סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:57 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 12:17 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
למה? כי הוא הלב, הסמל והפנים של המועדון ב-20 שנה האחרונות ומגיע לו כבוד.
בארה"ב זה חשוב לא פחות מעוד כמה ניצחונות שלא ישנו את תמונת המאקרו.

ובחזרה לנושא - להזכיר שהטרייד דד ליין הוא ביום חמישי הבא (7 בפברואר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 4:34 am 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
אז הם קיבלו את בחירה מספר 5 לפני שנה
אבל כל השנים שלפני ( או כמעט כולן - מי זוכר ) , הם היו קבוצת פלייאוף , ולרוב אף טובה
למרות שכמות השנים שבהן היה להם סיכוי ממשי להשגת אליפות - די קטן
אז מבחינתי זה בדיוק המודל המוצלח של קבוצה ממוצעת פלוס לאורך שנים ( בפרט הנהלה אקטיבית ושקולה , ושמירה על מאמן מצוין לאורך זמן ) , ולראייה במשך 20 שנה הם בקושי היו טופ 3 או בוטום 3 בליגה - גם אם זה לא הדרך ש"ממקסמת את הסיכויים להצליח" - אליפות ( כנראה שאסכים איתך פה )

דאלאס קצת מזכירה את יוסטון. היא קבוצה שמנסה לבנות מהאמצע אבל כן אקטיבית (יוסטון אקטיבית יותר ואפילו תוקפנית לפעמים:)).
זה מודל בעייתי אבל בהינתן הנהלה מוצלחת אפשר לגרום לזה להצליח, אם וכאשר מצליחים להנחית סופרסטאר.
יוסטון, בניגוד לדאלאס, מנסים בכל הכח ליצור אוסף של כוכבים ולא רק להסתפק בהארדן כפיסה מרכזית.

בכל מקרה, לניו אורלינס היו שתי בעיות:
א. הבעיה המרכזית - הם לקחו שחקנים בינוניים והאיצו את הבנייה כדי להגיע לפלייאוף (ונכשלו במשך מספר שנים) במקום להישאר למטה ולאסוף כוכבים צעירים נוספים. בכך, הם קבעו מראש שהם הולכים להיות קבוצה בינונית-מינוס וחתמו את גורלם עוד בסביבות שנת 2014 (לי זה היה כל כך ברור שאני כתבתי כאן ש-AD צריך לעזוב כבר אחרי החוזה הראשון - אבל אף כוכב לא עושה את זה, בטח לא דיוויס האנמי).
ב. בעיה משנית (ודעה לא פופולארית) - מעולם לא היה להם סופרסטאר אמיתי. AD כבר שנתיים-שלוש נמצא ממש על הסף אבל לא יכול להיחשב כטופ5 בליגה כל עוד ההגנה המוצלחת שלו כסנטר (לפחות תחת המאמן הנוכחי) היא לא יותר מאגדה אורבנית שכולם קונים. האחד-על-אחד שלו לא מספיק דומיננטי כדי לחפות על כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:32 am 
מנהל פורום

ובינתיים כפי שהיה צפוי, דיוויס מקבל קנס של 50,000$ על דרישת טרייד באופן פומבי, דבר שאסור על פי חוקי הליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:36 am 
Junior

נראה לי מיותר לחוקק חוקים שהקנס המירבי עליהם הוא 50 אלף דולר
עבור דיוויס זה 0.2% מהשכר
חסר משמעות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 1:50 pm 
Hall of Famer

סמי מעניין. הפליקנס הופכים את מור, רנדל ומירוטיץ' לפנויים תמורת בחירות. לפילי יש חור בעמדה 4 כך שהם אולי יתפתו. יוסטון אולי ירצו את מור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 1:54 pm 
Hall of Famer

Att כתב:

א. הבעיה המרכזית - הם לקחו שחקנים בינוניים והאיצו את הבנייה כדי להגיע לפלייאוף (ונכשלו במשך מספר שנים) במקום להישאר למטה ולאסוף כוכבים צעירים נוספים. בכך, הם קבעו מראש שהם הולכים להיות קבוצה בינונית-מינוס וחתמו את גורלם עוד בסביבות שנת 2014.

