דאלאס - טרייד גרוע מאוד. קודם כל, אני לא רואה את האפסייד הגדול בצמד דונצ'יץ'-פורזינגיס. פורזינגיס, בעיניי הוא פשוט גבוה מדי בשביל לשים כל כך הרבה ביצים בסל שלו. שתי בעיות עם הגובה: הראשונה היא כמובן פציעות. שחקן עם מבנה גוף כמו שלו שעוד מתאושש מקרע ב-ACL (אגב, פציעה ששחקנים חוזרים ממנה היום תוך שמונה-תשעה חודשים. הוא כבר שנה בחוץ ולא ישחק עד סוף העונה), סיכוי מאוד מאוד גבוה שאו שיגמור את הקריירה די מוקדם בגלל פציעות, או סתם ידשדש ולא יהיה קרוב למלא את הפוטנציאל שלו. השנייה, הגנתית - בליגה שהולכת כל שנה יותר ויותר למקום של גאנרים מצד אחד בהתקפה, וחילופים אוטומטים בהגנה בתור האפשרות היחידה לנסות ולהתמודד עם זה, שחקן בגובה כזה הוא liability לא קטן בפוטנציה. יחד עם דונצ'יץ' אחלה שחקן, אבל בכל זאת, אני לא רואה אצלו פוטנציאל להיות סופר-סטאר ברמה של קרי, הארדן, ווסטברוק, פול ג'ורג', לילארד וכו', אני כאמור לא רואה אפסייד גדול בצמד הזה. אני מסתכל על קבוצות פלייאוף במערב עם צמדים וטריו של כוכבים שמקיזות דם כל עונה כדי בכלל להיכנס לפלייאוף - לילארד ומקולום, ווסטברוק וג'ורג', הארדן קאפלה ופול, קונלי וגאסול (בשיאם), דיוויס והולידיי, ולפני כן צוותים כמו ווסטברוק ודוראנט או הלוב-סיטי. ואין סיבה שהאקלים בעוד 5-6-7 שנים, כשהצמד המדובר אמור להיות בשיאו, יהיה שונה. אני לא חושב שהאפסייד של הצמד הזה (אפסייד, כן? יש לא מעט תרחישים שבהם פורזינגיס מדשדש בין פציעות כל הקריירה ודונצ'יץ' נשאר סתם אחלה שחקן) יותר גבוה משל כל אלה. ואני חושב שהם גם ויתרו על די הרבה. החוזים שהם ספגו עוד מילא, כי הם לא מכוונים לשום מקום בעונה-שתיים הבאות. למרות שגם פה, לספוג את החוזים האלה (30 מיליון בעונה הבאה) זה משהו ששווה ערך לוויתור על בחירת סיבוב ראשון, כי זה נכס שהם יכלו להשיג על ידי ספיגת חוזים בסכום כזה בעונה הבאה, במקום מה שהם היו צריכים לספוג עכשיו. ובנוסף שתי בחירות סיבוב ראשון עם מעט מאוד הגנות, יחד עם הבחירה שהם חייבים לאטלנטה - הם בעצם ויתרו על שלוש בחירות הסיבוב הראשון שלהם ב-7 השנים הבאות כדי להשיג את דונצ'יץ' ופורזינגיס, מה שמשאיר אותם עם עוד פחות נכסים בשביל לבנות לידם. למעשה הם השתמשו ב-5 בחירות סיבוב ראשון בשביל להשיג את שניהם - את דונצ'יץ' הם השיגו תמורת בחירה 5 בדראפט האחרון (טריי יאנג) פלוס בחירת סיבוב ראשון עם הגנה מינימלית, ואת פורזינגיס הם השיגו תמורת דניס סמית' פלוס עוד שתי בחירות סיבוב ראשון עתידיות.
הניקס - טרייד שנע בין טוב לענק, כתלות בקיץ הקרוב שלהם. השיגו המון על פורזינגיס שכאמור בעיניי לא שווה מחיר כל כך גבוה. בין הכשירות שלו, למצב החוזי שלו (גם ככה הוא רוצה להיות עוד עונה וחצי הוא שחקן חופשי בלתי מוגבל, ואז צריך לשלם לו המון או לאבד אותו), הם השיגו עליו המון. עכשיו יש להם מקום בקיץ לשני חוזי מקס. מצד שני, על פניו אין להם מה למכור כרגע לכוכבים הגדולים כדי שיבואו לשחק בגארדן. נגיד שהם מביאים סופרסטארים על חוזה מקס, הופס הם סתמו את תקרת השכר, וחוץ מאותם שני סופרסטארים הם נשארו עם חבורה של רוקיז וסופמורז חביבים, מקום ל-MLE אחד וחוזי מינימום. זה לא מספיק כדי להתחרות, וכל הסופרסטארים היום רוצים גם שישלמו להם חוזה מקס, וגם להיות בקבוצה שיכולה להתחרות על האליפות. מה שהם כן יכולים לעשות, זה במהלך משולב, להחתים שני סופרסטארים שמסיימים חוזה ולהביא סופרסטאר שלישי בטרייד, בזכות כל הנכסים שיש להם עכשיו. הבחירה שלהם בדראפט הקרוב שתהיה גבוהה מאוד (כרגע מובילים במירוץ לזאיון וויליאמס), שתי הבחירות העתידיות שהם השיגו מדאלאס, השחקנים הצעירים שיש להם כרגע (נוקס וסמית') - יש פה מספיק נכסים בשביל להרכיב חבילה על סופרסטאר. דיוויס מן הסתם הוא השם שעולה לראש. ואז זה גם משהו שמקביל אפשר למכור בשוק החופשי לסופרסטארים. לפחות תיאורטית, הם מסוגלים להחתים שניים מבין קיירי/דוראנט/קוואי (ובעדיפות נמוכה יותר, באטלר או טוביאס האריס), ולספק את החבילה שתזכה אותם בדיוויס. זה כמובן מאוד ספקולטיבי, אבל זה משהו שהיום הוא אפשרי, ולפני שבוע היה רחוק מאוד. כמובן שיכול להיות שכל זה לא יקרה והם יתנו שני חוזי מקס לווצ'ביץ' וקמבה ויחרבנו הכל. אבל לפחות נכון לנקודת הזמן הזו, זה טרייד טוב מאוד מבחינתם.
_________________ ציטוט: הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.
|