עמוס לב כתב:
Att כתב:
עמוס לב כתב:
קשה לא מאד עם הדרטמניסטיות שלך. זה מרגיש כאילו אתה קודם כל בודק אם יש סיכוי גבוה לאליפות ואז אפשר לבנות קבוצה, או שאם אין, אז חייבים להישאר למטה ולהשיג עוד ועוד נכסים. כלומר, בערך ב-90% מהמקרים אתה נשאר למטה. זאת לא דרך לבנות.
למשל התגובה שלך לצ'ונסי, שאתה לא יכול להתרומם אם אתה לא יודע מה יש לך, האם החדגבה הוא סופרסטאר או לא. אני חושב שכיום כולנו מסכימים שהחדגבה הוא סופרסטאר פגום. משהו באופי שלו רך, מתפשר. הוא לא מייקל ג'ורדן או קובי האובססיביים, הוא לא קווין גארנט הסופר אינטנסיבי. בוא נניח שהפליקנס היו ממתינים עד שנה 3 של החדגבה ולא לוקחים שום חוזים גבוהים ואז מגלים את מה שאנחנו יודעים כיום. מה אתה ממליץ להם לעשות בדיוק? להיפטר ממנו? להתחיל רק עכשיו לנסות לבנות קבוצה, אחרי ש"בזבזת" 3 עונות עם החדגבה ולא התקדמת כמעט וכמובן ויתרת על הזדמנויות מעניינות, כי אתה לא מתחייב לפני שאתה יודע מה יש לך ביד? זה לא עובד ככה. אתה בוחר שחקן שנחשב פרנצ'ייז, שחקן שמגיע פעם ב-5 שנים בערך בדראפט, אתה לא מתחיל לתהות על הפגמים שלו. אתה מבין שיש לך אבן פינה וחייב לבנות סביבו. אני לא אומר לעשות מה שהפליקנס עשו, כי לדעתי הם עשו הרבה טעויות בדרך (אני אפרט אח"כ את הטעויות לטעמי), אבל לא לשבת, להקיף את הכוכב בחבורה של כלומיניקים ולקוות להשיג עוד ועוד בחירות דראפט גבוהות.
אענה בחלקים -
זה לא רק מרגיש שאני בודק אם יש סיכוי גבוה להגיע למטרות שהקבוצה הגדירה (אליפות או מטרה אחרת) אלא זה אכן כך.
מטרה --- > מה הגרעין שצריך כדי להגיע למטרה --- > יצירת הגרעין הזה ---- > בדיקה בפועל ---- > התרוממות.
לא מבין את הנימוק ״זה לא דרך לבנות״. מה כאן לא טוב? זה שאתה באמת מגיע למטרה שלך? זה שיש לך מדדים לכך? זה שהשחקנים שבחרת אכן מביאים אותך לשם ולא ווטרנים שלא יהיו בקבוצה בעוד שנה או שנתיים?
זה נחמד שקבעת אקראית את המספר הגבוה 90% כתיאור סטטיסטי לכך שברוב המקרים תישאר למטה. בוא נזרוק נתונים דמיוניים שנשמעים טוב
אבל בהחלט רוב הקבוצות מתרוממות מהר מדי.
זה מתאים לכך שרוב הבניות מחדש נכשלות.
אנחנו בת׳רד שמסביר את הכישלון הספציפי של הפליקנס אבל יש לא מעט דוגמאות נוספות מהשנים האחרונות.
אנתוני דיוויס הוא לא סופרסטאר פגום. הוא פשוט לא סופרסטאר עדיין.
זה חלק מהתפיסה המוטעית לגביו. הוא לכאורה שחקן הגנה יוצא דופן וסופרסטאר מהשנייה שנכנס לליגה.
לא, הוא לא. הוא לא היה סופרסטאר מהשנייה הראשונה, הוא עדיין לא טופ5 בליגה (לברון, דוראנט, קארי, הארדן וקוואי ברמה אחרת ממנו) וההגנה שלו כסנטר היא בעייתית מאוד. אלו ציפיות לגביו שפשוט לא התממשו במציאות, לפחות תחת מדי הפליקנס ותחת המאמן הנוכחי.
בוא נניח שהפליקנס היו ממתינים עד שנה 3 של החדגבה ולא לוקחים שום חוזים גבוהים ואז מגלים את מה שאנחנו יודעים כיום. מה אתה ממליץ להם לעשות בדיוק? להיפטר ממנו? להתחיל רק עכשיו לנסות לבנות קבוצה, אחרי ש"בזבזת" 3 עונות עם החדגבה ולא התקדמת כמעט וכמובן ויתרת על הזדמנויות מעניינות, כי אתה לא מתחייב לפני שאתה יודע מה יש לך ביד? ----- >
אילו הזדמנויות מעניינות?
למה להמציא עבר מדומין כשאפשר להסתכל על מה שקרה וההזדמנויות הלא טובות שהיו לפליקנס בפועל (באופן כלל לא מפתיע).
אני אגיד את המובן מאליו. אם הפליקנס היו ממתינים עד שנה 3 של החדגבה (למה לא שנה רביעית? לא יודע איך לבשר לכם אבל דיוויס היה נשאר בכל מקרה; זה לא שההצלחה של הפליקנס דחפה אותו להישאר:)) ולא לוקחים שום חוזים גבוהים ואז מגלים את מה שאנחנו יודעים עכשיו, הם היו עם עוד לפחות 2 בחירות גבוהות מאוד + בחירות שהיו מקבלים כתוצאה מהשכרת הקאפ ספייס (+מציאות שגילו תוך כדי שבחנו את כוכבי הדיליג השונים) והיה להם סיכוי טוב יותר פי כמה להשיג כוכב/ים נוסף/ים.
אני לא חושב שהפליקנס היו צריכים לשלוח את דיוויס בטרייד אבל הם בהחלט היו יכולים למצוא עוד שני כוכבים צעירים לידו ואז ללכת לשוק החופשי כדי להשיג אחד נוסף. במלים אחרות, הבעיה היא לא רק דיוויס עצמו וזה שהוא לא נהפך לסופרסטאר בשנים בהן היה בפליקנס אלא זה שהקבוצה החליטה שהוא מספיק טוב וחייבים להתרומם לפלייאוף בכל הכח. השנה!!!! במקום לתת לעצמם צ׳אנס לבחור כוכבים נוספים לצידו.
זו שיטה כל כך מטופשת שהפליקנס מצאו את עצמם כמה שנים לאחר מכן בוחרים במקום השישי, למרות שהם בכלל התכוונו להגיע לפלייאוף באותה שנה. ככה זה כשאתה לא בונה גרעין שיכול לקחת אותך לאן שאתה רוצה ללכת.
1. מתוך ההודעות שלך נראה שהמטרה היחידה שאתה מחשיב היא התמודדות על אליפות. המספר 90% לא היה מדוייק, אלא יותר כלל אצבע. כמו שאתה רשמת בעבר, בשביל להשיג אליפות ברוב המוחלט של המקרים צריך פרנצ'ייז פלייר (גם אם הוא טופ 7 בליגה או שיש רק 3 שמתאימים לתאור). מעטות הקבוצות שמחזיקות כזה שחקן ולכן מראש משהו כמו 90% מהקבוצות לא יכולות בכלל לצפות לזכות באליפות. זאת לא דרך לבנות, כי למעשה כמעט בכל תסריט אתה מנסה להפסיד כדי להגיע לאותו כוכב שיתאים להוביל לאליפות. למעשה אם הליגה הייתה מתנהלת בגישה הזאת היינו רואים משהו כמו 5 קבוצות שנאבקות על מיקום גבוה ככל שניתן בפלייאוף והיתר מנסות להיפטר מחוזים, להפסיד ולהשיג בחירות דראפט גבוהות. זאת לא דרך להתנהל בעיני.
2. אנתוני דיוויס נמצא כרגע בעונה השביעית שלו בליגה. הוא אולי עוד ישתפר פה ושם באיזורים, אבל זה מה שיש. לא נראה פתאום דיסקט שמוחלף. אז כן, הוא סופסאטר פגום.
3. אולי לפליקנס בדרך שבה הם הלכו לא היו הזדמנויות מעניינות (אני לא יודע, לא יודע למה הם סירבו), אבל אם הם היו הולכים בדרך קצת שונה, הזדמנויות אחרות היו נפתחות בפניהם. אתה בטוח שכולם היו מתפוצצות בפרצוף כמו המהלכים שהם עשו? היו מספיק דוגמאות בשנים האחרונות על הזדמנויות שקבוצות אקטיביות הצליחו לנצל. מה שבטוח זה שאם הם היו מחכים, זה לא היה קורה.
4. אני רשמתי 3 עונות, סתם כדוגמא. זה יכול היה להיות גם 5 או גם 4. וההבדל הגדול בינינו זה שאתה מאמין שהפליקנס יכלו להשיג 2 בחירות גבוהות מאד. אני מאמין שאנתוני דיוויס היה מספיק טוב בשביל להשיג במינ' 30 ניצחונות (בערך, אל תתפוס אותי במילה המדוייקת. גם 28 זאת אפשרות). זה לא מספיק לבחירות דראפט גבוהות. אני לא חושב שהסגל של ניו אורלינס היה טוב והם פשוט השיגו פחות מהכישרון שלהם. אני חושב שהסגל שהם הרכיבו בסופו של דבר התגלה כמחורבן ולא תורם לניצחונות. בקיצר, גם אם סגל סטייל פילי, הפליקנס לא היו משיגים בחירות גבוהות מדי.
5. ההחלטות שאותן לקחו הפליקנס לא היו טובות. אבל לקחת עונה מקרית שבה הפליקנס ניצחו 30 ניצחונות (אופס, מקרי המספר הזה?) ולציין רק אותה זאת דמגוגיה. למה שאני לא אגיד שהפליקנס סוף סוף בנתיב הנכון, כי בעונה שעברה הם ניצחו 48 ניצ' ועלו לסיבוב השני בפלייאוף? תקף באותה מידה. הפליקנס ב-6 העונות עד כה הגיעו פעמיים לפלייאוף, ולמעט עונת הרוקי של דיוויס סיימו מעל 30 ניצחונות. יבול דל מאד בעיני בשביל קבוצה שמחזיקה את החדגבה, אבל לא עונת 2015/2016 היא זאת שמייצגת אותם.
1. לכל קבוצה יש מטרות משלה וברור לי שלא כולן מכוונות לאליפות.
מצד שני, כאשר קבוצה בונה מחדש היא לרוב מכוונת להתרומם למקום כלשהו, אחרת הייתה נשארת באמצע החמים, נעים, מדכא ושארלוטי של הליגה, נטולת שאיפות.
לכן כתבתי: מטרה --- > מה הגרעין שצריך כדי להגיע למטרה --- > יצירת הגרעין הזה ---- > בדיקה בפועל ---- > התרוממות.
אני לא כתבתי בעבר שבשביל להשיג אליפות ברוב המוחלט של המקרים צריך פרנצ'ייז פלייר. זו הגדרה לא נכונה. אני התייחסתי לסופרסטאר (=טופ5 בליגה).
לגבי זה שמעטות הקבוצות שמחזיקות כזה שחקן ולכן מראש משהו כמו 90% מהקבוצות לא יכולות בכלל לצפות לזכות באליפות --- > זה נכון
בפועל זה אכן מה שקורה. בעשר השנים האחרונות:
קארי + דוראנטx2
לברון
קארי
לברוןx2
דירק
קובי
זאת לא דרך לבנות, כי למעשה כמעט בכל תסריט אתה מנסה להפסיד כדי להגיע לאותו כוכב שיתאים להוביל לאליפות.
זה תלוי במטרה של הקבוצה. אני מניח שאתה מסכים איתי שצריך סופרסטאר ברוב המקרים כדי לזכות באליפות.
אתה צריך או בחירה גבוהה או שילוב של מזל ושכל כדי לבחור סופרסטאר בדראפט
או לצבור נכסים בדראפט אותם אתה יכול להמיר לכוכב.
ברוב הפעמים הסופרסטאר הזה יגיע מהדראפט.
אם המטרה היא לזכות באליפות, אז כן, צריך להישאר למטה כדי להשיג אותו.
אם קבוצה רוצה רק להגיע לפלייאוף, היא לא חייבת סופרסטאר.
נדמה לי שהיא יכולה להיות שקטה יחסית (בהכללה גסה) כשיש לה 2 שחקני טופ25 בסגל שלה (מה שהפליקנס השיגו רק בעונה אחת אאל״ט וגם אז הוא ישב על העמדה של דיוויס).
2. איך אנתוני דיוויס יכול להיות סופרסטאר פגום אם הוא לא סופרסטאר?
אתה חושב שהוא טופ5 בליגה כרגע?
3.
אני מאמין שאנתוני דיוויס היה מספיק טוב בשביל להשיג במינ' 30 ניצחונותזה די מופרך בהתחשב בכך שדיוויס הגיע לרוב לסביבות 30 נצחונות עם שלל שחקנים בינוניים-פלוס סביבו שהפליקנס הביאו כדי להגיע לפלייאוף אבל אתה מוזמן להחזיק בדעה הזו. כך או כך, שנינו יודעים ומבינים שהפליקנס לא מקסמו את בחירות הדראפט שלהם.
5. לא מדובר בעונה מקרית אלא בגרף צפוי שאני מדבר עליו - התרוממות לא טבעית ואז נחיתה/התרסקות לקרקע.
הפליקנס התחזקו בשחקנים בינוניים פלוס סביב דיוויס כדי להגיע לפלייאוף -
ניסו להגיע לפלייאוף, לא הצליחו
ניסו, לא הצליחו
התרסקו
ואז אחרי ההתרסקות קיבלו בחירה גבוהה והמירו אותה בקאזינס. כלומר שוב ניסו להתרומם
והשנה שוב מתרסקים.
לא מקרי בכלל (ודומה במידה רבה לגרף של פיניקס בשנים האחרונות).