גבוה יותר. האם היא האלופה האמיתית, למרות שהיא הפסידה ראש בראש מול יריבה למירוץ?

ואדום, יכול להיות שאתה טהור וצח כשלג וכל מה שמעניין אותך זה רק המחיר. אבל ההודעה של אוהדי ירושלים היא אחרת. להם יש בעיה עם כך שהפיינל פור לא ספורטיבי. יש עוד בעיה שעל זה גם סוחטים מהם כסף, אבל הבעיה, כפי שהטקסט מתאר, היא סחיטת כסף עבור אירוע לא ספורטיבי.
ואני אישית הייתי רוצה שכל מפעל באירופה, גם אם יש בשם שלו ליג או קאפ יוכרע בסדרות. הייתי תמיד מעוניין שמפעל יוכרע כך שיהיה כמה שיותר ברור מי הקבוצה הטובה ביותר באותו מפעל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:49 pm 
Hall of Famer

זה שעוברים שם למשחקי בית חוץ זה לא משהו לטובתו, אתה יודע. זה רק עושה את השיטה שלו לעוד יותר מעוותת מהאחרים.

ובוא נשמע את ארגון אוהדי ירושלים אומר את זה, ואת עופר האדום שאומר ש(רק) ארגון אוהדי מכבי צבוע אומר את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:51 pm 
Hall of Famer

אני רק אתייחס לשתי נקודות :
עניין מחירי הכרטיסים והכנסות המנהלת - בסופו של דבר סדרות הן כלי לייצור הכנסה הרבה יותר גדולה ( אוהדים / טלוויזיה / פירסום וכו' ) , כך שהבעיה כאן היא לחלוטין אינה כמות הכסף באופן ישיר , אלא שאם קבוצה מארחת אז למנהלת יש פחות נגיעה לתכנים מסביב ולהכנסות עצמן ( ואולי בכלל לא ימכרו כמעט כרטיסים כי יוחלט שהמשחק כלול במנוי השנתי של אוהדי הקבוצה המארחת ?! ) , כך שהאישיו הוא לא הכסף עצמו , אלא שיקולי אגו כאלו ואחרים .

שנית , אם רוצים שהאליפות תלך לקבוצה "שהייתה טובה יותר לאורך העונה כולה" - אז יש פיתרון פשוט יותר , לתת את התואר לראשונה בטבלת הליגה הסדירה . היות שבכדורסל אף אחד לא ממש מבצע זאת , הרי שזה לחלוטין לא השיקול הרלוונטי כאן בפועל .

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך א' ינואר 20, 2019 2:55 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:54 pm 
Hall of Famer

אני חושב שהשיקול פה (לא רק בליגה שלנו כמובן, היא לא הראשונה שעשתה פלייאוף) הוא לא ליצור מצב שעונה עלולה להיגמר חודש לפני הסוף או להתנהל באנטי קליימקס כמו עונת הכדורגל שלנו, לבין זה שאליפות לא תוכרע על "יום נתון" ובטח לא בלי יתרון ביתיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:54 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
זה שעוברים שם למשחקי בית חוץ זה לא משהו לטובתו, אתה יודע. זה רק עושה את השיטה שלו לעוד יותר מעוותת מהאחרים.

ובוא נשמע את ארגון אוהדי ירושלים אומר את זה, ואת עופר האדום שאומר ש(רק) ארגון אוהדי מכבי צבוע אומר את זה.
אתה מתעקש שזו ליגה רגילה וזה פשוט מביך!

אז בוא נעשה את זה ככה...אם אנחנו חורצים דינים על פי דברים כה בנאליים (תתרגם לי את שם המפעל עלאק)
הנה משחק הפיינל פור משנה שעברה, שים לב מה אא"ק מרימה: https://youtu.be/WE47jDv_JLs?t=9920

זה אפילו קישור ישיר לרגע ההנפה כדי שלא תצטרך להשתעמם...

גביע!! אהא!! זה גביע...!!!

נו באמת, ראי, זה מביך שאתה מתחבא מאחורי שם המפעל, רק כדי להציג אותו כליגה סדירה. אז הנה זה גביע! כי מרימים גביע! גם אני יכול להתנהג כמו ילד קטן.

ארגון אוהדי הפועל ירושלים לא ייצא נגד הפיינל פור בליגת האלופות כי אין בעיה שככה יוכרע המפעל הזה. אחרת אולי גם תבקש ממנו לצאת כנגד מפעל גביע המדינה (שגם אותו הייתי שמח אם היו מחרימים במידה ו"חבילת" חצי גמר וגמר היו מגיעות ל-500 שח בממוצע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 2:59 pm 
Hall of Famer

ארגון אוהדי ירושלים לא יוצא נגד הפיינל פור כי הוא רוצה לארח אותו ולקחת את הגביע.
אתה זה שמביך פה, נתלה בפורמט המעוות מהייסוד של המפעל הזה שמתיימר להיות המפעל המוביל של אירופה ביום מן הימים (פיב"א שולחת את המנצחת שלו כנציגה של אירופה לביניבשתי למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:03 pm 
Junior

זה לא קשור לנושא הדיון, ברור שהפורמט של המפעל הזה הזוי. ואתה מספר לי שהמפעל הזה מתיימר להיות הבכיר האירופה אבל כרגע הוא רחוק מכך שנות אור? אני זה שעוקב באדיקות אחרי כל המשחקים שלנו, האמן לי שאני חווה את ה"צ'יפופיות" על בשרי.

זה לא נושא הדיון אבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:07 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
עופר האדום כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני אישית חושב שהיורוליג וכל שאר המפעלים (לפחות שני המשניים) היו צריכים מזמן לעבור לסדרות.
בכל אופן ההבדל המהותי נובע מהמניעים.

לגמרי מניעים. בארץ מכבי פייבוריטית לכן האוהדים שלה מתנגדים לפיינל פור. ביורוליג מצד שני , הסיכוי היחיד של מכבי לקחת את התואר זה במשחק אחד , ולכן הם זורמים עם השיטה.

לגמרי מניעים כי הפיינל פור בליגה נעשה כנגד קבוצה מסויימת אחת, ממניע של "רוצים לקחת אליפות בלי בהכרח להיות הכי טובים". ביורוליג לא.
ואני אזכיר לך כל פעם שתכתוב, כמו שהזכרתי בזמנו לראובן. האם ארגון אוהדי ירושלים מתכוון להחרים את פיינל פור הצ'מפיונס? גם, ובעיקר, אם תארחו אותו?

האם אוהדי ירושלים מתכוון להחרים את פיינל פור הליגה הישראלית? אני לא שמעתי על תכנון כזה.

אגב , יש הבדל בין השיטה של היורוליג (אכן ליגה כמעט סגורה , עם שני סיבובים ומשחקים בין כל הקבוצות בית וחוץ) לצ'מפיונס , שכבר כתבתי כמה פעמים שהשיטה שם דפוקה מהיסוד , אבל שם מדובר ב-4 בתים שונים כאשר כל הקבוצות לא נפגשות עם כל הקבוצות האחרות, ובכל מקרה שם השיטה אפילו יותר גרועה כי במקום סדרות ברבע הגמר , משחקים שם שתי סדרות של בית-חוץ בלבד ואז פיינל פור.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:08 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
האם אוהדי ירושלים מתכוון להחרים את פיינל פור הליגה הישראלית? אני לא שמעתי על תכנון כזה.

ראה פוסט שהועלה לעמוד הפייסבוק של ארגון האוהדים ב7 באוקטובר, קישור בעמוד הקודם בתגובה השנייה

זה לא צבר הדים כ"כ ולדעתי הם יירדו מהעץ אבל נראה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:10 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
עופר האדום כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
אני אישית חושב שהיורוליג וכל שאר המפעלים (לפחות שני המשניים) היו צריכים מזמן לעבור לסדרות.
בכל אופן ההבדל המהותי נובע מהמניעים.

לגמרי מניעים. בארץ מכבי פייבוריטית לכן האוהדים שלה מתנגדים לפיינל פור. ביורוליג מצד שני , הסיכוי היחיד של מכבי לקחת את התואר זה במשחק אחד , ולכן הם זורמים עם השיטה.

לגמרי מניעים כי הפיינל פור בליגה נעשה כנגד קבוצה מסויימת אחת, ממניע של "רוצים לקחת אליפות בלי בהכרח להיות הכי טובים". ביורוליג לא.
ואני אזכיר לך כל פעם שתכתוב, כמו שהזכרתי בזמנו לראובן. האם ארגון אוהדי ירושלים מתכוון להחרים את פיינל פור הצ'מפיונס? גם, ובעיקר, אם תארחו אותו?

את ההודעה שלהם שאדום88 הביא בתחילת הת'רד הזה הוא בדה מליבו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:10 pm 
Hall of Famer

אני כבר אומר שאין סיכוי שאוהדי הפועל יחרימו את הפיינל פור (אלא אם כן הקבוצה לא תגיע לשם). וכן , היורוליג הוא הרבה יותר ליגה מאשר הצ'מפיונס ליג , בגלל השיטה שלו.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:11 pm 
Junior

עופר האדום כתב:
אני כבר אומר שאין סיכוי שאוהדי הפועל יחרימו את הפיינל פור (אלא אם כן הקבוצה לא תגיע לשם).
או שספציפית שהם ("הארגון") לא יירדו מהעץ ורק כמה עשרות או מאות יחרימו, כי ממילא אין להם תמיכה גורפת מבין מרבית הקהל...שלא נדבר על תמיכת הקבוצה, כפי שהנהלת מכבי תמכה בארגון שלהם מיד אחרי פרסום הפוסט, מה שבוודאי נותן רוח גבית אדירה להצטרף לחרם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:13 pm 
Hall of Famer

ועוד הבדל - השיטה של היורוליג עם הפיינל פור כבר מתבצעת עשרות שנים (ומכבי כמובן שם , בלי קשר ליכולת הספורטיבית שלה) , ולכן מאבק בפיינל פור שלה הרבה יותר ריאלי והגיוני ממאבק של אוהדי הפועל ירושלים במפעל שהיא לראשונה משחקת בו העונה , ובכלל לא בטוח אם תשחק בו בעונה הבאה ובעונות שאחריה. בקיצור , השוואה מופרכת מכל ההיבטים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:27 pm 
Hall of Famer

נו... את הטענות על "צביעות אוהדי מכבי" שמענו גם כשהיורוליג התנהל בשלבי בתים. אז עכשיו אתם נתלים בשיטה... מצחיק.
והטענה השנייה היא טענה בנוסח ג'ורג' ברנרד שו. אם אתה טוען שצריך להיות אנשי עקרונות מהתחלה ועד הסוף, אז תהיו אנשי עקרונות מהתחלה ועד הסוף. על אחת כמה וכמה כשאתם מועמדים לארח את הפיינל פור בעצמכם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:31 pm 
Junior

אנחנו לא נצא נגד שיטת הפיינל פור במפעל שהוא לא ליגה רגילה כמו הליגה הישראלית שלנו, לדוגמה. אתה יכול להמשיך לפמפם את זה כמה שרק תרצה, זה לא יעזור. מי שישמע אוהדי הפועל ירושלים שמו לעצמם למטרה לחסל את שיטת הפיינל פור בכל דבר ששייך לכדורסל. אז אולי גם בגביע המדינה המקומי?

אתה חושב שאתה נתלה באילנות גבוהים. אבל זה למעשה עץ ננסי. אבל תמשיך לשכנע את עצמך שהצ'מפיונס ליג זו ליגה סדירה לכל דבר ועניין. עוד לא שמעתי ממך מדוע זה כן ליגה סדירה כמו הליגה הישראלית (לדוגמה, תבחר כל ליגה אירופאית אחרת), אבל היורוקאפ והיורופקאפ לא.

אחרי שאתה טענת שזה בגלל השם - אני הבאתי דוגמה נגדית והראתי לך שמניפים גביע (התנהגות ילדתותית תענה בהתנהגות ילדותית)

אבל כבר התרגלתי שאתה לא מתעמת עם דברים שלא נוח לך.

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך א' ינואר 20, 2019 3:35 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:34 pm 
Hall of Famer

עניתי לך כבר. לא מתכוון לענות לך עוד פעם.
עכשיו קל לכם להיתלות בשיטה. תמשיכו תמשיכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:35 pm 
Junior

עניתי לי שזה בגלל השם של המפעל, אם זה התשובה שלך - אז...אמממ...אני שמח שהצלחתי למצות את הדיון. אם זה רק בגלל שם המפעל ואין לך מה להוסיף- תענוג.

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך א' ינואר 20, 2019 3:36 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:36 pm 
Hall of Famer

אתה טוען שבראש ובראשונה זה בגלל השיטה. על זה עניתי שתי הודעות למעלה. אבל אל תקרא, זה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:37 pm 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
אתה טוען שבראש ובראשונה זה בגלל השיטה. על זה עניתי שתי הודעות למעלה. אבל אל תקרא, זה בסדר.
אתה מדבר על ההודעה הזו?
ציטוט:
נו... את הטענות על "צביעות אוהדי מכבי" שמענו גם כשהיורוליג התנהל בשלבי בתים. אז עכשיו אתם נתלים בשיטה... מצחיק.
והטענה השנייה היא טענה בנוסח ג'ורג' ברנרד שו. אם אתה טוען שצריך להיות אנשי עקרונות מהתחלה ועד הסוף, אז תהיו אנשי עקרונות מהתחלה ועד הסוף. על אחת כמה וכמה כשאתם מועמדים לארח את הפיינל פור בעצמכם...
מה אתה רוצה שאענה על זה? כבר אמרתי לך שאוהדי הפועל ירושלים לא שמו לעצמם לחסל את שיטת הפיינל פור בכל תחום שהוא בכדורסל המודרני. זה שזה מספק אותך להציג את זה ככה, זה לא הופך את זה לנכון

פיינל פור זו שיטה נהדרת למפעלי גביע. לפי דעתי. לא רואה משהו טוב יותר. אז נכון שקבוצה קטנה יכולה "לגנוב תואר" לקבוצה גדולה במשחק אחד, אבל זה כל הרעיון במפעל גביע.

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך א' ינואר 20, 2019 3:40 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 20, 2019 3:40 pm 
Hall of Famer

כלומר כל ההבדל הוא הבית חוץ בשלבים המאוחרים? זה מה שהופך את זה מליגה לגביע לדידך, ולכן מקום טבעי לפיינל פור? זה הרי ההבדל בין זה לבין היורוליג הישן עם הבתים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: kakon3 ו 32 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה