סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 8:07 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מסכים איתך לגבי הפציעה של גורדון. חזרתי על זה שוב ושוב. זאת הטעות של נולא. הם לא יכלו להתחייב לשחקן פצוע. מילא עוד בשנתיים הראשונות, כשראינו בעבר שחקנים חוזרים מפציעות קשות לרמה שאפיינה אותם בפרק זמן כזה. אבל החוזה הגדול שהם נתנו לגורדון היה הפשע הגדול שגמר אותם. אני חושב שאז הם כבר כל כך התחייבו לקבוצה בהובלת גורדון ודיוויס שהם פחדו לעשות רה-שאפל. דרך אגב, אחת הבעיות הגדולות באסטרטגיה היא לאו דווקא אמונה ששחקן X יביא אותך או שחקן Y, אלא הפחד מה יקרה אם תשנה את התוכנית שלך מהיסוד. איך החדגבה יגיב אם לוקחים לו את מי שהיה אמור להיות אבן היסוד. מה לברון יעשה אם לא נביא איזה שם גדול לקבוצה שלו כדי לחזק אותה. אנטואן ג'יימסון שחקן גמור ולא יעזור לנו בכלום, אבל אולי לברון יראה שאנחנו מנסים, אז הוא לא יפחד. אנחנו כל כך מפחדים מהתסריט הזה, אז חייבים לעשות עוד משהו. שמעתי ששאק פנוי להובלה וכן הלאה.

הקבוצה שציינת היא לא קבוצה לאליפות, בטח כיום עם גולדן סטייט, אבל היא בסיס טוב בעיני שאיתו אפשר לעשות הרבה. קבוצת פלייאוף ודאית ובעיני גם קבוצת פלייאוף עם יתרון ביתיות.

אני מדבר על טעות נקודתית שגרמה לקיפאון בכל מה שקרה בניו אורלינס. ברגע שאתה לוקח על עצמך התחייבות שמסנדלת את היכולת שלך לשינוי, אז אתה גמור. זה מה שקרה לניו אורלינס. לקחו על עצמם הימור על אריק גורדון עם חוזה ענק. ברגע שהם עשו את זה, שאר הקלפים הסתדרו למקום הזה וחיסלו כל סיכוי להמשך.

בוודאי שאני חושב שאסטרטגיה היא חשובה והיא מפתח מאד גדול להצלחת קבוצות. בניגוד אליך, אני לא חושב שאסטרטגיה היא חזות הכול ומה שאתה מתכנן בחדר המלחמה שלך וכותב במניפסטים ארוכים זה בדיוק מה שיקרה. כן, גם הערכת כישרון היא קריטית, בוודאי שמזל משחק תפקיד חשוב מאד (אם פרסטי לא היה מתחרפן על הארדן ומחליט לחכות לקיץ במקום ללחוץ על ההדק מתי שהוא לחץ, דריל מורי היה בלשכת האבטלה). הנהלה טובה שעושה מהלכים טובים מעלה את הסיכוי שלך להצליח. לברון ג'יימס מעלה הרבה יותר את הסיכוי. אני חושב למשל שההנהלה של הקאבס בקדנציה הראשונה של לברון הייתה מזעזעת. זה עדיין הספיק לקבוצה קונטנדרית ולגמר אן.בי.איי אחד.

אני חושב שפרסטי הוא ג'י.אם מאד מוכשר ומוצלח ובגלל אגו וכמובן בגלל בעלים נוראיים הוא חיסל קבוצת על שהוא בנה במו ידיו. קבוצת כדורסל זאת לא תוכנת מחשב.

אתה רוצה להבין איך מזל משחק? תסתכל על ליגת הפוטבול. עד לפני חודשיים קנזס סיטי הייתה במקום נפלא. קבוצה אדירה עם התקפה אדירה ומאוזנת. קיו.בי מעולה וצעיר, רסיברים טובים ורנינג בק מהטובים בליגה, בדיוק בשנתו השניה בליגה. הכול שיחק לטובתם, עד שאותו רנינג בק, קארים האנט, החליט שלגרור את החברה שלו למעלית בברוטליות כשכל העולם רואה ומצלם זה רעיון לא רע כל כך. זה נגמר בזה שהצ'יפס נאלצו לזרוק את האנט ופגעו בעצמם. את העונה הזאת הם סיימו בגמר הקונפרנס שלהם כשבמשחק הזה אין להם בכלל אופציה למשחק ריצה על הקרקע. איתו? סופרבול היה תרחיש מאד הגיוני.
זה נקרא מזל, הצ'יפס עשו הכול נכון. בחרו נכון בדראפט, בנו קבוצה נהדרת, היו פייבוריטים, עד שהאידיוט החליט להתעלל בפומבי בחברה שלו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 8:35 pm 
Hall of Famer

ואולי זה רק אני, אבל האם רייאן אנדרסון ואריק גורדון לצד שחקן מוביל, זה בדיוק מה שגרם ליוסטון להיות אחת מהקבוצות הטובות בליגה לפני שנתיים (כלומר, לפני שקפלה הפך להיות עצום, ולפני שפול היה בקבוצה)? רק שהארדן היה שם במקום דייויס, ואולי זה אומר משהו על הסופרסטאריות של שני השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:07 pm 
Senior

האמת שג'רו הולידיי, אריק גורדון של לפני הפציעות, טייריק אוונס, ריאן אנדרסון ואנתוני דיוויס, כשכולם בגיל 26 ומטה, זה core ממש לא רע.
אני מסכים לגבי הטעויות שנעשו שם בעיקר עם הארכות החוזים, אבל בואנה - אלמלא רוב השחקנים שם נפצעים - (כולם במדי הפליקאנס, לא?), זו לגמרי יכלה להיות קבוצה צעירה שרצה טוב ביחד.

אז יש פה חוסר מזל, החלטות רעות עם חוזים גדולים מדי לשחקנים שכבר עלו לגביהם סימני שאלה, וכנראה גם חוסר סבלנות - שאולי היא אחד הגורמים לטעויות עם הארכות החוזים, אני מקבל את זה.

אם בתחילת הדיון הסכמתי לגבי האסטרטגיה השגויה, אבל חשבתי שהיא לא מספרת את כל הסיפור, עכשיו היא עוד נראית לי מעט פחות שגויה ומספרת עוד חלק קטן יותר ממה שחשבתי קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:28 pm 
Junior

Att כתב:
עמוס, כשיש לך סימן שאלה כמו פציעה של שחקן מרכזי, אתה לא יכול להתרומם. אתה צריך קודם לבדוק מה יש לך.
זו טעות אסטרטגית. זו לא טעות נקודתית.

חבל שגולדן סטייט לא שמעו את זה כשנתנו לסטפ חוזה אחרי פציעה...

Att כתב:
וכן, גם הקבוצה ה״חלומית״ שציינת, בבסט קייס סנריו, היא לא קבוצה לאליפות.
לא ברור לי למה ללכת לשם, אם כך.

ודאלאס ב2008 נגיד כשהגיע למרום 7 ועפה סיבוב ראשון חשבה הייתה קבוצה לאליפות?
מה עם הספרס שב2010 סיימו מקום שביעי ועפו בחצי האזורי? הם היו קבוצה לאליפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:45 pm 
Sophomore

אני מסכים עם att, דיוויס צעיר וגם עם גורדון זה לגדול עם בחירות דראפט טובות, ולא למהר לנסות להאבק על פליאוף היה צריך יותר סבלנות שם. לגבי זה שכבר גורדון ודייוס יביאו נצחונות אז אין מה לחשוב על הדראפט אז למשל דוראנט נבחר ואז בא ווסטבורק ב4 והארדן ב3, לא שתמיד ייצאו לך מזל כזה בבחירה אבל הנקודה זה שכשהסופרסטארים צעירים עדיין מגיעים לתחתית ולבחירות טובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 9:55 pm 
Hall of Famer

אגב, במקרה הייתי בניו אורלינס השבוע (האמת? לא משהו ובעיקר עיר שממש מדגישה את הגזענות החבויה באמריקה, למרות שכל המוזיקה ברחובות כל הזמן זה כן מגניב).
אבל מה שבאמת רציתי לומר, זה שבעוד רואים את הגאווה מהסיינטס (קבוצת הפוטנבול של העיר..) בכל פינת רחוב או חנות מזכרות, כמעט ולא ראיתי זכר לכך שיש לעיר קבוצת כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 30, 2019 11:19 pm 
Hall of Famer

kakon3 כתב:
אני מסכים עם att, דיוויס צעיר וגם עם גורדון זה לגדול עם בחירות דראפט טובות, ולא למהר לנסות להאבק על פליאוף היה צריך יותר סבלנות שם. לגבי זה שכבר גורדון ודייוס יביאו נצחונות אז אין מה לחשוב על הדראפט אז למשל דוראנט נבחר ואז בא ווסטבורק ב4 והארדן ב3, לא שתמיד ייצאו לך מזל כזה בבחירה אבל הנקודה זה שכשהסופרסטארים צעירים עדיין מגיעים לתחתית ולבחירות טובות.

לאו.קי. סיטי היה מזל וגם החלטה שלהם לשים את קווין דוראנט מחוץ לעמדה. אבל עם ווסטברוק רוקי, הם ניצחו 23 משחקים. עם ווסטברוק בעונה השניה, הרדן בעונת רוקי חלשה מאד ולא הרבה מסביב הת'אנדר כבר ניצחו 50 ניצ'. כשיש לך שחקנים ממש טובים, לא פשוט להפסיד המון. עם דיוויס ועם אריק גורדון בריא, לא באמת אפשר להפסיד המון. בעונה הראשונה של החדגבה, כשהוא שיחק 64 משחקים, גורדון שיחק 42 משחקים והיה לא טוב, הם עדיין השיגו 27 ניצ' (מקום 6 בדראפט). עונה אח"כ כשבריאן פאקינג רוברטס פותח בחצי מהמשחקים הם ניצחו 34 משחקים. כמובן שהם יכלו לשבור לחדגבה את הרגל, למכור את גורדון עבור 2 בחירות סיבוב שני, האחת לא מוגנת בשנת 2043 ולקוות למקום הראשון בדראפט. אבל זה הגיוני בדיוק כמו שזה נשמע.

אני אחזור פעם נוספת. ההנהלה של ניו אורלינס עשתה עבודה מחורבנת. אבל הטעות לא הייתה לנסות להאיץ את הבניה, הטעות הייתה אמונה לא הגיונית שהכוכב שהם הביאו באמת כוכב ולא חצי שחקן בגלל פציעה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 1:20 am 
Sophomore

במחשבה שנייה זה באמת גבולי, נקודת המפתח אולי היתה דרו הולידי תמורת נואל וסיבוב ראשון, אין כאן האצה מוגזמת כי זה לא גיל 30 והוא כן יכול לגדול עם דיוויס. אבל כן יש כאן האצה. בבניה אפשר כמו בשיטת הינקי להעדיף במקום שחקן טוב בגיל 23, שחקני דראפט בגילאי 19-20 שיתנו פחות וכך נמשיך לקבל בחירה גבוהה יותר, כשמוכרים שחקן שכבר עוזר לקבוצה כמו קרטר ווייאלמס בקבוצה ביזיונית ומשאירים אותה ללא רכז בשביל בחירת דראפט זה מביא בעיות מסביב, אבל כאן זה פשוט לא לעשות ההפך ולהשאר עם הבחירות.
זה בעיני פשוט משתלם יותר בשיטה הנוכחית, וזה לא דיון על הינקי זה דיון ספציפית על מהלך של להעדיף גיל 20 על 23 (ונניח שהטרייד הגיוני ושווה ערך) בקבוצה בבנייה שעדיין לא התחילה לנצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 8:55 am 
Hall of Famer

ובינתיים דיוויס כנראה מושבת לפחות עד הטרייד דדליין (בעוד שבוע) ואולי גם עד סוף העונה:

ציטוט:
Alvin Gentry would not commit to Anthony Davis (finger) playing again for the Pelicans this season.

When asked if AD would play again for New Orleans once healthy, Gentry responded: "That's a hard question to answer. I assume that he will. That’s something that’ll have to be discussed about what’s best for him and best for our team." At the very least, it sounds like Davis won't play again until after the trade deadline (Feb. 7), and if he remains in New Orleans, he'll certainly be a shutdown candidate if they fall out of the playoff hunt. Davis' value is at a low point right now, so owners should probably just hang on for the time being.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 9:07 am 
Junior

אין להם שום סיבה לתת לו לשחק אצלם שוב.
הכי גרוע זה שהוא ייפצע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:07 am 
מנהל פורום

היום במשחק של הפליקנס הוא נחתך מסרטון הפרומו ברמז עבה כפיל...

השעון מתקתק יש עוד שבוע להעביר אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:10 am 
Hall of Famer

פשפשתי קצת בארכיון כדי להבין את הלך הרוח בעקבות המהלכים של הפליקנס. אני אומר שם את אותם הדברים ו-orens אומר דברים דומים (ואף מחזק נקודה שטעויות גוררות לעתים טעויות נוספות):

12.7.14 -
ניו-אורלינס פליקנס
עשו טעות קרדינאלית כאשר האיצו את הבנייה, במקום להמשיך לבנות סביב הגבה. סבלו מפציעות השנה. יכולים להתחבר ולאיים על הפלייאוף, אולי להיכנס ולעשות אקזיט בסיבוב ראשון, אבל חבל שזה נראה כמו הבסט קייס סנריו שלהם.

1.12.14
הפליקנס עשו - כמעט - הכל לא נכון. זו דוגמא לקבוצה שזירזה את הבנייה וכעת כנראה לא תוכל להגיע למעמד של קונטנדרית, למרות שאחד השחקנים המבטיחים בליגה בשורותיה. היו יכולים להיות גרועים עוד עונה-שתיים ואז להתחיל לדמיין מקרוב שושלת.

(ואת זה אני כותב למרות שאני מעריך את אשיק, את רייאן אנדרסון וגם את טייריק)

צ׳ונסי כתב בתגובה:

לא מסכים איתך בכלל. בדיוק להיפך, הם עושים הכל בשביל לבנות לידו את הקבוצה הכי טובה שאפשר. הכי טובה שאפשר עכשיו, לא אולי טובה בעוד כמה שנים כשבחירות הדראפט ייתבררו כמוצלחות או לא.

שים לב למה שאתה כותב - אתה מעריך שלושה מהצוות המסייע של דייויס: טייריק, אנדרסון, אסיק. יש שם גם את הולידיי, שהסכמת שבעונה האחרונה שהוא היה בריא שיחק ברמת אולסטאר. מאז הוא נפצע בפתיחת העונה של ניו אורלינס, והשנה הוא חזר בשיא הכח ומשחק נהדר עד עכשיו, והוא עדיין צעיר מאוד, בסה״כ בו 24.
יש להם חבורה צעירה שצפויה לרוץ יחד בשנים הקרובות ורק להשתפר יחד. טייריק, אסיק, אנדרסון, הולידיי, דייויס כמובן. לכולם עדיין מחכות השנים היפות שלהם.
אם השווית לקאבס של לברון, אז ללברון לא היה שם רכז ברמה של הולידיי, לא היה לו שחקן צעיר לידו עם יכולת לשבור הגנות כמו טייריק, לא היה לו שלשיונר מיוחד כ״כ כמו ריאן אנדרסון.
לא יודע על מה יהיה לדייויס להתלונן- במקום שייצטרך לשחק עם רכז צעיר שלומד להתגלח ביחד איתו, הביאו לו רכז צעיר שכבר למד את הליגה ושיחק בה ברמה גבוהה. הבהיר שהוא לא רוצה לשחק סנטר והיה רוצה בולדוג הגנתי לידו, הלכו להביא לו את אחד הבולדוגים המפחידים שיש.
במקום שייצטרך להעביר את חוזה הרוקי שלו בקבוצה שמתרגלת לקבל בראש כל שנה, מנסים להביא לידו את השחקנים הכי טובים שאפשר כרגע כדי שינצח כמה שיותר.

orens:
להערכה שלי ליכולתם של אשיק ואוונס אין קשר לכך שהפלס הקריבו המון כדי שישחקו אצלם, וזה לא היה צריך לקרות.
הפלס משלמים עכשיו משכורות גבוהות לוטרנים ויצטרכו לשלם יותר בהמשך, בטח בהתחשב בהלך הרוח של השוק כרגע. בסוף העונה יסתיים החוזה של אשיק, וכדי להצדיק את הטרייד הם יהיו חייבים להחתים אותו על חוזה שבטח יהיה מוגזם לאור העונה הטובה שהוא נותן (ביל סימונס תיאר בצורה מושלמת את הנקודה הזו בשנה שעברה בעקבות הטרייד על גורטאט). אם לא יחתימו אותו מחדש, בזבזו בחירה שצפויה להיות לוטרי לשווא.

ועוד מ-orens:
כשהפליקנס הסתייגו מבחירות דראפט וזרקו שתי בחירות לוטרי על שחקן שבדיוק נבחר לאולסטאר ארבע עונות אחרי שנבחר מחוץ ללוטרי, מה שגם מגביל להם את היכולת לצרף אליו כשרון, זה לא עושה אותם גאונים. זו לא החתיכה האחרונה בפאזל, זו החתיכה השניה שהפריעה להם להרכיב את השאר (העדר בחירות וקאפספייס).
--
ועוד מ-orens:
הפליקנס מתנהלים כאילו אין להם מה להפסיד (כנראה בגלל הבעלים הזקן, כמו שציינת) אבל אנתוני דייויס עדיין לא בן 22. הוא צעיר ב14 שנים מנוביצקי, שהמאבס הרכיבו עבורו קבוצה תחרותית לפני הפרישה במתכונת דומה. כרגע הם באופן מובהק הקבוצה הכי פחות טובה בבית הדרום-מערבי, ובעיני היה מוטב לו אם היו שומרים את בחירות הדראפט ומתחמשים כדי שדייויס יוכל להגיע גבוה בגיל 23-24, בזמן שהגרעינים המזדקנים של הספרס-גריז-מאבס אמורים לאבד תנופה.
--
ועוד מ-orens:
אני פשוט רואה קבוצה בלי כיוון שמבזבזת את דייויס, וגם אם הרצפה שלה גבוהה יותר אז התקרה שלה נמוכה יחסית. חוץ מכמה ריצות פלייאוף חביבות בתרחיש האופטימי ביותר, זו לא קונטנדרית.

זה מה שצ׳ונסי חשב:
אני כן חושב שיש כאן חומר עם פוטנציאל לקונטנדרית, ויותר חשוב לשם הדיון שלנו- אני חושב שיש להם כרגע סיכוי טוב יותר לקונטנדרית מאשר היה להם אם היו הולכים בדרך שקבוצת ניהול "הגיונית" הייתה הולכת, עם בחירות הדראפט בשנתיים האחרונות וזו שלא תהיה בקיץ הקרוב.
אם דוראנט הוביל במערב קשוח מאוד את אוקלהומה להיות קונטנדרית, גם אחרי שלקחו לו את הארדן, גם כשהוא משחק אצל מאמן מאוד בינוני וחסר יצירתיות בלשון המעטה, גם כשפרקינס וספולושה פתחו לצידו בחמישייה ושיחקו המון דקות -
אז גם דייויס יכול, וגם הקבוצה הזו יכולה. השילוב של הולידיי+טייריק יהפוך לטוב יותר לדעתי מהשילוב של ווסטברוק+ספולושה שהיה או ווסטברוק+מורואו/לאמב שיש עכשיו.
אסיק זה אופרה אחרת ממה שהיה פרקינס בשנים האחרונות או מה שסטיבן אדאמס עכשיו (למרות שאני מחזיק ממנו וגם הוא בהתקדמות מטורפת בהתחשב בכך שהתחיל באמת ללמוד את המקצוע רק שנה-שנתיים לפני שנבחר בדראפט, אם ימשיך ככה אולי יהיה טוב מהטורקי בעוד שנה-שנתיים).

עד עכשיו, אני חושב שהמהלכים מצויינים, כי הם סידרו לצד דייויס את הדברים הדחופים ביותר שהיו בסגל המזעזע שהיה כשבחרו אותו.
היו חייבים רכז טוב באמת שישחק ויפעיל את דייויס והשיגו אותו, בלי הימורים ובלי לחכות, חתכו את זה במקום וסידרו לו עכשיו רכז מוכח שיכול לשחק איתו עוד עשור.
רצו סנטר בולדוג הגנתי לצידו ויש להם עכשיו אחד כזה, שחקן מוכח עם קבלות מיוסטון ושיקאגו (ואמנם כנראה עשו טעות כשלא הבינו שכבר השיגו אחד כזה בלופז, אבל לפחות השיגו אחד כזה).
הבינו שעשו טעות עם גורדון, והבינו שצריך ווינגר טוב כי גורדון לא יהיה כזה, אז החתימו כנראה את הכשרוני ביותר שהסכים להגיע לשם, ומאז ניסו להיפטר מגורדון בטריידים רק שאף אחד לא רוצה לגעת.

עכשיו יש את הבסיס, שלא היה קודם. אני מסכים איתך שהם לא יהפכו לקונטנדרית אם לא יבצעו נכון את המהלכים הבאים שלהם,
אבל בדיוק בגלל זה אני חושב שהמהלכים הקודמים טובים (כי הם העמידו אותם במצב שבכלל אנחנו יכולים לדבר על האפשרות שעוד שניים-שלושה מהלכים נכונים, לאו דווקא בומבסטיים, הם הופכים לקונטנדרית),
ובדיוק בגלל זה אני חושב שצריך לראות מה הם יעשו בקיץ הבא עם האפשרויות שלהם (שיהיו כאמור. גם על פרי אייג'נטס, גם עם שתי בחירות עתידיות לשנת 16/17 ו-19/20/21 מיד אחרי שדראפט-15 יסתיים, במידה ואכן הבחירה תלך ליוסטון כמצופה),
ועל זה נצטרך לבחון אותם.
את הקלפים להעמיד קונטנדרית בהחלט יש להם לדעתי, והקלפים החשובים הם אלה שייפתחו בקיץ, אז תהיה להם האפשרות, אם יישתמשו נכון בקלפים, גם להביא ווינגר משמעותי נוסף לחמישייה לצד הולידיי-טייריק-דייויס-אסיק, וגם להביא לפחות שני שחקנים טובים לספסל לצד אנדרסון.

ואני עניתי:
זו פשוט חשיבה כל כך לא נכונה שאני לא יודע מאיפה להתחיל. נתחיל מהמטרה. יש לך את דיוויס כילד. מה אתה רוצה? פלייאוף?!אתה רוצה אליפות. או לפחות זו התשובה שלי. אם אתה רואה פלייאוף, אחלה. תקיף אותו בשחקנים בינוניים עד טובים ותקווה לטוב. אולי יעבוד ואולי לא (בינתיים לא). אם אתה רוצה אליפות - במערב בו דוראנט לא מספיק כדי לנצח, בלייק גריפין לא מספיק די לנצח, אפילו כשיש לידם עוד כוכב גדול. אתה צריך לכוון גבוה ולבנות קבוצה סופר חזקה. רוב הסטארים לא עוזבים אחרי 5 אלא יש לך 7 שנים לבנות קבוצה כזו. וגם אם יש לך רק ארבע, זה אמור להספיק אם אתה סומך על היכולת שלך לזהות כשרון. אם תחיה בפחד ותסתפק בבינוניות אתה בוודאות תפסיד. גם כשיש לך את אנתוני דיוויס. קליבלנד של לברון חיו בפחד דומה ודאגו לו לפתרונות אינסטנט ואז איבדו אותו.

כאמור, אני כותב את זה למרות שאני דווקא מחבב את הולידיי, טייריק ואשיק.
--
ועוד תגובה שלי מהת׳רד ההוא:
החשיבה שלי היא די פשוטה בעניין הזה.
יש לי את אנתוני דיוויס, מה אני רוצה? ----- > אני רוצה אליפות.
מה אנתוני דיוויס צריך לידו כדי לזכות באליפות (על פי ניסיון השנים האחרונות והקבוצות סביב לפליקנס) ------ > לכל הפחות עוד שני שחקנים שהם טופ5 בעמדה שלהם

אני מחבב את הולידיי ואת אשיק ואת טייריק. כתבתי על אשיק באופן ספציפי בעבר הרבה דברים טובים ונדמה לי שגם על טייריק שהוא ללא ספק שחקן מוכשר, אבל אף אחד מהם הוא לא טופ10 בעמדה שלו. כנ"ל ראיין אנדרסון. הם, בגדול, שחקנים שמגרדים את רשימות הטו-15 בעמדה שלהם, לפעמים מבפנים, לפעמים מבחוץ. תלוי את מי שואלים ומה הכושר הנוכחי שלהם. מדובר באוסף שחקנים בינוניים עד טובים אבל לא מובילים. האם הפליקנס עשו צעדים אמיצים כדי להשיג אותם? אני מניח. האם התכנית היא אמיצה? האם המטרה היא lofty? ממש לא. הם מנסים להשיג פלייאוף בחוסר הצלחה במקום לכוון באומץ גבוה יותר. כדי לכוון גבוה יותר, כדי להשיג את אותם שני שחקנים שהם טופ5 בעמדה שלהם, מלבד אנתוני דיוויס, אתה צריך להגדיר את 2017 או 2018 כזמן בו הכל צריך להתחבר. אתה חושב שאנתוני דיוויס יעזוב כאשר אמביד או וויגינס או פארקר לידו? כאשר הוא יראה את ההנהלה שלו לוקחת סיכונים מחושבים כדי להפוך את הפליקנס לקבוצה עם האפסייד הגבוה ביותר לידו, כדי לתת לו סיכוי אמיתי לאליפות כאשר הוא יהיה בשיאו?

אבל שוב, הכל מתחיל ממה אתה רוצה כאשר יש לך את אנתוני דיוויס ביד. האם אתה חושב שיש לך מספיק ואתה צריך רק למלא את החורים מסביב או שאתה מבין את המציאות של היום בליגה וממשיך לחפש שחקנים מובילים.
כריס פול ובלייק גריפין לא מספיקים כדי להביא את הקליפרס לראש המערב למרות נוכחות מאמן טוב וסגל לא רע בכלל מסביב. ווסטברוק ודוראנט לא שחזרו את הופעת הגמר ללא הארדן. הארדן והווארד לא מספיקים גם כן ליוסטון. נכון לעכשיו, צמד הכוכבים של פורטלנד גם כן לא מספיק. זאת הליגה, זה המערב, תחליט לאיפה אתה רוצה ללכת - אם אתה רוצה אליפות, אתה לא יכול להסתפק באנתוני דיוויס וחבורת שחקנים נחמדים/טובים. זה פשוט לא מספיק. כרגע, זה לא מספיק אפילו לפלייאוף.

18.3.16
הסיפור עם חדגבה הוא ההחלטה שלו, הלכאורה אוטומטית, לחתום על חוזה נוסף בפליקאנס. אני חושב שזו טעות גדולה. כבר אז היה ברור שהם בדרך לשום מקום (למען האמת, אני טענתי שהם בדרך לשום מקום ברגע שהאיצו את הבנייה והתחילו לרכוש שחקנים בינוניים כדי להגיע במהירות האפשרית לפלייאוף). לא מבין למה לעשות את זה. אני חושב ששחקנים בלבל שלו צריכים לעצור רגע לפני שהם מעבירים את תקופת השיא שלהם בקבוצה שלא הולכת לשום מקום. גם כלכלית זה פוגע בהם, סביר להניח.

20.3.16
הפליקאנס עשו המון טעויות:
1. החוזה של גורדון.
2. החוזה של אשיק.
3. מאמנים לא מתאימים.
4. הכפילות של דיוויס ואנדרסון בעמדה 4
ועוד
אבל זה כרגיל להתעלם מהטעות האסטרטגית שהם עשו, לבחור להקיף את דיוויס בשחקנים בינוניים על חוזים בינוניים, מה שיכול להוביל רק לבינוניות. לא קונה את זה שהפליקאנס חשבו שגורדון הולך לחזור לעצמו ולהיות טופ3 סקנד גארד (אם כן, אז בכלל הם כשרוניים). אני, אגב, חיבבתי באופן יחסי גם את אוונס וגם את אנדרסן ואפילו את אשיק כשעוד הזכיר במשהו את ימיו משיקאגו ועדיין, לא חשבתי לרגע שיכול לצאת מזה משהו טוב. לבוא ולהגיד שההחלטות הספציפיות הן אלו שהביאו להתרסקות זה לא לראות את התמונה באופן נכון, בעיניי.
ברגע שיש לך שחקן צעיר עם אפסייד נהדר ויכולת מוכחת שרק הולך ומשתפר כמו דיוויס אתה מסמן וי והולך לחפש את הכוכב הבא שלך, בהנחה שאם תמצא אותו, השלישי כבר אולי יגיע בשוק החופשי. הפליקאנס מיהרו לסנדל את עצמם במקום לחפש את הכוכב ההוא.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' ינואר 31, 2019 10:12 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:12 am 
Junior

never go full satriani

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:17 am 
Hall of Famer

idansha כתב:
never go full satriani

הכוונה היא לא להראות שצדקתי או ש-orens צדק אלא להוכיח שהבעיה של הפליקנס היא העדיפות של הווה אל מול עתיד ושזה היה ברור מהרגע הראשון שבו האיצו את הבנייה שהם גמורים. במלים אחרות, אסטרטגיה ולא מהלכים נקודתיים.

לתלות את הכישלון של הפליקנס בחוזה אחד שהם נתנו (14-15$ מיליון דולר לשנה לאריק גורדון) במקום בכיוון החד-משמעי שהם לקחו, זה ניתוח לא סביר בעיניי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:24 am 
Junior

לא מתווכח עם זה שהאסטרטגיה לא הייתה אידיאלית (והיא גם לא בוצעה טוב. שני הדברים נכונים)
אני חושב שאתה מתעלם מזה שה-GM הוא, לרוב, לא הגורם שקובע את האסטרטגיה. הוא רק מבצע אותה.
גם אצלי בעבודה יש הרבה מקרים שאני חושב שהבוס שלי טועה, מציג את העמדה שלי אבל אם הוא לא משנה את דעתו אני צריך לעשות מה שהוא אמר.
הפלקינס רצו להגיע לפלייאוף מהר, לא בגלל שהם לא הבינו שיש להם את דיוויס ל-8 שנים ואפשר לבנות.
הם רצו להגיע לפלייאוף מהר כי היה להם בעלים זקן, שרצה לראות פלייאוף בחייו.

ועכשו יש להם בעלים, שהיא אישה אלמנה מבוגרת ולך תדע מה היא רוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:34 am 
Hall of Famer

אתה שוב חוזר למנטרת האצת הבניה ושוכח שהפליקנס כשבחרו את דיוויס כבר החזיקו כוכב פוטנציאלי (וכמובן פצוע שלא יחזור ליכולת שלו). אתה לא יכול לדשדש בתחתית אם אתה חושב שיש לך 2 כוכבים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:43 am 
Hall of Famer

לילארד ומקולום זה צמד טוב יותר מדייויס הולידיי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:45 am 
Senior

רגע, אז יש פה עדיין תפיסה שהטרייד על הולידיי היה כזה גרוע?
למישהו יש ספק שהולידיי שווה יותר מפייטון+נואל היום?
מישהו פה חושב שה34 ו40 משחקים שהולידיי שיחק בשתי העונות אחרי הטרייד זה מה שמנע מהם בחירת דראפט גבוהה, לעומת מה בין הם לא יודעים את הטרייד?

אז הוא היה 'האצה של הבניה', נכון. אבל הוא גם חושף את מערומי הטיית המהמר שבחתירה האובססיבית לבחירות דראפט.
הבחירות דראפט שניו אורלינס נתנו לא שוות את 'הבחירה הכי טובה שיכולת להשיג במקום של נואל ושל פייטון', הן שוות נואל ופייטון, וזה לאו דווקא כזה להיט.
כשיש לך ציפור מוצלחת בגיל 24 כמו הולידיי, זה לפעמים עדיף משתיים על העץ.
ינצח לך כמה משחקים ויהרוס לך בדראפט? עובדה שגם בלעדיו לא הפסדת כל כך הרבה משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 10:57 am 
Sophomore

אני בעיקר לא מבין איך העונה ניו אורלינס לא מצליחים לעשות יותר
עם הולידיי, דייויס רנדל ומירוטיץ', ופייטון כרכז מחליף זה סגל טופ 5 בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 11:05 am 
Hall of Famer

פציעות. מאמן. ודייויס. הוא אוברייטד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 4:58 pm 
Hall of Famer

yoya כתב:
אני בעיקר לא מבין איך העונה ניו אורלינס לא מצליחים לעשות יותר
עם הולידיי, דייויס רנדל ומירוטיץ', ופייטון כרכז מחליף זה סגל טופ 5 בליגה.

זו שאלה טובה.
ננסה להסתכל על זה דרך הפריזמה שאני נוטה להסתכל עליה.

גרסה קצרה:
דייוויס הוא כוכב
אין להם כוכבים נוספים בטופ25 של הליגה
זה די מסביר את עצמו.

גרסה ארוכה (אם מתעקשים):
עמדה 5: דיוויס - השחקן השלישי בטיבו אחרי אמביד ויוקיץ׳. בהתחשב במשחק הנרפה שלו השנה, בייחוד בהגנה, יכול להיות שאני עושה איתו חסד (3 נק׳)
עמדה 4: רנדל - סתם זורק הערכה, נניח שהוא השחקן ה-8 בטיבו בעמדה (8 נק׳)
עמדה 3: לא בטופ15 -- > 20 נק׳
עמדה 2: לא סגור מי שם (אולי הולידיי ופייטון הוא הרכז ?) --- > 20 נק׳
עמדה 1: הולידיי --- > 10 נק׳ (~עשירי בטיבו בעמדה)
ספסל: נדמה לי שהוא חלש ולא טופ15 בליגה למרות מירוטיץ׳ ---- > 20 נק׳
מאמן: חלש --- > 20 נק׳

סה״כ = 101 נק׳.

לא חישבתי את הדירוגים של הקבוצות האחרות השנה אבל בהשוואה למה שאני זוכר במעומעם מהשנה שעברה, זה ניקוד גבוה ולא טוב.
4/7 מתחת לממוצע הליגה. לא קרוב לסגל טופ5 בליגה.

זו דוגמה טובה איך אוספים כמה שמות שנשמעים ממש טוב ולכאורה מרכיבים סגל חזק ושואפים להגיע רחוק (טופ5 בליגה), בלי לבדוק את היחסיות של הסגל בכל העמדות או את מה שבאמת חשוב (=כוכבים). הרבה פעמים הסגל - כמו זה של ממפיס או של ניו אורלינס - נחשף במערומיו, כשעושים בדיקה כזו.

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ה' ינואר 31, 2019 5:20 pm, נערך 5 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 5:01 pm 
Hall of Famer

satriani כתב:
פציעות. מאמן. ודייויס. הוא אוברייטד.

גם תיאור לא רע :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 5:08 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
רגע, אז יש פה עדיין תפיסה שהטרייד על הולידיי היה כזה גרוע?
למישהו יש ספק שהולידיי שווה יותר מפייטון+נואל היום?
מישהו פה חושב שה34 ו40 משחקים שהולידיי שיחק בשתי העונות אחרי הטרייד זה מה שמנע מהם בחירת דראפט גבוהה, לעומת מה בין הם לא יודעים את הטרייד?

אז הוא היה 'האצה של הבניה', נכון. אבל הוא גם חושף את מערומי הטיית המהמר שבחתירה האובססיבית לבחירות דראפט.
הבחירות דראפט שניו אורלינס נתנו לא שוות את 'הבחירה הכי טובה שיכולת להשיג במקום של נואל ושל פייטון', הן שוות נואל ופייטון, וזה לאו דווקא כזה להיט.
כשיש לך ציפור מוצלחת בגיל 24 כמו הולידיי, זה לפעמים עדיף משתיים על העץ.
ינצח לך כמה משחקים ויהרוס לך בדראפט? עובדה שגם בלעדיו לא הפסדת כל כך הרבה משחקים.

הניסיון לבודד מהלך מסוים תחת אסטרטגיה ולהגיד: ״רגע! אבל זה כן עבד!״ הוא ניסיון קלוש וחסר חשיבות.
וכן, אני חושב שזה היה טרייד לא טוב תחת אסטרטגיה גרועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 5:15 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אתה שוב חוזר למנטרת האצת הבניה ושוכח שהפליקנס כשבחרו את דיוויס כבר החזיקו כוכב פוטנציאלי (וכמובן פצוע שלא יחזור ליכולת שלו). אתה לא יכול לדשדש בתחתית אם אתה חושב שיש לך 2 כוכבים.

ניסית לדשדש ולא הצלחת?
או שלקחת הערכה שלא ברור מאיפה הגיעה (רוקי + שחקן שחוזר מפציעה) ובנית עליה אסטרטגיה שלמה?

כל הרעיון בבנייה, בניגוד להאצה, זה שאתה בודק ומוודא מה יש לך לפני שאתה עושה מהלכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ינואר 31, 2019 6:03 pm 
Sophomore

גם לטורונטו מילווקי ודנבר יש לכל היותר כוכב 1 בטופ 25 של הליגה ובכל זאת הם בטופ 5 של הליגה (עונה סדירה אמנם)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 209 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 120 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: