Hacohen כתב:
נורטון כתב:
אני גר בארה'ב, ורק נמצא כרגע באירופה בטיול אבל כאמור גרתי שם מספיק
הלך רוח? בארה'ב יש מיליוני הומלסים ובאופן כללי אתה רואה מקסיקנים, ערבים ומיעוטים אחרים עובדים בכל מקום
בניס או פריז, ואפילו בג'נבה (אבל לא בציריך) יש בעיקר מאות אלפי מיעוטים כאלה ואחרים ברחובות או בבתי קפה זולים על ששבש
את מדיניות הרווחה, אני מכיר היטב בשני המקומות , כולל גם את נתוני האבטלה של המהגרים (משמעותית גבוהים יותר באירופה) ואת עשרות המיליארדים שגרמניה וצרפת הוציאו על ההגירה הזאת
אבל, מה זה משנה מראית העיניים שלי או קריאת האנגלית. אני הרי לא מסוגל להבין כלום
כן, אתה שוב לא מבין.
כמה מההגירה הנ"ל קשורה לקולוניאליזם? (למשל, אפריקאים בצרפת). הטורקים נמצאים בגרמניה בכוונת מכוון של הגרמנים ש
הביאו כח עבודה זול מטורקיה באופן יזום. היתה גם הגירה שקשורה למלחמות הבלקן (בגלל זה יש בשוויץ הרבה אקס-בלקנים). מה כל זה מוכיח מבחינתך?
ראי שעל הקיר כתב:
מי אמר שמרקל הייתה כופה את זה על בריטניה, אתה שואל? ובכן, אני מניח שאמרה את זה אחת אנג'לה מרקל עצמה... גם אם לא השתמשה במילים המפורשות, היא הייתה הדוחפת המרכזית לקווטת חובה פר מדינה, שעל כל האיחוד לעמוד בה. בפעם האחרונה שהסתכלתי, "חובה" אומר שאתה עושה את זה גם אפ אתה לא רוצה, כלומר בכפייה.
יחד איתה הלכו צרפת וכמובן יוון ואיטליה שאליהן מגיעים רוב המהגרים. האיחוד אמנם לא קיבל את עמדתה, אבל זה שאין היום קווטת חובה על מדינות האיחוד זה למרות מרקל, לא בזכותה.
וזה היה זרז מאד רציני לברקסיט. עצם זה שיש כזו אפשרות בכלל, ומנהיגים אירופים מרכזיים מעלים את זה.
כבר אמרנו שלמרקל היתה עמדה שלא התקבלה, ובסוף נסגר הסכם עם טורקיה. ובכל זאת הלאומנים הבריטים הובילו פרישה, ושוב מזכיר לנו ידידנו מבריטניה שהנושא כלל לא השפיע. חבל שנחזור על עצמנו, כי אנחנו קצת עושים את זה.
לא, לא "אמרנו" ברבים. אמרת, ביחיד. אבל התכנית של מרקל לא נפלה לפני הברקסיט, היא נפלה רק השנה, הרבה אחרי הברקסיט, אחרי שמדינות בעיקר במזרח אירופה עמדו על הרגליים האחוריות ובריטניה כאמור כבר פרשה. כלומר גם שנה וחצי אחרי הברקסיט, אחרי שמדינה מרכזית באיחוד החליטה לעזוב אותו, עדיין מרקל הנהיגה את אירופה למדיניות קווטות חובה לכל חברת איחוד, ולכל הפחות זה היה נושא תלוי ועומד בזמן הברקסיט. משמע, היא הייתה מוכנה לשלם את המחיר של עזיבת מדינות את האיחוד, כולל מדינות מרכזיות כמו בריטניה, ועדיין התעקשה על תכניתה לכפייה של קווטות על מדינות האיחוד ממש עד השנה.
כלומר, בזמן הברקסיט הייתה (במקרה הטוב) תלויה ועומדת התערבות אירופית בדבר שהוא בשורש הנושאים שמדינה ריבונית אמורה להיות מסוגלת להחליט עבור עצמה.
ההסכם עם טורקיה הושג רק ב-2016, אמנם כמה חודשים לפני הברקסיט, אבל אחרי שבאירופה היו כבר מיליוני פליטים ומהגרים (לגרמניה בלבד הגיעו יותר ממיליון פליטים רק ב-2015) שהאיחוד בהנהגת מרקל דרש לדחוף עם קווטות חובה למדינותיו, כולל לבריטניה. וממילא טורקיה היא רק מסלול אחד של פליטים ומהגרים לאירופה, יש עוד מסלולים אחרים דרך אפריקה לאיטליה ולספרד בעיקר.