הבעיה שלהם לא הייתה שהם לקחו שחקנים בינוניים וניסו להתרומם מהר מדי. זה תאור מוטה של המציאות. הבעיה הגדולה שלהם שהם לקחו שחקנים בינוניים, עד לא טובים ופציעים ושילמו להם כסף של סופרסטארים. לא קיבלו תפוקה במגרש וסתמו את תקרת השכר. הטעות הגדולה הייתה הארכת החוזה של אריק גורדון, אחרי שנתיים (נדמה לי, אולי יותר?) חלשות מרובות בפציעות. החוזה של גורדון, ביחד עם הארכת החוזה הצפויה של דיוויס סנדל את היכולת של הפליקנס לעשות משהו בתחום השוק החופשי והטריידים. אח"כ היה גם החוזה הענק והמטופש לטייריק אוונס, כמובן עומר אשיק ועוד פרפראות.
להישאר למטה באמת, כלומר לאיים על 3 הבחירות הראשונות, לא היתה אפשרות עבור הפליקנס עם אנתוני דיוויס. הוא לא שווה פלייאוף בעצמו (נניח כמו לברון או דוראנט), אבל 30 ניצ' לעונה הוא בטח שווה. כלומר ההבדל מבחינת המאזן והיכולת להשיג שחקנים בדראפט לא היה משמעותי.
הפליקנס טעו קשות בניהול השכר שלהם, לא בכמות הניצחונות אותם הם השיגו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 2:30 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:

א. הבעיה המרכזית - הם לקחו שחקנים בינוניים והאיצו את הבנייה כדי להגיע לפלייאוף (ונכשלו במשך מספר שנים) במקום להישאר למטה ולאסוף כוכבים צעירים נוספים. בכך, הם קבעו מראש שהם הולכים להיות קבוצה בינונית-מינוס וחתמו את גורלם עוד בסביבות שנת 2014.

הבעיה שלהם לא הייתה שהם לקחו שחקנים בינוניים וניסו להתרומם מהר מדי. זה תאור מוטה של המציאות. הבעיה הגדולה שלהם שהם לקחו שחקנים בינוניים, עד לא טובים ופציעים ושילמו להם כסף של סופרסטארים. לא קיבלו תפוקה במגרש וסתמו את תקרת השכר. הטעות הגדולה הייתה הארכת החוזה של אריק גורדון, אחרי שנתיים (נדמה לי, אולי יותר?) חלשות מרובות בפציעות. החוזה של גורדון, ביחד עם הארכת החוזה הצפויה של דיוויס סנדל את היכולת של הפליקנס לעשות משהו בתחום השוק החופשי והטריידים. אח"כ היה גם החוזה הענק והמטופש לטייריק אוונס, כמובן עומר אשיק ועוד פרפראות.
להישאר למטה באמת, כלומר לאיים על 3 הבחירות הראשונות, לא היתה אפשרות עבור הפליקנס עם אנתוני דיוויס. הוא לא שווה פלייאוף בעצמו (נניח כמו לברון או דוראנט), אבל 30 ניצ' לעונה הוא בטח שווה. כלומר ההבדל מבחינת המאזן והיכולת להשיג שחקנים בדראפט לא היה משמעותי.
הפליקנס טעו קשות בניהול השכר שלהם, לא בכמות הניצחונות אותם הם השיגו.

נובמת :roll:
כשאתה הולך על השוק החופשי כאסטרטגיה לבניית קבוצה מחדש מסביב לשחקן אחד, הסיכוי שלך לא לשלם משכורות מופרכות עבור שחקנים בינוניים הוא נמוך מאוד.

אגב, אם אתה חושב שאנתוני דיוויס היה שווה לבדו 30 נצ׳ בשנים הראשונות שלו אז אחלה. אני ממש לא מסכים.
מאזן הנצחונות איתו ב-5 השנים הראשונות:
27
34
45
30
34
וזה כשמנסים להקיף אותו בשחקנים טובים ככל האפשר, לא בשחקני די-ליג חביבים.

בוא נאמר שאם ניו אורלינס הייתה נותנת לקבוצה להתרומם, באופן טבעי, בהתבסס על שחקנים צעירים שהיא בחרה בדראפט ומשתמשת בקאפ שלה כדי לזכות בבחירות נוספות והייתה נכשלת בגלל שדייוויס הוא כל כך טוב שלא ניתן להיות קבוצת תחתית איתו, הייתי אומר שהם עשו את הכי טוב שלהם. בפועל הם הכשילו את עצמם, קבעו אפסייד נמוך מאוד לפרויקט הזה ואיבדו את דיוויס אחרי שורת הישגים די מביכה לשחקן ברמתו.

ושוב, אתה יכול להגיד שמדובר בהחלטות נקודתיות מוטעות של הפליקנס וכרגיל לעצום את העיניים ולא להבין מה אתה רואה.
בפילי זה עניין של מזל, הפליקנס פשוט קיבלו כמה החלטות לא טובות....

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 30, 2019 2:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 2:42 pm 
Senior

מי הם אותם שחקנים טובים ככל האפשר ששווים כל כך הרבה יותר נצחונות מאשר שחקני ג׳י-ליג?
אני חושב שגם אם אתה צודק לגבי האסטרטגיה השגויה של ניו אורלינס (והלוואי שהיית מבין שלהחתים שחקני ג׳י-ליג זה משהו שמאוד לגיטימי שמועדון יחליט שלא בא לו לעשות כאסטרטגיה), וזו אפשרות סבירה מבחינתי, אתה חייב להודות שיש אמת בדבריו של עמוס - והיא שניו אורלינס לא רק השתמשו באסטרטגיה שגויה, אלא ביצעו אותה ממש גרוע.

השחקנים שהם החתימו בהרבה כסף באמת לא הזיזו את המחט בכל כך הרבה ביחס לסתם שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 2:58 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
מי הם אותם שחקנים טובים ככל האפשר ששווים כל כך הרבה יותר נצחונות מאשר שחקני ג׳י-ליג?
אני חושב שגם אם אתה צודק לגבי האסטרטגיה השגויה של ניו אורלינס (והלוואי שהיית מבין שלהחתים שחקני ג׳י-ליג זה משהו שמאוד לגיטימי שמועדון יחליט שלא בא לו לעשות כאסטרטגיה), וזו אפשרות סבירה מבחינתי, אתה חייב להודות שיש אמת בדבריו של עמוס - והיא שניו אורלינס לא רק השתמשו באסטרטגיה שגויה, אלא ביצעו אותה ממש גרוע.

השחקנים שהם החתימו בהרבה כסף באמת לא הזיזו את המחט בכל כך הרבה ביחס לסתם שחקנים.

זו אסטרטגיה שקשה מאוד מאוד לבצע.
ברגע שאתה מתעקש להאיץ מיד אחרי שבחרת שחקן בבחירה גבוהה ולהגיע לפלייאוף, אתה קובע את האפסייד שלך והוא בד״כ מאוד מוגבל.
שחקנים שמזיזים את המחט הם לא שחקנים שמצטרפים לקבוצה בבנייה.
קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא מציאות מהסוג הזה בשוק החופשי.

השחקנים שהם החתימו בתחילה בהרבה כסף דווקא היו שחקנים שחיבבתי אי-שם ב-2014 אבל זה היה ברור שהם לא יזיזו את המחט.
הם לא היו שחקני טופ25 בליגה וגם לא היו שחקנים בעלי אפסייד להיות כאלו.
מצד שני, אני לא חושב שניו אורלינס היו יכולים למצוא שחקנים כאלו בשוק החופשי.

ניו אורלינס ניסו להתרומם בלי מספיק דלק במיכל.
הם התרסקו מספיק כדי להשיג את באדי הילד בבחירה השישית אאל״ט ואז חזרו לנסות להתרומם במהירות.

פשוט אסטרטגיה מחורבנת. כשיש לך אסטרטגיה כל כך גרועה, כשאתה מקריב את העתיד שלך על חשבון ההווה תוך כדי שאתה מפתח שחקן צעיר, זה 99.9% לא הולך לעבוד. הם דחקו את עצמם לקבלת החלטות נוראיות ואתם טוענים שזה לא האסטרטגיה, הם בסך הכל קיבלו החלטות גרועות. האסטרטגיה במידה רבה מכתיבה את ההחלטות. זה ברור מאליו בעיניי שאלו ההחלטות שיתקבלו בהינתן אסטרטגיה כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 3:17 pm 
Senior

הם לא בנו דרך השוק - אריק גורדון, טייריק, ריאן אנדרסון, אשיק כל אלו הגיעו של טריידים. גם הולידיי.
זה שניו אורלינס אחר כך נתנו להם חוזים גדולים, אחרי שרובם נתנו עונות גרועות אצלם, זו כבר טעות אחרת, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 3:21 pm 
Senior

כאילו, בסדר נכון, האסטרטגיה של להאיץ בנייה עשויה לגרום לך בדיוק להיתקע עם שחקנים בינוניים, נכון...
אבל אתה לא יכול להאשים רק את האסטרטגיה, כי היא אותה האסטרטגיה שעבדה לג"ס עם איגודלה, בוגוט. למשל.
הביצוע פה גם היה גרוע במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 4:01 pm 
Sophomore

מה ההבדל הגדול מבחינה "אסטרטגית" בין מה שניו אורלינס עשו עם דיוויס למה שדאלאס עשו בעשור-שניים האחרונים עם נוביצקי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 4:29 pm 
מנהל פורום

אחרי לא מעט משחקים עם הטרייד משין, כרגע הטרייד שהכי מוצא חן בעיני זה מידלטון+בלדסו+בחירות לפי דרישה של נ"א על דיוויס. זה מדלל מאד את הקו האחורי של הבאקס, אבל נותן להן שתי מפלצות מטורפות מקדימה ובסיס איתן להמשך. כי אם דיוויס רציני בקשר לרצון לשחק עבור קונטנדרית, זו התחלה אדירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 5:01 pm 
Junior

בלדסו ומידלטון שניהם fa ולא יישארו בניו אורלינס דקה אחרי ה-1.7. פלקינס לא יקחו את זה.

בינתיים האפשרות המועדפת עליי היא סיאקאם, אוונובי, רייט וג׳ונאס
במילא העומק של טורונטו לא עוזר בפלייאוף.
לאורי, דני גרין, קוואי, דיוויס, איבאקה חמישייה הגנתית מצויינת.
ונוליט, מיילס, פאוול ומונרו יחד עם איזה בייאאוט יספיקו מהספסל
אם היו נותנים לטורונטו אפשרות לתת בחירה במקום סיאקאם הם היו עושים זאת ישר
אבל נראה לי שילכו גם על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 5:24 pm 
Hall of Famer

כאילו, באמת? אנתוני דיוויס על שחקנים שהטוב שבהם הוא רול פלייר בחמישיה והפחות טוב הוא שחקן ספסל חביב?
החבילה של הלייקרס הרבה יותר מעניינת, בלי תחרות בכלל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 5:26 pm 
Hall of Famer

טרייד טוב לטורונטו.
סיאקם מרשים ומתקדם יפה. אבל לא יודע אם לא שווה להם לקחת את אינגרם (למרות שהשמועות אומרות שהם רוצים את אחיו קוזמה).
אגב אם הלייקרס מעבירים חמישה שחקנים, אני לא יודע אם הם לא מגרדים את הפלייאוף עם דייויס, לברון וסקראבס. במיוחד שדייויס אוהב להפצע ולברון לראשונה קצת פציע. עם טרייד כזה השחקן השביעי של הלייקרס זה סקראב מארץ הסקראבס.

אגב היו שמועות שבלייק לא מבסוט. חשבתי אולי שווה לפליקנס סטרייט אפ בלייק ונגיד עוד שחקן צעיר עבור הגבה.

בכל אופן שווה לדעתי לחכות. לראות מי מקבל בחירה ראשונה בדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 5:29 pm 
Hall of Famer

כל טרייד על דיוויס הוא טוב לקבוצה שמקבלת אותו למעט גולדן סטייט.
השאלה מה טוב לניו אורלינס. כרגע נראה לי שהכי טוב להם זה לחכות לקיץ ואז לברור הצעות.
אתה לא רוצה להאריך יותר מדי עם שחקן שרוצה לעזוב, אחרת זה מתחיל להיות קרקס, ראה העונה האחרונה של הווארד באורלנדו, העונה של מלו בדנבר ועוד דוגמאות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 5:51 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
הם לא בנו דרך השוק - אריק גורדון, טייריק, ריאן אנדרסון, אשיק כל אלו הגיעו של טריידים. גם הולידיי.
זה שניו אורלינס אחר כך נתנו להם חוזים גדולים, אחרי שרובם נתנו עונות גרועות אצלם, זו כבר טעות אחרת, לא?

קודם כל, זה עוד יותר גרוע. אם אתה נותן בחירות בתמורה לשחקנים בינוניים אז בכלל הסתבכת והורדת את האפסייד שלך לרצפה.
ולא, זו לא טעות אחרת אלא טעות נגררת שנובעת גם היא מאותה אסטרטגיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 6:34 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
כל טרייד על דיוויס הוא טוב לקבוצה שמקבלת אותו למעט גולדן סטייט.
השאלה מה טוב לניו אורלינס. כרגע נראה לי שהכי טוב להם זה לחכות לקיץ ואז לברור הצעות.
אתה לא רוצה להאריך יותר מדי עם שחקן שרוצה לעזוב, אחרת זה מתחיל להיות קרקס, ראה העונה האחרונה של הווארד באורלנדו, העונה של מלו בדנבר ועוד דוגמאות.

אין מה להלחץ. לבוסטון יש הרבה מה להציע ושווה לחכות להם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 6:59 pm 
Sophomore

אני חושב שבסיטואציה הנוכחית ניו אורלינס צריכה לעשות הינקיזם.
לא ללכת לשחקנים בינוניים, שישמרו אותה במצב שהייתה בו בשנים האחרונות, אלא לסגת לאחור ולהתכונן לטאנקינג לשנים הבאות.

השחקן שאני מנסה לקחת בכל מחיר, הוא ג'ייסון טייטום, אני מאוד מאמין בו ויש לו אפסייד רציני. לצידו עוד בחירת דראפט ראשונה ובחירת דראפט שנייה. נראה לי שזה טרייד מספיק הוגן בשביל בוסטון. הייתי מוכן גם לקחת חוזים לא רצויים כמו זה של הייוורד וביינס, אם בוסטון תרצה להיפטר מהשניים האלה. ביחד עם מכירת מירוטיץ' שאני מאמין שיש לו ביקוש גדול בשוק, לבנות קבוצה צעירה בשנים הבאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 7:13 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
stavs כתב:

קודם כל, זה עוד יותר גרוע. אם אתה נותן בחירות בתמורה לשחקנים בינוניים אז בכלל הסתבכת והורדת את האפסייד שלך לרצפה.

בוא נשים דברים במדוייק. אריק גורדון הגיע לניו אורלינס בעסקת כריס פול. בסה"כ לפליקנס היה סגל עם אפסייד. גורדון נפצע כשעבר לפליקנס, אבל הוא נראה כוכב עולה ואני בטוח שכך גם הפליקנס התייחסו אליו. עונה קודם בקליפרס הוא סיים עם 22.3 נק' ונראה מעולה. ביחד עם דיוויס לפליקנס בתיאוריה היו 2 כוכבים צעירים. זה בהחלט סיטואציה בה אתה כבר מתחיל לבנות קבוצה לעתיד ולא מתעסק עם להרוויח בחירות דראפט. הבעיה הגדולה כמובן הייתה שגורדון חזר מהפציעה שחקן אחר לגמרי, איבד את האתלטיות שלו והיכולת. בקיץ שבו נבחר דיוויס הפליקנס המשיכו להתחמש והחתימו בסיין אנד טרייד (גוסטבו איון היה מה שהם החזירו) את ריאן אנדרסון, סטרץ' פורוורד צעיר שנתן כמה עונות נחמדות מאד בנטס ובמג'יק. סה"כ הם בנו תוך עונה שלישיה שעל הנייר נראתה כבסיס טוב מאד לקבוצה מנצחת, בטח אם דיוויס יהפוך למה שציפו ממנו. כמובן גם היה את אוסטין ריברס, בחירה מספר 10 באותו דראפט, שהפליקנס האמינו בו.

אבל יש רצוי ויש מצוי. הבעיה הגדולה, כמו שתמיד רשמתי, הייתה אריק גורדון, שפשוט לא היה אותו שחקן. אפשר להגיד שהפליקנס המשיכו לא להבין את היכולת שגורדון יכול לשחק והמשיכו להאמין שהוא השחקן מהעונה האחרונה של הקליפרס. ופעלו בהתאם לכך. אם ההערכה שלהם הייתה נכונה, אני משוכנע שהיינו מדברים אחרת לגמרי על הקריירה של דיוויס בנולא. אם זאת ההערכה, אז אתה יכול להבין את הטרייד שהביא את הולידיי לניו אורלינס. ויתור על נרלנס נואל, לא כזה נורא וויתור על בחירת סיבוב ראשון בשנה הבאה, בחירה שהפכה להיות מספר 10, אבל לפי התסריט הרצוי, הפליקנס היו אמורים להיות בפלייאוף בכלל, אז זה נראה מחיר סביר לחלוטין. בטח עדיף על בחירה מספר 6 בדראפט חלש, שהשחקן הטוב ביותר בנמצא (כמובן שהיה את יאניס, אבל בואו ונסתכל מי נבחר באזור הזה) משחק בכלל בעמדות הפנים, שם הפליקנס היו סגורים. בתמורה הם קיבלו רכז צעיר שכבר הגיע לאולסטאר (וכמובן פציע).

אם מסתכלים על הנייר (שסובל הכול) אז בסה"כ לפליקנס בעונה השניה של דיוויס היה סגל צעיר ומעניין. דיוויס עצמו (67 משחקים, עונה שניה שלא הגיע ל-70), אריק גורדון (64 משחקים ביכולת חלשה), ריאן אנדרסון (22 משחקים), ג'רו הולידיי (34 משחקים), טייריק אוונס (שהגיע בטרייד בו הפליקנס ויתרו על ואסקז ורובין לופז, והוא רק בן 24).

את הטעות הגדולה הבאה, ביחד עם אוונס (שאם אני זוכר נכון חתם על חוזה גדול), הם עשו כשהם החתימו את אריק גורדון על חוזה גדול וכך למעשה הם סגרו לעצמם את תקרת השכר, עם ריאן אנדרסון, אם אוונס ועם גורדון.

אני לא חושב שהבעיה של הפליקנס הייתה באסטרטגיה. הבעיה שלהם הייתה בהערכת הכישרון והתעלמות מכך שהשחקנים הצעירים שלהם לא עמידים ופציעים. הם לא נתנו יותר מדי בחירות דראפט (נרלנס נואל ובחירה מספר 10, היו הבחירות הגבוהות שהלכו, לא בחירות שמשנות מועדון). ושוב, הטעות הגדולה לא הייתה טריידים או מהלכים נואשים להביא שחקנים בינוניים (סטייל קליבלנד של לברון בקדנציה הראשונה או מינסוטה של גארנט), אלא חוזים נוראיים לשחקנים שכבר היו בסגל אצלם. כשהם יכלו לעשות חישוב מחדש (לא זוכר מתי זה היה) ולוותר על אריק גורדון ולנסות קצת להשיג גמישות כלכלית, הם קיבלו רגליים קרות והעדיפו ווישפול ת'ינקינג שאריק גורדון הוא בכל זאת גארד טוב מאד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 7:24 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

בוא נשים דברים במדוייק. אריק גורדון הגיע לניו אורלינס בעסקת כריס פול. בסה"כ לפליקנס היה סגל עם אפסייד. גורדון נפצע כשעבר לפליקנס, אבל הוא נראה כוכב עולה ואני בטוח שכך גם הפליקנס התייחסו אליו. עונה קודם בקליפרס הוא סיים עם 22.3 נק' ונראה מעולה. ביחד עם דיוויס לפליקנס בתיאוריה היו 2 כוכבים צעירים. זה בהחלט סיטואציה בה אתה כבר מתחיל לבנות קבוצה לעתיד ולא מתעסק עם להרוויח בחירות דראפט. הבעיה הגדולה כמובן הייתה שגורדון חזר מהפציעה שחקן אחר לגמרי, איבד את האתלטיות שלו והיכולת. בקיץ שבו נבחר דיוויס הפליקנס המשיכו להתחמש והחתימו בסיין אנד טרייד (גוסטבו איון היה מה שהם החזירו) את ריאן אנדרסון, סטרץ' פורוורד צעיר שנתן כמה עונות נחמדות מאד בנטס ובמג'יק. סה"כ הם בנו תוך עונה שלישיה שעל הנייר נראתה כבסיס טוב מאד לקבוצה מנצחת, בטח אם דיוויס יהפוך למה שציפו ממנו. כמובן גם היה את אוסטין ריברס, בחירה מספר 10 באותו דראפט, שהפליקנס האמינו בו.

אבל יש רצוי ויש מצוי. הבעיה הגדולה, כמו שתמיד רשמתי, הייתה אריק גורדון, שפשוט לא היה אותו שחקן. אפשר להגיד שהפליקנס המשיכו לא להבין את היכולת שגורדון יכול לשחק והמשיכו להאמין שהוא השחקן מהעונה האחרונה של הקליפרס. ופעלו בהתאם לכך. אם ההערכה שלהם הייתה נכונה, אני משוכנע שהיינו מדברים אחרת לגמרי על הקריירה של דיוויס בנולא. אם זאת ההערכה, אז אתה יכול להבין את הטרייד שהביא את הולידיי לניו אורלינס. ויתור על נרלנס נואל, לא כזה נורא וויתור על בחירת סיבוב ראשון בשנה הבאה, בחירה שהפכה להיות מספר 10, אבל לפי התסריט הרצוי, הפליקנס היו אמורים להיות בפלייאוף בכלל, אז זה נראה מחיר סביר לחלוטין. בטח עדיף על בחירה מספר 6 בדראפט חלש, שהשחקן הטוב ביותר בנמצא (כמובן שהיה את יאניס, אבל בואו ונסתכל מי נבחר באזור הזה) משחק בכלל בעמדות הפנים, שם הפליקנס היו סגורים. בתמורה הם קיבלו רכז צעיר שכבר הגיע לאולסטאר (וכמובן פציע).

אם מסתכלים על הנייר (שסובל הכול) אז בסה"כ לפליקנס בעונה השניה של דיוויס היה סגל צעיר ומעניין. דיוויס עצמו (67 משחקים, עונה שניה שלא הגיע ל-70), אריק גורדון (64 משחקים ביכולת חלשה), ריאן אנדרסון (22 משחקים), ג'רו הולידיי (34 משחקים), טייריק אוונס (שהגיע בטרייד בו הפליקנס ויתרו על ואסקז ורובין לופז, והוא רק בן 24).

את הטעות הגדולה הבאה, ביחד עם אוונס (שאם אני זוכר נכון חתם על חוזה גדול), הם עשו כשהם החתימו את אריק גורדון על חוזה גדול וכך למעשה הם סגרו לעצמם את תקרת השכר, עם ריאן אנדרסון, אם אוונס ועם גורדון.

אני לא חושב שהבעיה של הפליקנס הייתה באסטרטגיה. הבעיה שלהם הייתה בהערכת הכישרון והתעלמות מכך שהשחקנים הצעירים שלהם לא עמידים ופציעים. הם לא נתנו יותר מדי בחירות דראפט (נרלנס נואל ובחירה מספר 10, היו הבחירות הגבוהות שהלכו, לא בחירות שמשנות מועדון). ושוב, הטעות הגדולה לא הייתה טריידים או מהלכים נואשים להביא שחקנים בינוניים (סטייל קליבלנד של לברון בקדנציה הראשונה או מינסוטה של גארנט), אלא חוזים נוראיים לשחקנים שכבר היו בסגל אצלם. כשהם יכלו לעשות חישוב מחדש (לא זוכר מתי זה היה) ולוותר על אריק גורדון ולנסות קצת להשיג גמישות כלכלית, הם קיבלו רגליים קרות והעדיפו ווישפול ת'ינקינג שאריק גורדון הוא בכל זאת גארד טוב מאד.

* אתה מחשב את הבחירות שהם שלחו החוצה ולא את הבחירות שהיו יכולים לקבל אם היו נשארים בתחתית ונותנים ל-core שלהם לצמוח באופן אורגני במקום לאסוף ביחד ערמה של שחקנים בינוניים (אנדרסון, גורדון, אוונס וכו׳).
* אתה באמת חושב שגורדון, אנדרסון ודיוויס זה בסיס לקבוצה מנצחת? זה בסיס לקבוצה סופר סופר בינונית (גם אם גורדון לא היה נפצע; אבל הוא כן נפצע ואפשר היה בהחלט לחשב מסלול מחדש כ-200 פעם מאז). למה לקבל את דייוויס במתנה ולהתפשר על בינוניות ופלייאוף במקרה הטוב?
* אנחנו מתעלמים במכוון מזה שהפליקנס כל הזמן כיוונו להגעה לפלייאוף על חשבון העתיד? באופן עקבי זו הייתה הבחירה שלהם, מה שהוביל לרוב לכשלונות בהווה ואיבוד נכסים עתידיים.

עמוס, אתה אף פעם לא חושב שהבעיה או סיבת ההצלחה היא אסטרטגיה. אתה מעדיף לרדד את זה להערכות מסוימות של כישרון או החלטות נקודתיות או מזל.
זה כל כך רחוק מהמציאות של מה שקרה שאני לא יודע איך להעביר את זה בצורה שתבין ותשתכנע.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' ינואר 30, 2019 7:37 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 7:37 pm 
Hall of Famer

אני באמת מאמין שאנתוני דיוויס ואריק גורדון של הקליפרס הם בסיס לקבוצה מנצחת. במקרה הזה ריאן אנדרסון יכול לעזור. ואם אתה מוסיף את הולידיי כפי שהוא נראה בפילי, אז זה בכלל אחלה. הם גם משום מה האמינו שאוסטין ריברס יכול להפוך לשחקן טוב מאד. בעיה של הערכת כישרון כבר אמרתי.
בוא נגיד ככה. אני חושב שאריק גורדון של הקליפרס היה לפחות בראדלי ביל. אנתוני דיוויס, בראדלי ביל ועוד סטרץ' פורוורד טוב, נניח מירוטיץ', זה לא בסיס לקבוצה מנצחת? לא קבוצה אלופה, אבל קבוצה שאפשר לגדול ממנה?
אני לא מתעלם מכך שהפליקנס כיוונו לפלייאוף. הסברתי למה הם כיוונו לפלייאוף. היה להם את אריק גורדון. הם האמינו שיש להם סופרסטאר צעיר בידיים וכמובן גם דיוויס. הם התעלמו מהפציעה שלו. זאת הטעות הענקית. אם הערכת היכולת של גורדון הייתה נכונה, לא ווישפול ת'ינקינג, אז כל האסטרטגיה של לחכות לכשרונות צעירים בדראפט לא הייתה עובדת.

הכישלון שלהם לא היה ניסיון להתחזק על כיוון העתיד. הכישלון שלהם היה בזה שהם העריכו שהם כבר חזקים עכשיו. כישלון מסוג אחר לחלוטין.

ולגבי תחתית, אני כבר רשמתי. אני לא חושב שעם אנתוני דיוויס אתה יכול להישאר ממש בתחתית. 30 ניצ' זה תסריט מינמלי סביר. לא משיגים כך בחירות דראפט גבוהות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 7:38 pm 
Hall of Famer

צריך גם מזל בחיים. היו להם מלא פציעות. קזינס. גורדון, אוונס, הולידיי. מלא.
מלבד אשיק שזו החתמה מזעזעת השאר היו בסדר. אנשים כותבים פה כאילו היתה להם אופציה להחתים כוכבי על במקום טייריק. זו ניו אורלינס. כל קיץ יש כוכבי על בודדים פנויים ואתה לא משיג אותם לניו אורלינס.
אז כן, בנייה עם שחקנים טובים(סף אולסטאר או אולסטאר אם הם היו במזרח) זה רעיון טוב.
גרו הולידיי הוא חיה רעה. האיש הרג את לילארד בפלייאוף אשתקד. הוא אולסטאר במזרח כל שנה. שומר מעולה שלא מקבל קרדיט.

חוצמזה הרבה נכתב על הקבוצה. דייויס יש לו אשמה. כן המספרים טובים מאד אבל יש בו משהו אנמי. הוא מן סוג של קווין לאב (אם כי בבירור טוב יותר). מספרים טובים בקבוצה לא גדולה. לא שחקן סוחף. שלא יובן שאני חושב שהוא פח אבל אני לוקח שחקן כמו קוואי או אמביד לפניו בלי לחשוב.
הוא שחקן שיכול להיות כוכב שני. לא ווינר שסוחב קבוצה לנצחונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 7:41 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני באמת מאמין שאנתוני דיוויס ואריק גורדון של הקליפרס הם בסיס לקבוצה מנצחת. במקרה הזה ריאן אנדרסון יכול לעזור. ואם אתה מוסיף את הולידיי כפי שהוא נראה בפילי, אז זה בכלל אחלה. הם גם משום מה האמינו שאוסטין ריברס יכול להפוך לשחקן טוב מאד. בעיה של הערכת כישרון כבר אמרתי.
בוא נגיד ככה. אני חושב שאריק גורדון של הקליפרס היה לפחות בראדלי ביל. אנתוני דיוויס, בראדלי ביל ועוד סטרץ' פורוורד טוב, נניח מירוטיץ', זה לא בסיס לקבוצה מנצחת? לא קבוצה אלופה, אבל קבוצה שאפשר לגדול ממנה?
אני לא מתעלם מכך שהפליקנס כיוונו לפלייאוף. הסברתי למה הם כיוונו לפלייאוף. היה להם את אריק גורדון. הם האמינו שיש להם סופרסטאר צעיר בידיים וכמובן גם דיוויס. הם התעלמו מהפציעה שלו. זאת הטעות הענקית. אם הערכת היכולת של גורדון הייתה נכונה, לא ווישפול ת'ינקינג, אז כל האסטרטגיה של לחכות לכשרונות צעירים בדראפט לא הייתה עובדת.

הכישלון שלהם לא היה ניסיון להתחזק על כיוון העתיד. הכישלון שלהם היה בזה שהם העריכו שהם כבר חזקים עכשיו. כישלון מסוג אחר לחלוטין.

ולגבי תחתית, אני כבר רשמתי. אני לא חושב שעם אנתוני דיוויס אתה יכול להישאר ממש בתחתית. 30 ניצ' זה תסריט מינמלי סביר. לא משיגים כך בחירות דראפט גבוהות.

עמוס, כשיש לך סימן שאלה כמו פציעה של שחקן מרכזי, אתה לא יכול להתרומם. אתה צריך קודם לבדוק מה יש לך.
זו טעות אסטרטגית. זו לא טעות נקודתית.

וכן, גם הקבוצה ה״חלומית״ שציינת, בבסט קייס סנריו, היא לא קבוצה לאליפות.
לא ברור לי למה ללכת לשם, אם כך.

אתה מדבר על טעות נקודתית, ספציפית מאוד. עברו מה? 7-8 שנים מאז?
אני לא מצליח להבין איך אתה רואה את זה ככה. זה מרגיש לי שאנחנו לא מדברים באותה שפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 30 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: